idézet:
Ezt írta yogibear:
....Gépbekapcsolás, felvétel előtt kb 5 perccel, a gms file az inditópultba, az "eljátssza" az egérrel az avi_io "sztereósitását", és elinditja, ...
[ 2002. szeptember 02.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez eddig mind rendben van, de hogy kapcsolódik be a géped magától????
Miro PCTV Pro
Elküldve: 2002. 09. 09. 14:32
Elküldve: 2002. 09. 09. 19:27
idézet:
Ezt írta gabor1019:
Ez eddig mind rendben van, de hogy kapcsolódik be a géped magától????[/quote]
Tanulmányozd a BIOS-odat.![]()
![]()
Már persze, ha nem 4-5 éves az alaplapod.
Powerup control / automatic powerup, vagy valami hasonló.
Ha meg nem működik mégse (van ilyen, ha elcseszik a biost, pl. Asus CUV4X-E-nél nem megy rendesen sajnos), akkor egy kicsit bonyolultabb, de nem nehéz.
Én pl. vettem egy 230 voltos időzitőt (Conrad-shopban az Oktogonnál, de van máshol is), és csináltam egy preciz bekapcsoló áramkört. Ez utóbbi egy Pic-ic és egy kimeneti relé, aminek a záróérintkezője párhuzamos a bekapcsológombbal.
A 230 voltos időzitő bekapcsol mondjuk 17:10-kor és feszültséget ad a tápra (a pc tápján a kapcsoló természetesen be állásban van), a bekapcsolóáramkör tápfeszt kap az 5 volt standby-ról (áramfelvétele elhanyagolható, max 10 mA behúzott relével), elindul a programja és 5 másodperc múlva meghúzza a relét 0,5 másodpercre (ez ugye párhuzamos a bekapcsoló gombbal), igy a gép elindul. Az Avi_io-ban 1 óra limitre van állitva a felvétel, a Ghostmouse-sal bekapcsoltatom az előzőekben leirtak szerint és megy a felvétel egy órán át (azaz kb 17:12-től 18:12-ig), akkor az avi_io leállitja a felvételt.
Az ütemezett feladatok közé meg be van téve ez:
http://www.vietutopi...me/winme01.html - Automated Restarts or Shutdown.
Persze csak WinME alatt megy.
Be van állitva 18:17-es kikapcsolásra, akkor szabályosan kikapcsolja a gépet, 18:20-kor meg a 230 voltos időzitő elveszi a 230 voltot is a tápról. Igy készül egy időzitett felvétel.
Persze az idők belövésénél sok függ a tv-adók pontosságától. Pl. a "zárójelkettő" hajlamos a megadott időpontnál későbbi kezdésre (igaz, volt, amikor 5 perccel korábban kezdett, hogy az a...), a Viasat általában pontos.
Én rátartással dolgozom, előtte minimum 5 perc, utána 10-15 perc, azaz, ha 17:15-től 18:05-ig van kiirva, akkor a felvétel 17:10-től megy minimum 18:15-ig, hátha csúszik a kezdés.
A bekapcsoló-áramkört persze egyszerűbben is meg lehet oldani, de nekem kéznél volt egy Pic 16f84 és van programozókészülékem is, ezért csináltam ilyet.
Persze, ha a bios-ból való bekapcsolás működik, akkor semmi más nem kell. Bekapcsolva hagyod a tápot, a bios a beállitott időpontban elinditja a gépet, a gép kikapcsolása meg a fenti linken van ME-hez (ez a legegyszerűbb és korrektül működik).
'98-hoz meg egy kikapcsoló (shutdown)-program kell, olyannal tele van a necc.
Kb. ennyi.
Ja és a Ghostmouse:
[url="http://"http://www.mrdo.com/1.html"]Ghostmouse homepage[/url]
Működik korrektül. Csinálsz vele egy "felvételt" az egérmozgatásról-kattintásokról, azt elmented egy .gms fájlba, és a .gms fájlhoz hozzárendeled a Ghostmouse.exe-t.
Ezekután, ha mondjuk az inditópultba berakod a .gms fájlt, akkor az a bekapcsolás után végrehajtódik. ME alatt be lehet tenni az ütemezett feladatok közé, úgy is megy.
Érdemes a file/options menüben a Close after Autoplay-t kipipálni, igy a végrehajtás után ki is kapcsolja magát.
[ 2002. szeptember 09.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 09. 09. 19:43
idézet:
Ezt írta biriBUM:
Köszi, nagyon király! Az XP nem gond szerinted? Nem szeretnék visszaállni Fat32-re, jobban tetszik az NTFS. Mi az a Ghostmouse?[/quote]
Xp alatt nem tudom. Próbáld ki.
[url="http://"http://www.drivers.hu/product.php?prodid=2609"]4.02a driver XP alá[/url]
[url="http://"http://www.mrdo.com/1.html"]Ghostmouse homepage[/url]
Ja és Avi_io/video settings/format és ott az Image dimensions-ben lehet beállitani a 384x288-at.
És save settings-szel ne felejtsd el menteni a beállitásaidat. Nem save settings as...-szel!!!
Az Avi_io alapból az avi_io.ini fájlból tölti be a beállitásokat!!
[ 2002. szeptember 09.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 09. 20:57
Ha realtime divx-be veszel fel a Zárójelkettőről, vagy (mostmár az új dizájn miatt) a Viasatról, akkor a keyframe-et, ami a divx 4.12-nél alapban asszem 300 (vagyis 12 másodpercenkénti), vedd le minimum 30-ra, vagy akár 25-re. Ugyanis a Zárójelkettő "átúsztatja" a reklámot a filmbe és viszont, igy a divx scene detect-je nem érzékeli a képváltásokat (mostmár a Viasat is ilyen sokszor), igy olyan lesz a felvétel mondjuk, hogy a kulcskocka még a reklámban van, de az utána következő, akár 299 meg már a filmben. Ezért kell (érdemes) lejjebb venni a keyframe-et akár 25-re is (másodpercenként egy), igy adott esetben csak néhány 10 kockát vesztesz a filmből vágáskor, nem mondjuk 10 másodpercnyit!
Elküldve: 2002. 09. 10. 05:02
idézet:
Ezt írta yogibear:
Ja és mégegy fontos dolog!!!!!
Ha realtime divx-be veszel fel a Zárójelkettőről, vagy (mostmár az új dizájn miatt) a Viasatról, akkor a keyframe-et, ami a divx 4.12-nél alapban asszem 300 (vagyis 12 másodpercenkénti), vedd le minimum 30-ra, vagy akár 25-re. Ugyanis a Zárójelkettő "átúsztatja" a reklámot a filmbe és viszont, igy a divx scene detect-je nem érzékeli a képváltásokat (mostmár a Viasat is ilyen sokszor), igy olyan lesz a felvétel mondjuk, hogy a kulcskocka még a reklámban van, de az utána következő, akár 299 meg már a filmben. Ezért kell (érdemes) lejjebb venni a keyframe-et akár 25-re is (másodpercenként egy), igy adott esetben csak néhány 10 kockát vesztesz a filmből vágáskor, nem mondjuk 10 másodpercnyit![/quote]
de nem értem minek tömöritetek alapbol divx-be amikor ugy lehet normálisan vágni ha ujratömörited.... látod csak a baj van a TV-adókkal
Egyébként miértnem vesz fel az Avi_IO nekem 352*288 nál nagyobban (régi mirom van) 5ös driver kellene hozzá vagy mi?
Elküldve: 2002. 09. 10. 09:16
idézet:
Ezt írta lacii:
de nem értem minek tömöritetek alapbol divx-be amikor ugy lehet normálisan vágni ha ujratömörited.... látod csak a baj van a TV-adókkal
Egyébként miértnem vesz fel az Avi_IO nekem 352*288 nál nagyobban (régi mirom van) 5ös driver kellene hozzá vagy mi?[/quote]
Nos részben igazad van, de...
Ha "sima" avi-ba veszem fel (pl. mjpeg kodekkel 352x288-ba) és utána tömöritem be divxbe ugyanazt a minőséget és fájlméretet kapom, mint amikor realtime divxbe veszem fel (352x288 vagy 384x288). Az mjpegből divxbe tömörités ideje nekem (P3 800) egy 45-50 perces résznél kb 3.5 - 4 óra!!! Na most gondold el, hogy mindennap (mondjuk hétfőtől péntekig) felveszel egy sorozatot, mennyi plusz idő, az utófeldolgozása??
Ha csak hetente egy filmet veszel fel, akkor még belefér az utómunka, de ha naponta, akkor a realtime divx jobb, gyorsabb megoldás. 10 perc alatt kész a vágása és mehet cd-re. Amúgy pl. A Viasat is csak a mostani dizájnjával ilyen, az előzővel nem volt semmi probléma a scene-detectnél.
4.02-vel az Avi_io simán felvesz 352x288-nál nagyobb méretben is, csak akkor az overlay helyett a preview-t pipáld ki. (Erről már egy régebbi hozzászólásomban irtam és adtam linkeket is, hogy miért, keresd vissza.)
Hali: Yogibear
Elküldve: 2002. 09. 12. 04:40
idézet:
Ezt írta yogibear:
4.02-vel az Avi_io simán felvesz 352x288-nál nagyobb méretben is, csak akkor az overlay helyett a preview-t pipáld ki. (Erről már egy régebbi hozzászólásomban irtam és adtam linkeket is, hogy miért, keresd vissza.)
Hali: Yogibear[/quote]
thnx majd átfutom az oldalakat
bye
Elküldve: 2002. 09. 12. 09:25
idézet:
Ezt írta lacii:
nemsokárakiprobálom.....[/quote]
Sikerült valamire jutnod ???
Vagy már senkit nem érdekel ez a téma ???
===
Swifty aka Gáspár Lajos
===
Elküldve: 2002. 09. 12. 10:20
mar mult heten rajottem erre a stereo dologra, csak nem volt idom a forura is megirni. az igazsag az, hogy mar regota kerestem egyfajta megoldast, hogy hogy lehet ugy capture-olni, hogy az avi_io mellett fut meg egy tuner program, amivel akkor valthatom at a csatornat, amikor akarom, hogy ne kelljen kilepnem az avi_io-bol, es megin dscaler-t inditani. erre is (mint oly sok masra) ezen a forumon olvastam megoldast, ami reszben segitett : hogy lehet a miro sajat progamjat overlay nelkul inditani, es igy megy mellette az avi_io. azt mar regebben is tudtam, hogy a dscaler-ben ki lehet kapcsolni az overlay-t, de csak most lattam igazi jelentoseget! tehat megy a 3.00-s dscaler, overlay ki, avi_io be, es a 3.00-sban meg normalisan be lehetett allitani a stereo-t, sot, a nicam stereo is bejon, csak a major/minor carrier-t kell allitgatni, es hipp hopp, mar jon is a stereo. ja, es persze az audio inputot tunerre kell kapcsolni, mer az msp/radio csak halk mono hangot eredmenyez. ennyi.
felvetel. hmmmm... abban igazad van, yogi, hogy az mjpeg-es felvetelre raeresztett divx is eleg gany, de szerintem felvenni tomoritetlenul kell 384x288-ban, illetve lossless codec-kel. a tomoritetlen kep kb 8 mega / sec lenne, a huffyuv nevu codec (magyar gyartmany) ezt (atlag) 2:1 aranyban tomoriti, es mivel csak egy huffmann kodot nyom ra (arj), ezert SEMMIT nem ront a minosegen, es kivaloan lehet szerkeszteni, vagni, filterezni, meg ujratomoriteni. persze en konnyen beszelek, felvenni nagyreszt csak klippeket szoktam, azok meg 3-5 percesek, atlag 1G egy klip, egy 2 oras film 40 giganal nem foglalna tobbet.
fontoljatok meg

egyebkent nekem muxik a zajszuro prociterhelo progi, hasznalom is, koszi az alkotonak. bar elobb-utobb akkor is megforrasztom.

JPzwei
Elküldve: 2002. 09. 12. 10:27
de ha mar mindenkeppen divxbe akartok felvenni, akkor meg meg mindig van egy trukk. nem kell a keyframe suruseget annyira levenni, az avi vegerol akarmennyit le lehet vagni, az eleje a gazos. ott meg egyszeruen az elso keyframe-ig ujra koll tomoriteni azt a reszt, ami mar kell, igy minimalis minosegromlassal meg lehet uszni, meg amugy is csak 30-40 framerol van ilyenkor szo.
Elküldve: 2002. 09. 12. 13:10
idézet:
Ezt írta JPzwei:
hi!
mar mult heten rajottem erre a stereo dologra, csak nem volt idom a forura is megirni. az igazsag az, hogy mar regota kerestem egyfajta megoldast, hogy hogy lehet ugy capture-olni, hogy az avi_io mellett fut meg egy tuner program, amivel akkor valthatom at a csatornat, amikor akarom, hogy ne kelljen kilepnem az avi_io-bol, es megin dscaler-t inditani. erre is (mint oly sok masra) ezen a forumon olvastam megoldast, ami reszben segitett : hogy lehet a miro sajat progamjat overlay nelkul inditani, es igy megy mellette az avi_io. azt mar regebben is tudtam, hogy a dscaler-ben ki lehet kapcsolni az overlay-t, de csak most lattam igazi jelentoseget! tehat megy a 3.00-s dscaler, overlay ki, avi_io be, es a 3.00-sban meg normalisan be lehetett allitani a stereo-t, sot, a nicam stereo is bejon, csak a major/minor carrier-t kell allitgatni, es hipp hopp, mar jon is a stereo. ja, es persze az audio inputot tunerre kell kapcsolni, mer az msp/radio csak halk mono hangot eredmenyez. ennyi.
felvetel. hmmmm... abban igazad van, yogi, hogy az mjpeg-es felvetelre raeresztett divx is eleg gany, de szerintem felvenni tomoritetlenul kell 384x288-ban, illetve lossless codec-kel. a tomoritetlen kep kb 8 mega / sec lenne, a huffyuv nevu codec (magyar gyartmany) ezt (atlag) 2:1 aranyban tomoriti, es mivel csak egy huffmann kodot nyom ra (arj), ezert SEMMIT nem ront a minosegen, es kivaloan lehet szerkeszteni, vagni, filterezni, meg ujratomoriteni. persze en konnyen beszelek, felvenni nagyreszt csak klippeket szoktam, azok meg 3-5 percesek, atlag 1G egy klip, egy 2 oras film 40 giganal nem foglalna tobbet.
fontoljatok meg
egyebkent nekem muxik a zajszuro prociterhelo progi, hasznalom is, koszi az alkotonak. bar elobb-utobb akkor is megforrasztom.
JPzwei[/quote]
Hali.
Én nem mondtam, hogy az mjpeg-es felvételre ráeresztett divx is elég gány, hanem azt, hogy semmi érzékelhető különbség nincs aközött, hogy egy mjpeg-es avit 352(384)x288 méretben divxbe tömöritek, vagy realtime veszem fel ugyanebben a méretben (1-pass/slowest). Csak az idő, ami az első esetben nálam 3.5-4 óra plusz.
A lényege a dolognak, hogy ha csak időnként egy-egy klip-et veszel fel, vagy havonta egy filmet, akkor van annyi időd, hogy utólag kódold divx-be, de ha mindennap veszel fel egy sorozatot, vagy akár naponta kettőt (lásd Viasat / Deep Space 9 - szombat, vasárnap dupla rész), akkor egész nap csak a kódolással telik és semmivel sem jobb a minőség.
(mégegyszer: az 1-pass/slowest beállitás esetén).
Tehát nem a helyfoglalással van a baj, hanem az átkódolás idejével.
Ma is hazaérek, ott a film a vincsin, megvágom, leszedem a pcm hangot, átteszem mp3-ba (5 perc), összeillesztem a képet és a hangot és mindez 10, azaz tiz perc és nem 4 óra.
Az meg hogy a végéről akármennyit le lehet vágni, az OK, de az elejéről, sőt a közepéből is kell.
A scene-detect meg akkor nem megy rendesen, ha "át van úsztatva" az egyik kép a másikba (pl. reklám a filmbe, lásd Zárójelkettő). Pl. tegnap a Viasatról felvett film elején "egybefolyt" a reklám és a film eleje (a 30 frame-ből kb. 14 a reklámé, 16 a filmé volt), de a köztes reklámnál (kb. a 20 percnél) és a végén jó és pontos volt a scene-detect.
Az meg, hogy nálad dobálta a realtime divx a frame-ket, sok-sok mindentől lehet (vincsi, proci lassú, kevés ram, XP-t használsz, más progi is futott, driver, stb. stb. stb.) Én próbáltam a 640x480-at is vele, 3-4 percig nem dobott egyet sem, de ha lesz időm, hosszabban kipróbálom. (Efelett már nekem is rengeteget eldobott a próba során, nem is erőltettem.)
de ha mar mindenkeppen divxbe akartok felvenni, akkor meg meg mindig van egy trukk. nem kell a keyframe suruseget annyira levenni, az avi vegerol akarmennyit le lehet vagni, az eleje a gazos. ott meg egyszeruen az elso keyframe-ig ujra koll tomoriteni azt a reszt, ami mar kell, igy minimalis minosegromlassal meg lehet uszni, meg amugy is csak 30-40 framerol van ilyenkor szo.
A baj az, hogy teszem fel 300-ra van állitva a keyframe. Ha nem érzékel a scene-detect, akkor mondjuk (példa!), az első 50 frame még a reklám, a maradék 250 meg már a film (vagyis nem 30-40). Ha ezt a Vdubbal levágom, és újratömöritem, akkor ez a rész gyengébb lesz valóban. Ha meg ezt a darabot extended módban nyitom meg (és redefine keyframe), akkor az első 50-ből az 2-50 kockák kivághatóak, csak az első nem, mert ugye ez a keyframe. Igy meg elég ronda. Úgyhogy nekem marad a 30-as keyframe beállitás, eddig ez az ami bejött.
Yogibear
[ 2002. szeptember 12.: yogibear szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 12. 13:16
A múlt héten vettem egy Pinnacle PCTV Pro. Kártyát, de nagyon sok bajom van vele!
Ha valaki tud, segítsen, mert már azon vagyok, hogy a kártyát vékonyan beolajozom, és jó messze eldobom.
Win 2000 Magyar progin, a hang, távszabályozó, videó jó, csak a képet nem lehet nézni, mert
Szürke és csíkos. Win 98 alatt a kép jó, de a hang nincs, és nem működik az OSD menü.
Epox 8KHA+; ASUS V7100 TV out 32Mb; Sound Blaster Live 5.1;
Mondjatok valami jó tippet!
Kösz: keskk1

Elküldve: 2002. 09. 12. 13:58
idézet:
Ezt írta keskk1:
Sziasztok!
A múlt héten vettem egy Pinnacle PCTV Pro. Kártyát, de nagyon sok bajom van vele!
Ha valaki tud, segítsen, mert már azon vagyok, hogy a kártyát vékonyan beolajozom, és jó messze eldobom.
Win 2000 Magyar progin, a hang, távszabályozó, videó jó, csak a képet nem lehet nézni, mert
Szürke és csíkos. Win 98 alatt a kép jó, de a hang nincs, és nem működik az OSD menü.
Epox 8KHA+; ASUS V7100 TV out 32Mb; Sound Blaster Live 5.1;
Mondjatok valami jó tippet!
Kösz: keskk1
[/quote]
Nem akarok hülyeséget írni, ezért konkrét tippet, hogy a kártya saját szoftverével miért rossz a kép meg a hang nem írok. Viszont el lehet dönteni, hogy (egyenlőre) csak nézni akarod a TV-t, vagy felvenni is. Ugyanis TV nézésre szerintem a legjobb a DScaler, főleg, mióta kijött a 4.00-ás verzió.
Yogibear ismeri eziránti elkötelezettségemet, miszerint imádom a progit.A régebbi 3.11-es még erősen konfigurálni kellett, a 4.00-ás viszont automatikusan detektálja a tunerkártyát, sokkal átláthatóbb és már támogatja a magyar ékezetes TXT-et is. Ugyanakkor szebb a képe is a régebbinél.
A kártya saját Drivere nem kell hozzá, viszont a problémádra annyiban megoldást jelenthet, hogy ha ezzel sem megy a kártya rendesen, akkor biztos, hogy valami hárdverhiba lesz a ludas. Ha itt minden OK, akkor lehet nézegetni a kártya saját szoftverének beállításait meg a drivert.
Egyébként YOGIBEAR! Amint a másik fórumon dumáltunk az Avi_io-ról, hogy nálam nem megy, most újabb a probléma.
A progi elindul és tudom scannelni a csatornákat. Elméletileg meg is találja őket, de nem jelennek meg és hang sincs.
[ 2002. szeptember 12.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 12. 14:17
idézet:
Ezt írta JPzwei:
hi!
JPzwei[/quote]
Hi !!!
Végre valaki !!!
Köszi, hogy kipróbáltad a progimat !!! Most már tudom, hogy nem egyedi eset a kártya ilyenfajta működése...Mondjuk én is át akarom forrasztani, de addig ez tökéletesen megfelel...
![]()
HA VALAKIT MÉG ÉRDEKEL, AKKOR FENTEBB MEGADTAM MÁR A LINKET...
===
Swifty aka Gáspár Lajos
===
Elküldve: 2002. 09. 12. 14:21
Érdemes meglátogatni ezt a linket:
http://forum.termina...rst=0&sb=4&ow=2
Itt írtam le, hogy szerintem miért működik, és van még ott két kissebb felvétel amikor működik a progi, illetve amikor nem...

===
Swifty aka Gáspár Lajos
===
Elküldve: 2002. 09. 12. 15:40
idézet:
Ezt írta mumtaz:
Nem akarok hülyeséget írni, ezért konkrét tippet, hogy a kártya saját szoftverével miért rossz a kép meg a hang nem írok. Viszont el lehet dönteni, hogy (egyenlőre) csak nézni akarod a TV-t, vagy felvenni is. Ugyanis TV nézésre szerintem a legjobb a DScaler, főleg, mióta kijött a 4.00-ás verzió.
Yogibear ismeri eziránti elkötelezettségemet, miszerint imádom a progit.A régebbi 3.11-es még erősen konfigurálni kellett, a 4.00-ás viszont automatikusan detektálja a tunerkártyát, sokkal átláthatóbb és már támogatja a magyar ékezetes TXT-et is. Ugyanakkor szebb a képe is a régebbinél.
A kártya saját Drivere nem kell hozzá, viszont a problémádra annyiban megoldást jelenthet, hogy ha ezzel sem megy a kártya rendesen, akkor biztos, hogy valami hárdverhiba lesz a ludas. Ha itt minden OK, akkor lehet nézegetni a kártya saját szoftverének beállításait meg a drivert.
Egyébként YOGIBEAR! Amint a másik fórumon dumáltunk az Avi_io-ról, hogy nálam nem megy, most újabb a probléma.
A progi elindul és tudom scannelni a csatornákat. Elméletileg meg is találja őket, de nem jelennek meg és hang sincs.
[ 2002. szeptember 12.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hali.
Jó látni.Vagy inkább olvasni.
Hát csak egyet tudok mondani:
Szedd le [url="http://"http://www.kickme.to/Fosi"]innen[/url] a driveimage-t, telepitsd, csinálj vele a mostani rendszeredről egy image-file-t egy másik particióra, vincsire, vagy cd-re, utána formázd le a particiót és telepits egy friss oprendszert, csak driverekkel, meg az avi_io-val és úgy próbáld.
Az image-file-ból meg a régi op-ot bármikor 5 perc alatt vissza tudod tenni és ott folytathatod, ahol abbahagytad.
Tudom egy új telepités időbe kerül, de szvsz megéri.
Mikor elcsereberéltem az Asus DC-t a Pctv pro-ra, akkor az utóbbi driverét feltettem, kipróbáltam, és mikor nagyvonalakban ment, akkor csináltam egy vadiúj telepitést (előbb persze a fontos adatokat, kedvenceket, leveleket stb. elmentettem), mikor fent voltak a driverek (tuner beállitva a tv-adókra, meg minden finombeállitás is megvolt), meg az olyan progik, amelyek nem "barmolják szét" a Wint (Vdub, Avi_io, stb.), és persze a Driveimage, akkor csináltam egy mentést, majd felraktam a többi progit, amit használok. Ha kiderül, hogy valami nem jó, akkor az image-file-ból visszateszem a mentést és azt, ami a hibát okozza, azt nem rakom újra, csak ami biztosan megy. A mentést időnként megismétlem, amikor egy-két újabb dolog felkerül és biztosan műxik. (Ilyenkor előbb az image-t teszem vissza, felteszem a kipróbált progit és utána jön az újabb mentés, a régit meg törlöm, mert minek vegye el a helyet. Igy mindig van egy majdnem naprakész mentésem. Csak persze az "újratelepités" előtt a kedvenceket, a leveleket, meg a fontos doksikat mentsd el, és utána tedd vissza.)
Szóval szvsz ne erőlködj felesléegesen, mert nincs értelme. Csináld meg amit a fentiekben irtam, kevesebb idő és mérgelődés lesz a jutalmad.![]()
Elküldve: 2002. 09. 12. 20:34
idézet:
Ezt írta yogibear:
Hali.
Jó látni.Vagy inkább olvasni.
Hát csak egyet tudok mondani:
Szedd le [url="http://"http://www.kickme.to/Fosi"]innen[/url] a driveimage-t, telepitsd, csinálj vele a mostani rendszeredről egy image-file-t egy másik particióra, vincsire, vagy cd-re, utána formázd le a particiót és telepits egy friss oprendszert, csak driverekkel, meg az avi_io-val és úgy próbáld.
Az image-file-ból meg a régi op-ot bármikor 5 perc alatt vissza tudod tenni és ott folytathatod, ahol abbahagytad.
Tudom egy új telepités időbe kerül, de szvsz megéri.
Mikor elcsereberéltem az Asus DC-t a Pctv pro-ra, akkor az utóbbi driverét feltettem, kipróbáltam, és mikor nagyvonalakban ment, akkor csináltam egy vadiúj telepitést (előbb persze a fontos adatokat, kedvenceket, leveleket stb. elmentettem), mikor fent voltak a driverek (tuner beállitva a tv-adókra, meg minden finombeállitás is megvolt), meg az olyan progik, amelyek nem "barmolják szét" a Wint (Vdub, Avi_io, stb.), és persze a Driveimage, akkor csináltam egy mentést, majd felraktam a többi progit, amit használok. Ha kiderül, hogy valami nem jó, akkor az image-file-ból visszateszem a mentést és azt, ami a hibát okozza, azt nem rakom újra, csak ami biztosan megy. A mentést időnként megismétlem, amikor egy-két újabb dolog felkerül és biztosan műxik. (Ilyenkor előbb az image-t teszem vissza, felteszem a kipróbált progit és utána jön az újabb mentés, a régit meg törlöm, mert minek vegye el a helyet. Igy mindig van egy majdnem naprakész mentésem. Csak persze az "újratelepités" előtt a kedvenceket, a leveleket, meg a fontos doksikat mentsd el, és utána tedd vissza.)
Szóval szvsz ne erőlködj felesléegesen, mert nincs értelme. Csináld meg amit a fentiekben irtam, kevesebb idő és mérgelődés lesz a jutalmad.[/quote]
Ezzel a partíciólementéssel nincs gond, mivel az van már egy jóideje
Mellesleg tervezek egy tiszta telepítést, de azért gondoltam, hátha van más megoldás is, hogy addig legalább használni tudjam.
Csak fogalmam sincs, hogy mikor lesz rá időm, hogy újra felpakoljam az "Ablakok"-at a gépre.
[ 2002. szeptember 12.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 12. 21:38
idézet:
Ezt írta mumtaz:
Ezzel a partíciólementéssel nincs gond, mivel az van már egy jóideje
Mellesleg tervezek egy tiszta telepítést, de azért gondoltam, hátha van más megoldás is, hogy addig legalább használni tudjam.
Csak fogalmam sincs, hogy mikor lesz rá időm, hogy újra felpakoljam az "Ablakok"-at a gépre.
[ 2002. szeptember 12.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szvsz nem úszod meg a tiszta telepitést. Minél előbb szakits rá időt.
Elküldve: 2002. 09. 13. 00:49
[QB]hi!
Sziasztok!
A sztereo dologgal kapcsolatban:
Letöltöttem a Dscaler 3.10-t. A minor/major állítgatásával be is jön a hang sztereóban, csakhogy közben alig hallani valamit mert iszonyatosan zúg.
Nem a vétellel van a probléma mert a kép tiszta.
Le tudná(tok)d írni, hogy pontosan milyen beállítások kellenek? (tuner, minor/major)
Elküldve: 2002. 09. 14. 05:17
idézet:
Ezt írta bLank4:
Idézet
Ezt írta JPzwei:
[QB]hi!
Sziasztok!
A sztereo dologgal kapcsolatban:
Letöltöttem a Dscaler 3.10-t. A minor/major állítgatásával be is jön a hang sztereóban, csakhogy közben alig hallani valamit mert iszonyatosan zúg.
Nem a vétellel van a probléma mert a kép tiszta.
Le tudná(tok)d írni, hogy pontosan milyen beállítások kellenek? (tuner, minor/major)
Szarni a 3.10-esre
a legújabb a 4.10-es, vagy csak elírtad!? Na mind1
A lényeg, hogy a 4.10-est könnyebb konfigurálni, mivel automatikusan felismeri a kártyát és kis szerencsével a hangot kapásból faszán nyomja be, ha nem, akkor is egyszerűen lehet állítgatni. Minden egyértelmű, de ha így is szar, akkor talán a hiba mégis az ön készülékében van, és nem a szoftverben. Esetleg még lehet adáshiba is, mert előfordult már, hogy ha arrébnyomod, akkor a hang lesz jó, és a kép lesz szar.
Próbálkozni kell.
[ 2002. szeptember 14.: mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]