HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#3001 Felhasználó inaktív   Fittimokus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:10

Nincs Codec Pack, nem szeretem. Csakis Mplayer és annak a codec file-ai.

#3002 Felhasználó inaktív   Fittimokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:11

Nincs codec packa gépen, nem szeretem. Csakis Mplayer és annak a codec fileai...

#3003 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 10:47

"Korabban ment, amig kolcsonkartya volt nalam, de amiota a sajatom van bent azonnal fagy. "
Add el egy haverodnak a kartyadat, es kerd tole kolcson, akkor mar kolcsonkartya lesz, ugy hatha megy :D
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#3004 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 12:17

Idézet: Fittimokus - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 23:59

Sziasztok!
Teljesen kiborít ez a Pinnacle PCTV PRO. Elvileg nem egy olcsó kártya, de amennyi baj van vele...
A problémám a következő:
Berakom a gépbe a karit. Felismeri szépen, feltelepítem a karihoz kapott progival. Minden okés, de ha elindítom a Visiont, akkor a scannelés közben lefagy. Ez még semmi, mert körülbelül minden harmadik indítsnál a procim 100%-os terheltséget mutat és a gép meghal. Nem tudok vele mit kezdeni. Lenyomom a progit, utána minden rendben. A Dscaler nevű progival megy szépen, de az is csak úgy, ha egy régi beállítást használok hozzá, hisz a kariamat nem ismeri fel a program. Nincs hozzá driver, nem is tudom hogy ismerné fel:) Így nyögve nyelősen megy. Az újabb 5.50-es drivert nem szereti a kari, a telepítésnél ki is dobja. Szóvala  régebbi driver kell hozzá, ami ugye fagy.
Mit tehetnék?
Hallottam, hogy az IRQ-val lehetnek problémák, viszont áttettem két slotba, de akkor is ugyanez. Igaz nem próbáltam mindent, mert az egyik fórumozó azt írta, hogy neki az 5-ösbe megy rendesen. Hogyan ellenőrizhető le, hogy mivelütközik ez a szarság?
Milyen drivert tudnék felrakni, hogy felismerje a többi program a kártyát? Mert az eredeti progija nem jó megoldás, mert a gép folyamatosan meghal, viszont más meg nem ismeri fel.. A kör bezárult szerintem...
Tud valaki valami okosat mondani? áldanáám a nevét, mert kiborulok...:)))))
Előre is köszönöm a hozzászólásokat és remélem, hogy megoldható a probléma.

A fagyás oka sokféle lehet és nem feltétlenül IRQ probléma. Lehet ok valamilyen telepített program vagy eszközkezelő (pld. VGA kártya driver vagy a TV out (ill. IN ha van) vezérlője esetleg kezelőprogramja).

"Hogyan ellenőrizhető le, hogy mivelütközik ez a szarság?"

Egy üres HDD-re felteszel egy szűz Windows-t (csak az alaplaphoz és a VGA-hoz szükséges gyári driver legyen telepítve /a gyári alatt azt értem amit az alaplaphoz és a VGA kártyához adtak/) és erre telepíted a TV kártyát. Ha itt működik akkor valamelyik telepített program vagy driver lesz a bűnös.

#3005 Felhasználó inaktív   Fittimokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:48

Már próbáltam ezt is, de ugyanúgy lefagy.... no comment

#3006 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 14:59

Idézet: Fittimokus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 14:48

Már próbáltam ezt is, de ugyanúgy lefagy.... no comment

SP2 telepítve van? Mert ha igen az is okozhatja. Nincs húzva a PC? A VGA kártya drivere nem akad össze a PCTV-vel? Milyen VGA-d van? Ugye olyan PCI slotba raktad ami nem osztott IRQ-t használ. A PCTV-nek önálló IRQ kell azaz nem szeret osztozkodni más eszközökkel (főleg nem az alaplapi egységekkel mint pld. alaplapi hangkártya, LAN, USB, stb.). A CMOS-ban nézd meg a PCI slotok IRQ kiosztását és ha AUTO módban ugyanazt az IRQ-t rakja több slothoz akkor állítsd be manuálisan a CMOS-ban.

#3007 Felhasználó inaktív   Fittimokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 18:37

Alap SP1-es windowsra raktam fel először, ott sem működött. Az IRQ-val még nem próbálkoztam. De hogyan döntöm el, hogy minek mit adok? Ehhez a beállításhoz kéne egy kis help. Köszi előre is

#3008 Felhasználó inaktív   Fittimokus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 18:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 15:59

SP2 telepítve van? Mert ha igen az is okozhatja. Nincs húzva a PC? A VGA kártya drivere nem akad össze a PCTV-vel? Milyen VGA-d van? Ugye olyan PCI slotba raktad ami nem osztott IRQ-t használ. A PCTV-nek önálló IRQ kell azaz nem szeret osztozkodni más eszközökkel (főleg nem az alaplapi egységekkel mint pld. alaplapi hangkártya, LAN, USB, stb.). A CMOS-ban nézd meg a PCI slotok IRQ kiosztását és ha AUTO módban ugyanazt az IRQ-t rakja több slothoz akkor állítsd be manuálisan a CMOS-ban.

Ja igen, nincs húzva a PC, a VGA drivere nem akad, egy GeForce FX5200-em van. Azt hogyan tudom eldönteni, hogy melyik slot milyen irq-t használ?

#3009 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 14:04

Idézet: Fittimokus - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 18:39

Ja igen, nincs húzva a PC, a VGA drivere nem akad, egy GeForce FX5200-em van. Azt hogyan tudom eldönteni, hogy melyik slot milyen irq-t használ?

Az alaplap kézikönyvében megtalálod a slot-ok IRQ kiosztásának táblázatát. A kártyát e táblázat alapján tudod olyan slot-ba tenni ami nincs osztott IRQ-n. Ha a BIOS nem képes automatikusan önálló IRQ-t kiadni arra a slot-ra amiben a TV kártya van akkor a CMOS-ban az auto beállításokat manuálisra kell tenni. Azt, hogy melyiket hova a konfig dönti el ill. ugyanebben a táblázatban van leírva.

#3010 Felhasználó inaktív   Bill _ JVC GR-PD1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 11:04

Hali.  :smoker:

A problémám, a következő lenne (ezzel minden bizonnyal foglalkoztunk, de ez már a 101-ik oldal):
Zsír új az Xp. 5.9-es driver, hiba nélkül (külső csatlakozól Line-in a hang). Nézni akár órákat lehet, analóg bemenetrő Studió 9-ben hiba nélkül digitalizál.
A BUG: Visios 1-2,5 perc után gépetfagyaszt felvételi üzemmódban.
Xp sp1.
5.9 driver.

Köszi a segítséget.
A mai előadás témálya a következő: miért izzad a diák a vizsgán? ... Nos, nézzük meg annak a szituációnak a fiziólógiai aspektusait, amelyet minden jelenlévőnek alkalma volt átélni.
>> V.A. Androsziasvili profeszor előadásábol <<

#3011 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 19:14

Üdv.

Van valakinek ötlete azzal kapcsolatban, hogy van egy PCTV stereom (Philips chipes, 1 hónapos), a Dscaler 4-es ugyebár nem kezeli rendesen, mivel csak sistereg, nincs hang. Volt más is a topicban akinek nem ment. Dscaler 5 még nincs.

Emiatt én a Chris-TV-t használom (4.10), meg is vagyok tulajdonképp elégedve, de első indításra sosincs hang. Először el kell indítanom a Visiont (ez egyből jó), és utána a ChrisTV-t, akkor már van hang. Simán line-inbe megy a jackdugó. A ChrisTv elvieg SAxxx chip esetén enélkül is tudná a hangot kezelni, de nálam ez nem működött megbízhatóan, volt hogy jó volt, volt hogy nem.

Igazából annyira nem zavar a dolog, de hátha találkozott már valaki ilyennel.

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 10. 19:15 -kor

#3012 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:04

Probald meg az ebben a DScaler.zip-ben levo .exe-vel felulirni azt amit a dscaler feltelepit. Szinten uj PCTV Stereo karytaval igy megy a DScaler es hangja is van.

#3013 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:05

Idézet: Air - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 13:04

Probald meg az ebben a DScaler.zip-ben levo .exe-vel felulirni azt amit a dscaler feltelepit. Szinten uj PCTV Stereo karytaval igy megy a DScaler es hangja is van.

Köszi szépen a linket.
Ezzel már van hang! Érdekes hogy ugyanaz a build szám, mint a  4.11.1-ben, csak ez novemberi EXE.
:cool:

#3014 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:57

Szerintetek ez már "jó" minőségnek számít?
Én ennyit tudok MAX. kihozni a Stereoból.:  http://korympage.uw....legxvideint.avi (2,7M)

Felvétel: Visionnel, DV AViba, utána 2 pass XVID, 2000 kbit, és deinterlaceltem.  (ha jól emlékszem, mert nem most csináltam, csak gondolom UP-olok) :)

Szerkesztette: Kory 2005. 02. 22. 18:57 -kor

#3015 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 12:00

Szerintem szuper. En a seggemet vernem a foldhoz, ha a Vision-bol ilyen minoseget tudnek kihozni. Mivel mindenki dicseri a minoseget, egyre erosebb a gyanum, hogy a kabelezesemmel valami gond lehet, mert nalam valami pocsek a kepminoseg.

#3016 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:18

Idézet: Air - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 12:00

Szerintem szuper. En a seggemet vernem a foldhoz, ha a Vision-bol ilyen minoseget tudnek kihozni. Mivel mindenki dicseri a minoseget, egyre erosebb a gyanum, hogy a kabelezesemmel valami gond lehet, mert nalam valami pocsek a kepminoseg.

Azt azért hozzátenném, hogy hozzánk most hozták be a optikán a rendszert (csillagpontos), de a házig már ki van cserélve a régi földkábel. Amúgy ez már leosztott jel, mert másik szobában van a gép, mint ahol bejön az "utcáról". Régebben valóban szarabb volt.

--
Amúgy nyilván csak akkor ilyen jó, ha  DV Aviba veszek fel, ez a Vision MPEG-1-nél 3 megabit a max. Nyilván az MPEG-2-t "aktiválni" kéne, stb.

#3017 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 15:29

Sikerült beüzemelni a btwincap drivert. Régi Pinnacle Pctv Studio Pro kártyám van, zöld nyákkal temic tunerrel, nem elmlékszem mikor vettem de a 4.xx drivert adták hozzá.

A video capture cardnál a Pinnacle Pctv Studio Pro-t választottam
a Tunernél Temic 4009 Fr5 [Norm B/G] + Fm
Azért mert rádiós és nálunk a pal-b használatos.
Egyébként lehet hogy a Temic 4009 Fr5 [Norm* Auto] + Fm is jó.
Be kell jelölni a Tv tuner natively can tune fm radio-t hogy a rádió is használatban legyen.
Azt nem tudom hogy a Has TDA9855 on board-ot be kell e jelölni (ez az ilyen sztereó dekóderrel szerelt kártáknál kell) mert az enyémen nem tudom milyen van.
Először a rádiós opció bejelölése nélkül raktam fel gondolván hogy a tuner választásával már letudtam.
A sztereó adók közül csak néhány jött valóban így, annak ellenére hogy a programok kiírták a sztereot.
A később a rádió és a Tda opció bejelölésével mintha javult volna a sztereo hatás, de az adóknak ezesetben is a töredéke jött valóban sztereoban. Lehetséges hogy elengendő csak a rádió opció bejelölése. Linux alatt a radio paraméter megadására lett sztereó hang.

A fly 2000 TV a  Christv és a Honestech TVR kifogástalanul működik, legalábbis ezeket próbáltam.
Mintha homályosabb lenne a kép, a gyári drivert élsebbnek látom.

Érdekesség hogy erre a kártyára a gyári (5.xx) csak úgy megy fel ha telepítés után a pinpctv.inf-ben a
;%VideoDevDesc%=VideoDevice,PCI\VEN_109E&DEV_036E sor elől kiszedem a pontosvesszőt és az eszközkezelőben felrakom a Multimedia video device nevezetű eszközre. Az audio device-ra nem lehet feltenni(a kártya két eszközként jelenik meg), de ennek ellenére mindegyik sztereo adás működik(visionnal) és a külső programok is látják a tunert és tudnak keresni/felvenni bár csak monóban.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#3018 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:07

Idézet: attilav - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 14:29

Sikerült beüzemelni a btwincap drivert. Régi Pinnacle Pctv Studio Pro kártyám van, zöld nyákkal temic tunerrel, nem elmlékszem mikor vettem de a 4.xx drivert adták hozzá.

A video capture cardnál a Pinnacle Pctv Studio Pro-t választottam
a Tunernél Temic 4009 Fr5 [Norm B/G] + Fm
Azért mert rádiós és nálunk a pal-b használatos.
Egyébként lehet hogy a Temic 4009 Fr5 [Norm* Auto] + Fm is jó.
Be kell jelölni a Tv tuner natively can tune fm radio-t hogy a rádió is használatban legyen.
Azt nem tudom hogy a Has TDA9855 on board-ot be kell e jelölni (ez az ilyen sztereó dekóderrel szerelt kártáknál kell) mert az enyémen nem tudom milyen van.
Először a rádiós opció bejelölése nélkül raktam fel gondolván hogy a tuner választásával már letudtam.
A sztereó adók közül csak néhány jött valóban így, annak ellenére hogy a programok kiírták a sztereot.
A később a rádió és a Tda opció bejelölésével mintha javult volna a sztereo hatás, de az adóknak ezesetben is a töredéke jött valóban sztereoban. Lehetséges hogy elengendő csak a rádió opció bejelölése. Linux alatt a radio paraméter megadására lett sztereó hang.

A fly 2000 TV a  Christv és a Honestech TVR kifogástalanul működik, legalábbis ezeket próbáltam.
Mintha homályosabb lenne a kép, a gyári drivert élsebbnek látom.

Érdekesség hogy erre a kártyára a gyári (5.xx) csak úgy megy fel ha telepítés után a pinpctv.inf-ben a
;%VideoDevDesc%=VideoDevice,PCI\VEN_109E&DEV_036E sor elől kiszedem a pontosvesszőt és az eszközkezelőben felrakom a Multimedia video device nevezetű eszközre. Az audio device-ra nem lehet feltenni(a kártya két eszközként jelenik meg), de ennek ellenére mindegyik sztereo adás működik(visionnal) és a külső programok is látják a tunert és tudnak keresni/felvenni bár csak monóban.

..a 4.xx drivert adták hozzá..

..a gyári (5.xx) csak úgy megy fel ha telepítés után a pinpctv.inf-ben a
;%VideoDevDesc%=VideoDevice,PCI\VEN_109E&DEV_036E sor elől kiszedem a pontosvesszőt és az eszközkezelőben felrakom a Multimedia video device nevezetű eszközre.

Ugyancsak Temic-tuneres kártyára, amihez anno a 4.02-es Vfw-drivert mellékelték, az 5.11 (wdm) driver mindenféle machináció nélkül felment...
Azóta is azzal megy... :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#3019 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:09

Az eszközkezelőben a pinnacle pctv wdm video capture nél a részletek fülön van az eszközpéldány azonosítója ez nálam:
PCI\VEN_109E&DEV_036E&SUBSYS_A4FFFFFF&REV_11\4&1F7DBC9F&0&28F0

Nézd meg a tiédet, kijelölés után ctrl+c vel tudod kimásolni.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#3020 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 16:00

Idézet: Kory - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 18:57

Szerintetek ez már "jó" minőségnek számít?
Én ennyit tudok MAX. kihozni a Stereoból.:  http://korympage.uw....legxvideint.avi (2,7M)

Felvétel: Visionnel, DV AViba, utána 2 pass XVID, 2000 kbit, és deinterlaceltem.  (ha jól emlékszem, mert nem most csináltam, csak gondolom UP-olok) :)

Korrekt minoseg. :up:

Ha ilyen lett volna az MT2032-esem kepe, akkor orultem volna, es nem kellett volna lecserelnem.

Egyebkent valahol gond van a kabelezeseddel, mert eleg szep reflexiot osszeszed a jel. (Emiatt szellemkepes)
Ugyanez most a bajom a Cinergy400-zal, de kiderult, hogy 60dB a bejovo jel, nem azzal van a gond, hanem lakason belul osszeszed 30dB zavart a gagyi kabel :(

Szerkesztette: nyunyu 2005. 02. 27. 16:05 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.