HWSW Informatikai Kerekasztal: Miro PCTV Pro - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miro PCTV Pro

#1581 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 12. 05:42

idézet:
Ezt írta Futa:
Sziasztok!
:confused: most jutottam el odáig, hogy kell egy TV Tuner. A gond az, hogy kettő közül nem tudok dönteni:
Miro (Pinnacle) Studio PCTV Rave, és Miro (Pinnacle) Studio PCTV Pro. A Pro előnye leírások szerint a Rave-hez képest csak annyi, hogy sztereo, van rajta FM, és távirányítós. A Rave-t 10.000Ft-ért, a Pro-t 23.000Ft-ért tudom megvenni. Szerintetek melyik éri meg jobban. Arra szeretném használni, hogy tévézzek, videoklipeket és filmeket vegyek fel. Sokat számít, hogy sztereo-e vagy nem? Felvételnél nem gáz, ha egy VIA AC'97 hangkártyám (integrált) van? Nem lesz szar a felvett hang? Pls írjatok véleményt, mert nem tudom, kell-e nekem a jobbik kártya. Ha tudtok, szóba jöhet más kártya is, de bolt árlistáján ez a kettő volt. Köszi szépen! Egyébként akár e-mailban is válaszolhatna valaki! futa0504@freemail.hu Bye!
[/quote]

HI az integrált kártyával az a baj hogy nagyon zajos, főleg akkor ha a line in-en keresztül még a tv-tunert is rákötöd.
Az hogy a stereo hang megéri-e neked kell eldöntened. Ha felvenni is szeretnél azért nem árt ha stereo lesz.
Bár a +10 rugót én is sokallom ezért.

#1582 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 05:45

idézet:
Ezt írta Futa:
Sziasztok!
:confused: most jutottam el odáig, hogy kell egy TV Tuner. A gond az, hogy kettő közül nem tudok dönteni:
Miro (Pinnacle) Studio PCTV Rave, és Miro (Pinnacle) Studio PCTV Pro. A Pro előnye leírások szerint a Rave-hez képest csak annyi, hogy sztereo, van rajta FM, és távirányítós. A Rave-t 10.000Ft-ért, a Pro-t 23.000Ft-ért tudom megvenni. Szerintetek melyik éri meg jobban. Arra szeretném használni, hogy tévézzek, videoklipeket és filmeket vegyek fel. Sokat számít, hogy sztereo-e vagy nem? Felvételnél nem gáz, ha egy VIA AC'97 hangkártyám (integrált) van? Nem lesz szar a felvett hang? Pls írjatok véleményt, mert nem tudom, kell-e nekem a jobbik kártya. Ha tudtok, szóba jöhet más kártya is, de bolt árlistáján ez a kettő volt. Köszi szépen! Egyébként akár e-mailban is válaszolhatna valaki! futa0504@freemail.hu Bye!
[/quote]

Használt cuccok között is nézz körül. [url="http://"http://www.stop.hu/apronet/browse.tdp?alrovat=79&place=0&type=0&order=DESC&lrange=20&artol=0&arig=0&search=PCTV&kereses=Keres%E9s"]http://www.stop.hu/a...reses=Keres%E9s[/url]

#1583 Felhasználó inaktív   vargasa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 12. 08:40

Hi!
Mi a különbség a PCTV 5.50-ös driver b110 és a b137 között. Melyiket érdemes használni?

#1584 Felhasználó inaktív   GRoF@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 09:14

idézet:
Ezt írta Trancee:
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni! van egy Pinnacle PCTV Pro kártyám és az vele a gondom, hogy a hangerőszebályzó nem müködik és a némitás! De ha a felvételt játszom le akkor igen! Válaszotokat ha tudjátok elöre is köszönöm![/quote]

Ilyen problémám nekem is volt, amíg a tuner kimenete volt a kis kábellel átkötve a mikrofon bemenetre. Ekkor nagyon zajos is volt, gerjedt, és a hangerőszabályzó sem működött a progiban. Most a gépen belül van összekötve a tuner és a hangkártya, a "kis tüskéken" keresztül. És minden működik. Szerintem ez lesz a megoldás.

#1585 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 09:17

A b110-esen legalább zúgott a rádióm, míg a b137-esen néma volt.. Ja és ez utóbbinál nem volt sztereó a tv-m...

idézet:
Ezt írta vargasa:
Hi!
Mi a különbség a PCTV 5.50-ös driver b110 és a b137 között. Melyiket érdemes használni?
[/quote]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1586 Felhasználó inaktív   lologopédus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 10:33

FőDudu és Slo!
Nekem pont ugyanezek a gondjaim voltak a TV-kártyámmal, azóta összetörtem így már nincsenek :) :) :)
Na szóval nekem a következő vált be :oprendszer tiszta install,majd néhány kodek telepítése:xvid, divx 5.03, ac3, feliratozó pl. directvobsub,DE CODECPACK NEEEMMM(ACE,NIMO,STB.)!Ezután jöhet a hangkártya, majd a PCTV drivere.Nekem ez jött be, szerintem a kodekpakkoktól van valamilyen kínja, talán valamiféle túlcsordulást kap tölük vagy mit,szóval próbáljátok így ki!Próba cseresznye!
Ha valami elromolhat az el is fog romlani! /Murphy/

#1587 Felhasználó inaktív   Szabaszan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 10:58

Szevasztok hej!

segitsegeteket szeretnem kerni, vettem egy pinnacle pctv
kartyat, megy tok jol, meg minden, csak iszonyu zajos a kepe.Compositon keresztul jon a jel, de azzal biztos, hogy nincs semmi baj, mert egy Asus 3800U-an kristalytiszta kepe volt, csak uj videokartyat vettem es gondoltam szetszedem a ket dolgot. Lehet, hogy zavarja vmi? Egyebkent kiprobaltam antennaval is, az eredmeny u. az. Vagy ez driver problema?
Elore is koszi

#1588 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 11:45

Fodudu, a te deszkad a pinnacle szerint inkompatibilis a
pctv-vel, egy ember irta eddig osszesen hogy az 550-es
drv megoldotta a problemait, egy embernek (vagy mindenkinek de azok -- ertheto okbol -- nem irkalnak
forumokba) megy nf7-ben. Az asusban a hauppauge kartyai
sem mennek. Erdekes hogy a problemak nem egysegesen jelent-
keznek, legalabbis a userek leirasa alapjan, mindenkinek mas a nyugje lehet hogy a lapok es kartyak revizioja alapjan.

#1589 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 12:44

idézet:
Ezt írta lacka:
Fodudu, a te deszkad a pinnacle szerint inkompatibilis a
pctv-vel, egy ember irta eddig osszesen hogy az 550-es
drv megoldotta a problemait, egy embernek (vagy mindenkinek de azok -- ertheto okbol -- nem irkalnak
forumokba) megy nf7-ben. Az asusban a hauppauge kartyai
sem mennek. Erdekes hogy a problemak nem egysegesen jelent-
keznek, legalabbis a userek leirasa alapjan, mindenkinek mas a nyugje lehet hogy a lapok es kartyak revizioja alapjan.
[/quote]

Hát ha megy A7N8X-ben, akkor kevés ok lehet ami miatt nem m1 A7N8X-Deluxe-ban. Mindenesetre kipróbálom az ott leírt agp port alatti második slotban, mert ott még nem volt.

Ha nem m1, akkor winxp reinstall és kodekek egyenként fel.

Ha az sem segít, kap egy SBLIVE-ot a Soundstorm helyett.

[ 2003. május 12.: FőDudu szerkesztette a hozzászólást ]

#1590 Felhasználó inaktív   Slo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 12:58

lologopédus!

Köszi az infot! Bár a winxp reinstall kicsit húzós ugyanis marha sok cuccos van fent és kicsit kényes lenne mindent újrarakni... egyébként 1X már nekem is működött mindenféle driverrel aztán reinstall volt és azóta nem akar menni.. tennap még ment a 4.02es xp-s cucc na mondom hátha mostmár menni fog az 5.50 es is.. aztán csak nem ment.. viccaraktam a 4.02-est és lássanak csodát azt mondja hogy a twain driver használatban van... állítsam le a dirvert használó progit és indítsam ujra... kössz.. semmi sem használta...
na a lényeg hogy azért kipróba hogy leszedem ezeket az említett codeceket oszt hátha lesz vmi! :)

ja és SB live-ot hagyjad nekem is az van.. szal tutti nem megy... :)

[ 2003. május 12.: Slo szerkesztette a hozzászólást ]
Hollárihó! Írni jó!:)

#1591 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 14:11

idézet:
Ezt írta GRoF@:
Most a gépen belül van összekötve a tuner és a hangkártya, a "kis tüskéken" keresztül. És minden működik. Szerintem ez lesz a megoldás.[/quote]
CD audio kabellel osszekotheto?

Vegulis van egy szabad audio kabelem, meg egy csatlakozo az alaplapon, csak azt nem tudom, a kartyan levo tuskesor kiosztasa azonos-e a CD-evel.

#1592 Felhasználó inaktív   lacka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 18:42

Fodudu
ha arra valaszoltal amit ideztel akkor vmit felfeertettel
a7n8x inkompatibilis azaz nem kompatibilis, mondja a pinn-
acle embere es tapasztaljak a userek a dlx tulajokkal v.
mas hkartyat installalokkal egyetemben szal mielott megvenned azt a sz.t kerjel kolcson egyet (v. barmilyet).
azert soxerencset!

#1593 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 19:00

Nekem nem volt bajom az A7N8X Dlx+PCTV Pro komboval, amig az az alaplapom volt.

Ettol fuggetlen okok miatt kenyszerultem atterni NF7-S-re.

#1594 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 19:07

idézet:
Ezt írta nyunyu:

Vegulis van egy szabad audio kabelem, meg egy csatlakozo az alaplapon, csak azt nem tudom, a kartyan levo tuskesor kiosztasa azonos-e a CD-evel.
[/quote]

Nyugi, a tunerkártya belső audio-outja szabványos. Rákötheted az alaplapra, akár a cd-t.
Én alapból igy használom. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#1595 Felhasználó inaktív   Slo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 19:52

nah a jó hír az hogy csak sikerült megoldani a gondot.. bár az 5.50-es továbbra sem hajlandó menni viszont eltávolítottam mindenféle csúnyaságát az előző szoftver/drivernek és ezek után hajlandó volt felmenni a 4.02a-s is és ez műx.. nem olan szép és sokat tudó mint a legújabb de ez is valami :)
Szal FőDudu! ha más nincs akkor használd ezt.. ez fent a van a pinnacle oldalán...
Hollárihó! Írni jó!:)

#1596 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 12. 20:57

Fogtam egy üres vinyót.
XP hun Prof corp install után felraktam a CD-jén lévő 5.11-es drivert.És most minden működik.

Megy a Windvr, Powervcr és a DScaler is.

Bár a dscalerben még nem jöttem rá hogy lehet felvenni.

Van preview képem, van hangom, de hol választom ki hogy hova rakja a capture-ölt fájlt?

Egyszerűen nem jövök rá.

#1597 Felhasználó inaktív   GRoF@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 08:29

idézet:
Ezt írta nyunyu:

[/quote]

Igen, én is így használom egy ideje, akárcsak a "medve" :-))). A kábeleket viszont lehet, hogy át kell vezetékelned. Legalább is úgy rémlik, kellett ilyet csinálnom, hogy szóljon. Elég hanyag módon rakják össze.

#1598 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 08:46

Na szóval:

A Régi XP-n is megy a tuner, csak a vision nem.
Az lenne a kérdésem, hogy ki mivel vesz fel 720x576-os méretben?

Nekem a WinDvr2 -vel sikerült felvennem, de így a helyigény óriási (3 óra 12 giga).

Dscalerben milyen kodekkel és hogyan érdemes 720*576-ba digizni? Divx, Xvid, egyéb? Mi az a legjobb kompromisszum, amivel 1 giga/órára le lehet tömöríteni a képet és még jó marad?

A gép 2400MHz AthlonXp és 512 mega ram.

#1599 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 10:32

idézet:
Ezt írta GRoF@:
A kábeleket viszont lehet, hogy át kell vezetékelned. Legalább is úgy rémlik, kellett ilyet csinálnom, hogy szóljon. Elég hanyag módon rakják össze.[/quote]
Ezert kerdem, hogy a szokasos bal-fold-fold-jobb a 4 tuske kiosztasa, vagy a masik CD kiosztas, ami asszem fold-bal-fold-jobb.

Meg mindig lusta voltam emiatt szetszedni a gepemet :)

#1600 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 13. 10:57

Forditva van a PCTV Pro-n a csatlakozo :mad:

CD-kabelem a szokasos bepattintado fules, igy csak egyfelekeppen lehet radugni az alaplapra (fekete pont az NF7-S-nek, nincs rajta AUX, csak CD in, AUX-ra az A7N8X Deluxe-rol emlekeztem...), meg a kartyara, erre Dscalerben balra tolva a balance csuszkajat jobb oldalon szol...

Na, megnezem, asszem van valahol egy masik CD kabelem is, annak sima 4x1-es dugoja van, azt tudom forgatni.

Meg az alapzaj se lett kisebb, mint a line-in-t hasznalva. :(

[ 2003. május 13.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »