HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#1041 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 25. 21:19

engem inkább a régbbi 4.xx driver érdekelne ! ezen a héten veszek ilyen kártyát ! Igaz hogy az 5.xx dem lehet más (divx)codec-ket beállítani ,csak a 4.xx sorozatttal ??
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1042 Felhasználó inaktív   Jimay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 26. 08:59

idézet:

Ezt írta Mr. Hankey:
...
Valószínűleg inverz lesz a chroma...
[/quote]

Ez baszta a szemem. Most már nézhető színesben is. :cool:

A hangot a gyári progival is meg tudtam oldani:
PCTV Visionre rányitom a cablecryptet, a kép a cryptből jön, a hang továbbra is a Visionből. Ráadásul közben a Visionben tudok finomhangolni, és a cryptben azonnal láthatóak a változások. A csatornaváltást viszont nem díjazza (cryptet újra kell indítani).

#1043 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 26. 18:44

5.20-as update az ftp.pinnaclesys.de -n a pctv szeriahoz.
Az egyik user szerint install utan ismet csak mpeg1 ill.
Miroxl digizes van, tehat az update "rave"-esiti a full
drivert-appot is. Tehat aki ma meg digizni akar, az ne installalja. Update ugyan, de >38Mb es 25 k-val jon dsl-en.
Jo toltogetest:-)

#1044 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 26. 23:43

Akkor most pontossan melyik verzióval lehet pl : divxbe felvenni ? (csak érdeklödöm hamarossan lessz ilyen kátyám )
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1045 Felhasználó inaktív   Jimay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 27. 07:56

idézet:

Ezt írta imremagdi1:

Akkor most pontossan melyik verzióval lehet pl : divxbe felvenni ? (csak érdeklödöm hamarossan lessz ilyen kátyám )
[/quote]

Ha most veszel, 5.1-es dirvert kapsz hozzá (én a múlt héten vettem Pro verziót).
Divxbe (5.02) tudsz vele felvenni akár a gyári Vision programmal is, de ezt nem javaslom mert még bitrátát (?) és felbontást (352x288) sem enged állítani.
Szedd le a Virtualdubot (< 1 Mb), abban mindent be tudsz állítani. Olvasd el az előző nyolc oldalt is! (+ egyéb topic)

#1046 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 27. 08:27

idézet:
Ezt írta Jimay:

Ha most veszel, 5.1-es dirvert kapsz hozzá (én a múlt héten vettem Pro verziót).
Divxbe (5.02) tudsz vele felvenni akár a gyári Vision programmal is, de ezt nem javaslom mert még bitrátát (?) és felbontást (352x288) sem enged állítani.
Szedd le a Virtualdubot (< 1 Mb), abban mindent be tudsz állítani. Olvasd el az előző nyolc oldalt is! (+ egyéb topic)
[/quote]
Bocs, de te már kipróbáltad? Működik a Virtual Dub az új driverrel is?
Nem kötözködni akarok, de nem kellen félrevezetni a jónépet.
A VirtualDub a WDM driverrel képtelen normálisan együttműködni. Pl. 352x288-nál nagyobb felbontással nem enged felvenni. Pl. ha DVD minőségben rögzítesz egy anyagot a Vision-nel, azt a vdub nem tudja feldolgozni (MPEG import filter: pack synchronization error.
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1047 Felhasználó inaktív   Mort 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 06:55

Ahoy!

Melyik driverrel a legszebb a kép XP alatt a tapasztalatok szerint?
Melyik a legjobban prefferált lejátszó? A saját szoftverrel van vmi gáz?

üdv!
Mort

#1048 Felhasználó inaktív   Hegman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 08:10

[QUOTE]Ezt írta mincza:
[QB]Hegman!....

Köszönöm majd ha hazamentem kipróbálom remélem segít.
"Míg leng a lánc meleg az ülőke"

#1049 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 19:28

Aki valami oknál küzdött/küzd a Pinnacle PCTV Pro, kontra valami -vel, annak az alábbi topic végkifejlete hasznos lehet. Esetleg valaki segíthet feltenni azt a bizonyos patchet vhova:
[url="http://"http://forum.terminal.hu/messages.php?lang=hu&session_id=&group_id=29&threadselect=24159&first=0&sb=4&ow=2"]http://forum.termina...rst=0&sb=4&ow=2[/url]
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#1050 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 20:09

idézet:
Ezt írta mincza:
Aki valami oknál küzdött/küzd a Pinnacle PCTV Pro, kontra valami -vel, annak az alábbi topic végkifejlete hasznos lehet. Esetleg valaki segíthet feltenni azt a bizonyos patchet vhova:
[/quote]

T. Jelenlévők!
Megtenné valaki, aki regisztrálta már magát a Terminálon, hogy leírja a következőket az ottaniaknak?

Néhányan szenvedtek a fekete-fehér, erősen zajos kép miatt.
Az én kártyámon van a tuner chip mellett egy háromállású jumper, amiről a doksi mélyen hallgat.
Tegnap kipróbáltam, hogy mi van, ha ezt átrakom másik állásba. Az eredmény kb. megegyezett azzal, amire a Terminálon panaszkodtak egyesek: egyik állásban zavaros, de színes kép, a másikban fekete-fehér, kevésbé zajos, de szintén nézhetetlen.

#1051 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 20:53

Fixy, megírtam nekik.
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#1052 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 28. 22:01

idézet:
Ezt írta mincza:
Fixy, megírtam nekik.[/quote]
Köszi.
(bocs, csak épp nyakig ültem egy munkában és féltem, hogy elfelejtem estére :-( )

#1053 Felhasználó inaktív   Josy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 13:05

FixY:
kosz a segitseget, de csak most fertem nethez.
A helyzet valtozatlan: installnal rogton Mo. volt
beallitva.
Az iE nincs semmi letiltva.
Tuzfal van, de nem volt mar elinditva ezer eve, mivel otthonrol mar nem tudok
netezni, igy ez is kizarva.
De lehet, hogy csak nagyon lama vagyok ehhez.
A TXT csak taviranyitoval lehet elerni, ugye?
Mert en hiaba nyomkodom - semmi reakcio :(

Tovabbra is varom az 5leteket.

Josy
Meg gondolkodom rajta...

#1054 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 13:40

Pinnacle PCTV Pro milyen chip van ?

#1055 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 21:48

Hi!
Elore mondom nem olvastam vegig a topicot, keretik nem anyazni..
Ma kaptam kolcson egy miro mono pctv kartyat.
Csak digizni szeretnek vele,ugy hogy a videon van egy hang es video kimenet.A video jelet bedugom,a tunerbe.Kep van is, az audiot hova kell dugnom,mert ? (sb live 5.1 SZINre melyik??? ) a programban mit kell allitani? Line-in ?Microphone,mert tobb felekeppen is probaltam,de nem jott ossze..nagyon lama vagyok a temaban,szoval ovis szinten valaszoljatok es gyorsan lecci.

thx elore is

#1056 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 22:54

idézet:
Ezt írta MajaG:
A video jelet bedugom,a tunerbe.Kep van is, az audiot hova kell dugnom,mert ? (sb live 5.1 SZINre melyik??? ) a programban mit kell allitani? Line-in?[/quote]
A line-in-be kell dugni.

Fejbol nem mondom meg, talan kek szinu az aljzat. (zold=front spk, fekete=rear spk, rozsaszin=mic in, sarga a fules a Fortissimo II-n, line-in szineert be kene masznom a gep moge :( )

Amugy meg "((<-" a jele a Live hatuljan a line-in-nek

#1057 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 22:55

idézet:
Ezt írta imremagdi1:
Pinnacle PCTV Pro milyen chip van ?[/quote]
Conexant BT878A chip, tuner tipusat senki sem tudja...

[ 2002. október 29.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

#1058 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 29. 23:33

idézet:
Ezt írta nyunyu:

A line-in-be kell dugni.

Fejbol nem mondom meg, talan kek szinu az aljzat. (zold=front spk, fekete=rear spk, rozsaszin=mic in, sarga a fules a Fortissimo II-n, line-in szineert be kene masznom a gep moge :( )

Amugy meg "((<-" a jele a Live hatuljan a line-in-nek
[/quote]

Koszi,de sajna nem megy,asszem a kabel lesz a hibas.Szerzek egy masikat. :(

#1059 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 30. 01:29

Hali.

Rég jártam erre.

idézet:
Ezt írta komet:
Fontos lenne tudnom az alábbiakat (akár tőmondatokban is jó a válasz)
1. 720x576-os avi-nál működik-e a stuff framedrop nélkül (AthlonXP1.6+)?
[/quote]
Működnie kell. De mért nem 768x576 ?

idézet:
2. Saját codecet használ a kártya, vagy lehet mást is alkalmazni?[/quote]
Ajánlatos mást alkalmazni. :)

idézet:
3. Egy 2 órás tömörítetlen film kb. mennyi helyet foglal a vinyón (720x576)?[/quote]
Asszem irta már valaki, kb 240 GB. Sose érdemes tömörítetlenül felvenni.

idézet:
4. Ha külső forrásból digizek, rá lehet-e bírni, hogy a hangkártya (SBLive) szedje a hangot, ne a PCTV Pro?[/quote]
Sőt, csak az képes rá (elvileg).

idézet:
5. XP alatt minden OK?[/quote]
Én szerintem TVnézés szempontjábol valszeg ok(még nem volt szerencsém XP alatt), digizés szempontjábol pedig szerintem kifejezetten az XP alatt érdemes digizni!

Lássuk be, szépen lassan lejár a VfW ideje!
Digizni szerintem nem WDM-et nemtudó virtualdub meg AVI_IO-val kellene(bár ezutobbik elvileg viszi), szal WDM-mel lesz érdemes, méghozzá iuVCR-rel, és XP alatt, 98/ME alatt total használhatatlan, XP alatt viszont valszeg tökéletesen megy, és szinte mindent tud. Részemről azért is fogok erre áttérni, mert ez az egyetlen program, mely képes használni a DScaler féle PROFI deinterlace eljárásait (DirectShow filter-t). Napersze hogy a deinterlace-t és a tömörítést egyszerre bírja, kicsit erősebb gépre lesz szükségem. :)

Másik:
Sokak azt mondják, hogy PCTV -vel DScaler nemmegy nekik.
Hát én egyszerűen nem értem, hogy mitöl lehet ez, talán én vagyok tul profi, vagy ti vagytok a bénák, vagy talán inkább egyik se, akárhogyis, de nálam a Pinnacle PCTV pro tökéletesen szuperál!
A Kép gyönyörű, és szinte kristálytiszta, ami pedig a csíkozódást(interlace) illeti, DScaler tökéletesen leszedi azt, és egyszerüen érthetetlen, nálatok miért nem megy.
Ami meg a hangot illeti, rendesen tudja a stereot mindenütt, ahol van, és a zajt illetően pedig csak fogtam, és megcsináltam a kártyán azt az átkötést, egyszerü az, megcsináltam 1 óra alatt simán, és ez még sok időnek mondható.
És teletext is tökéletesen megy a DScalerrel.
Én ugy vagyok vele, hogy nincs az a pénz, amiért azt a vacak gyári szoftverét használnám a cuccnak a DScaler helyett. Szóval ha már sikerül beizzitani a DScalert a kártyával(általában ez nem szokott ilyen problémás lenni mint a ti esetetekben), és rendesen beállítani a dolgokat, akkor egyszerűen tökéletes a cucc.
És az előző kártyámmal is tökéletesen ment a cuccos, a miro PCTV simával, ott a gond csak az volt, hogy egy idő után a sok ki-be dugástol a kártya hátulján a csatlakozo letört. :)
Az alaplapom amugy egy ABIT KG-7 Raid. Lehet talán sok alaplappal nemképes rendesen menni a kártya, bár én ezt kétlem, mindenesetre ezzel tutkora mennie kell.

Pinnacle PCTV pro -n Bt(Brooktree, illetve a felvásárlás után mostmár Connexant) 878 -as.

#1060 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 30. 01:54

idézet:
Ezt írta Fenyő:
Másik:
Sokak azt mondják, hogy PCTV -vel DScaler nemmegy nekik.
Hát én egyszerűen nem értem, hogy mitöl lehet ez, talán én vagyok tul profi, vagy ti vagytok a bénák, vagy talán inkább egyik se, akárhogyis, de nálam a Pinnacle PCTV pro tökéletesen szuperál!
[/quote]
Jo neked, en mar lemondtam rola, pedig az osszes letezo tunerbeallitast kiprobaltam, mint a 3-as, mind a 4-es Dscalerrel, persze XP alatt...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.