HWSW Informatikai Kerekasztal: PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?

#201 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 17. 22:51

idézet:
Ezt írta olee:... Állítólag hamarosan lesz 5.0 driver a Pinnacle-nál, de már január óta ígérgetik (ebben lesz Scheduler, vagyis időzített felvevő is...[/quote]
Szoktad olvasni a HWSW-t? :D
látogass el [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=001343"]IDE[/url]

idézet:
...Ja, elvileg a Pinnalce-höz kellett volna lennie Studio 7 szerkesztőnek, de ilyet nem találtam a CD-n. Vagy külön CD-n kellett volna lennie? Mert az sem volt...[/quote]
Csak az ÚJ kártyákhoz adják a 7-es Studio szoftvert, de a korábbiakhoz adott CD-n is rajta kell lennie valamelyik Studio proginak.
/már küldtem mailt a Studio7SE progi elérhetőségével :D/

eszpe
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#202 Felhasználó inaktív   Magush 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 18. 08:05

Hi MINDENKI!

Köszönöm a jókívánságokat, már teljesen jól vagyok, csak csepegtetni kell még. Egyébként nem beteg voltam, hanem birka :o . Aquacolort tettem a falra és a szemembe is. Mivel a látószervem kék, a festék meg (feleségem szerint) tojáshéj színű, így egy fura képződmény jött létre, de mostmár duplán mosható a szemem. :) A digizéssel hadilábon állok, szerintem a 5,4-es vinyó nem tuti. Cserélek, de most pénzügyileg ciki a lakásrenoválás után. Hálás lennék, ha valaki Leadtek tunerre vonatkozó tapasztalatokat adna. Más: Nálam UPC van kábelügyileg, tuti. Kép szép, hang OK, viszont az ÁR!! Többet fizetek mint Olee, de nekem van sport és gold is.Így is szívom a fogam. Örülök, hogy Olee elfogadta a digi kihívását. Üdv: Magush

"A világon különböző dolgok különféleképpen vannak!"

#203 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 18. 09:17

Szaisztok!

Vettem egy LifeView3000-t :D
Bár ne tettem volna!

Most el kell mennem!
Folyt. köv.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 04. 18. 16:31

idézet:
Ezt írta Magush:
Hi MINDENKI!

Köszönöm a jókívánságokat, már teljesen jól vagyok, csak csepegtetni kell még. Egyébként nem beteg voltam, hanem birka . Aquacolort tettem a falra és a szemembe is. Mivel a látószervem kék, a festék meg (feleségem szerint) tojáshéj színű, így egy fura képződmény jött létre, de mostmár duplán mosható a szemem. A digizéssel hadilábon állok, szerintem a 5,4-es vinyó nem tuti. Cserélek, de most pénzügyileg ciki a lakásrenoválás után. Hálás lennék, ha valaki Leadtek tunerre vonatkozó tapasztalatokat adna. Más: Nálam UPC van kábelügyileg, tuti. Kép szép, hang OK, viszont az ÁR!! Többet fizetek mint Olee, de nekem van sport és gold is.Így is szívom a fogam. Örülök, hogy Olee elfogadta a digi kihívását. Üdv: Magush

[/quote]

Kedves Magi-Birka ! :D

/ugye nincs sértődés ? :D)

Örülök, hogy végül is semmi bajod !!!
Továbbá az 5.4 -es (Quantum ???) vincsi elég - az OP -nak.
Digizésre vegyél 2 40 gigásat, jobb helyen (fél áfa, stb) 45 körül megúszod összesen.
Gép mi van ?
Ha nem mellette akarod, hogy kihulljon a hajad, mire megcsinál egy 1.5 órás filmet, akkor valami jobb gép sem ártana, de legalább egy P3-1000@1000. Ja, digiző gépet ne húzz !!! Ez véres jótanács, gondolom nem élveznéd, ha bedigi után csak 'JUNK' -filet kapnál. Ha digiztél már valaha, tudod, mi az, ha nem, majd megtudod !!! :p
Egyébként nálunk Fatáv, Sport 1 is, de csak Blue.
Apropó. Gondolom gyönyörű feleséged van, minek neked a Gold ??? :confused:

Ja, és a legnagyobb jótanács :
VÁRD MEG YogiBear -t !!!
Ő az agy, a mágus ( :D), a fenomén (mittudomén :D).
Szóval majd vele értekezz, megéri rá hallgatni.

Üdv, és jó szárny-próbálgatásokat kíván :

Dj.Kakukk (Gábor)

#205 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 18. 21:00

Na akkor itt a.... no nem Mágus, mert olyanunk már van :D, hanem ..... YOGIBEAR!!!
Ováció????? Nem hallom!! :D
Na akkor szórom az igét, mint bolond fodrász a Chemotoxot :D
Olyan leszek, mint a Delphoi jósok, 'oszt majd azt magyaráztok bele, amit akartok :D
-------
Dj. Kakukk!
Nálam az Indy1 (kb. 110 perc film meg kb. 20 perc reklám együtt) 4x2Gb meg 1x850Mb lett ASV2/quality=5, Asus Live 4.5-tel. Ez a legutóbbi mérésem. Amúgy ott csak fejből saccoltam. Viszont adódnak eltérések is, mert pl. Asus DVCR és ASV2/quality=5, de "szétválasztott video", vagyis külön (max 4Gb-ba) a kép és külön a hang, kb. 50 perc film (Csillagkapu-rész + köztes reklám) különféle méretet adott, ha kézzel inditva vettem fel és ha időzitve (igy nagyobb lett némileg), mikor nem voltam itthon. Bár mindkét esetben belefért a kép a 4GB-be.
Ja és persze mindenesetben max., azaz 704x576 a képméret.
Magush!
Csepegtess erőteljesen, a kék szem amúgy is kényesebb állitólag (nekem is van belőle egy pár).
Hallgass Kakukkra gépnemhúzás és vincsi ügyben.
Amúgy nekem csak 1372huf/39 tvadó + egy meg nem nevezett, amit mindenki ismer á la dekóder házilag, avagy ügyes ember plusz 5 alkatrész esete :D :D
Amúgy is a 39 csak 1900 körül lenne, de hál'istennek a régi időkből van a háznak (lakótelep) egy kis tulajdonrésze a tvsekben, igy kevesebb. P.Gold van, Sport1 nincs, de talán egyszer lesz.
És végül, de nem utolsó sorban a topic-inditónak:
Olee!!
Hajrá Olee! Hajrá Olee! :D

Hali! Yogibear
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#206 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 19. 06:49

Az ASV2 sem ugyanúgy tömörít azonos beállításnál. Próbáld ki egy rajzfilmmel, és egy rendessel. "Nagyban" eltér a kapott file hossza.
k s

Elküldve: 2002. 04. 22. 19:54

Olee !!!
Vagy még ???
Életben kéne tartani ezt a topicot...
Különben soh'se tudjuk meg Olee döntését :mad:

#208 Felhasználó inaktív   Magush 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 23. 12:38

Szasztok fiúk!

Vincsi kicsi(only 2 G.), csak szárnypróbálgatni azonban elég a digihez. Várom a vámcsökkentés áldásos hatását! Addig meg vettem egy DVD-t a gépbe és nekiálltam rippelni. Megy mint a szél! Nagyon spéci vagyok, már kifumigáltam azt is, hogy mekkora lehet egy-egy film, hogy pont méretes legyen egy 650 és 700-as lemezre. Az egész legnagyobb baja az, hogy egy film a c800-al 4,5 óra !! Mostmár meg fogom nézni azt is, mit írtak a többiek egy fekvőnyolcas méretben a szomszéd topicon.
Kakukk!!

Nem haragszom a megszólításért, engem csak késsel tudsz megsérteni :D . A kedves valóban csinos, nem akarom lecserélni két húszévesre. Az a baj, hogy a fejénél van a hálószobában a gép és nem disztingvál, amikor aludni akar. A goldot meg együtt is szoktuk vele nézni ;) . Na most irígy vagy mi :D ? Kösz a tanácsot, eszembe se jutott húzni a gépet. Két okból. 1: Gygabyte alapom van, nem egy felhasználóbarát ebből a szempontból. 2: Mindent gyárosan szeretek. Az autómon és a bringámon sincs semmi, amit nem eredetben tettek rá a gyárban. Lehet, hogy öregszem :o ?

Ha mélyebb levelezést is bírsz, akkor dobj meg egy privivel.

Yogi!

Mea culpa, mea culpa lata!! ( Figyeled a latint :) ;) :) ?) Jövök neked eggyel. Privi indul!

Végül: Oszt hol van OLEE??? Nekiállt digizni és kihullott a haja? Avagy sikerült és most orgazmusok között vergődik (úgy 'tom talán Yogit segítette ilyen örömökhöz a siker...)? HAJRÁ!

OLEE! OLEE!! OLEE!!!

#209 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 23. 20:21

Egyenlőre kínlódom a tunerrel, az időzített felvétel még nem működik. Utána jön majd a szöszmösz a formátumokkal, stb.

Video-t még nem vettem, de továbbra is a Philipsre gondolok, hogy egy távirányítóval lehessen a kettőt kezelni.

A Philips VR-501-et ismeri valaki?

#210 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 23. 21:43

Ja, kipróbáltam az 5.1 Pinnacle drivert. Egész jó, kivéve, hogy a Stereo csatornák marha nagy háttérzajjal jönnek csak be, és nem lehet sehogy javítani rajta. Ezen végre van időzítő, és egy ablakból elérhető a TV és a rádió is.

Elküldve: 2002. 04. 26. 19:52

idézet:
Ezt írta olee:

[...]

Video-t még nem vettem, de továbbra is a Philipsre gondolok, hogy egy távirányítóval lehessen a kettőt kezelni.

A Philips VR-501-et ismeri valaki?
[/quote]

Levi's 501 -et igen, nem rossz !!! :D
A Philips 501 -nek nem rövid egy kissé a szára ??? :eek:

Bocs... :D

De valahogy fenn szeretném tartani a topicot, ne kerüljön ez is a sűllyesztőbe...

#212 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 01. 08:17

Ha még másnak szintén nincs sztero hangja a PCTV Pro 5.01-gyel, jöhet ide panaszkodni:

[url="http://"http://webboard.pinnaclesys.com/read_messages.asp?WebboardID=1&ForumID=382&SectionID=80&ThreadID=92160&ThreadStart=0&Pos=10&cntThread=50&lng=1"]http://webboard.pinnaclesys.com/ read_messages.asp?WebboardID=1&ForumID=382&SectionID=80&ThreadID=92160&ThreadStart=0&Pos=10&cntThread=50&lng=1://http://webboard.pinnaclesys.com/ re...Thread=50&lng=1[/url]

#213 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 01. 15:02

Sziasztok,

Jóez a topic ;)
A napokban kezdtem el ilyen capture dolgokkal foglalkozni, egy Hauppauge WinTV PCI FM kártyám van; olvasgatva a topicokat itt hwsw-n, kipróbáltam egy csomó mindent :), végül most ott tartok, hogy az avi_io és a mainconcept mjpeg codec párossal tudok fölvenni 640x480-ban, framedrop nélkül... Viszont, ez a codec kirakja a reklámját fölülre, ezt hogy lehet eltüntetni? :)

Elküldve: 2002. 05. 01. 15:12

idézet:
Ezt írta BigDil:
Sziasztok,

Jóez a topic ;)
A napokban kezdtem el ilyen capture dolgokkal foglalkozni, egy Hauppauge WinTV PCI FM kártyám van; olvasgatva a topicokat itt hwsw-n, kipróbáltam egy csomó mindent :), végül most ott tartok, hogy az avi_io és a mainconcept mjpeg codec párossal tudok fölvenni 640x480-ban, framedrop nélkül... Viszont, ez a codec kirakja a reklámját fölülre, ezt hogy lehet eltüntetni? :)
[/quote]

Valami Hacker oldalon kéne körülnézned, mert biztos 'nem vetted meg' még, oszt' regisztrálni kéne...

#215 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 01. 15:22

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

Valami Hacker oldalon kéne körülnézned, mert biztos 'nem vetted meg' még, oszt' regisztrálni kéne...
[/quote]

Mail ment... ;)

#216 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 01. 15:24

idézet:
Ezt írta BigDil:
Sziasztok,
...
Viszont, ez a codec kirakja a reklámját fölülre, ezt hogy lehet eltüntetni? :)
[/quote]

Mail ment.

#217 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 01. 15:26

LOL :D :D :D
Köszi a segítséget mindkettőtöknek ;)

#218 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 10:46

Az mitől van hogy 5-6 perc felvétel után elkezdi dobálni a frame-eket? De rendszeresen. Továbbra is avi_io és mainconcept mjpeg codec. Töredezettségmentesítés megvolt. Variáltam a beállításokkal a codecben is, 5-6 percig ugyanugy ment, utána megint kezdte...
Prociterhelés mindezalatt olyan 70-80% (celeron800).
Nekem már nincs ötletem...
:(

#219 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 13:18

Eddig egy videokaziról próbáltam digizni, de a fentebb leírt problémát okozta. Kipróbáltam, hogy mi van akkor, ha TV-ből felveszek egy adást, akkor is dobálja-e a képkockákat 5-6 perc után. Hát nem! 15 percnél kézzel állítottam le, és 0 volt a framedrop... Akkor a video szalaggal van a gond? Nem értem most már végképp... :confused:

#220 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 02. 15:05

Ha régi/elhasználódott a szalag (vagy ha LP-n vettél fel), akkor majdnem mindig elkezd dobálni. :(
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.