idézet:
Ezt írta yogibear:
4.02-vel az Avi_io simán felvesz 352x288-nál nagyobb méretben is, csak akkor az overlay helyett a preview-t pipáld ki. (Erről már egy régebbi hozzászólásomban irtam és adtam linkeket is, hogy miért, keresd vissza.)
Hali: Yogibear[/quote]
És az 5ös driverrel nem vesz fel nagyobb felbontásban???
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 09. 15. 00:20
Elküldve: 2002. 09. 15. 09:31
idézet:
Ezt írta lacii:
És az 5ös driverrel nem vesz fel nagyobb felbontásban???[/quote]
Azt nem próbáltam. A hozzáadott 4.02-t (nem a!) tettem fel ME alá és mivel napi felvételeket csinálok, nemigazán volt kedvem próbálkozni, mivel ez be van lőve rendesen.
A másik, hogy az 5-ös, ha jól tudom csak Wdm-driveres, ami ugyan megy ME alatt is (vagy mennie kell), az Avi_io viszont csak Vfw-driverrel működik. Azaz, ME/4.02 esetén a devices menüpont alatt ott van a miroMEDIA PCTV Video Capture eszköz, XP/4.02a esetén viszont csak egy pctvcap.dll jelenik meg. Igaz, az ME-ben van egy "forditó", egy Vfwwdm.dll, de az állitólag (Vdub oldala szerint) elég bugos, vagy megy, vagy nem. Az XP-ben is asszem van egy ilyen, hogy az hogy megy-e, nemigen tudom, illetve az Avi_io elindul, fel is vesz, csak elsőre dobálja a frame-eket és nem volt kedvem/időm sokat próbálni. Aztán meg, szintén XP/4.02a esetén az Avi_io-ban nincs file/station settings meg video settings/display (szürke, azaz nem állitható).
Szóval egyelőre nálam marad az ME és a Vfw-s driver meg az Avi_io. Ez eddig korrekt.
Sajna a napi capture miatt nemigen van időm XP-t próbálni (igaz kedvem sincs egyelőre), ráadásul, ha minden jól megy még egy sorozat is "beugrik" 09.28-tól, úgyhogy "folyamatos üzem lesz".![]()
[ 2002. szeptember 15.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 09. 15. 14:40
sajna rá kellet jönnöm hogy egy 550es cellel nem fogok framdrop nélkül 7xx-es felbontásban felvenni

de mind1.
egyébként divxg400 volt a probléma amiatt dobott el annyi frame-t
érdekes mi?
Elküldve: 2002. 09. 15. 20:06
idézet:
Ezt írta lacii:
én is a pctv.dll-t használom aviio-val
sajna rá kellet jönnöm hogy egy 550es cellel nem fogok framdrop nélkül 7xx-es felbontásban felvenni((
de mind1.
egyébként divxg400 volt a probléma amiatt dobott el annyi frame-t
érdekes mi?[/quote]
XP alatt, 550-es Cel, 7xx-es felbontás? Hát az nehéz eset.
Maximum mjpeg kodekkel (divx-szel semmiképp), de lehet, hogy azzal se.
Add lejjebb az igényeidet. Vagy a képméretet. Vagy az oprendszert.
Egy 384x288 is jól mutat 800x600 alatti lejátszásnál.
Videókártya miatt? Na ha lesz kedvem erre ránézek XP alatt, bár nekem egy noname Gef2 MX (ez még MX) van.
Mi lett a megoldás a vga-val?
Ja és nálad van 'station settings', meg 'display', vagy Neked is le van tiltva?
[ 2002. szeptember 15.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 09. 24. 11:14
Ide is irom ezen termetes hozzászólásomat, mert itt is aktuális, és mert ilyen kártyám van(Pinnacle PCTV PRO).
Nos. Most aztán felkavarom az állóvizet

Tényleg ilyen béna mindenki vagymi?!?!?
Megmondom én hogy kell.

(A hangot én 44Khz 16bit Stereo PCM Uncompressed-re állítottam, igy a hanggal a procinak nemigen kell törődnie, ezzel is időt nyerve a video tömöritéséhez, meg a hang eleve sem foglal olyan sokat, a videohoz képest persze)
Szóval. 768x576 24bitRGB 25FPS-re állítod, és persze PREVIEW mode, fogod a DIVX PRO 5.0.2-t, QUALITY BASED ENCODING-ra állítod (100%-ra állítod a csúszkát, azaz quantizer=2 igy is oda van írva), a QuarterPel meg a GMC meg a BiDirectionalEncoding-ot kiveszed(ezek a felvételnél mondhatni fölöslegesen veszik el a proci idejét, azaz lassítanak nagyon, ezért kell kivenni), az Interlace-t(tudod, a váltottsoros megjelenítés, ami miatt csíkos a kép

1. A harmadik fülnél a Quality/Performance -t FASTEST-re állítod. (A Keyframe interval marad 300-on, a Scene Change Threshold pedig 50%-on)
Ezzel a képminőség nem lesz roszabb szinte semmivel sem(tapasztalat), nagyon gyönyörű/kiváló képminőséget kapsz(szerintem spec majdnem ugyan ugy néz ki mintha tömöritetlen lenne

Ezzel olyan kb 1500KByte/s adatrátát lehet elérni, tehát fel tudsz vele venni ilyen minőségben egy 2 órás filmet kb 10 GB-ra!!! Ezután természetesen olyanra kódolod át a felvett anyagot, amilyenre tetszik. (hagyni így nemérdemes, mert az helypazarlás, javaslom a 2pass encodingot 10MBit-en(amit megadsz 2passnél bitráta, az nem az átlag, hanem egy maximum bitrate)+QuarterPel+GMC+BiDirectionalEncoding+SLOWEST(ez a performance/quality) és így szinte ugyanolyan szép lesz a végeredmény, csak sokkal kisebb mint a felvett anyag)
2. Az elsövel ellentétben a Quality/Performance -t nyugodtan állíthatod SLOWEST-re, és a Max KeyFrame Interval -t 1 (azaz EGY) Frame-re állítod, a Scene Change Threshold -ot pedig 0%-ra, így minden egyes képkocka keyframe lesz, és a proci sokkal gyorsabban tud igy tömörgetni, mert nem keresi a framek között átemelhető képrészeket, valamint a képminőség is jobb lesz.
Ezzel a képminőség nem lesz roszabb semmivel sem(ez is tapasztalat), nagyon gyönyörű/kiváló képminőséget kapsz(szerintem spec TELJESEN ugyan ugy néz ki mintha tömöritetlen lenne

Ezzel kb 2000Kbyte/s adatrátát lehet elérni, tehát is fel tudsz vele venni ilyen minőségben egy 2 órás filmet kb 15 GB-ra!!! Ezután természetesen ismétcsak olyanra kódolod át a felvett anyagot, amilyenre tetszik.
Ezt amit itt irok egy 1333Mhz AMD Thunderbird-del érem el, DE a procikihasználtságot tekintve merem ajánlani kisebb/lassabb/kevesebbMHZ-es

Merthogy itt igazából csak a CPU/proci gyorsasága számít, memóriaméret meg videokártya nemigazán mérvadó. Elvégre is a proci végez minden tömörítést, és joformán csak erre megy el minden idő capture-kor, tehát mondhatni csak ez számít(illetve talán a proci CACHE-e még

Ja és persze felvételkor minden fölösleges programot, vírusirtót, meg egyéb futó programot/process-t ami akkor nemkell, azt KILŐNI!! Ezzel is segítve a procit a tömörítésre, hogy arra koncentrálhasson. És talán segíthet még az is, ha a felvevőprogidnak a futóPrioritását felveszed HIGH-ra(a legtöbb windozban ezt egy segédprogrammal).
Nemtom, ezzel csak én kísérletezgetek??
Jo, nemaszondom, tényleg idő kell ezekhez, és türelem, de szerintem megéri.
Elküldve: 2002. 09. 24. 11:24
A DScaler-rel és linux alól nem tudom használni a tuner részét. Van valakinek ötlete, hogy ha nincs rajta a kártyán, hogy milyen tipusú a tuner, akkor mi módon lehetne megtudni?
[ 2002. november 02.: FixY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 24. 14:03
Persze olyan méretben, hogy egy CD-re ráférjen vagy 20 perc anyag. Milyen progit érdemes használni?
Elküldve: 2002. 09. 25. 11:03
idézet:
Ezt írta FixY:
Pinnacle PCTVpro.
A DScaler-rel és linux alól nem tudom használni a tuner részét. Van valakinek ötlete, hogy ha nincs rajta a kártyán, hogy milyen tipusú a tuner, akkor mi módon lehetne megtudni?[/quote]
Csak úgy, hogy végigpróbálgatod az összeset.
idézet:
Ezt írta jazoo:
A tömörítetlen AVI -t utólag milyen formátumba érdemes átkódolni, ha a minőség és a kis adatveszteség a fontos?
Persze olyan méretben, hogy egy CD-re ráférjen vagy 20 perc anyag. Milyen progit érdemes használni?[/quote]
Hát kapásbol tömöritetlenül nem érdemes felvenni. Ha már mindenáron a teljesen tömöritetlennel egyenlő minőség kell, akkor is inkább használj valamely lossless codecet, pld a HuffYUV-ot. Amugy DIVX PRO 5.0.2 -t ajánlom Quality based 100%-on. Archiválásra pedig már 2menetesben csináld. Total minőséghez meg 10MBit (max)bitrátával. Proginak Virtualdub és Nandub. Felvevésre meg még az AVI_IO.
Elküldve: 2002. 09. 25. 15:03
idézet:
Ezt írta FixY:
Pinnacle PCTVpro.
A DScaler-rel és linux alól nem tudom használni a tuner részét. Van valakinek ötlete, hogy ha nincs rajta a kártyán, hogy milyen tipusú a tuner, akkor mi módon lehetne megtudni?[/quote]
Van egy "unknown" vagy valami hasonló az elején. Ha ezzel indítod utána elvileg felismeri. Különben ha rosszat választasz, lehet, hogy nem lesz hang.
Elküldve: 2002. 09. 25. 15:29
idézet:
Ezt írta biriBUM:
Van egy "unknown" vagy valami hasonló az elején. Ha ezzel indítod utána elvileg felismeri. Különben ha rosszat választasz, lehet, hogy nem lesz hang.[/quote]
Sajnos nem ismeri fel. És linux alatt sem megy((
A 3-as csak valami "Error writing (1)" üzenettel szórakoztat hangolás helyett, a 4-es meg nemes egyszerűséggel elszáll![]()
Elküldve: 2002. 09. 26. 16:59
Sziasztok!
Már egy ideje keresem a full 5.0-as drivercsomagot, de úgy tűnik lemaradtam róla

UltraWeb hirek:
"2002. szeptember 11.
A rendszer biztonságosabb müködése érdekében ideiglenesen leállítottuk az 1MB-nál nagyobb file-ok kiszolgálását, remélve ezzel is növeljük a rendszer stabilitását..."
Esetleg valaki elérhetővé tudná tenni más szerveren? Örök hálám üldözné

Elküldve: 2002. 09. 29. 11:06
idézet:
Ezt írta tszelnok:
(Huh, végigolvastam.)
Sziasztok!
Már egy ideje keresem a full 5.0-as drivercsomagot, de úgy tűnik lemaradtam róla![]()
[/quote]
Én is nagyon hálás lennék, ha valaki fel tudná vhova tölteni... Most vettem kártyát (pénteken), de a letölthető izé az a Rave-es --- az semmire se jó. Tudok vele MPEG1-et csinálni percenként 60 M-ért
A másik (sorry, nem olvastam végig mind a 7 oldalt, mert nagyon drága a telefon - lehet, hogy volt róla szó), hogy nekem a rádiókat nem akarja megtalálni (KábelTV - koax), csak súg. Néha - esetleg, véletlenül - 1-2 adó így-úgy bejön... Ja, de a súgás az is sztereó
(A verziószám egyébként a zacskón is rajta van:
Bez1: PCTV 878 PAL B/G TV/
Bez2: V4.0
Deliv: buff /28.02.2002)
Köszi,
FleetCommand
Elküldve: 2002. 10. 02. 02:13
Tök yó, én is megcsináltam a kártyám átforrasztását, amit az 1. oldalon írtatok, köszi mindenkinek, aki leírta ezt. Kérdezném amugy, hogy a többi chip(HEF-ek, meg a tuner) zajmentes 5V-ra tevésétől milyen eredményekre lehet számítani? Tehát megéri?

Amugy téleg, merre is lelem fel a 5.1-es pinnnacle telepitöCD tartalmát, amely a teljes verzio, nem aza demo ??
Elküldve: 2002. 10. 02. 11:37
idézet:
Ezt írta Fenyő:
FleetCommand! TVnézésre csak DScalert!
Tök yó, én is megcsináltam a kártyám átforrasztását, amit az 1. oldalon írtatok, köszi mindenkinek, aki leírta ezt. Kérdezném amugy, hogy a többi chip(HEF-ek, meg a tuner) zajmentes 5V-ra tevésétől milyen eredményekre lehet számítani? Tehát megéri?
Amugy téleg, merre is lelem fel a 5.1-es pinnnacle telepitöCD tartalmát, amely a teljes verzio, nem aza demo ??[/quote]
A gyárto oldalárol le lehet tölteni a teljes verziot. (csak meg kellene nézni)
[url="http://"http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=4&product_id=103&product_name=PCTVpro&page_id=64"]http://www.pinnacles...Vpro&page_id=64[/url]
Nem véletlenül irják a kártyákhoz adott kézikönyvbe hogy a további informácio és update a support oldalon (www......)
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:11
idézet:
Ezt írta wpepi:
csak meg kellene nézni
[/quote]
Én is ezt mondom
idézet:
The PCTV full version
with more features will be purchasable on our Website in the „eStore“ section.
( in Europe only) [/quote]
Ez arról az oldalról van, amit te küldtél... Csak meg kellett volna nézni... Ennyit a Pinnacle Support-ról. Ez a progi a Rave-hez van, nem a PCTV Pro-hoz.
FleetCommand
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:38
idézet:
Ezt írta Fenyő:
Amugy téleg, merre is lelem fel a 5.1-es pinnnacle telepitöCD tartalmát, amely a teljes verzio, nem aza demo ??[/quote]
Nalam, mert meg mindig el FleetCommand-nak szant ftp-m.
Arra szamits, hogy a komplett 5.11-es CD 420MB, es ugye az ADSL nem tul gyors kifele
Tovabbi reszletek priviben...
Elküldve: 2002. 10. 02. 12:50
idézet:
Ezt írta Fenyő:
TVnézésre csak DScalert![/quote]
Oke, de hogyan? (4.0 betaval probalkoztam)
Beallitom, hogy PCTV Pro-m van, Philips tunerrel(???), aztam amikor a channel setupra kattintok, akkora hatast dob tole a WinXP-m, hogy orom nezni...
Elküldve: 2002. 10. 02. 14:20
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Oke, de hogyan? (4.0 betaval probalkoztam)
Beallitom, hogy PCTV Pro-m van, Philips tunerrel(???), aztam amikor a channel setupra kattintok, akkora hatast dob tole a WinXP-m, hogy orom nezni...[/quote]
Na ez kicsit zúzós.Próbálgasd meg még pár tunerfajtával, pld a Philips PAL_I -vel, meg talán még egykét Temic-kel is, ha mindnél ilyeneket csinál, akkor szerintem próbáld a másik verziókat. Kapásbol ha jol sejtem, akkor te tényleg a 4.0b -vel kísérletezgetsz, az meg nagyon béta
honlapon ott a 4.0.1A azaz Alpha, ezzel is próbáld, ennek nem szabadna elvileg ilyeneket csinálnia, ha ezzel is szar, akkor pedig a végső megoldás(bár én XP alatt is inkább már most ezt használnám, mert a 4.0.1A-ban tuner bemenetnél nincs hang, szal szerintem most ez a legjobb verzió) a 3.1.2 -es verzió!
Az összes verziót megtaláljátok itt: [url="http://"http://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/"]http://prdownloads.s...et/deinterlace/[/url]