HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#71 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 18:29

En meg eldontottem, hogy a Waveterminal 192X-et fogom megvenni. Nagyon koszonom, hogy ravezettel, T2k. Vegre valami hasznodat is vesszuk ;)

Mar csak a penzt kell eloteremtenem ra :( Vajon jobban megerne kulfoldrol behozni egy ilyet?
Igy kapasbol google-n rakeresve egy nemet oldalon 240 euroert aruljak, tehat az 60rugo, itthon meg 115-ert aruljak..... hm.

Szerkesztette: ion 2004. 04. 07. 19:44 -kor

#72 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 11:50

ez izgalmasan hangzik...

http://prohardver.hu...?mod=10&id=6158

Kép

van meg valami olcsobb "da only" kulso cucc??? mert ilyen mindig csak a professzionalis (szamomra elerhetetlen) szinten arulnak.

egyebkent neztem, hogy ausztriaban a space 20e huf brutto... nalunk a pixel 24+faert nyomja. szakadjanak meg: rablo banda. kivancsi vagyok, hogy az euban is ilyen horror arkepzese lesz e a cuccoknak - mert elmeletileg megmaradhat a difi, pl belgiumban is joval dragabbak a hiradastechnikai termekek mint pl nemethonban.

Szerkesztette: arn 2004. 04. 08. 11:52 -kor

#73 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:55

ez izgalmasan hangzik...

http://prohardver.hu...?mod=10&id=6158

Kép

van meg valami olcsobb "da only" kulso cucc??? mert ilyen mindig csak a professzionalis (szamomra elerhetetlen) szinten arulnak.

Szegeny Pccoder lehet, hogy pont rosszkor ujitott be a Sky-ra. :evil2:
Whiskey

#74 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 22:27

Idézet: whiskey - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:34

Szegeny Pccoder lehet, hogy pont rosszkor ujitott be a Sky-ra. :evil2:

Meglehet, bár azért az a 60 ezer forint körüli összeg, amit euróból számítottam át, az kissé borsos lett volna most nekem. Később biztosan belefért volna a költségvetésbe, de most sürgősen kellett valamit vennem. Egyébként elégedett vagyok a kicsi Sky-ommal. Aztán egy év múlva lehet, hogy beújítok egy ilyenre, vagy valami még jobbra, mondjuk Prodigy 192-re...
Azért érdekes fejlesztésekről lehet manapság hallani a Terratec háza tájáról. Csak kár, hogy a szoftvereket nem fejlesztik ilyen ütemben! :box:

#75 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:18

pedig a legjobb hw erteket is nagymertekben csokkenti a ratyi tamogatas :(

mar egy eves az a2, de jol elvagyok vele, penzem ugysincs masra... kesobb majd meglatjuk.

#76 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:29

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 9, péntek - 14:23

pedig a legjobb hw erteket is nagymertekben csokkenti a ratyi tamogatas :(

mar egy eves az a2, de jol elvagyok vele, penzem ugysincs masra... kesobb majd meglatjuk.

Mar majdnem ket honapos az Aureon Space-m es jol elvagyok vele. :D
Amugy eddig tenyleg nem volt semmi gondom, holott par gama-t is beizzitottam azota.
Whiskey

#77 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 11. 22:42

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 12:55

ez izgalmasan hangzik...

Kép

A Pixelben 96 ezer forintot kérnek érte. :box2: :o  :mad:

Szerkesztette: Zoch 2004. 04. 11. 22:43 -kor

#78 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:34

a pixel bekaphattya... :(

#79 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:49

Sikerült! Végre megcsináltam a Prodigysítést és olyan, mint amilyennek a nagykönyvben meg van írva. Említettem korábban, hogy problémám volt a BIOS flashelés után a jel/zaj arány megnövekedésével. Most azonban egy teljesen szűz Windows XP-re telepítettem fel az átflashelt kártyát Prodigy driverrel és láss csodát, a jel/zaj viszony 110 dB körül mozog, éppúgy, mint a Terratec BIOS-szal és driverrel.
Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy nagyon gyorsan szerettem volna kipróbálni váráslás után, így beizzítottam a saját meghajtóival. Aztán éjszaka megtörtént az átflashelés és a Prodigy driverek telepítése, viszont valószínűleg az eredeti driver valahogy nem lett jól letörölve és összevesztek. Csodálkoztam is rajta, hogy naponta többször is kékhalált okozott valami a rendszerben "IRQ Less or Equal" üzenettel. Most, hogy friss telepítésen vagyok túl, egyelőre ez a probléma sem jelentkezett.
Szóval én mindenkinek csak ajánlani tudom a Prodigysítést, szerintem nagyon jó lett így a kártya, a Prodigy driver pedig egyenesen szuper! Mivel az eredeti Terra BIOS-t le lehet menteni, majd visszaégetni, így mindenkinek javaslom. Egy próbát megér. Ha nem tetszik, mehet vissza az eredeti.

#80 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:51

Igaz, off topic, de nem jól jár a szerver órája. A fenti üzenetet pl. 22:50-kor hoztam létre és nem 20:54-kor!

#81 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:12

Idézet: pccoder - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:56

Igaz, off topic, de nem jól jár a szerver órája. A fenti üzenetet pl. 22:50-kor hoztam létre és nem 20:54-kor!

Allitsd be az idozonat (beallitasok kozott van valahol)

#82 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:57

Pccoder: engem az érdekelne, hogy az optikai kimenet is megy-e jol a flesselés után, mivelhogy alapból a prodigy-n csak s/pdif van.. :confused: ?
DerMedve

#83 Felhasználó inaktív   ipetrovits 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:44

Közben írtam e-mailt az adott témában a srácnak aki a moddingot hirdeti, és ő azt mondja, hogy a PRO ki kell hogy jelölve legyen a Prodigy-konzolon, és tökéletesen műxik az optikai port...
DerMedve

#84 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:12

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:49

Közben írtam e-mailt az adott témában a srácnak aki a moddingot hirdeti, és ő azt mondja, hogy a PRO ki kell hogy jelölve legyen a Prodigy-konzolon, és tökéletesen műxik az optikai port...

Sajnos kipróbálni nem tudom, mert nincs mire küldeni az optikai jelet... Viszont nálam alapból ki van választva a Prodigy driverben a PRO gomb.

Szerkesztette: pccoder 2004. 04. 15. 22:14 -kor

#85 Felhasználó inaktív   Paco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 07:59

Idézet: DerMedve - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:02

Pccoder: engem az érdekelne, hogy az optikai kimenet is megy-e jol a flesselés után, mivelhogy alapból a prodigy-n csak s/pdif van.. :confused: ?

Működik. Ez személyes tapasztalat. ;)

#86 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. április 14, szerda - 23:12

Allitsd be az idozonat (beallitasok kozott van valahol)

Köszi!  :D Valahogy elkerülte a figyelmemet... :rolleyes:

Na, mostmár tényleg jó...

Szerkesztette: pccoder 2004. 04. 16. 17:26 -kor

#87 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 18:46

Rengeteget gondolkodtam, elhatároztam, hogy fogok venni egy notebook-ot pár év múlva. Ezért arra jutottam, hogy nagyon kellemetlenül érezném magam, ha kiteljesedne bennem az az érzés, ami jelenleg még nem túl erős, hogy nem bírok desktop pc előtt ülni. Kéne egy mobil pc, tehát egy bika notebook, amivel bárhova mehetek. Nagyon hiányozna a 21"-os CRT-m, de majd valahogy megbarátkozom a kisképernyővel, vagy megvárom, amíg piacra kerül egy nagyobb LCDpaneles laptop.

Magyarán lebeszéltem magam arról az elhatározásról, hogy megvegyem azt a PCI-os Esi Waveterminal 192X-et, és helyette a USB-s Waveterminal U24-et vásárolnám meg. Bár még van időm bőven, keresek jobb megoldást, mert hiányolok belőle néhány dolgot. Pont azokat, amik miatt a 192X-et választottam volna.

Az aggaszt, hogy ez a cucc legfeljebb 48kHz-en tud mintavételezni, de sok helyen olvastam, hogy ami igazán fontos a minőségnél, az a felbontás, tehát hogy 24biten tudjon felvenni. Van jónéhány cikk a neten, ami azzal foglalkozik, hogy érdemes-e 96kHz-es hullámokkal dolgozni. Ez valahol olyan, mint Quake-ben az 500 fps. :) Az emberi szem 24 fps-től már folyamatosnak látja a mozgóképet. "Legtöbbünk pedig 18kHz fölött már nem hall különbséget."
Gondolom azért nincs 96kHz-es vagy 192kHz-es verzió ebből a dobozból, mert nem tudna annyi adatot feldolgozni USB-n keresztül (?).
A leirása szerint nincs benne DirectWire, nem írják, hogy full-duplex-e... ettől függetlenül úgy érzem, hogy ezt kéne vennem, mert eltökéltem magam, hogy nem fogok egy asztal előtt megrohadni.

Esetleg van valakinek ötlete? A téma még mindig alacsony bemeneti zajszintű hangkártya, csak mostmár USB-s.

apropó: corg.hu-n lementek az árak, "érdemes most vásárolni".

Szerkesztette: ion 2004. 04. 24. 19:31 -kor

#88 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 02:28

Azota rendesen utanajartam a dolgoknak. Azt sikerult kideritenem, hogy a USB-s cuccokat lehuzzak nagyon, csak nem hiszem, hogy egy nem multi I/O-s kartyanak nem lenne eleg a USB. Azt is hallottam, hogy eleg rossz a termektamogatas az ESI-nel, de hat ez lehet, hogy csak egy velemeny...
Szoval az a bajom, hogy amig pl a tuti jo ESI Quatafire 610 (firewire) netto 100 rugo, akarcsak az M-AUDIO FireWire 410, addig ez a kis csumpi Waveterminal U24 netto 50rugo... Ha lenne penzem, nem haboznek, de igy...  Meg kineztem az Emagic A26-ot is, de az is USB-s... egyszerubb firewire-os nincsen.
Meg hat nekem tenyleg csak egy-ket bemenet kell (mic, line-in), mert kifejezetten csak kulso forrasbol akarok folvenni (no midi, no zenekar), es mivel kesobb lesz notebook, ezert kell a mobil audiokartya.
Nagyon tanacstalan vagyok.

#89 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 10:02

www.midiman.com

van egy "audiophile" USB hangkártyájuk! Az itthon kb 65k. Sztem elég jó!
Én is szemezek vele régóta, csak hát tudod...most erre nincsen időm  ;)
és hát tudjuk, hogy az idő pénz... :D

#90 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 23:42

Sziasztok,

végre egy jófajta topic.

Lenne több kérdésem is.

TUSL2-C-ről és Tualatinról váltottam P4-re, Abit IC7.

Ezen a lapon van ugyebár optikai kimenet, és egy optikai bemenet is.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan is működik ez a kimenet minőségben és hardver ügyileg ?

Jelenleg egy Sb Live-om van 5.1 digital, és ezt kötöm házimozi erősítőre coax-on.

Azt tudjuk, hogy az IC7-re integrált Realtek hangkeltő chip analógban, tehát a kis jack dugóin keresztül vezetbe az erősítőbe, pocsékul szól - akárcsak a legtöbb AC97-es codec-es hangkártya.

Ahogy viszont egy barátom elmondta, neki az NF7-S-én ugyanez full szarul szól, míg ő mióta optikai out-ra tette a hangot, visszajött bele az élet, visszakapta legalább azt a szintet, amit az ő SB Libe-ja adott neki is a coax-on.

Namost, kérdésem, hogy kell nekem feltétlen a mostani SB Live-om, vagy nyugodtan kivehetem a gépből, hogy az optikai kimenetet használjam az alaplapiról?  (Ami most le van tiltva BIOS-ban).

Mert akkor kötném az optikain a gépet az erősítőbe, és a Live-ot eladnám fillérekért, nekem úgysem kell semmire.

Szóval analógban a Realtek Chip dolgozik az alaplapin, ezt tudjuk. Az optikai Digi Out-ra mi dolgozza fel a jelet ?

Mármint lesz az olyan minőségű, mint a Live-om Coax kimenete ?

És EAX stb. mi hogy ? (Sztereó rendszer szóval túlzottan nagy surround igényeim nincsenek).
Van támogatva az alaplapi cuccokon driver szinten egy EAX és DirectSound 3D és tsai ?

Processzor terheltségben jelent valami negatív többletet, ha nem a Live-ot használom, hanem az alaplapi Digi Out-ot ? (Tehát mégegyszer: nem analógban kötném).

Valami szaki válaszolhatna a kérdésekre egyenként, én nem nagyon vagyok képben alaplapi integrált cuccok terén. :)

Thx.
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.