idézet:
Ezt írta agabe:
hát .. igazából most 768*576-ba vezsek fel divx5.11-el, IMA ADPCM hanggal, így megy még drop nélkül, de mivel így elég nagy a file ( 4000 kb/s bitrata) átkonvertálnám xvid-be. Amikor ezt megteszem, utána az xvid-es file nem lejátszható, a mediaplayer, és a bsplayer is kifagy, ha azt akarom lejátszani...ez codec gond lehet?[/quote]
Lehet kodek gond is akár (pontosabban beállitás), kérdés, hogy mi van telepitve. Konkrétabban, ha azzal a kodekkel akarod lejátszani, amivel kódoltad, akkor kutya kötelessége (lenne) működni.
Mi van akkor, ha felteszed az ffdshowt és azt beállitod, hogy az xvidet is ő kódolja ki lejátszáskor? Úgy is kifagy?
Vagy esetleg kódolási hiba?
:confused:
Szerk.: az is lehet, hogy a telepitéskor a divx "magához rendelte" az xvid lejátszást is és ez is lehet a baj forrása. Ellenőrizhető pl. a fenti módon inditott Bsplayerrel, hogy mi a lejátszó kodek (ami a fent emlitettek miatt nem biztos, hogy azonos a felvevő/kódoló kodekkel - lásd: felvétel/kódolás pl. divx-szel vagy xviddel, de lejátszás pl. Ffdshow-val)
[ 2004. február 29.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2004. 02. 29. 14:26
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2004. 02. 29. 17:19
Idézet
Lehet kodek gond is akár (pontosabban beállitás), kérdés, hogy mi van telepitve. Konkrétabban, ha azzal a kodekkel akarod lejátszani, amivel kódoltad, akkor kutya kötelessége (lenne) működni
Engem is az XviD szivat ezerrel.
DivX 5-be digizek, minden lejatsza, de amikor Nandubbal megnyitnam a felvett fajlot, hogy elokeszitsem a vegso tomoriteshez (reklam kivag, hangcsuszas korrigal...), akkor beszol, hogy nem tudja dekodolni az avit... (Virtualdub sem)
Leirtom a GKnotCodecPack 1.6-ban levo XviD Koepi-t, akkor viszont siman megnyitja, csak akkor mivel tomoritsem???
Ujra felrakom az XviD-et, megint nem jo...

Aztan egy regebben meretre vagott avit (DivX5-tel felvett!) akartam tomoriteni DivX5-tel, akkor meg a tomorites 75%-nal szallt el a VDubMod, hogy az XviD nem birja dekodolni az adott kepkockat

Mi a rakert irja felul az XviD, hogy mivel dekodolja a *dub a DivX5-ot, ha egyszer fenn van a DivX5???
Ja, a kulonbozo lejatszokban meg az ffdshow jatsza le mind a DivX-eket, mind az XviD-et.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 02. 13:21 -kor
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:39
azt vettem eszre hogy ha radiot hallgatok akkor is ugyanannyi "processzort eszik" a vision mintha a tv menne...(mellesleg a TV nagyon sokat tunerhez kepest!!!!) ha leveszem "1 field only" -ra* a video beallitasnal akkor meg atlag 10 % koruli a radio hallgatasnal. de ez* miert szol bele a radio hallgatasba?? szerintem ugy szar az egesz driver hozza ahogy van...nem hiaba alig hasznaljatok..;D kiveve engem..;(
amugy a felvetel-t radiobol csak wav-ba erdemes... igaz 256Kbits ben azert mar jol szol a felvetel...de viszont a legalacsonyabb valaszthatoban , 96kbits ben POCSEK! atkodolva nem szol egy mp3 igy..;(((
Elküldve: 2004. 03. 06. 10:15
1 kis segítség kéne:
iuvcr-es driver van fent, a kártya Askey (CPH 053) tv+fm. Külső jelforrásról digizni tudok akár 720-576-ban is, de ha tv-t nézek, vagy felvenném, nincs hang. A kártyából sem jön ki (próbáltam fülessel), tehát nem a mixer beállításai a rosszak. Gondolom driver gond, csak a 3 dolog közül (Askey ***, crossbar, ***)nem tudom melyiket cseréljem, vagy 1általán lehet-e külön, vagy csak komplett driver cserét lehet csinálni?
Én a crossbar-ra tippelnék, mert mintha a gyári driver-rel mások lettek volna a választási lehetősegek (-1, Tv tuner, Line in - most pedig -1, Audio in, Line in).
Elküldve: 2004. 03. 06. 10:45
idézet:
Ezt írta suste:
Hi!
1 kis segítség kéne:
iuvcr-es driver van fent, a kártya Askey (CPH 053) tv+fm. Külső jelforrásról digizni tudok akár 720-576-ban is, de ha tv-t nézek, vagy felvenném, nincs hang. A kártyából sem jön ki (próbáltam fülessel), tehát nem a mixer beállításai a rosszak. Gondolom driver gond, csak a 3 dolog közül (Askey ***, crossbar, ***)nem tudom melyiket cseréljem, vagy 1általán lehet-e külön, vagy csak komplett driver cserét lehet csinálni?
Én a crossbar-ra tippelnék, mert mintha a gyári driver-rel mások lettek volna a választási lehetősegek (-1, Tv tuner, Line in - most pedig -1, Audio in, Line in).[/quote]
A hangkártyád hangerőbeállításainál nincs véletlenül letiltva a line in?..lehet hogy automatikusan letiltja vmlyik progi, nézdd meg.
Elküldve: 2004. 03. 06. 11:56
PCTV Pro-n 0-as volt az Audio Tuner In (ezzel mono volt), 5-os az AES Digital In (sztereo)
Terratec-en 3-asnak irja az Audio Tuner In-t, de idozitett felvetelhez 0-as crossbar-t kell allitani, kulonben rosszul inicializalja a hangot.
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:27
idézet:
Ezt írta agabe:
A hangkártyád hangerőbeállításainál nincs véletlenül letiltva a line in?..lehet hogy automatikusan letiltja vmlyik progi, nézdd meg.[/quote]
Ezt írtam:
"A kártyából sem jön ki (próbáltam fülessel), tehát nem a mixer beállításai a rosszak"
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:29
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha a tunerre kotott fulessel sincs hang iuVCR alatt, az tenyleg Video/Crossbar beallitasi hiba.
PCTV Pro-n 0-as volt az Audio Tuner In (ezzel mono volt), 5-os az AES Digital In (sztereo)
Terratec-en 3-asnak irja az Audio Tuner In-t, de idozitett felvetelhez 0-as crossbar-t kell allitani, kulonben rosszul inicializalja a hangot.[/quote]
Akkor jól tippeltem. De mit csináljak, hogy legyen hang? Lehet külön csak crossbar driver-t cserálni? (az oké hogy engedi a win. Ha mondjuk lecserélem a bt-sre, akkor az majd jól kommunikál az iuvcr-es többi driver-ral???
Elküldve: 2004. 03. 07. 23:18
kösszi
Elküldve: 2004. 03. 12. 23:46
Most cseréltem alaplapot, egy P4P800 dlx-ra.
3.7-es catalystel és 5.30-as vagy 5.50-es pctv driverrel a következő jelenséget tapasztaltam:
a ChrisTV 3.0-án ha kis méretben van a kép, akkor a képernyő többi részén lévő mozgó valamik (video, java, macromedia alkalmazás, vagy hasonlók) hatására csíkok jelennek meg a tévéképen. Olyan, mint amikor egy moiltelefon bezavarna. Érdekes, ha viszont fullscreenben van, akkor nincs ilyen hiba.
Elküldve: 2004. 03. 18. 21:01
idézet:
Ezt írta Emre:
milyen progival hallgatjátok a rádiót? mert már kezdem unni a gyári progit ! tök lassu
kösszi[/quote]
Én ezt használom: [url="http://"http://www.axife.com/"]http://www.axife.com/[/url]
Elküldve: 2004. 03. 18. 22:20
idézet:
Ezt írta mincza:
[QB][/QB][/quote]
Emlékeztető, csak azért, hogy nem felejtettem el kipróbálni, amit leirtál.
Most.
Mivel megint be kell üzemelnem az automata felvételi módozatot hosszú távra, az utóbbi 2 napban előszedtem, amit anno tavaly nyáron leirtál nekem (2003. június 26.) és kipróbáltam, igaz nem gaines-sel, de ugyanúgy pro-val.
Mit mondjak? Q. jók lettek a próbafelvételek.
Mármint a kétmenetes kódolás után.
Csak resize, meg "capture rejtelmek"-ben Múmia által ajánlott Nrs szűrő (igaz még csak alapbeállitáson, ki kell tapasztalnom), semmi más. Igy egy 10 perces részletet kb. 2*17 perc alatt megcsinál job-ba betéve a Vdub.
Természetesen mindez egy darab framedrop nélkül.
Csak ennyi lett volna.
No meg persze ment egy KCS is.
Meg Múmiának is a szűrőért (ezt nem ismertem).
[ 2004. március 18.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2004. 03. 20. 19:03

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:31
idézet:
Ezt írta Trancee:
Sziasztok! Ma vettem egy Audigy 2-öt és nagyon torzít amikor nézem a PCTV Pro-t... Gondolom sokatoknak van ilyen kártyája és remélem hogy akinem volt már ilyen próblémája segít nekem...Amúgy semmi baj nincs vele csak torzít nagyon...Mikrofon bemenetre van kötve... Türelmetlenül várom a választ[/quote]
akkor neis csodalkozz ha a mikrofon bemenetre van kotve!!
ugyanis az sokkal erzeknyebb a tobbinel ezert torzitja el a normal szintet is... kosd ossze mashol! (pl van a kartyan magan is egy olyasmi csatlakozo mint amivel a cdrom-audiojat csatlakoztatod!, vagy mashogy)
Elküldve: 2004. 03. 20. 21:40
Legalabbis nekem SoundStorm-mal 50%-on tulvezerelte a tuner a bemenetet...
Az a CD-ROM jellegu csati meg pontosan az a PCTV Pro-n, csak sehol sincs dokumentalva.
Bar a labkiosztasa nem egeszen szabvanyos, ha jol emlekszem fel van cserelve a bal, meg a jobb oldal, legalabbis nekem eleg furan szolt, mikor audio-kabellel kotottem ossze a hangkartyaval, nem a kulso atkotovel...
Elküldve: 2004. 03. 21. 10:36

Elküldve: 2004. 03. 21. 17:54
Amit tehetsz:
- line-inre vagy belül a CD-rom bemenetre kötöd a tévét.
- felvételkor ha az Analog Mixert választod, akkor nem hallod amit felvesz, de veszi, ha a What U Hear-re állítod akkor mindent hallasz, de akkor sok más hangot is felvehet, így kapcsold ki a windows rendszerhangokat. A vicc, hogy az Analog mix-et nem tudod szétválasztani bemenetekre és felvételkor bekapcsolja a "Record without monitoring" opciót, amit senki nem kért.

- állítsd át a Windows vezérlőpultjában a felvételt az Audigy-re, mert neked is az AC97-en maradt.
Elküldve: 2004. 03. 21. 18:44
idézet:
Ezt írta Trancee:
Hello! Na rákötöttem Line-in-re... Úgy már szól rendesen csak hangot azt nem tudok felvenni... De akkor sem ha mikrofon bemenetre kötöm... Az alaplapi AC'97-nél tök jól muzsikáltHogy állítsam be hogy felvegyen? Régen mind2 mikrofonra volt állítva (input,record) de most valahogy nem akar müködni a felvétel..
A másik kérdésem meg az lenne hogy letöltöttem hozzá az 5.5-ös software-t és a Rádiók össze vissza jönnek be? Igaz kábelen jönnek be a rádiók... Ha antennára kötöm akkor jó lesz???[/quote]
az mit jelent h "osszevissza jonnek be"?![]()
enis kabelrol fogom a radiot es semmi problema...igaz en manualisan allitottam be a radiokat mert szerencsere it a helyi szolgaltato kiirja a frekvenciakat a radiokra is meg a tv-k -re is..;D de ha autoscannelek akkor sok "semmit" is talal.
Elküldve: 2004. 03. 21. 22:08
idézet:
Ezt írta Desorder:
az mit jelent h "osszevissza jonnek be"?![]()
enis kabelrol fogom a radiot es semmi problema...igaz en manualisan allitottam be a radiokat mert szerencsere it a helyi szolgaltato kiirja a frekvenciakat a radiokra is meg a tv-k -re is..;D de ha autoscannelek akkor sok "semmit" is talal.[/quote]
Azht mondták nekem hogy ha kábelen fogom akkor pl nem azon a frekin jönnek be a csatornák hanem máshol... Pl: 9640-en nincs semmi(( És ez engem nagyon zavar... Az lesz ebből hogy szerzek inkább egy USB-s FM tunert
![]()