Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 06. 13. 12:37
A "szekamosodás" problémára mcrobi írta le a megoldást. Valószínű úgy csináltátok (velem együtt), hogy a program első indulásakor felajánlott csatorna felismerést elfogadtátok. De ekkor a beállításoknál még az alapértelmezett SECAM volt! Ezt minden csatornához frankón eltárolta, és erről később már nehéz lebeszélni. Tehát a helyes sorrend: beállítás PAL-ra, csatornafelismerés.
üdv: geur
Elküldve: 2002. 06. 14. 17:57
A következő problémáim vannak: van 1 régi bt848-as pctv prom (külön rádió tunerrel) és egy abit BE6-II. Ezen az alaplapon külön highpoint ata66 vezérlő van (így gyakorlatilag két IDE vezérlőm van).
A problémám az, hogy rendszeresen fagy a gépem. Rögtön tudtam, hogy a megszakításokkal lesz a baj, így a bios-ba a manual irq config-gal azt sikerült elérnem, hogy csak akkor fagy ki a tuner, ha intenzív winchester műveletet végzek (azt hogy mi számít intenzívnek azt nem tudom pontosan definiálni, de pl. másolásnál szintem mindíg, de nem rögtön; capture-nél viszont eddig nem). Automatikus irq beállítással pedig már indításkor fagyott. Kérdésem az lenne, hogy van-e ehhez vkinek ötlete (olvastam egy korábbi hozzászólást arról, hogy a hármas és négyes slot-ba érdemes dugni a kártyát, de melyik oldalról kezdődik a buszok számozása? Én 2 slot-ba is próbáltam, de az eredmény ugyanaz).
Másik problémám, hogy az 5-ös szoftver nem támogatja ezt a régi féle rádió tunert, ehhzez van valakinek megoldása? (a teljes 5-ös szoftvert le lehet tölteni a pctv.uw.hu címről, ez nem a butított változat, ami a pinnacle oldalán van, ezzel lehet mpeg2-be is venni).
Harmadik dolog, hogy próbálkoztam egy 3party WDM driverrel, ami maximálisan támogatja a miro PCTV pro minden funcióját (stereo, rádió), mindenkinek tudom ajánlani:
btwincap.sourceforge.net
viszont a miro software-t nem fogod tudni használni
Üdv. Laci
[ 2002. november 01.: mlaszlo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 06. 15. 14:34
Feltettem az 5.1-et. A kepminoseg tetszik.
LAtom hogy Overlay az luxus. (legalabb opciokent meghagyhattak volna es akkor nincs filtering...)

Modemmel utkozik, ha megy a TV a Lucent modem aszondja hogy nem elerheto... :confused:
Pedig ezt eddig skoat hasznaltam.. chat kozben egy kis TV ablakocska...
Capture: Viertualdub azt se tudja mit (ne) csinaljon...
A Vision-nel nem tudom valasztani a minoseget. Van Mpeg ami 3xx*2xx es van a Miro XL aminel ugyan van Felbontas allitas lehetoseg de nem az igazi.
Tovabba: Timeshift menu ott van a Helpben es jobbklikk Settings-nel is, de a munben nem jelenik meg.
Valakinek van hasonlo tapasztalata?
Udv
Elküldve: 2002. 06. 15. 21:03
idézet:
Ezt írta dzoolee:
A Vision-nel nem tudom valasztani a minoseget. Van Mpeg ami 3xx*2xx es van a Miro XL aminel ugyan van Felbontas allitas lehetoseg de nem az igazi.
Tovabba: Timeshift menu ott van a Helpben es jobbklikk Settings-nel is, de a munben nem jelenik meg.
Valakinek van hasonlo tapasztalata?
Udv[/quote]
A pinnacle oldalán csak a Pctv rave 5.01 -et lehet letölteni, ebbe nem lehet felbontást váltani. De a pctv.uw.hu címről le tudjátok szedni, az 5.1-es patch-et pedig rá lehet rakni erre is.
A timeshift-et szerintem annak függvényébe rakja be, hogy milyen gyors a géped, de a registry-be sikerült átírnom, hogy engedélyezze.
Laci
[ 2002. november 01.: mlaszlo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 06. 16. 00:36
idézet:
Ezt írta mlaszlo:
A pinnacle oldalán csak a Pctv rave 5.01 -et lehet letölteni, ebbe nem lehet felbontást váltani. De a pctv.uw.hu címről le tudjátok szedni, az 5.1-es patch-et pedig rá lehet rakni erre is.
A timeshift-et szerintem annak függvényébe rakja be, hogy milyen gyors a géped, de a registry-be sikerült átírnom, hogy engedélyezze.
Laci[/quote]
Igen,ratoltottem a pecs-et... de nem megy. Azt szabadna tudni a Registry-ben mint matattal?![]()
Elküldve: 2002. 06. 16. 20:30
idézet:
Ezt írta dzoolee:
Igen,ratoltottem a pecs-et... de nem megy. Azt szabadna tudni a Registry-ben mint matattal?[/quote]
nem azért nem muxik
mert a gép nem elég neki hanem azért mert netröl
letölthetö verzioban nem muxik a time shiftig és a caprture ban sem lehet mpeg2 öt valasztani
csak is a cdn megtalálhato 5.x es verzioban muxik ez
amit chris és fel rakott ....
Udv
Sonique
[ 2002. június 16.: Sonique szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 06. 16. 21:23
idézet:
Ezt írta chris23:
Sikerült felrakni az 5.0-ás Driver-t
Megtaláljátok a tar.hu-n
adminisztráció---> kéri a felhasználói nevet:
- chris23
és a jelszót: solyom
majd fájkezelő, és mehet a müsor, csak a fájlokra kell kattintani és indul a letöltés.
Driver.rar---> Driver.r06-ig a Winrar 2.7 -es tömörítövel tömörítettem (solid, multémédia, r.record).
Remélem szerencsével jártok és minden jót.
Üdv,
Chris[/quote]
Mashova tudna valaki tukrozni?
Csak ne az Extra.hu-ra...
Egy gyorsabb szerverre..
Jo jo..
van akinek ez gyors.
de nekem a TAR.hu se jon be![]()
Udv!
Elküldve: 2002. 06. 16. 22:00
idézet:
Ezt írta dzoolee:
Mashova tudna valaki tukrozni?
Csak ne az Extra.hu-ra...
Udv![/quote]
Már írtam, hogy a pctv.uw.hu -n fent van egy darab önkicsomagolható exe-be az egész 5-ös cd-s software.
Elküldve: 2002. 06. 17. 00:12
bocsi..
Csak az baj hogy az se jon...
Na mondegy van itt vagy 4 Internetszolgaltato.. majd sorbaprobalom oket...
Udv es koszi
Elküldve: 2002. 06. 17. 02:03
idézet:
Ezt írta Poci76:
Chris köszi a drivert, örök hálám. Egyet azért megjegyeznék: nem volt bölcs dolog mindenki kénye-kedvére kiszolgáltatni a tárhelyedet, mert így akárki akármit elkövethet a nevedben. Ugyanezt úgy is megtehetted volna, hogy fölteszel egy weblapot, ami a főlapodról nem elérhető, és amelyről letölthetőek a fájlok, és itt csak ennek a rejtett lapnak a címét adod meg. Javaslom sürgősen változtasd meg a jelszódat, még mielőtt másvalaki teszi azt a nevedben.[/quote]
hasonlo celra javaslom a yahoo.com 'briefcase' szolgaltatasat, ahol is fileokat tudsz megosztani masokkal, akar jelszoval vedve.
Vagy esetleg a groups.yahoo.com-t.
Ha nem eleg a hely, nyithatsz egy ujat.
De valoban erdemes lenne megvaltoztatni a jelszavad.
[ 2002. június 17.: elefmaci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 06. 17. 15:38

217.65.105.223 ez a hub cime

És nézzetek rá a [HUN]Soth -ra
Elküldve: 2002. 06. 17. 20:30
Elküldve: 2002. 06. 20. 23:04

217.65.105.223 ez a hub cime

Ez mi? lehet hogy meg tudatlan vagyok... de miaz a DC? :confused:
Udv
Elküldve: 2002. 06. 21. 05:39
Elküldve: 2002. 06. 21. 09:03
Nem tudom, hogy látta-e már vki a miro support oldalon, az
alábbi szöveget a "Web installer PCTVrave 5.01" driver letöltésnél (ami a PCTV Pro változathoz is kell):
----------------------------------------------------------
The PCTV full version with more features will be purchasable on our Website in the „eStore“ section. ( in Europe only)
Vision Application
additional record formats:
VCD (mpeg 1)
SVCD (mpeg 2)
DVD low resolution (mpeg2)
DVD (mpeg2)
DV
additional: Burn-to-disk-function (burn a VCD, burn a SVCD, burn a DVD )
additional: Timeshift-function, incl. TReX full Version
---------------------------------------------------------
A műszaki szöveget biztos értitek, de a lényeg az, hogy a full vision szoftvert, ami tartalmazza a fenti plusz funkciókat, külön pénzért árulják.
Az "eStore" linknél lehet megrendelni asszem 29 euroért.
Hát mocsok egy dolog!

Az "eStore" oldalán a PCTV 5.1 Vision Software szekciónál:
--------------------------------------------------------
Pinnacle PCTV turns your PC into a TV and a digital video recorder for a new way of recording your favourite shows. Instead of using traditional VHS or audio tape, record your shows in high quality MPEG1 or MPEG-2 and then burn them to VCD , SVCD or DVD with your CD or DVD burner.
High quality TV tuner for hyper band cable and terrestrial antenna reception
Real Time MPEG1-, MPEG2-, DV - software compression with presets for VideoCD, SuperVCD, DVD format
Direct Burn-to-disc of recorded MPEG1 and MPEG2 streams from PCTV Vision capture gallery
Still image capture with digital image improvement from TV and connected analogue video sources via PCTV Vision and via TWAIN interface
Time-shifting feature lets you pause or replay while recording a live show
Multi-channel matrix and automatic channel name recognition
Easy-to-use timer for scheduled recording
PCTV Installation Assistant for quick and easy setup
Also Includes :
Pinnacle T -Rex multimedia file converter
Pinnacle Studio 7 video editing software (TRIAL version)
---------------------------------------------------------
Viszont az "uj" dobozos PCTV PRO -hoz mar ugyanilyen szoftvert adnak. Szoval ilyen CD-t kellene szerezni.

Egyébként elég zavaró, hogy nem tudom, hogy melyik változatú kártyához, melyik változatú szoftvercsomagot kapom, hiszen lehet hogy a hivatalos - axico - forgalmazónál régebbi kártyát sóznak ránk, mint ami a szürke importból bejön.
Elküldve: 2002. 06. 21. 10:32

Az előbb néztem szét itt Miskolcon PCTV után.
Két helyen találtam és abból az egyik helyen már az
új verziót árulták. Sajnos Pro verzió nem volt, de
lehet rendelni.
A régi és az új között már a doboznál látszik a különbség.
A régi doboz vastagabb, starpabíróbb felépítésű, ahol maga a
kartondobozon van a grafika és a szöveg.
Az új doboz pedig a hagyományos videokártya dobozra hasonlít, ahhol belül van egy sima fehér kartondoboz és ez bele van téve egy külső vékonyabb papírból készült csomagolásba.
Egyébként az a lényeg, hogy úgy nézzen ki, mint a miro weboldalán lévő kép.
Naszóval ezen az új PCTV dobozon olvastam az
MPEG2, SVCD, DV mentést, a timeshiftet, az azonnali
tömörített cd írást, stb.
Elküldve: 2002. 06. 21. 21:18
Rég nem jártam itt, ezek a fránya vizsgák:-(
Kösz Sonique, letöltöttem a r.clear-t és a régi driver immár tökéletesen működik, de csak felraktam utánna az 5.0 -ást, a felvételi lehetőségek jobb kivitelezése miatt. Ha csak nézni szeretnénk a TV-t és közbe mást is szeretnénk művelni a számítógéppel vagy gyengébb gépünk van, akkor a régi driver a legjobb!!
Ezzel én a driver témakört én be is fejeztem. Lépjünk egyel tovább.
A mentett anyag tömörítése érdekelne, mert a T-Rex nagyon nem az igazi és csak demo. Valami olyan tömörítő lenne jó, ami az Mpeg-Avi formátumot DivX-be tömöríti. Az Mpeg-et nem nagy dolog átkonvertálni DivX-be, de az Mpeg-Avi-nál még nem találtam jó tömörítöt, esetleg valaki tudna nekem ajánlani valamit erre a célra.
Üdv,
Chris
Elküldve: 2002. 06. 21. 22:02
Elküldve: 2002. 06. 24. 04:58
Egyébként meg fogalmam nincs miért csinálja azt a csíkot a régi driver, nekem működött rendesen és még a képe is jobb volt mint az 5.0-ás nak (persze 1*es módhoz képest)
Elküldve: 2002. 06. 24. 12:59
PCTV rave 5.01-est feltettem par napja probakepp.
A teljes kepernyos nezetben hogy lehet eltuntetni a keretet?
(a felso es bal oldali resze latszik)
(gf2)
Szesa