HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#51 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 25. 03:38

idézet:
Ezt írta SumQuiSum:

Nnna, ha valamire még T2k is azt mondja, hogy jó, akkor az valszeg az is :)

SQS
[/quote]

Sot: az AMIII is az, anno egy csomo studioban volt 'a' kartya. :) Emlekszem, XYnak meg vmi majd' 200 rugoert vettuk a kilencvenesek vegen...

#52 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 12:16

idézet:
Ezt írta T2k:

Sot: az AMIII is az, anno egy csomo studioban volt 'a' kartya. :) Emlekszem, XYnak meg vmi majd' 200 rugoert vettuk a kilencvenesek vegen...
[/quote]

[url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=024036"]És most csak 60k :)[/url]

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#53 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 25. 15:44

'Csak'... ahhoz kepest, hogy meg kulso mixer kell hozza win alatt... :p (legalabbis az uccso, asszem vmi ot-hateves driverrel, amire emlekszem meg, tovabbra is kellett...)

Pccoder: uj Turtle Beach cuccok jonnek! Csekk: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24895"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24895[/url] - ebbol neked a sima negyvendodos is megfelelhet, nem? Bar en inkabb a nagyobbat vennem a helyedben, a digit bemenet meger extra harminc dodot... :)

#54 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:40

idézet:
Ezt írta T2k:
Pccoder: uj Turtle Beach cuccok jonnek! Csekk: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24895"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24895[/url] - ebbol neked a sima negyvendodos is megfelelhet, nem? Bar en inkabb a nagyobbat vennem a helyedben, a digit bemenet meger extra harminc dodot... :)[/quote]

Köszi a linket! Én is éppen ezek után érdeklődtem volna itt a fórumban 2-3 napja, de hát úgy látszik, senki nem ismeri még őket. :( A Catalina nagyon tetszene, és ahogy az általad küldött linkben is benne van, szerintem is az Envy24 chipre épül. :cool: Ez már eleve garantálja a minőség felét, a másik felét meg a Turtle Beach márkanév jelenti. ;)
Ha már kapható lenne hazánkban is, inkább ilyet vennék, mint Terrát. A TB kiforrott technikát és jól bevált szoftvereket alkalmaz, nem hiszem, hogy csalódnék benne, ráadásul szinte biztos, hogy BIOS-cserét sem kéne bevetni a használhatóság kedvéért. Az ára meg szerintem a Terra Sky-hoz hasonlóan fog alakulni, hiszen ez a 80 dolcsis kártya mire ide ér, kb. 25 ezer lesz. Ez még bele is férne a keretbe és végre ismét TB-t használhatnék! ;)
Valaki esetleg tudna bővebbet a két kártyáról? :confused:

#55 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 17:31

Mivel a cikk szerint néhány héten belül már kapható LESZ, ezért még gondolom nem sok földi halandó használta. Így nem tudnak sokan segíteni rajtad.
Esetleg hardware-review site-okon néznék körül a helyedben, hátha ott van valaki kiváltságos helyzetben.

Kíváncsi lennék, miben többek, mint a santacruz (mekkora a difi).
De azt hiszem, nekem előbb a hangberendezésemen kell javítanom, mielőtt a különbséget észrevenném :cool:
ingyombingyom

#56 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:55

Azért én megnéztem [url="http://"http://www.tbeach.com/site/products/soundcards/comparisons.asp"]ezt az összehasonlító táblázatot[/url]. Érdekes, hogy a Santa Cruz sok paraméterben megveri még a Catalinát is. Pedig hát ez már egy régi kártyának számít... Számomra nem jelent semmit a 7.1-es kimenet vagy az optikai ki-/bemenet, hiszen csak sztereo jelre van szükségem, optikai csatlakozó meg már úgyis van a gépemen.
A Santa Cruztól meg félek, mert véleményem szerint, mivel már régi kártya (kifutó sorozat), úgy fog járni, mint a Pinnacle, hogy beszűntették a driver támogatását. Meg utána olvasgattam és a Linux nem is támogatja...
Úgyhogy azt hiszem, mégis Terratec Sky lesz ebből, srácok. No sebaj! Az se rossz, csak éppen élből utálom a németeket, sokkal jobban örültem volna egy amcsi cuccnak.

Azért köszi az utána járást, T2k! ;)

[ 2004. március 25.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#57 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 00:24

idézet:
Ezt írta T2k:
'Csak'... ahhoz kepest, hogy meg kulso mixer kell hozza win alatt... :p (legalabbis az uccso, asszem vmi ot-hateves driverrel, amire emlekszem meg, tovabbra is kellett...)[/quote]

Most nemrég kijött új ASIO és WaveDriver hozzá.

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#58 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 03. 26. 17:12

Egy midi kérdésemre kerestem választ, amit T2k javaslatára bekopizok ide, hátha van akit érint

a kérdés by DerMedve:

Idézet

Lenne 1 kérdésem az aureon vagy a prodigy kártyával kapcsolatban, éspedig hogy mit tudsz ezek MIDI támogatásáról??
Néhol azt olvastam hogy csakis USB-MIDI interfésszel szólal meg (midi billentyűzethez), viszont az aureon->prodigy oldalán ír egy ext-port-ról, amiben meg ott a midi in-out.. ?!

a válasz by T2k:

Idézet

Az Audiotraknal igaz, de ott is figyelni kell, mert KET PRODIGY LETEZIK!

Prodigy 192 annak a kartyanak a neve, amelyik CSAK HASONLIT a Terratecre, hiszen ezen kizarolag kimenet van digitbol (iogaz, coax es optikai is), ehhez van az opcionalis MI/ODI/O, amelyen van a digit bemenet ill. a MIDI interface. (A Terratecen optikai ki- es bemenet van.) Az optikai jo dolog, de zenelni nem a legjobb, ha tavolabbra akarod vinni a geptol a forrast (ajanlott).

A Prodigy 7.1 nevu kartyan csak coax digit van, de alapbol ki- es bemenettel es jobbak a konverterek parameterei is, tehat a minosege is - viszont ehhez egy masik, USBs MIDIt tudsz venni, ami amugy nem rossz dolog, mert BARMIRE radughatod (OS X eseten meg driver sem kell hozza, asszem'). A cucc neve XP MIDI Mate es erre talalhato: http://www.audiotrak.net/xpmidi.htm 

A Terratecet amugy nem igazan ismerem, ott nem tudom mi a palya.    :)

Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 02. 12:47 -kor

DerMedve

#59 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 02. 02:14

up!
DerMedve

#60 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:27

Amíg állt a fórum, én megvettem a Terratec Sky-t. Azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok vele. Lehet, hogy furán hangzik, de sokkal tisztább hangja van, mint a Turtle Beach Pinnacle-nek volt. Nem igazán értem, hogy fejlődhet ennyit a technika, de az tény, hogy amit 1997-ben még 150 ezerért vettem meg, azt most egy 25 ezres kártya túlszárnyalja... Jó, természetesen ez picit túlzás, hiszen hardveres szinti, meg mikrofon fantomtáp, valamint dinamikus/kondenzátor mikrofon közötti választási lehetőség nincs a kártyán, de viszont hallhatóan tisztább hangja van.
Ami picit probléma számomra, hogy megpróbáltam átflashelni a BIOS-át Prodigy-re, ám a zajszint 110 dB-ről felszökött 57-re, ami számomra megengedhetetlen! Két napon keresztül szívtam vele, ám bármit próbáltam, többszöri átflashelés után sem javult meg, így visszatöltöttem az eredeti BIOS-t. Ekkor ismét visszaállt 110 dB-re. Pedig fontos lett volna a Prodigysítés, hiszen a Terratec szoftverben nincs be-/kimeneti VU meter. :reklamacio:

#61 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:42

tudtommal nem tökéletes a sky-hoz a prodigy-flashelés, elvileg 100%osan csak a SPace-szel működik...
Space Flashing

bocs ha már volt a link

Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 02. 16:43 -kor

DerMedve

#62 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:34

hasznos info: fefonal lattam 6fire lt 21e penz! nagyon jo ar... a pixelnel vmi 1.5x annyi. ha lenne ra penzem, beruhaznek egyre.

meresek alapjan jobb kimenetei vannak mint a space, sky kartyaknak. mongy az ara is tukrozi.

#63 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:16

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 2, péntek - 16:38

hasznos info: fefonal lattam 6fire lt 21e penz! nagyon jo ar... a pixelnel vmi 1.5x annyi. ha lenne ra penzem, beruhaznek egyre.

meresek alapjan jobb kimenetei vannak mint a space, sky kartyaknak. mongy az ara is tukrozi.

Tudjátok, mi az érdekes? Hogy a Terratec termékek garanciális ügyintézését a Pixel végzi, a hangkártyám is onnan származik a 3 Testőr közreműködésével, mégis sokkal olcsóbban vettem, mint amennyiért a Pixel adja...

#64 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:22

Tényleg érdekes...
/OFF
...főleg ha azt nézem hogy amit most árulnak 9800pro-t (Connect3D ATi Radeon 9800Pro 128MB, DVI + TVout. ára: 56900 Ft + áfa) azt őnáluk látom először netto 70e- alatt... lehet csak én nem nézem meg elég jól máshol a dolgokat?! :think:
/ON

Szerkesztette: DerMedve 2004. 04. 03. 22:57 -kor

DerMedve

#65 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 11:47

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. március 25, csütörtök - 20:59

A Santa Cruztól meg félek, mert véleményem szerint, mivel már régi kártya (kifutó sorozat), úgy fog járni, mint a Pinnacle, hogy beszűntették a driver támogatását. Meg utána olvasgattam és a Linux nem is támogatja...

ALSA support van a Santa Cruz-hoz, ehun ni

#66 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 12:30

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:51

ALSA support van a Santa Cruz-hoz, ehun ni

Igen, köszi! Közben én is megtaláltam, de mégsem ezt vettem. A Terratec Sky-nak sokkal jobb a jel/zaj viszonya, ami számomra a fő szempont volt a döntés meghozatalánál. És ha jól tudom, ehhez is van ALSA support.

#67 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 12:34

Tényleg, most készült két dalom az új kártyával. Csak kutya futtában ütöttem össze a két dalt egyetlen nap alatt, de a minőségi javulás akkor is érezhető. Ha valaki kíváncsi rá, akkor 1 perces dalrészletek letölthetők a honlapomról. A lista utolsó két daláról van most szó, kíváncsi lennék a véleményetekre akár magánban is.

Más:
Az nem lehet, hogy a Prodigy BIOS-szal azért volt zajos, mert települ a Sensaura is vele együtt? Igaz, én letiltottam az XP-ben a driverét, de valamiért még utána is nagyon zajos volt. Viszont a Terratec BIOS is hasonló zajszintet produkál, ha a Sensaurát aktiválom a ControlCenterben.

#68 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 10:38

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:26

Tényleg érdekes...
/OFF
...főleg ha azt nézem hogy amit most árulnak 9800pro-t (Connect3D ATi Radeon 9800Pro 128MB, DVI + TVout. ára: 56900 Ft + áfa) azt őnáluk látom először netto 70e- alatt... lehet csak én nem nézem meg elég jól máshol a dolgokat?! :think:
/ON

mar a mult heten is volt 48ert netto... 9800pro

#69 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:03

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 2, péntek - 20:38

Na ja, mert tudtommal nem is a Wolfson 8770-es kodeket hasznalja (106 db elmeleti zajszint), hanem egy masikat (asszem 110 db koruli zajszinttel).Akit erdekel jarjon utana. :)
Whiskey

#70 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:09

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 15:38

Az nem lehet, hogy a Prodigy BIOS-szal azért volt zajos, mert települ a Sensaura is vele együtt? Igaz, én letiltottam az XP-ben a driverét, de valamiért még utána is nagyon zajos volt.

A driver termeszetesn tartalmazza a Sensaura-t, de ezt -ugyanigy, mint a Terratec eseteben- ki/be lehet kapcsolni.En ugyan nem probaltam, de a masik Terratec topicban vannak emberek, akiknek muxik a konverzio :respect:.Szerintem kerdezd oket.

Szerkesztette: whiskey 2004. 04. 05. 16:10 -kor

Whiskey

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.