Miro PCTV Pro
Elküldve: 2003. 01. 08. 22:10
5.20-as upgrade.
Elküldve: 2003. 01. 08. 22:18
idézet:
Ezt írta PCLamer:
Azert ez messze all a 30e -tol, ez pedig a maximum amennyit kiadnek erte... Nem feltetel a hardware tomorites, nem baj ha a pocim dolgozik helyette...[/quote]
Tény, hogy a duplája.![]()
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 01. 09. 14:59
Elküldve: 2003. 01. 10. 12:17
közel 4-5 órába került, mire végig olvastam mindent, de nem találtam megoldást a problémámra.
Pinnacle PCTV Pro gyári v5.11 driverrel.
Elkezdem telepíteni WinXP alá, és amikor a WDM Video Capture részhez ér az install, a win dob egy kékhalált és vége ..... akármit csinálok, akkor is a WDM Video Capture telepítésénél kihal ....
Egy másik gépben tökéletesen ment....
Amiket próbáltam:
- kiszedtem a modemet, hálókártyát, SB Audigyt
- csak a Inno3d geforce4 Ti4400 volt a gépben és minden PSI szlotot kipróbáltam
- tök szőz wint húztam fel
fenti kísérletek ellenére is mindíg kifagyott a WDM Video Capture résznél...

Tud valaki segíteni, mert lassan ott tartok, hogy egy 20kg-os kalapáccsal laposra verem az egésszet....!!!!

Előre is köszi mindenkinek:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 10. 16:02
Van egy 1.4GHz P4-es gépem, AbitTH7II alaplap, InnovisionMX400 videokártya, 128MbRAMBUS memóriával, Win98 második kiadás.
Vettem bele néhány hónapja egy PinnaclePCTV pro típusú TV tuner kártyát, amivel kábelen jövő adást szeretnék nézni.
Az automatikus csatornanév felismerés nem működik. Ez még nem zavarna, de sok csatornán nagyon rossz a képminőség. Olyan, mintha a PC zavarná a jelet. Ezt azért gondolom, mert ha a TV-be dugom a kábelt ott tökéletes minegyik csatorna. A képen függőleges csíkok láthatóak amik apró ugráló színes pöttyökből állnak. A csíkok balról jobbra sűrüsödni látszanak. Ezeknek az adóknak a teletext vételével is gondok vannak.
Beleraktam a gépembe egy SBLive hangkártyát és romlott a helyzet. A csíkok sokkal erőteljesebbek lettek.
Megpróbáltam egy primitív árnyékolást barkácsolni a tuner kártyára, ami kissé javított a helyzeten. Mivel nem akartam zárlatot okozni, ezért csak egy próba erejéig használtam ezt a kétoldalas ragasztó és alufólia kombinációt.
Tudok tenni valamit a dolog ellen?
Esetleg hibás a kártya?
Vagy így jártam és kész?
Külső tunerrel jobb lehet a vétel? Cseréljem le?
Üdv,
Balázs
Elküldve: 2003. 01. 10. 17:03

Minden megy faszan, kiveve h a gyari softok egyiket sem tudom felrakni (4.02 meghal inditaskor, 5.01 telepites vegen lefagy, utana b*szik mukodni).

DScalerrel viszont gyonyoru kep, teletext is megy. De itt is van hianyossag.

Gondolom az elozo 14 oldal tapasztalata alapjan nem leptem meg senkit tulzottan...

Elküldve: 2003. 01. 10. 19:51
idézet:
Ezt írta nyunyu:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=000952&p=10#00456"]https://www.hwsw.hu/...0952&p=10#00456[/url] ?
5.20-as upgrade.[/quote]
THX, akkor rosszul emlékeztem
Ez gondolom nem megy rá 4.02-re...
Vagy igen?![]()
Elküldve: 2003. 01. 11. 00:09
idézet:
Ezt írta Elmister:
Elkezdem telepíteni WinXP alá, és amikor a WDM Video Capture részhez ér az install, a win dob egy kékhalált és vége ..... akármit csinálok, akkor is a WDM Video Capture telepítésénél kihal
[/quote]
Ami tippem van:
- XP-re feltenni a SP1-et és a windowsupdate.microsoft.com-ról letölthető patch-eket.
- A Gef4-nek ugye nincs video bemenete és nem is raktál fel hozzá WDM drivert?
Elküldve: 2003. 01. 11. 00:23
idézet:
Ezt írta Elmister:
Üdv Mindenkinek!
közel 4-5 órába került, mire végig olvastam mindent, de nem találtam megoldást a problémámra.
Elkezdem telepíteni WinXP alá, és amikor a WDM Video Capture részhez ér az install, a win dob egy kékhalált és vége ..... akármit csinálok, akkor is a WDM Video Capture telepítésénél kihal ....
Amiket próbáltam:
fenti kísérletek ellenére is mindíg kifagyott a WDM Video Capture résznél...(
Tud valaki segíteni, mert lassan ott tartok, hogy egy 20kg-os kalapáccsal laposra verem az egésszet....!!!!
Bogyó[/quote]
Nalam ugyanezt csinalta csak Win2k-val. Aztan a legkozelebbi installnal feltettem a Pinnacle PCI Performance Enhancer nevu progit (honlapjukrol letoltheto), utana johet a kartya drivere (nalam 5.20), aztan mar nem volt tobb gond.
Elküldve: 2003. 01. 11. 02:21
Elo linkek:
[url="http://"http://elektra.its-s.tudelft.nl/pinnaclepctvupdate520.exe"]PCTV 5.20[/url] - ez elvileg update, de a pinnacle forumon azt irtak, h "tiszta" gepre is telepitheted. Viszont (!) a teljes funkcionalitashoz felul kell iratni a telepitett visionid.dll-t azzal, amit [url="http://"http://www.ilie.3x.ro/VisionID.dll"]innen tolthetsz le[/url].
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:00
idézet:
Ezt írta FixY:
Ami tippem van:
- XP-re feltenni a SP1-et és a windowsupdate.microsoft.com-ról letölthető patch-eket.
- A Gef4-nek ugye nincs video bemenete és nem is raktál fel hozzá WDM drivert?[/quote]
SziA!
-XP SP1-et próbáltam, windowsupdate.microsoft.com-ról letölthető patch-eket próbáltam, de sajnos semmi, mert a WDM Video Capture résznél ugyanúgy fagy...(
-G4-en van video in/out, de külön nem tettem hozzá fel WDM drivert, csak azt a mit a detonator feltett...
Ha esetleg van még 5let, plíízzz
Köszi:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:04
idézet:
Ezt írta Sanyo:
Nalam ugyanezt csinalta csak Win2k-val. Aztan a legkozelebbi installnal feltettem a Pinnacle PCI Performance Enhancer nevu progit (honlapjukrol letoltheto), utana johet a kartya drivere (nalam 5.20), aztan mar nem volt tobb gond.[/quote]
SziA!
Tegnap kipróbáltam: Feltettem a PPE-t, gépet újraindítottam, utánna megpróbáltam felteni a gyári 5.11-es drivert, de ugyanúgy kifagyott a WDM Video Capture résznél...
Tudsz mondani esetleg linket (vagy valaki), ahonnan le tudom tölteni a v.5.20-at (ami itt van a topikba, azok nem elérhetőek...(..)
Köszi:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:15
idézet:
Ezt írta Elmister:
Üdv Mindenkinek!
Amiket próbáltam:
fenti kísérletek ellenére is mindíg kifagyott a WDM Video Capture résznél...(
Bogyó[/quote]
Sziasztok!
Fenit problémával kapcsolatba a következő megállípításra jutottam a hétvégén:
ECS K7S6A alaplap, XP 2000+ proci, 512 DDR 333
és Inno 3d G4 Ti4400 és a PCTV kártya semmi más, minden szlotban fagy a WDM Video Capture-nél.
Kicseréltem a ramot 256 DDR 266-ra, akkor is ua.
Ezután kipróbáltam a PVTV kártyát egy ECS K7S5A XP 1600+ fenti 256 DDR 266 memóri, és a Inno 3d G4 Ti4400 ...
Láss csodát, minden nezézség nélkül felment a gyári v5.11-es driver.
Szerintetek elképzelhető, hogy az alaplalppal akadna?
Van valakinek valami hasonló tapasztalata, vagy 5lete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Még megpróbálom az 5.20-as drivert (ha tudtok légyszi mondjatok linket, mert amit Beta írt jan 11én, az (nekem) nem halottnak tűnik, vagy éppen szar a szerver) de ha az se jön be mit tegyek?? Vegyek egy új alaplapot? (nem sok kedvem lenne hozzá...)
Előre is köszi mindent:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 13. 14:19
idézet:
Ezt írta Elmister:
Sziasztok!
Fenit problémával kapcsolatba a következő megállípításra jutottam a hétvégén:
ECS K7S6A alaplap, XP 2000+ proci, 512 DDR 333
és Inno 3d G4 Ti4400 és a PCTV kártya semmi más, minden szlotban fagy a WDM Video Capture-nél.
Kicseréltem a ramot 256 DDR 266-ra, akkor is ua.
Ezután kipróbáltam a PVTV kártyát egy ECS K7S5A XP 1600+ fenti 256 DDR 266 memóri, és a Inno 3d G4 Ti4400 ...
Láss csodát, minden nezézség nélkül felment a gyári v5.11-es driver.
Szerintetek elképzelhető, hogy az alaplalppal akadna?
Van valakinek valami hasonló tapasztalata, vagy 5lete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Még megpróbálom az 5.20-as drivert (ha tudtok légyszi mondjatok linket, mert amit Beta írt jan 11én, az (nekem) nem halottnak tűnik, vagy éppen szar a szerver) de ha az se jön be mit tegyek?? Vegyek egy új alaplapot? (nem sok kedvem lenne hozzá...)
Előre is köszi mindent:
Bogyó[/quote]
Szia,
Szerintem nem kellene a gyari driverekhez ragaszkodni ennyire, foleg ha ennyi a gond veluk. A bt878-as kartyakhoz van egy rakas mas WDM driver ami megfeleloen mukodik, a DScaler-hez meg driver sem kell.
De az uj alaplap is megoldas lehet.
Udv:
Peter
Elküldve: 2003. 01. 14. 11:01
idézet:
Ezt írta Sanyo:
Nalam ugyanezt csinalta csak Win2k-val. Aztan a legkozelebbi installnal feltettem a Pinnacle PCI Performance Enhancer nevu progit (honlapjukrol letoltheto), utana johet a kartya drivere (nalam 5.20), aztan mar nem volt tobb gond.[/quote]
Szia!
Nos tegnap megnézte a PPE-vel és az 5.20 as driverrel, de sux...Ugyan az mint eddig fegy a WDM Video Capturenél....
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 14. 11:03
idézet:
Ezt írta petXYZW:
Szia,
Szerintem nem kellene a gyari driverekhez ragaszkodni ennyire, foleg ha ennyi a gond veluk. A bt878-as kartyakhoz van egy rakas mas WDM driver ami megfeleloen mukodik, a DScaler-hez meg driver sem kell.
De az uj alaplap is megoldas lehet.
Udv:
Peter[/quote]
Szia!
Köszi, letöltöm a DScalert és este megnézem (bár nem ismerem ezt a progit..) De hogy tudok felvenni driver nélkül...?
Tudsz esetleg linket adni, hogy milyen más rdivert használjak?
Köszi:
Bogyó
Elküldve: 2003. 01. 17. 19:25
Tv-t nézek akár Vision-nel, akár DScalerrel, és ha leállítom, utána serceg, pattog a hangkártya. Ha lehúzom a line-int, elmúlik, tehát, a tunerből jön. A kérdés, hogy ez egyedi eset-e, bár egy haveromnál ugyanezt csinálja, vagy minden PCTV-nél jelenkezik? Esetleg meg lehet szüntetni valahogy?
Snowboard - Dance on snow
Elküldve: 2003. 01. 19. 20:05

A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2003. 01. 20. 09:25
idézet:
Ezt írta yogibear:
Ha valakit érdekel a [url="http://"ftp://61.159.224.203:9724/styx/PINNACLESTUDIOV81.zip"]P. Studio 8[/url], itt van.[/quote]
Nálam nem megy.. nincs más cím?![]()
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2003. 01. 20. 10:27
idézet:
Ezt írta walnut:
A következő a jelenség:
Tv-t nézek akár Vision-nel, akár DScalerrel, és ha leállítom, utána serceg, pattog a hangkártya. Ha lehúzom a line-int, elmúlik, tehát, a tunerből jön. A kérdés, hogy ez egyedi eset-e, bár egy haveromnál ugyanezt csinálja, vagy minden PCTV-nél jelenkezik? Esetleg meg lehet szüntetni valahogy?[/quote]
Ez nem egyedi eset, nálam is ezt csinálja. Reméltem, hogy a a hangot a belső csatlakozón átvezetve nem mutatkozik a jelenség, ezért ráforrasztottam (ugyanis az enyém sima PCTV, azon eredetileg nincs belső csatlakozó), de a tünet nem szűnt meg. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy csak bizonyos hardware-kombinációban jelentkezik. Én úgy oldom meg, hogy TV-nézés után kikapcsolom a CD-in-t (vagy line-in-t) a hangerőszabályzóban. Valamivel könnyebb, mint a kábeleket dugdosni.![]()