HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#541 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 19. 20:32

még valami. miért néz ki xarabbul a 640*480-ba felvett xvid-es kép, mint a 320*240-esbe felvett? A pixelek persze kevésbé látszanak, viszont az egész kép olyan, mintha tele lenne törésvonalakkal, ahol kicsit megtörik a kép.. mintha csomó prizma lenne a kép előtt. Ennek mi az oka? és hogy lehet kiküszöbölni?

#542 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 20:44

50Hz Interlace az adas, ebbol 25fps kepet csinal a tuner ugy, hogy egy kepkockabol lesznek a paratlan sorok, a kovetkezobol a parosak.
Emiatt csuszik el egymashoz kepest/torik meg, mert a paros es paratlan sorok eltero idoben lettek felveve.

Mint irtam, hasznalj deinterlace-t. Ha az XviD-ben nincs, akkor miert nem probalsz meg DivX 5.x.x-szel digizni?

Perpill filozom a WinDVR-re atallason, mert az uj VirtualDubMod megeszi az MPEG2-ot, igy ket legyet utok egy csapasra: szebb deinterlace, masreszt nem csuszik el a hang.
Eddig csak az tartott vissza, hogy nem tudtam vagni ujratomorites elott az MPEG2-ot.

#543 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 20:48

idézet:
Ezt írta agabe:
felvételnél nem lehet mpeg2 képhez mp3 hangot társítani[/quote]
Persze hogy nem, mert a DVD szabvany az MPEG2 kep melle Mpeg 1 Layer 2 hangot ir elo. (tobbek kozott.)

#544 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:19

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Perpill filozom a WinDVR-re atallason, mert az uj VirtualDubMod megeszi az MPEG2-ot, igy ket legyet utok egy csapasra: szebb deinterlace, masreszt nem csuszik el a hang.
Eddig csak az tartott vissza, hogy nem tudtam vagni ujratomorites elott az MPEG2-ot.
[/quote]

Azt a virtualdubmod-ot honnan lehet leszedni? Amugy nálam nem csuszott a hang, de tényleg szebb a kép Mpeg2-ből utólag konvertálva. De ménemm használsz flaskmpeg-et? az is megeszi az mpeg2-t, és sztem nagyon jó minőséget lehet kihozni belőle, még 448*352 -esre lebutitított pixelszámmal is szép kép készíthető, és igy még jó minőségben ( 160 Kb/sec mp3 hanggal ) egy CD-re ráfér Kb 2 óra.

#545 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:22

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Persze hogy nem, mert a DVD szabvany az MPEG2 kep melle Mpeg 1 Layer 2 hangot ir elo. (tobbek kozott.)
[/quote]

Akart a franc DVD szabványban felvenni.. az Mpeg 2-t is csak azért választotam, mert a procim nem bírja a 720*576 Xvid konvertálást real time-ban, bár megyeget, de nem igazán szép a kép, nagyobb bitrátával meg már nem megy akadás nélül, szal marad egyenlőre az mpeg2, de azé ahhoz lehetne engedni rögvest egy mp3 hangot, akkor az alap file is kevesebbet foglalna a lemezen, amiből azután ugyís avi lesz.

#546 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 01:38

idézet:
Ezt írta agabe:
Azt a virtualdubmod-ot honnan lehet leszedni?[/quote] [url="http://"http://sourceforge.net/projects/virtualdubmod/"]http://sourceforge.n.../virtualdubmod/[/url]

#547 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 06:45

thx :)

#548 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:22

idézet:
Ezt írta agabe:
még valami. miért néz ki xarabbul a 640*480-ba felvett xvid-es kép, mint a 320*240-esbe felvett? A pixelek persze kevésbé látszanak, viszont az egész kép olyan, mintha tele lenne törésvonalakkal, ahol kicsit megtörik a kép.. mintha csomó prizma lenne a kép előtt. Ennek mi az oka? és hogy lehet kiküszöbölni?[/quote]

ilyen nekemis volt mindig amikor ujrakodoltam (pinnacle studio8-al)..nekem is 640x480-nal jott elo leginkabb de neha alacsonyabnal is.
de ez nem a tipikus interlace-es dolog ahol ilyen vekony vizszintes vonalak vannak gyors mozgaskor hanem sokal vastagabbak! telleg ilyen prizma efektus... es a deinterklace persze rajta volt! es megis...ez sztem az ujra meretezes soran alakult ki..mittudoem..en 480x360 ban csinalom mostansag..es ugy szep!

neked is ez van? marmint ez a vastagabb szarakodaS?
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#549 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 00:02

idézet:
Ezt írta Desorder:

ilyen nekemis volt mindig amikor ujrakodoltam (pinnacle studio8-al)..nekem is 640x480-nal jott elo leginkabb de neha alacsonyabnal is.
de ez nem a tipikus interlace-es dolog ahol ilyen vekony vizszintes vonalak vannak gyors mozgaskor hanem sokal vastagabbak! telleg ilyen prizma efektus... es a deinterklace persze rajta volt! es megis...ez sztem az ujra meretezes soran alakult ki..mittudoem..en 480x360 ban csinalom mostansag..es ugy szep!

neked is ez van? marmint ez a vastagabb szarakodaS?
[/quote]

Jajaj nekem is ez a gondom, nem az interlacing. viszont nekem nem újrakódolásnál, hanem a tvkáryxtáról törénő felvételkor, ha xvid tömörítéssel vszek fel ( lehet hogy más codec-nél is, csak még nem próbáltam ) Mpeg2-nél semmi ilyen nincs, szal ez valami kódolási gond lehet tuti.

#550 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 03:49

Másik probléma,ha mpeg2-be veszek fel ,akkor nem az interlace csíkok látszanak, hanem a mozgó tészek elmosódottak kissé..szóval ami mozog, az nem olyan éles mint kéne. Ezt mivel tudom kivédeni? Ha már felvételkot ilyen, akkor utána nemlehet belőle jobbat csinálni gondolom.

#551 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 03:50

tészek = részek :)

#552 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 11:12

nahh vki!! mindeki alszik még???

#553 Felhasználó inaktív   Lomb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 22. 11:54

idézet:
Ezt írta agabe:
Másik probléma,ha mpeg2-be veszek fel ,akkor nem az interlace csíkok látszanak, hanem a mozgó tészek elmosódottak kissé..szóval ami mozog, az nem olyan éles mint kéne. Ezt mivel tudom kivédeni? Ha már felvételkot ilyen, akkor utána nemlehet belőle jobbat csinálni gondolom.[/quote]

Valószínűleg a kodek ezt tudja.
Ha nincs csík, akkor de-interlace van. Ez pedig kissé elmossa mozgásnál a képet.
Leírom, hogy én mit tapasztaltam.
Nekiálltam a jó öreg PCTV Pro kártyámat XP alatt működésre fogni. Egy korábban letöltött 5.0-ás drivert használok. Semmi különösebb gondom nincs vele. (Hangproblémám van, de ez más, mert a számítógépből összeszedi a zajt a kártya, azaz felvételkor zúg a hang, meg serceg, sistereg stb.)
Szóval Vision, felvétel DVD-be. Az eredmény egész jó. Felvétel SVCD-be, ez sem annyira rossz, de a DVD jobb. Aztán Custom mindenféle beállítással. Jó.
Ami nem tetszett, az az, hogy nincs lehetőség 4:3-as képaránybeállításra.
Mivel végigolvastam a fórumot úgy gondoltam, hogy akkor WinDVR. 3-as verzió fel. Szép, tetszetős. Van 4.3 - 640x480 - hajrá.
Hááát. Nem olyan szép az Mpeg2-je, mint a Pinnacle sajátja.
Ez van. Persze ez relatív, biztos lehet vele vitatkozni, de én így látom.
Nem értek annyira hozzá, de gondolom a Vision valamilyen saját kodeket használ és gondolom a WinDVR is saját kodekkel dolgozik. Szerintem a Pinnacle jobb.

A legjobb persze - ha van lehetőség rá - a VirtualVCR. Mjpeg AVI és utólagos konvertálás.
De ez csak akkor érdemes, ha fontos az anyag.
Egy tv műsor felvételére VHS helyett jó az Mpeg2.
Úgyhogy én használom ezt is, azt is.
"Egy fejben nem fér el minden tudás."

Olduvai mondakör.

#554 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 14:47

Valami nem világos nekem.. írjátok a mjpeg codec-et, hogy azzal veszitek fel, de nekem azzal 720*576-ba már nem megy, akad a felvétel 2500+ barton proci, NF7-s alaplap, 1Giga ram..milyen gépigénye van ennek az mjpeg-nek?

#555 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 15:49

most próbálom a virtualvcr-el.. az megcsinálja mjpeg-ben, csak ekkora file-okat még nem is láttam :) 30 másodperc több mint 1 giga. Ez normális?

#556 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 16:06

A másik meg, ha kikapcsolom a wirtualvcr-t, akkor minden beállítás elvész, az egészet a tv csatornák keresésétől a felvételi beállításokig újra kell hangolni. Ez miért van? Amugy Leadtek winfast 2000 DV kártyám van, csak azt a fórumot senki sem olvassa.

#557 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 16:07

nah...ha jol emlexem meg ilyen hiba nem volt senkinek.
szoval a kovetekzo van:

bekapcs gep, utana bekapcs vision;
sehol semmi, csak a "hangyak" mindenhol, 1-2 csatorna bejon ugyan a 40bol de azis feketefeheren!! ez mar joparszor megtortent az utobbi 1, masfel honapban! addig semmi ilyesmi nemvolt! (a konfig meg mindig ugyanaz mint amikor meg semmi baj nem volt!)..."megcsinalni" ugy tudom, hogy kikapcs gep, megmozgat tuner (neha tobbszor is kell!), es bekapcs ujbol minden! es mukodik! node ha senki nembabralt vele ket bekapcsolas kozben akkor miert csinalja ezt? a tuner mellet az sb128-as van, utana semmi,utana halokartya,es video card! szoval nemhiszem hogy a tulemelegedes altal okozott "kitagulas" itt a problema! pl edigg nemis volt semmi baj, meg tavaly nyaron sem a 30 fok melegben sem,stb...

na ez mitol van? lehet hogy nemis a tuner baszaxik? pedig az alaplap fel eves kb..
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#558 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 16:23

idézet:
Ezt írta Lomb:
[QB]

Nem olyan szép az Mpeg2-je, mint a Pinnacle sajátja.
Ez van. Persze ez relatív, biztos lehet vele vitatkozni, de én így látom.
Nem értek annyira hozzá, de gondolom a Vision valamilyen saját kodeket használ és gondolom a WinDVR is saját kodekkel dolgozik. Szerintem a Pinnacle jobb.
[QB][/quote]

a pinnacle mpeg 2 -je telleg szep.! en pl amikor veszek fel "mpeg2-i" -ben (720x576,12mbits) 1 perc foglal kb 80-90Mb-ot es osszehasonlitom a "DV"-ben felvett anyaggal NEMLATOK KILONBSEGET! a DV-ben 1 perc = joval 100 Mb felett van, most nem emlexem pontosan mennyi! sott a miro XL-ben felvett anyaggal is egyenerteku a kepminoseg!! (biztos van valami kulonbseg de en nem veszem eszre!) sima mpeg2-ben csak 352x576-ban,max 6-7mbits -ben tudok felvenni framedrop nelkul.de azis "kozel" olyan jo mint a DV...

(1300mhz-em van)

#559 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 21:10

idézet:
Ezt írta agabe:
most próbálom a virtualvcr-el.. az megcsinálja mjpeg-ben, csak ekkora file-okat még nem is láttam :) 30 másodperc több mint 1 giga. Ez normális?[/quote]

Ott valami nem stinmmel a beállitásokkal. Olyan, mintha tömöritetlen lenne a felvétel, nem tömöritett.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#560 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 21:16

idézet:
Ezt írta agabe:
A másik meg, ha kikapcsolom a wirtualvcr-t, akkor minden beállítás elvész, az egészet a tv csatornák keresésétől a felvételi beállításokig újra kell hangolni. Ez miért van? Amugy Leadtek winfast 2000 DV kártyám van, csak azt a fórumot senki sem olvassa.[/quote]

Tedd már meg a kedvemért, hogy ha beállitottál mindent, akkor nyomsz egyet azon a kis floppy-ikonon (save current settings), illetve utána kettővel jobbra a mappa-ikonon a lefelé mutató nyillal (save to file) és igy is elmented az általad adott néven.
Az első esetben Virtualvcr.ini néven lesz elmentve a progi mappájába, a második esetben oda, ahová akarod, *.vcr néven. Ez utóbbi azért jó, mert több beállitást is el lehet menteni (pl. minden adóhoz mást), amivel parancssorból is lehet inditani.

Senki nem olvassa? Ezek szerint nincs annyi baj vele, mint a Pctv-vel. :D
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.