idézet:
Ezt írta Desorder:
nah...ha jol emlexem meg ilyen hiba nem volt senkinek.
szoval a kovetekzo van:
bekapcs gep, utana bekapcs vision;
sehol semmi, csak a "hangyak" mindenhol, 1-2 csatorna bejon ugyan a 40bol de azis feketefeheren!! ez mar joparszor megtortent az utobbi 1, masfel honapban! addig semmi ilyesmi nemvolt! (a konfig meg mindig ugyanaz mint amikor meg semmi baj nem volt!)..."megcsinalni" ugy tudom, hogy kikapcs gep, megmozgat tuner (neha tobbszor is kell!), es bekapcs ujbol minden! es mukodik! node ha senki nembabralt vele ket bekapcsolas kozben akkor miert csinalja ezt? a tuner mellet az sb128-as van, utana semmi,utana halokartya,es video card! szoval nemhiszem hogy a tulemelegedes altal okozott "kitagulas" itt a problema! pl edigg nemis volt semmi baj, meg tavaly nyaron sem a 30 fok melegben sem,stb...
na ez mitol van? lehet hogy nemis a tuner baszaxik? pedig az alaplap fel eves kb..[/quote]
Lehet a kártya csatisora is, vagy az alaplap Pci-je is a hunyó, első lépésben. Az, hogy eddig nem volt baj, nem azt jelenti, hogy soha nem is lesz.
Ideiglenesen tedd át egy másik slotba, ami üres (mindegy, hogy akad valaminek az irq-jával, mert csak próbából kell) és úgy is figyeld, hogy csinál-e ilyet. Ha mondjuk 2 másik slotban is csinálja, akkor a kártya a hunyó, logikusan, nagy valószinűséggel.
Esetleg én próbából nyomnék egy resetet boot közben (bár nem tudhatod, hogy egy inditáskor jó-e egyből, vagy nem), mert akár a táp is lehet a problem (elsőre nem kap megfelelő feszejt a kártya, de ez csak elmélet, bár noname vagy gyenge tápnál már sok csodát láttam).
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 02. 24. 21:24
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2004. 02. 24. 22:48
idézet:
Ezt írta yogibear:
Tedd már meg a kedvemért, hogy ha beállitottál mindent, akkor nyomsz egyet azon a kis floppy-ikonon (save current settings), illetve utána kettővel jobbra a mappa-ikonon a lefelé mutató nyillal (save to file) és igy is elmented az általad adott néven.
Az első esetben Virtualvcr.ini néven lesz elmentve a progi mappájába, a második esetben oda, ahová akarod, *.vcr néven. Ez utóbbi azért jó, mert több beállitást is el lehet menteni (pl. minden adóhoz mást), amivel parancssorból is lehet inditani.
Senki nem olvassa? Ezek szerint nincs annyi baj vele, mint a Pctv-vel.[/quote]
Thx a helpet
Azért olvassák kevesn, vagy alig, mert kevés embernek van Leadtek-e, vagy akinek van annak is régebbi tipusu, szal össze sem mérhető a pctv tulajok táborával. Amúgy valóban nincs sok gond vele, mert se nem búg, se nem dobja a frame-ket ( persze amilyen felbontásig a proci bírja), és még csak el sem száll tőle a gép, mindezek melett kényelmesen kezelhető a távirányítójával, a teletext és a rádio is hibátlan. A felmerülő bosszankodási lehetőségeket mind a használatára irt progik adják ( akár gyári, akár minden más), de idővel ezek javulnak.
Elküldve: 2004. 02. 24. 22:50
idézet:
Ezt írta yogibear:
Ott valami nem stinmmel a beállitásokkal. Olyan, mintha tömöritetlen lenne a felvétel, nem tömöritett.[/quote]
igazad lehet, mert tömörítés nélküli felvételnél ugyanakorra file-okat kapok, mintha mjpeg-be vettem volna fel. A hiba okát nem tudom, progiban kiválasztom az mjpeg kodek-et, és mégis ez lesz a végeredmény.
Elküldve: 2004. 02. 24. 23:35
idézet:
Ezt írta agabe:
igazad lehet, mert tömörítés nélküli felvételnél ugyanakorra file-okat kapok, mintha mjpeg-be vettem volna fel. A hiba okát nem tudom, progiban kiválasztom az mjpeg kodek-et, és mégis ez lesz a végeredmény.[/quote]
No akkor még egy szaktanács, ha még nem jutott eszedbe. Pokoli egyszerűen utána lehet nézni a dolognak, nem kell hozzá más, csak a Virtualdub. Megnyitod a felvett filet és a file menü file information rovata alatt megnézed, mit ir, milyen kodek a kép és a hang (utóbbi logikusan pcm wav). Legfeljebb odairja, hogy tömöritetlen avi.
Amúgy melyik mjpeg kodek? Morgan, Picvideo?
Elküldve: 2004. 02. 25. 00:10
idézet:
Ezt írta yogibear:
Lehet a kártya csatisora is, vagy az alaplap Pci-je is a hunyó, első lépésben. Az, hogy eddig nem volt baj, nem azt jelenti, hogy soha nem is lesz.
Ideiglenesen tedd át egy másik slotba, ami üres (mindegy, hogy akad valaminek az irq-jával, mert csak próbából kell) és úgy is figyeld, hogy csinál-e ilyet. Ha mondjuk 2 másik slotban is csinálja, akkor a kártya a hunyó, logikusan, nagy valószinűséggel.
Esetleg én próbából nyomnék egy resetet boot közben (bár nem tudhatod, hogy egy inditáskor jó-e egyből, vagy nem), mert akár a táp is lehet a problem (elsőre nem kap megfelelő feszejt a kártya, de ez csak elmélet, bár noname vagy gyenge tápnál már sok csodát láttam).[/quote]
...igazabol arra gyanaxom hogy a PCI slotban levo erintekzok kozul mondjuk a "fold" vagy valamelyik csatlakozo nem erintkezik jol...persze ez nem magyarazat arra hogy ha nem mozgatom a gepet akkor miert "mozdul" el megis...stb.. de ha pl direkt (matatok a kabeleknel stb) megmozgatom a hazat vagy esetleg veletlenul, akkor is ezt a fentebbi hibat produkalta .
de azert megprobalom masik slotban...
thanx..
[ 2004. február 25.: Desorder szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 26. 18:06
Elküldve: 2004. 02. 26. 18:12
Elküldve: 2004. 02. 27. 02:26
idézet:
Ezt írta Poci76:
Az utóbbi időben azon gondolkodtam, hogy lecserélem a PCTV Pro-t, mert borzalmas a képe, mindenféle csíkozások vannak, különösen az rtlklubon és a tv2n (erről már írtam itt korábban). Két napja vettem egy Antec Sonata házat, belepaszíroztama cuccot, és jött a +lepetés: a rtlklubnak nagyonjó, a tv2-nek elfogadható képe lett (a többi csatornának is elfogadható vagy jobb a képe). Szóval a Chieftec táp zavarszűrés szempontjából gagyi, az Antec sokkal jobb.[/quote]
Vagy végre normális földet sikerült adnod az alaplapodnak a lefogató csavarokon keresztül...![]()
Elküldve: 2004. 02. 27. 10:01
idézet:
Ezt írta DKG:
Vagy végre normális földet sikerült adnod az alaplapodnak a lefogató csavarokon keresztül...[/quote]Annyira normális azért nem lehet az a föld, mert a falban nincs föld káben sajna
.
Elküldve: 2004. 02. 28. 12:26
Elküldve: 2004. 02. 28. 17:43
Igy lejatszva csuszni fog a hang, mert a lejatszok az avi fejlec alapjan jatszak le a videot...
Probald meg Nandub/Virtualdub-bal atallitani a video fps erteket. (Video menu/Frame Rate/Change so video and audio duration match)
Szivok is emiatt a felvett musor ujratomoritesekor, mert notoriusan 24.97x-24.98x az iuVCR altal beirt fps, mig a hangsav hossza alapjan 25.001 kene.
[ 2004. február 28.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 28. 19:52
idézet:
Ezt írta nyunyu:
iuVCR-nel ez elofordul, mert az altala szamolt/mert fps erteket irja bele az avi fejlecebe, nem a tenylegeset.
Igy lejatszva csuszni fog a hang, mert a lejatszok az avi fejlec alapjan jatszak le a videot...
Probald meg Nandub/Virtualdub-bal atallitani a video fps erteket. (Video menu/Frame Rate/Change so video and audio duration match)
Szivok is emiatt a felvett musor ujratomoritesekor, mert notoriusan 24.97x-24.98x az iuVCR altal beirt fps, mig a hangsav hossza alapjan 25.001 kene.
[ 2004. február 28.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
... vagy használd a VirtualVcr-t, annál még soha nem csúszott el a hang.
Menet közben helyreteszi.![]()
Elküldve: 2004. 02. 28. 22:59
A magyar rtl, tv2 pl csúszik, de a cnn az framedroppol. vkinek volt már hasonló?
Elküldve: 2004. 02. 28. 23:24
idézet:
Ezt írta agabe:
Az miért lehet, hogy amíg az egyik csatorna felvételénél csúszik a hang, mint ahogy fentebb írtam, a másiknál nem csúszik, pontosabban framedroppok-kal mindíg szinkronba áll :confused:
A magyar rtl, tv2 pl csúszik, de a cnn az framedroppol. vkinek volt már hasonló?[/quote]
milyen kodekkel veszel fel ?
mondjuk ha túlságosan tömörített képet csinálsz, viszont az adás eléggé mozgalmas, és élénk szinű, vagy eléggé zajos a kép akkor szokott általában framedroppot csinálni.
próbálj meg minnél nagyobb egyszerübb tömörítésű kodeket használni, illettve a filtereket felvételnél mellőzd, lehetőleg csak utófeldolgozásnál használd őket.
Elküldve: 2004. 02. 28. 23:57

Ez a csúszósdi régebben nem jelentkezett, pontosabban 2 hete vettem fel 3 órát .. semmi szinkronpontatlanság nem volt, most meg 1 perc után is észrevehető.
Elküldve: 2004. 02. 29. 00:53
idézet:
Ezt írta agabe:
mpeg2 codec-kel veszek fel 768*576-ban, az nem túl tömör.. és a dropp-oknál nem volt valami mozgalmas, mert a cnn egy beszélgetős műsora volt, amiben az összes mozgalom a beszédben merült ki. A proci terhelés 50% körüli, tehát nem az a gond, hogy nem bírná. Nem ilyen alapvető gondom van, hanem nem logikus megoldás érdekel..mint pl. a virtualvcr-ben nem tudok mpeg2-ben felvenni, mert nem lehet kiválasztani azt a codec-eket, miközben a gépen fennt van, Mp3-ba hangot pillanatnyilag nem tudok kódolni , csak a kártya (Leadtek winfast 2000 dv) saját progijával, a virtualvcr mp3-nál kifagy.
Ez a csúszósdi régebben nem jelentkezett, pontosabban 2 hete vettem fel 3 órát .. semmi szinkronpontatlanság nem volt, most meg 1 perc után is észrevehető.[/quote]
A Vvcr avi felvételek készitésére való (divx, mjpeg kodekkel). Ha mpeg kell, akkor Windvr2 v. 3.
a virtualvcr mp3-nál kifagy.
Nem kell (illik) realtime mp3-ba felvenni (mint az már elhangzott soxor, mert ez szinkronhiba-forrás). Nem hiszem, hogy egy utólagos néhány perces wav-mp3 tömörités nem fér bele az időbe.![]()
Elküldve: 2004. 02. 29. 11:19
Köszi a felvilágosítást, lehet hogy már olvastam régebben, de akkor elfelejtettem a Vvcr mire való, bár sajna nekem pont ez nem jó, mert ha avi-ba veszek fel, akkor max 640*480-ig bírja a gépem, de az meg nagyon ronda a csikok miatt ( nem deinterlace csík ) 320*240-be meg csak olyat veszek fel, amit max 1-szer megnézek, azután törlöm ( pont ezt csináltam már többször is, mp3 hanggal, és nem volt vele gondom korábban) mert ezt használom video helyett. Ami meglepett, hogy Mjpeg konpresszióval 768*576-ban már szaggat, pedig úgy tudtam az nem nagy tömörítés ( 2500+ barton proci 190fsb-vel, 1 giga ram), amit a gépemnek bírnia kéne, de valahogy mégsem megy jól. Kártyám saját progija eddig minden gond nélkül csinálta amit akartam ( kivéve az mjpeg-et) de most valami bezavart neki, és még nem jöttem rá micsoda, már visszatettem a régi drivereket, meg gyári progit is, ugyanaz maradt a helyzet. Mivel nincs 120-150 giga szabad vincsim, ezért ha megtartásra szánt filmet szeretnék rögzíteni, akkor a tömörítetlen helyett eddig maradt az mpeg2. Windv3 3 nagyon szar, semmit nem lehet csinálni vele,asszem ezt Ppter (de lehet hogy más

Elküldve: 2004. 02. 29. 12:26
idézet:
Ezt írta agabe:
Hi!
Köszi a felvilágosítást, lehet hogy már olvastam régebben, de akkor elfelejtettem a Vvcr mire való, bár sajna nekem pont ez nem jó, mert ha avi-ba veszek fel, akkor max 640*480-ig bírja a gépem, de az meg nagyon ronda a csikok miatt ( nem deinterlace csík ) 320*240-be meg csak olyat veszek fel, amit max 1-szer megnézek, azután törlöm ( pont ezt csináltam már többször is, mp3 hanggal, és nem volt vele gondom korábban) mert ezt használom video helyett. Ami meglepett, hogy Mjpeg konpresszióval 768*576-ban már szaggat, pedig úgy tudtam az nem nagy tömörítés ( 2500+ barton proci 190fsb-vel, 1 giga ram), amit a gépemnek bírnia kéne, de valahogy mégsem megy jól. Kártyám saját progija eddig minden gond nélkül csinálta amit akartam ( kivéve az mjpeg-et) de most valami bezavart neki, és még nem jöttem rá micsoda, már visszatettem a régi drivereket, meg gyári progit is, ugyanaz maradt a helyzet. Mivel nincs 120-150 giga szabad vincsim, ezért ha megtartásra szánt filmet szeretnék rögzíteni, akkor a tömörítetlen helyett eddig maradt az mpeg2. Windv3 3 nagyon szar, semmit nem lehet csinálni vele,asszem ezt Ppter (de lehet hogy más) is írta, majd megpróbálom a 2-es verziót, hátha az okés lesz.[/quote]
Az, hogy nem volt vele gondod, nem azt jelenti, hogy nem is lesz. Próbáltam p3-mal és p4-gyel is (kiváncsiságból) a realtime mp3 hangot. Eredmény: program első inditásakor elcsúszott, felvétel újrainditásakor meg jó volt. Szóval nem egy életbiztositás.
Mjpeg 768*576-ban: a tömörités erőssége ott is állitható.
190-es fsb? Az ugye nem szabvány?
Húzást nem ajánlja senki capture esetén, olvass csak vissza (még ha egyesek megköveznek is érte, hogy márpedig semmi baj nem lehet).
Hát hogy a windvr sz*r-e vagy sem, arról nem nyitok vitát, mert csak néhányszor használtam (akkor viszont probléma nélkül, mind a 2-st, mind a 3-st, kivéve, hogy a 3-as az 5.11-es pinnacle driverrel nem volt sztereó, csak az 5.5-tel, de ez utóbbi egyéni szoc. problémám) de van itt olyan topictárs, aki rendszeresen használja, majd ők megmondják a frankót, remélhetőleg.
Az a "ronda csik" annyiban érdekes, hogy anno (olvass vissza) nekem is ilyen volt, mikor a wdm driverekkel (Iulabos, Btwincap-es, Pinnacle saját) meg a különféle felvevőprogikkal próbálkoztam (iuvcr, Vvcr, stb).
Végül is az 5.11 driver/Virtualvcr páros jött be, de pl. a Btwincap-es driverrel elég erős csikozódás volt, már a tvképen is.
Mincza divx 5.05-ös beállitásait próbáltad? Valahol e topic 3. oldalán irta le a kérésemre, valamikor tavaly júniusban, keres meg, esetleg próbáld ki. Bár lehet, az is szaggatni fog, ha az mjpeg is szaggat.
Elküldve: 2004. 02. 29. 13:04

Elküldve: 2004. 02. 29. 14:11