idézet:
Ezt írta Poci76:
Chris köszi a drivert, örök hálám. Egyet azért megjegyeznék: nem volt bölcs dolog mindenki kénye-kedvére kiszolgáltatni a tárhelyedet, mert így akárki akármit elkövethet a nevedben. Ugyanezt úgy is megtehetted volna, hogy fölteszel egy weblapot, ami a főlapodról nem elérhető, és amelyről letölthetőek a fájlok, és itt csak ennek a rejtett lapnak a címét adod meg. Javaslom sürgősen változtasd meg a jelszódat, még mielőtt másvalaki teszi azt a nevedben.[/quote]
Én megbízom bennetek, az oldalon nincsen semmi különös ezért modtam meg a kódomat.
Gondolom, már mindenki leszedte a Driver-t, aki le akarta szedni. De még fenn hagyom egy darabig.
Megnézném azt a régi drivert (4.0), aminek álítólag szebb a képe mint ennek, valaki esetleg fel tudná rakni a tat.hu címemre, előre is köszönöm.
Üdv,
Chris
P.S. Nem direkt küldtem háromszor el az előző hozzászólásom, rosszalkodott a net.
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 06. 01. 14:59
Elküldve: 2002. 06. 01. 15:56
szerintem gyorsann fenn lessz
Udv
Sonique
Elküldve: 2002. 06. 01. 16:05
re mivel mar fenn van nalam itt a link is
[url="http://"http://web.interware.hu/sonique/PCTVPCI402a.exe"]http://web.interware...PCTVPCI402a.exe[/url]
Bye
Elküldve: 2002. 06. 01. 19:26
Sajnos azonban be kellett hogy lássam, a P3-1000 kevés az TV felvétel Mpeg2 kódolásához... Így amit kiokoskodtam, a kis méretű (352x288) MPEG1 felvétel 3 MBit/s-al egész jó minőséget ad, és azt még a timeshift is elbírja (határeset). Érdekes azonban, hogy bármit állítok be audio felvételnél (MPEG1), mindig 192-es Joint Stereo Layer3-ként vesz fel...
Amúgy a képminőség ezzel az új proggival sokkal szebb, a zajszűrő pl. sokat javít a képen. A legnagyobb hiányosság, hogy a PAL DK formátumot nem jól kezeli, és így 2-3 csatornának a hangja helyett csak sistergés van.
No mindegy, majd egy 4GHz-es P4-es majd jól fut néhány év múlva. Az időzítő azonban addig is jól fog jönni.
Elküldve: 2002. 06. 02. 02:40
bar egy pillanat alatt vissza térhetek az ujra mert az is fenn van csak driver csere kell és mindig az muxik amelyik drivere fen van ....
szoval kép minöség szerintem egy kicsivel jobb a réginek
de amivel nem tud versenyezni az uj az a rendszer igény
mig a régi elmegy 6-8-10% cpu terheléssel
addig az Uj semmikép nem akar 30% alá menni
és nem ritka a 60-80% sem ... minden egy ~1ghz es gépen,
emelett nem lehet melett netezni mert ha oldalt nezegetek
akkor "sroll" ozom akkor olyan szépen akad a kép hogy az mar durva , és ha valami mast is akarok csinalni akkor mar csak allo kép lathato ,,, aztan majd mintha gyors tekerés lenne és utoléri sajat magat
ami teccik az uj cucc ban az mpeg2 be rögzités és idözités
meg hat a timeshifting .... de hat a funkcio nézegetése nem boldogit
szal nem tom ki hogy van vele de az ujdosnág varázsán kivül ez a Uj SW nem tudott nyujtani esetleg ha menne a régi driverre akkor mar egész jo lenne
mert nekem ez a WDM driver nem teccik ...
meg ezi a gépem ...bar lehet hogy ez csak a rosz TV SW miatt van ... bar nem hiszem
mivel én szerintem nem TV tuner modban muxik a kartya a WDM driverrel hanem CAPTURE modban és ez az ami le terheli a gépet ...
YAHH még annyi hogy 2 fild interlaced modban hasznalom
az 1 fild nagyon rossz képminöséget produkált
mig a 2 fild DEinterlaced mar kicsit sok lett a gépemnek
söt ha meg a noise filtert be kapcsolom mar stabilan 80% felett van a cpu hasznalat de ilyenkor mar tü éles képem van na de milyen áron .......
Opsz amig el nem felejtem a kicsinyités és a nagyitas is elég szar ... ha kicsben nezem akkor alandoan zizis és interlaced a kép de nagyon az éles vonalaknál ...
na asszem ennyi pizitiv dolgot
Udv
Sonique
Elküldve: 2002. 06. 03. 07:57
Vélemények:
negatív: nálam is jelentkezett a Teletext-nél a language file hiánya miatti hiba, így nem indul el. Viszont egy másik gépnél ugyan azon a rendszeren W98se hun nem jelentkezett, így biztos valami beállítási probléma. Valószínű orvosolni lehet.
pozitív: az összes többi dolog. Szép kép, felvételhez rengeteg beállítási lehetőség, timeshifting, időzítés, ...
Nálam egyáltalán nem jelentkezett a prociterhelés növekedése (szerencsére). Rendszerek amin próbáltam: w98se, XP prof. hun.
Összességében nagyon jó, én ajánlom mindenkinek.
Elküldve: 2002. 06. 04. 14:04
idézet:
Ezt írta Arp:
Nekem azt csinálja a 4.0 és a 4.02 driver, hogy állandóan átvált secamba. Ha PAL-ra állítom akkor jó lesz a kép, de ha újraindítom a programot vagy csatornát váltok megint átvált secamra. A beállítások nem változnak meg, ugyanúgy PAL-on marad, csak szarik bele. Még egyszer rá kell kattintanom a listában és akkor megjavul. Baromi unalmas minden csatornaváltás után bemászni a settingsbe, hogy a jó beállítást megjavítsam. Tiszta röhej.[/quote]
Nekem is ezt csinálta xp alatt. Átraktam a 4-es PCI slotba és megszűnt a probléma. Persze driver un- és reinstall is kell.
![]()
Elküldve: 2002. 06. 04. 14:10
idézet:
Ezt írta chris23:
Egyébként max 4Gb-os határig lehet felvenni XP-alatt a saját capture programjával(tesztelve) Mpeg-AVI-t használva és Mp3(160) kb.100 perc.
[/QB][/quote]
Ez hogy lehet? Nekem addig mehet amíg meg nem telik a lemez. Persze NTFS a partíció.
![]()
Elküldve: 2002. 06. 04. 15:13
Ha valaki tudja, hogy mi a külömbség a Bt848 és Bt878 chip-ek között, ami ti. az ősi PCTVPro kártyámon van, az legyen szíves és iron ide néhány sort, mert érdekelne...
És létezik, hogy 2k alatt 1600XP+ procival nem lehet rendesen képdobás nélkül 352x288x25fps digizni???
Előre is köszi a hozzászólásokat!
Üdv Skacok!
Elküldve: 2002. 06. 04. 23:42
Köszi a 402a-drivert Sonique!
Tapasztalatok ezzel a régebbi driverrel:
Negatív: Valaki már említette ezt a problémát. Csatornaváltáskor átvált a driver PAL-ról valami másra, mert nagyon kásás és homályos lesz a kép, ha a setup-ba megint beállítom a PAL-modot (persze azon van), akkor megjavul.
Ez a hiba jelentkezik a felvételnél, tehát nem tudok vele rendes felvételt készíteni.
Pozitív: szép kép, kicsi prociterhelés
De sajnos le kellett szednem és felrakni az 5.0-át a Win98SE
alatt eddig ennék nincsen jobb driver.
5.1 update, kipróbáltam: Egy nagy rakás..., felvételt nem tudtam vele készíteni, a prociterhelése még nagyobb. Nekem nem jött be, ezért vissza az 5.0
Sok szerencsét a driverekhez, de szerintem az 5.0-nál most win98SE alatt nincsen jobb.
Ha valaki tudja a 402a-driver problémájára a megoldás, az ossza már meg velem, mert az nagyon jó driver lenne, ha műkodne rendesen.
Üdv,
Chris
Elküldve: 2002. 06. 05. 02:16
idézet:
Ezt írta chris23:
Hi all!
Köszi a 402a-drivert Sonique!
Tapasztalatok ezzel a régebbi driverrel:
Negatív: Valaki már említette ezt a problémát. Csatornaváltáskor átvált a driver PAL-ról valami másra, mert nagyon kásás és homályos lesz a kép, ha a setup-ba megint beállítom a PAL-modot (persze azon van), akkor megjavul.
Ez a hiba jelentkezik a felvételnél, tehát nem tudok vele rendes felvételt készíteni.
Pozitív: szép kép, kicsi prociterhelés
De sajnos le kellett szednem és felrakni az 5.0-át a Win98SE
alatt eddig ennék nincsen jobb driver.
5.1 update, kipróbáltam: Egy nagy rakás..., felvételt nem tudtam vele készíteni, a prociterhelése még nagyobb. Nekem nem jött be, ezért vissza az 5.0
Sok szerencsét a driverekhez, de szerintem az 5.0-nál most win98SE alatt nincsen jobb.
Ha valaki tudja a 402a-driver problémájára a megoldás, az ossza már meg velem, mert az nagyon jó driver lenne, ha műkodne rendesen.
Üdv,
Chris[/quote]
Na a probléma amit emlitettél nalam még soha nem jelentkezett, bar ez lehet annak is be tudhato hogy miota meg van ez a kartyam csak és kizárolag Win2000 et vagy Xp t hasznaltam 98 at és ME t nem.
És lehet hogy ez a hiba csak itt jon ki.
valami hasonlo volt nalam régen
de az csak annyi volt ha aram szünet van és a pctv ment mikor el szalt a gép akkor amikor ujra be kapcsoltam a gépet és a pctv t ugyan ez a dolog jelentkezett mint nalad.
de nekem utána meg jegyezte a beállitást.
szerintem annyit még ki probalhatsz hogy mielött fel rakod a 402a driver futass le egy regdeletet
ez törli a pinnacle SW ek be allitásait a registryben
Itt link:
Pinnacle REGDELETE
ha ez sem segit akkor én passzolok ...
ezekszerint neked is szimpatikusabb lenne a régi ?!
Udv
Sonique
Elküldve: 2002. 06. 05. 12:34
1. bállítottam video módnak PAL DK-t (ha jól emlékszek, van egy olyan beállítási lehetőség, ami "általános" és nem az adott csatornára vonatkozik).
2. autoscan
3. ami csatorna sistergett, azt visszaváltottam PAL-ra.
így jó volt, s nem is fagyott.
üdv
Elküldve: 2002. 06. 05. 14:23
Engem az érdekelne, hogy motion capture (5xx*7xx)szempontjából mennyire jók a Pinnacle-ok, mondjuk a Hauppauge-hoz képest.
Most szeretnék egy Tv-tuner kártyát venni, ezért érdekelne.
Elküldve: 2002. 06. 06. 20:11
És ezek az uj driverek mennyire jók a régi mirohoz??
Egyébként hálás lennék ha valaki felrakna egy rövid kis felvételt hogy milyen az uj mironak a képe. (lehetőleg 320*240-ben) mondjuk az m1-ről az van még nekem is
Erre a chris23/solyom tárhelyre jo lenne. Én is rakok fel egy 5-10 MB körülit ha van időtök mondjatok véleményt majd
Elküldve: 2002. 06. 06. 20:46
Nektek is elég a fehér/világossárga szín a pctv-n? Akárhogy állítgatom a colors settings-et és az overlay color controlt egyszerüen mindig elégnek a világos szinek(pl az arcon megcsillanó napfény, fehér papír,égbolt...)Van erre vmi megoldás?
Amugy nagyon jol lehet vele capture-olni sima 30G Quantom fireball AS-el és xp1500+-al mjpeg-be(768x576) egy komplett filmet 2framedroppal (képernyővédő miatt
Csak ne lennének elégett szinek...
"The flap of a butterfly's wings in Brazil can set off a tornado in Texas"
Elküldve: 2002. 06. 07. 21:41
Elküldve: 2002. 06. 08. 17:34
PCTV szakértőre lenne szükségem. Most vettem egy Pinnacle PCTV-t és némi gondom van vele. (Abit VH-6 alaplap 700MHz-es Celeronnal és Virge GX2-es video kártyával használnám. 640x480-as beállításnál teljes képernyős módban elfogadható, de 800x600-asnál teljesen lelassul a kép megjelenítése. Ismeri valaki ezt a problémát? Netán a megoldást is problémára?
Előre is köszönöm a jó ötleteket!
Elküldve: 2002. 06. 08. 20:15
idézet:
Ezt írta Gábor:
Helló Mindenkinek!
PCTV szakértőre lenne szükségem. Most vettem egy Pinnacle PCTV-t és némi gondom van vele. (Abit VH-6 alaplap 700MHz-es Celeronnal és Virge GX2-es video kártyával használnám. 640x480-as beállításnál teljes képernyős módban elfogadható, de 800x600-asnál teljesen lelassul a kép megjelenítése. Ismeri valaki ezt a problémát? Netán a megoldást is problémára?
Előre is köszönöm a jó ötleteket![/quote]
Ez nem Probléma hanem lassu a Virge GX2 overlay megjelenitése
ennyi az egész ....
Udv
Sonique
Elküldve: 2002. 06. 09. 09:22
Pinnacle Studio PCTV Pro esetében érdemes szerintetek használt kártyát venni? A régebbi és az újabb kártyák között van lényeges hardveres különbség, vagy az új szoftverekkel a régi kártyák is ugyanúgy működnek, mint az újak?
Köszi
Elküldve: 2002. 06. 13. 06:40
Azon emberek velemenyet tapasztalatat varom akik hasznaltak a PCTV Prot VHS szalag-rol digitalizalasra.
Ha esetleg van tapasztalata Hauppague Win Tv Go- rol is.
Koszonom
Bandika

Súgó
A téma zárva.