HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#1421 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 18. 13:32

Control Panel/System Properties/Hardware/Device Manager/View:Resources by connection-ra mit ir ki?
(sorry, de en nem beszelni magzar Windows :cool: )

Ugyanazt az IRQ-t hasznalja a tuner, meg a VGA kartya?

Nem nyero...

Alaplapi BIOS-ban atallitani, hogy mas IRQ-t hasznaljon, vagy mas PCI-be dugni a tunert, ha ugyanazon IRQ-t hasznalja fizikailag, mint amit az AGP.

Esetleg BIOS-ban APIC uzemmod engedelyez (csak ujabb alaplapokon van!), majd WinXP reinstall, utana tuti egyedi lesz az IRQ.

Nekem most a 16-os IRQ-n log a tuner, 19-esen a videokartya.

#1422 Felhasználó inaktív   eubi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 18. 13:47

Szia Nyunyu!

Most a melóhelyen vagyok, a gép pedig otthon, igy nem tudom megnézni. Azért írtam úgy, hogy nem vagyok a gép mellett, mert ha vmit le kell tölteni a netről, akkor azt azt leginkább az irodában tudom megtenni.

Nekem is IRQ gyanús, viszont az biztos, hogy olyan slot-ban csücsül a kártya, ami nincs semmivel megosztva. Az AGP port vmelyik USB vezérlővel osztozik.

Emlékeim szerint a tuner 22-es IRQ-val rendelkezik, a VGA szerintem nem, de majd este megnézem.

Az alaplap Asus P4B533 (fél éves), ez szerintem korszerűnek mondható. Az APIC üzemmód rémlik, hogy van a BIOS-ban, ha defaultban engedélyezve van, akkor úgy van, nem hiszem, hogy piszkáltam volna. Az XP reinstall nem tűnik valami biztatónak. :(

Szóval, majd utánanézek este. Köszi a gyors választ.

#1423 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 18. 15:24

idézet:
Ezt írta eubi:
Nekem is IRQ gyanús, viszont az biztos, hogy olyan slot-ban csücsül a kártya, ami nincs semmivel megosztva. Az AGP port vmelyik USB vezérlővel osztozik.

Emlékeim szerint a tuner 22-es IRQ-val rendelkezik, a VGA szerintem nem, de majd este megnézem.
[/quote]
Akkor nem nyertem, mert ez tuti APIC uzemmod, mert a jo oreg PC kompatibilis IRQ rendszerben a legnagyobb IRQ a 15-os volt. (alaplapi IDE vezerlo szeretett ratelepedni).

#1424 Felhasználó inaktív   Zsoca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 01:19

hasznalja valaki rajtam kivul a gyarilag mellekelt pctv vision programot? van benne egy-ket bosszanto hiba, nekem a v2.50-es valtozatot adtak a mellekelt cd-hez. van ennel frissebb valtozat, es ha igen, hogy lehet hozzajutni?

#1425 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 18:32

Hali emberek!
Kezd bedurranni az agyam a Pinnacle támogatásától. Van nékem egy őskövületes miro PCTV pro-m, ahol a rádiótuner külön kártyarészen volt (bővítésként).
A 4.02-es VfW-os driverrel hiba nélkül szól, ahogy illik.
Az 5.xx-es, WDM-es driverekkel meg nem kapcsolódik be a rádiórész, csak zúg.
Tehát driver problem. Mondhatnátok, hogy tegyem vissza a 4.02-est, de azért nem teszem meg, mert:
- így a tunert más program is kezelni tudja, pl. WinDVR
- a VfW-osnak volt olyan baja, hogy ha lekapcsolod a TV-t, majd vissza, akkor kifagy.
- a WDM-essel tudok időzítést és WMV-be való felvételt is.

Tehát egy olyan rádióprogi érdekelne, amely WDM-esként is be tudja kapcsolni a rádiómodult és nem megy el 3-5 percen belül a hangja (értsd: kikapcsol)
Mellékesen a távirányítót sem tudom használni XP alatt, mert a nyavajás úgy tesz, mint aki kábelszakadásos, pedig nem.

WinXP-m van! (Erről meg nem mondok le...)
Tehát várom a javaslatokat! :)

[ 2003. április 20.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1426 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 18:33

MIlyen 2.50-es? Csak nem a pár évvel ezelőtti kiadásról beszélsz? Mert azóta már van 5.10-es is...

idézet:
Ezt írta Zsoca:
hasznalja valaki rajtam kivul a gyarilag mellekelt pctv vision programot? van benne egy-ket bosszanto hiba, nekem a v2.50-es valtozatot adtak a mellekelt cd-hez. van ennel frissebb valtozat, es ha igen, hogy lehet hozzajutni?[/quote]

#1427 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 20. 18:45

[url="http://"http://www.exac.cz/support/drivers/pctv530.zip"]http://www.exac.cz/s...ers/pctv530.zip[/url]
lehet probalkozni, nalam regi (ketreszes pro) kartyesszal allandoan valtogat mono es stereo kozott ugyanugy mint az 5.2beta-val kb. 5s-enkent. A file-ok frissek, 2003-asok.

#1428 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 08:45

Hát ez érdekes, mert a pinnacle-nél még nem láttam 5.30-as drivert...
És Pro-ként telepszik (pl. a timeshift megvan-e), vagy megint dll-eznem kell?

idézet:
Ezt írta lacka:
[url="http://"http://www.exac.cz/support/drivers/pctv530.zip"]http://www.exac.cz/s...ers/pctv530.zip[/url]
lehet probalkozni, nalam regi (ketreszes pro) kartyesszal allandoan valtogat mono es stereo kozott ugyanugy mint az 5.2beta-val kb. 5s-enkent. A file-ok frissek, 2003-asok.
[/quote]

#1429 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 14:26

Ez nagyon 5.20-nak néz ki, csak átírták a számokat... Uis nemsokkal az 5.20 béta utáni keltezésű, és a readme-ben sincs nyom az 5.20-ról 5.30-ra való javításoknak...

idézet:
Ezt írta lacka:
[/quote]

#1430 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 14:30

sziasztok ! Mivel dolgozom,ezért nincs idöm végigolvasni a 17 oldal-t ! Ezért szeretnék 1-2 dolgot megkérdezni :

Lehet e valamilyen programmal divx-be felvenni ? a hwsw-n olvastam egy cikket amiben azt irták hogy csak mpg-be lehet felvenni !

pár honapja olvastam valahol hogy a kártya hangja elég zajos,és hogy vmi forrasztással javitható ? Bövebben ?

1 hét mulva tervezem a kártya megvételét ! Én eddig a tv-em egy szobaanterna volt,és ezzel tökéletes képminőség volt a tv-en ! Ez elég lesz a tunernek is ?

segitségeteket elöre is köszönöm ! :)
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1431 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 17:17

Mykee:
Meg kell nezni a file- ok meretet is, en is neztem, ebbol
gondolom hogy legalabbis mas (ami a rob_v.sys-t illeti)
mint az 5.20 ,ennyi info birtokaban en ugy gondolom hogy
frissebb.
Szol a radiom is (amit utoljara a 4.es driver szeriaval csinalt--regi kareszrol van szo) + a vision ver. szama
2.71.
A letoltesi oldalon van egy RC jelzes a driverhez biggyesztve ami arra utal hogy nem vegleges tobbet a cseh
nyelv ismerete hianyaban nem tudnek mondani.
Az hogy Pinnacle-eknal nincs fenn, az egy dolog, en mar eleg regota mindeg valahol mashol talaltam meg a frisset.
Viszont cserebe a sok bizonytalansagert teljes funkcionalitasunak latszik (nem probaltam ki a timeshiftet sem meg a sokfele capture ficsort sem hely hianyaban).
Asszem azoknak erdemes kiprobalni (mint minden nem egetrengetoen uj szoftvert) akik vmilyen problemaval kuzdenek, es ok a topicot tekintve nincsenek kevesen.

#1432 Felhasználó inaktív   SirKhan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 17:30

imremagdi1:

Lehet felvenni az iuVCR-rel akármilyen kodekkel, ami fel van telepítve a gépedre!

A zajszüntetés engem is érdekelne, a hangja tényleg elég gáz!
Nekemmár vagy 3 éve van ez a kártya, amúgy meg vagyok vele elégedve!
"...the same thing we do every night Pinky! Try to take over the world!"

#1433 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 20:40

idézet:
Ezt írta SirKhan:
A zajszüntetés engem is érdekelne, a hangja tényleg elég gáz![/quote]
Audio fulon valaszd ki Mixer Inputnak a Line-Int (ugye ide dugtad az atkotokabelt, es nem a mikrofonba :rolleyes: ), es tologasd a vizszintes csuszkat, mig jo nem lesz a felvett hang hangereje, nem tul halk, de nem is tulvezerelt (ezt hallod iszonyuan zajosnak, torznak)

#1434 Felhasználó inaktív   SirKhan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 21:15

A gáz az, hogy mikor be van dugva a hangkártyába a tvkártya kimenete (természetesen a lineinbe ;) akkor egy halk sípolást hallat a hangkártya, akár be van kapcsolva a tv akár nem... És ez már a 3. gépem mióta megvan a kártya és ezzel is csinálja :confused:
"...the same thing we do every night Pinky! Try to take over the world!"

#1435 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 21:25

Az 5.30-ban lehet valami, mert az 5.11-es rob_v.sys-e régebbi keltezésű. Na meg mi az .cat mellette? Csak nem aláírta a MS? :)

#1436 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 22. 23:40

idézet:
Ezt írta SirKhan:
A gáz az, hogy mikor be van dugva a hangkártyába a tvkártya kimenete (természetesen a lineinbe ;) akkor egy halk sípolást hallat a hangkártya[/quote]
Esetleg cserelj hangkartyat, vmi kevesbe zajosra.

Ha radugsz egy fulest a TV-tunerre, ugy is zajos?

Esetleg jobb minosegu (arnyekolt) atkotokabel legyartasa?

Nekem, amig rajta volt a venti a Radeon9500-on, annak a motorjanak a zajat szedte ossze az atkotokabelem :mad:
Igy konstans sisterges volt a hatterben.

Bordacsere, most csond van :)

#1437 Felhasználó inaktív   elefmaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 06:10

idézet:
Ezt írta nyunyu:

...
Ha radugsz egy fulest a TV-tunerre, ugy is zajos?
...
[/quote]

csendben TV adas hallgatas munka kozben, majdnem osszesz*ras magad amikor 2-3 ora mulva hangos kattanas majd sisterges fulhallgatoban rulez ;)

#1438 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 23. 19:22

idézet:
Ezt írta SirKhan:
imremagdi1:

Lehet felvenni az iuVCR-rel akármilyen kodekkel, ami fel van telepítve a gépedre!

A zajszüntetés engem is érdekelne, a hangja tényleg elég gáz!
Nekemmár vagy 3 éve van ez a kártya, amúgy meg vagyok vele elégedve!
[/quote]

VirtualVcr-rel is lehet és még ráadásul ingyenes is. Persze csak wdm-driverrel. :o))
Zajmegszűntetésről (régi kártyák esetén) meg annyit, hogy a visszaolvasást nem ússzátok meg.
Az első néhány oldalt át kell olvasnotok hozzá mindenképp.
Ott van minden.
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#1439 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 08:34

Van egy rossz hírem! Telepítettem ezt az 5.30-ast, szólt is a rádióm...25 percig (szinte percre pontosan!). Aztán a szokásos zúgás. Axico-nál a driveres manus aszonta, hogy a régi kártyámmal mér várom el, hogy menjen az új driver? Fel vagyok háborodva! Chip-chip nem? Hogy épp külön panelen van, vagy egyben, az tökmindegy, lévén az áramkör megvan nem? Ja, hogy két audiochip van így? Nasasztán?
De akkor sem értem, miért nem tudják rendesen megírni a drivert?

idézet:
Ezt írta lacka:
Mykee:
Meg kell nezni a file- ok meretet is, en is neztem, ebbol
gondolom hogy legalabbis mas (ami a rob_v.sys-t illeti)
mint az 5.20 ,ennyi info birtokaban en ugy gondolom hogy
frissebb.
Szol a radiom is (amit utoljara a 4.es driver szeriaval csinalt--regi kareszrol van szo) + a vision ver. szama
2.71.
A letoltesi oldalon van egy RC jelzes a driverhez biggyesztve ami arra utal hogy nem vegleges tobbet a cseh
nyelv ismerete hianyaban nem tudnek mondani.
Az hogy Pinnacle-eknal nincs fenn, az egy dolog, en mar eleg regota mindeg valahol mashol talaltam meg a frisset.
Viszont cserebe a sok bizonytalansagert teljes funkcionalitasunak latszik (nem probaltam ki a timeshiftet sem meg a sokfele capture ficsort sem hely hianyaban).
Asszem azoknak erdemes kiprobalni (mint minden nem egetrengetoen uj szoftvert) akik vmilyen problemaval kuzdenek, es ok a topicot tekintve nincsenek kevesen.
[/quote]

#1440 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 04. 24. 21:12

Akkor probald ki ezt: [url="http://"http://www.redsun.co.kr/service/file/1050314096/PCTV_55_build137.zip"]http://www.redsun.co...55_build137.zip[/url] :cool:

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.