idézet:
Ezt írta JPzwei:
Huhh, gyerekek, nem is tudom, hol kezdjem...
Eloszor is koszi mindenkinek, aki irt a topicba, mer ennel tobb segitseget meg eletembe nem
olvastam a miro-hoz.
1 eve szenvedek a ki*****tt miro-val, es egyik problema erte a masikat.
Nekem minden osszejott.) (marmint a gondokbol...)
- Zugott a hang, szivdobbanas-szeruen, meg egermozgatasra, meg mindenhogy. Meg nem mertem
nekiallni forrasztani, de az lesz, mer en mar a vilagon mindent kiprobaltam, darabokra
szedtem a gepet, vettem 200 fele tapot, egyikkel se lett jobb, csereltem alaplapot. Eh, mar
szinte a kezemben volt a balta es a miro kivegzeset tervezgettem, mikor olvastam a forumot.
- Zajos volt a kep, fuggoleges csikok voltak a kepen, a bal szelen egy vekony resz volt
tiszta, a tobbin fuggoleges, egymassal parhuzamos csikok voltak megfigyelhetoek.
Kicsereltek az egesz kabelrendszert, valami 3x-osan arnyekot kabelt szerzett a szerelo, azt
azzal okes.
- Egyeb gondok, melyekre azert rajottem (768x576-ban nem vett fel (overlay off), nem vett
fel 4G-nel nagyobb file-t, nem vett fel hangot)
De azert ugy latom, mindenkinek vannak kisebb-nagyobb problemai a cuccossal.
Amit azert meg mindig nem tudok, az pl. az, hogy mert nem vesz fel stereoban a virtualdub se
es az avi_io-se? Sot, mar a DScaler-ben se jon be stereo hang. Miert?
Apropo, DScaler. Maximalisan egyetertek Fenyovel. Kiprobaltam n+1 tvzo programot, a DScaler
mindet veri. Legjobb minosegu kep a filtereknek koszonhetoen (persze koll neki egy 500as
proci minimum), szerintem egyaltalan nem bonyolult a kezelhetosege, es szamos hasznos
beallitasaval legalabbis a miro sajat cuccat messze lekorozi. Arrol nem is beszelve, hogy
nekem 98 alatt nem ment az hardware overlay, es a miro vision-ja nem tett ki fullscreenben a
kepet csak a full pal (768x576) ment a kep kozepen, az egerkurzort nem tuntette el, es
idegesitoen fagyott. Az ujabb verziot nem is probaltam, mer annyira nem erdekel az egesz
sz*r... DScaler raadasul ingyenes, frissitik, nyilt forrasu meg meg sorolhatnam.
Ja, es persze ottvan a program.txt, amiben minden csati beallitas benne van, nem kell mocsok
regedittel szenvedni.
Az egyetlen jo dolog volt a vision-ben, hogy ott lattam es hallottam, hogy behozta a
stereo-t, de szerintem mashol is megy, csak en vagyok a hulye.
Ja, szerintem is 100x jobb dolog a pctv, mint a sima. A Sony tv is 50hz-es, akarki akarmit
is mond. Amit egy tv tud, azt a pc-s tuner is. Minimum.
Valaki irta, hogy a VFW-es capture-nek nincs av-sync vedelme. A kerdes az lenne, hogy az
1.4.10-es vdub akkor mivel megy? Meg mindig VFW-alapu? Egyszer egy 1994-es, sz*rra nezett
klip-VHS-t probaltam digizni valami regebbi vdubbal, es szetcsuszott francba, eleve 4
masodperccel kesobb kezdte felvenni a hangot, mint mikor f6-ot nyomtam (start capture). Ha
hiszitek, ha nem, az avi_io is szetcsusztatta a hangot (igaz, valami crackelt volt), es csak
egy pici 124kb-os miro-s vidcon32-vel sikerult felvennem (majdnem) normalisan. mi lenne a
megoldas a szinkronhibas VHS-nel? Probaljam ki a 3.11 full-t? (hulye kerdes, kiprobalom)
Eh, bocsi a sok dumaert, meg ilyesmi, de jol esik, hogy valahol meg foglalkoznak a temaval,
aszt ugy kikivankozott belolem, na!
Ha valaki megszan valami valasszal, azt elore is koszi.
JPzwei[/quote]
Én átforrasztottam a Pctv Pro-t a topic elején lévő leirás szerint, azóta nincs zaj (pl. egérmozgatás nem hallatszik be).
Felvétel avi_io 3.11-gyel az általam javasolt, mindenképp (384x288-ig overlay, afelett preview).
Csak az sem sztereó, csak egy kis trükkel.
Ez pedig nálam: Vision alapban beállitva az adóra, Avi_io is beállitva ugyanarra az adóra, meg a többi dolog is benne (kodek, stb.).
Vision bekapcs., megvárni, mig a sztereó beugrik (3-4 másodperc, jelzés a két kör), majd kikapcs., és Avi_io bekapcs. Video/source és tuner helyett kijelölni a kompozitot forrásként, majd CANCEL (!) és start capture.
Ha az adó valóban sztereó, akkor nálam az Avi_io is igy veszi fel.
Driver/szoftver: 4.02 (nem a 4.02a !).
Avi_io 3.11 full.
Próbáld meg.
Vdub: csak szerkesztésre.
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 08. 30. 09:30
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 08. 30. 10:36
idézet:
Ezt írta td:
Nem értem miért az Abit-al jössz ? Nekem eddig kifogástalanul működött a miro ABIT BE6II-ben és most egy ST6-ban. Talán rossz személyes tapasztalat?
Üdv: Dan[/quote]
Nem dehogy eddig semmi bajom nem volt az abitokkal otthon KT7A benne Haupauge semmi bajom vele, de bent munkaban most vettem KG7R-t Miroval es nem igazan mukodott, illetve elottem szolonak (Lugosi) sem mukodik jol a BH6 alaplappal ezert merult fel bennem Miro nem szereti a via chipsetet vagy az abitokat. De ha jon visszajelzes, hogy a miro es az abit paros tokeletesen mukodik, akkor messze elvetem ezt a gondolatot![]()
Elküldve: 2002. 08. 30. 10:59
idézet:
Ezt írta Bandus:
Kivancsi lennek egy statisztikara:
Ki mifele alaplappal hasznalja a kartyat? Vannak e vele gondjai felvetelnel? Lehetseges, hogy a kartya csak az intelt szereti?? Esetleg az Abit lapokkal van baja?
Koszonom [/quote]
ASUS A7V 266-E
AMD XP 1700+
Abit G3 ti 200
Creative SB 128
Windows XP 2o+40 GB NTFS
Minden tökéletes, a fentebb leírt kivételével.
( Az alaplapra integrált hangot ki kellett kapcsolnom, mert azzal a felvétel súgott.)
Elküldve: 2002. 09. 01. 01:05
[QB]
most vettem KG7R-t Miroval es nem igazan mukodott, illetve elottem szolonak (Lugosi) sem mukodik jol a BH6 alaplappal
Sziasztok,
KG7 em van és jól megy a kártya...
Nagyon szükségem lenne az 5 ös full driverre, csak nem tudom letölteni. Ha vki Budapesten esetleg iso-ban oda tudná adni...
Vagy egy müködő ftp. Sajna 'http.pctv.uw.hu' itt már nincs

Elküldve: 2002. 09. 01. 09:48
idézet:
Ezt írta yogibear:
Én átforrasztottam a Pctv Pro-t a topic elején lévő leirás szerint, azóta nincs zaj (pl. egérmozgatás nem hallatszik be)[/quote]
ez csak zajt szokott jelenteni?
nekem egy elsogeneracios PCTV Pro van, amit a regi BX-es alaplapban vegulis problemamentesen hasznaltam
a mostani AMD-s (ECS k7S5A) lapban azonban az egermozgatas mar nekem is bezavar, de nem zajkent, hanem a kepben jelennek meg vizszintes csikok
windows alatt vegulis nem nagy gond, mert a TV kepen belul vannak a zavarjelek, de Linux alatt mindenfele a desktopon (frissitest kerve aztan eltunnek)
tartok tole, h ez kicsit mas problema
azaz talan megse:
most olvasom a topic elejen a leirast, h kepben is okozhat zajt a szuretlen tap
viszont Feco leirasa mar az uj (878-as) kartyara vonatkozik, ez pedig meg 848-as
van ilyennel vkinek csikuzo tapasztalata?
[ 2002. szeptember 01.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 01. 12:19
idézet:
Ezt írta Lacz:
Idézet
Ezt írta Bandus:
[QB]
most vettem KG7R-t Miroval es nem igazan mukodott, illetve elottem szolonak (Lugosi) sem mukodik jol a BH6 alaplappal
Sziasztok,
KG7 em van és jól megy a kártya...
Nagyon szükségem lenne az 5 ös full driverre, csak nem tudom letölteni. Ha vki Budapesten esetleg iso-ban oda tudná adni...
Vagy egy müködő ftp. Sajna 'http.pctv.uw.hu' itt már nincs
Engem is érdekelne a fullos gyári CD az 5.xx driveral. Ha valaki betenné iso-ba, akkor tudok olyan ftp-t ahonnan nem törlik.
Elküldve: 2002. 09. 01. 17:17
idézet:
Ezt írta Degeczi:
ez csak zajt szokott jelenteni?
nekem egy elsogeneracios PCTV Pro van, amit a regi BX-es alaplapban vegulis problemamentesen hasznaltam
a mostani AMD-s (ECS k7S5A) lapban azonban az egermozgatas mar nekem is bezavar, de nem zajkent, hanem a kepben jelennek meg vizszintes csikok
windows alatt vegulis nem nagy gond, mert a TV kepen belul vannak a zavarjelek, de Linux alatt mindenfele a desktopon (frissitest kerve aztan eltunnek)
tartok tole, h ez kicsit mas problema
azaz talan megse:
most olvasom a topic elejen a leirast, h kepben is okozhat zajt a szuretlen tap
viszont Feco leirasa mar az uj (878-as) kartyara vonatkozik, ez pedig meg 848-as
van ilyennel vkinek csikuzo tapasztalata?
[ 2002. szeptember 01.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez is új (kb. áprilisi), de még a kisdobozos, bár a kártya ugyanaz, mint a mostaniban (nagydobozos).
Amúgy echte zaj.
Először én is azt modtam, nekem nem zajos.
Aztán egyszer véletlenül be volt kapcsolva a hangszóró, de nem ment a tuner és felhangositva hallatszott az egérmozgatás benne.
Na akkor jött a páka.
Azóta nincs zaj.
Elküldve: 2002. 09. 02. 09:10
annak idején, mikor megvettem a kártyát, sokat nézelődtem az interneten, főleg különböző fórumokban pctv pro+abit BH6 ügyben. Egy barátom mondta ugyanis, akinek szintén a fenti kombináció volt, hogy alaplapcsere előtt nem volt sztereo, aztán lecserélte az alaplapot, és "megsztereósodott" a kártya.
A netes fórumok szerint köztudott dolog, hogy a bh6-ban nem sztereo, akármit is csinál az ember. Nos, ez így van, és biztosan driverprobléma áll a hátteréban, ugyanis linux alatt igen szépen sztereo a kártya a gépemben. Ellenben viszont az egérmutató megmozdításakor elmegy a hang, és csak csatornaváltáskor jön vissza. Érthetetlen, de úgy látszik a drivereken kívül még valami mással is akad...

Elküldve: 2002. 09. 02. 14:21
idézet:
Ezt írta Bandus:
Kivancsi lennek egy statisztikara:
Ki mifele alaplappal hasznalja a kartyat? Vannak e vele gondjai felvetelnel? Lehetseges, hogy a kartya csak az intelt szereti?? Esetleg az Abit lapokkal van baja?
Koszonom[/quote]
3 alaplappal használtam eddig:
Abit BH6, Abit BX-133, Abit ST6
Mindegyikkel kifogástalanul ment/megy. A BH6-tal is sztereo volt.![]()
#910 Guest_Skie_*
Elküldve: 2002. 09. 02. 14:46

Először is egy pctvpro boldog tulajdonosa vagyok és eddig csak tvnézésre használtam, egészen addig, amíg win2000 nem lett a gépen, és elkezdődött a kálváriám. nem működött. pinnaccle honlapra fel 5.0 rave + 5.1 patch le így működött. Igaz néha megőrült a távirányító(magától elindította a visiont), meg össze vissza kapcsolta a csatornát. Nemrégen elkezdtem volna használni a capture funkciót (na ebben vagyok láma) mivel kitaláltam, hogy kedvesemnek (angol nyelvet tanít) csinálok a CNN-ről néhány felvételt, kiírom cdre és majd ennek a segítségével tanít. (multimédiás oktatás ugye ugye

Szóval fórumra fel, elolvas, megpróbál pctv pro!! 5.0 driver letölteni uw.ről, de már nincs meg. Szóval kinek, milyen ötlete van?
Köszi a segítséget:
Skie
Elküldve: 2002. 09. 02. 19:06
idézet:
Ezt írta Skie:
Hahó segítséget szeretnék kérni, mivel lámának érzem magam.![]()
Először is egy pctvpro boldog tulajdonosa vagyok és eddig csak tvnézésre használtam, egészen addig, amíg win2000 nem lett a gépen, és elkezdődött a kálváriám. nem működött. pinnaccle honlapra fel 5.0 rave + 5.1 patch le így működött. Igaz néha megőrült a távirányító(magától elindította a visiont), meg össze vissza kapcsolta a csatornát. Nemrégen elkezdtem volna használni a capture funkciót (na ebben vagyok láma) mivel kitaláltam, hogy kedvesemnek (angol nyelvet tanít) csinálok a CNN-ről néhány felvételt, kiírom cdre és majd ennek a segítségével tanít. (multimédiás oktatás ugye ugye) de az 2 perces felvétel 300 mega lett, ugye ez cdről nem fog menni, akadni fog a lejátszás. Gondoltam betömörítem csakhogy ezt a pctv rave 5.0-ás a gyártó honlapjáról letöltve nem tudja!!!
Akkor hallottam először a divx és a többiről . virtualdub, winxp movie maker (feltelepítettem a winxp-t), ulead movie studio, de a capturenél nincs hang (ulead), moviemaker (kék képernyő) virtualdub sercegő elmosódott junoszthatás
annak, aki emlékszik még erre a szovjet csodára...
Szóval fórumra fel, elolvas, megpróbál pctv pro!! 5.0 driver letölteni uw.ről, de már nincs meg. Szóval kinek, milyen ötlete van?
Köszi a segítséget:
Skie[/quote]
Hali.
1. ötlet: mégegyszer rágd át magad a topic 6 (hat) oldalán
2. ötlet: felvételre 9x/ME, 4.02 driver és Avi_io. Ismétlem: Avi_io!!![]()
[url="http://"http://www.drivers.hu/product.php?prodid=2609"]4.02a driver[/url]
[url="http://"http://ergao.myetang.com/down/download.htm"]Avi_io 3.11 full[/url]
Akár realtime divx-be is.![]()
Elküldve: 2002. 09. 02. 19:55
kiprobaltam az avi_io-t, mondhatni, tenyleg jobb, mint a vdub capture-ben. de a virtualdub helpjet is megneztem, abban meg az all, hogy van 3 fele capture mod, ebbol az 1. a compatibility mode, amikor a windoz belso cuccat hasznalja. es ebben a modban nem is lehet 2g-nel tobbet felvenni. de a normal mode a sajat kodot hasznalja, es abban van jitter, ami a hangot a kephez igazitja felvetelnel. az egyetlen bug a vdub modszereben, hogy ha egyszer elkezd frameket dobalni, akkor nem all meg vele, az avi_io pedig visszakaparja a szinkront valahogy. ugyhogy, yogi, igazad volt. avi_io.
mar csak egyet mondj meg. HOGYAN ALLJAK NEKI FORRASZTANI EGY FEL CENTI SZELES PAKAVAL???

es mar csak a dscaleresektol kellene megkerdezni, hogy miert nem hozza be a stereo-t...
JPzwei
Elküldve: 2002. 09. 02. 21:44
idézet:
Ezt írta JPzwei:
hali!
kiprobaltam az avi_io-t, mondhatni, tenyleg jobb, mint a vdub capture-ben. de a virtualdub helpjet is megneztem, abban meg az all, hogy van 3 fele capture mod, ebbol az 1. a compatibility mode, amikor a windoz belso cuccat hasznalja. es ebben a modban nem is lehet 2g-nel tobbet felvenni. de a normal mode a sajat kodot hasznalja, es abban van jitter, ami a hangot a kephez igazitja felvetelnel. az egyetlen bug a vdub modszereben, hogy ha egyszer elkezd frameket dobalni, akkor nem all meg vele, az avi_io pedig visszakaparja a szinkront valahogy. ugyhogy, yogi, igazad volt. avi_io.
mar csak egyet mondj meg. HOGYAN ALLJAK NEKI FORRASZTANI EGY FEL CENTI SZELES PAKAVAL???)) szenne egne a tuner. valami speci cuccos kell hozza?
es mar csak a dscaleresektol kellene megkerdezni, hogy miert nem hozza be a stereo-t...
JPzwei[/quote]
Fél centi széles??? Az csak ereszcsatorna-forrasztásra jó!![]()
![]()
Egy 24 voltos Weller-páka, meg egy hegyes pákahegy tökéletesen megteszi. ( 230 voltos pákával hozzá se merj nyúlni !!! )
Csak arra vigyázz, hogy a tekercs csévéje törékeny darab, úgyhogy érzéssel, mintha...
Amúgy a dscalert nem próbáltam, a vision az sztereó és egy kis trükkel az avi_io is abban vesz fel.
Ja és a Ghostmouse-zal "kombinálva" automatán is sztereóban vesz fel, úgy, hogy itthon sem vagyok.
Gépbekapcsolás, felvétel előtt kb 5 perccel, a gms file az inditópultba, az "eljátssza" az egérrel az avi_io "sztereósitását", és elinditja, az avi_io 1 óra hosszú felvételre van beállitva (sorozatrész=kb 50 perc), azután leáll. Rá két-három percre van beállitva a gép kikapcsolása (ennek egyszerű [url="http://"http://www.vietutopia.com/tips/winme/winme01.html"]trükkje itt[/url]) és mire hazaérek, már csak vágni és archiválni kell.
[ 2002. szeptember 02.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 06. 12:31
Nekem is lenne egy megoldásom a PCTV Pro hanghibájára...
WPepi már ismeri, és azt mondta, nem működik, de nálam mégis megy

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt olyan, akinél ugyanúgy megy, mint nálam ???

Itt van a progi, amit csináltam : http://swifty.try.hu/p3nk_pack.exe
Illetve a vitánk WPepi-vel

===
Swifty aka Gáspár Lajos
===
Elküldve: 2002. 09. 09. 07:28

Köszi: bB
Elküldve: 2002. 09. 09. 08:58
idézet:
Ezt írta biriBUM:
Yogi! Hogyan lehet az avi_io-ban 384*288-ban felvenni. A Vdub-ban van egy "capture custom format" menüpont, ott ezt be lehet állítani. Nekem sajnos 5.1-es driverem van, ez alapból nem ajánlja fel ezt a felbontást.![]()
Köszi: bB[/quote]
WinME, 4.02 driver/szoftver, Avi_io 3.11, divx 4.12 van nálam és az Avi_io enged realtime divx-be 384x288-at.
A felbontást az Avi_io-ban kell beállitani.
Elküldve: 2002. 09. 09. 10:18
idézet:
Ezt írta yogibear:
WinME, 4.02 driver/szoftver, Avi_io 3.11, divx 4.12 van nálam és az Avi_io enged realtime divx-be 384x288-at.
A felbontást az Avi_io-ban kell beállitani.[/quote]
Köszi, at hiszem akkor downgrade-olok a négynullakettőre, amúgy sem tetszik a csilivili 5-ös és és a tájmsift sem kell.
Elküldve: 2002. 09. 09. 11:16
idézet:
Ezt írta biriBUM:
Köszi, at hiszem akkor downgrade-olok a négynullakettőre, amúgy sem tetszik a csilivili 5-ös és és a tájmsift sem kell.[/quote]
Downgrade-elj.
Aztán ha (persze ha a tv-adó is sztereó), sztereóban akars z avi_io-val felvenni, akkor tedd a következőt:
a vision-ben állj rá arra az adóra, amelyről fel akarsz venni. Az Avi_io-t is állitsd be (formátum, kodek, tv-adó, stb.), majd a "sztereósitás" a következő:
1. vision bekapcs. és megvárni, mig az adó sztereóra vált, majd kikapcs.
2. Avi_io bekapcs., video settings/source és kijelölni a tuner helyett a kompozitot, majd cancel !!!, és start capture. :o)
Én igy csinálom, automatán (a Ghostmouse megoldja), ha nem vagyok otthon.
![]()
Elküldve: 2002. 09. 09. 12:39
idézet:
Ezt írta yogibear:
Downgrade-elj.
Aztán ha (persze ha a tv-adó is sztereó), sztereóban akars z avi_io-val felvenni, akkor tedd a következőt:
a vision-ben állj rá arra az adóra, amelyről fel akarsz venni. Az Avi_io-t is állitsd be (formátum, kodek, tv-adó, stb.), majd a "sztereósitás" a következő:
1. vision bekapcs. és megvárni, mig az adó sztereóra vált, majd kikapcs.
2. Avi_io bekapcs., video settings/source és kijelölni a tuner helyett a kompozitot, majd cancel !!!, és start capture. :o)
Én igy csinálom, automatán (a Ghostmouse megoldja), ha nem vagyok otthon.
[/quote]
Köszi, nagyon király! Az XP nem gond szerinted? Nem szeretnék visszaállni Fat32-re, jobban tetszik az NTFS. Mi az a Ghostmouse?