HWSW Informatikai Kerekasztal: PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?

#81 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 25. 20:20

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Mindez múlt idő... :D :D :D :D[/quote]

;) Adnék neked csillagot is, de valahogy nem látok ilyen menüt... ;)

#82 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 10:06

Elektropont nevű boltot keresek, állítólag ilyen videók vannak most ott nagy akcióban. Tud valaki ilyet Budapesten?

#83 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 10:44

A temara visszaterve: az iuVCR programot ismeritek? :) Eddig csak pozitiv tapasztalataim vannak vele...

BYe: Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#84 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 10:47

Ha megismertetnél vele, az jó lenne.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#85 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 10:54

idézet:
Ezt írta Krinyo:
A temara visszaterve: az iuVCR programot ismeritek? :) Eddig csak pozitiv tapasztalataim vannak vele...
[/quote]

Ezzel lehet normálisan felvenni műsorokat? Mert itt eddig arról győztek meg, hogy lehet, de ahhoz először digitális-videozás szakzsenivé kell válni, sok idő, sok hely, és sok türelem kell hozzá...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 03. 26. 17:42

idézet:
Ezt írta olee:

;) Adnék neked csillagot is, de valahogy nem látok ilyen menüt... ;)
[/quote]

Na most próbáld meg !!!
(Talán most jól állítottam be... :D)

Egyébként mindenképpen jelentkezz a topicon, ha megvetted !!!

#87 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 20:24

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Egyébként mindenképpen jelentkezz a topicon, ha megvetted !!![/quote]

Most járom a boltokat, hol mi olcsóbb. Ráadásul sok helyen ki vannak teljesen fogyva, pont a HiFi készülékekből.

:) Vannak különben érdekességek. :)

A miniDV-nek hogy megy le az ára, elképesztő. Már szinte nem is lehet S-VHS és Hi8 kamerákat kapni. Jobb is (500 soros felbontás), olcsóbb is, meg rögtön lehet PC-n vágni, nem kell hozzá egy drága 200e forintos asztali készülék. Szerintem ilyen erővel nyugodtan lehetne asztali miniDV magnókat csinálni, ha lenne, én biztos ilyet vennék.

A Panasonic HiFi készülékei le tudnak játszani S-VHS szalagot. Az S-VHS készülékek pedig normál kazettára is tudnak felvenni S-VHS-ben. Elméláztam egy picit az S-VHS felett, mert mégiscsak 400 sor a felbontása a 250 helyett, de eléggé lefelé irányuló tendenciát mutat az analóg videózás.

A Sony néhány magnóján van egy un. SmartDial programozó gomb. Tekerni/nyomni lehet és tényleg pillanatok alatt lehet vele beállítani a felvétel idejét.

A SmartLink/Q-link és egyéb változatai (letölti a tv tuneréből csatornák sorrendjét, stb.) úgy néz ki, hogy csak márkán belül működik, de hát ezt hivatalosan senki szakember nem erősítette meg, csak eladók mondták. Emiatt egy picit hajlok a Philips felé, de arról meg azt rebesgetik, hogy még a drágább készülékeknek sem öntvény-alapon van a mechanika, hanem csak simán. A Sony/Pana pedig fémöntvényre teszi a dolgait.

A VideoPart-nál éppen Panasonic leárazások vannak, a neten még plussz kedvezmény is van, érdemes benézni. [url="http://"http://www.videopart.hu"]http://www.videopart.hu[/url]

Elküldve: 2002. 03. 26. 20:38

idézet:
Ezt írta olee:

Most járom a boltokat, hol mi olcsóbb. Ráadásul sok helyen ki vannak teljesen fogyva, pont a HiFi készülékekből.

A miniDV-nek hogy megy le az ára, elképesztő. Már szinte nem is lehet S-VHS és Hi8 kamerákat kapni. Jobb is (500 soros felbontás), olcsóbb is, meg rögtön lehet PC-n vágni, nem kell hozzá egy drága 200e forintos asztali készülék. Szerintem ilyen erővel nyugodtan lehetne asztali miniDV magnókat csinálni, ha lenne, én biztos ilyet vennék.

A Panasonic HiFi készülékei le tudnak játszani S-VHS szalagot. Az S-VHS készülékek pedig normál kazettára is tudnak felvenni S-VHS-ben. Elméláztam egy picit az S-VHS felett, mert mégiscsak 400 sor a felbontása a 250 helyett, de eléggé lefelé irányuló tendenciát mutat az analóg videózás.

A Sony néhány magnóján van egy un. SmartDial programozó gomb. Tekerni/nyomni lehet és tényleg pillanatok alatt lehet vele beállítani a felvétel idejét.

A SmartLink/Q-link és egyéb változatai (letölti a tv tuneréből csatornák sorrendjét, stb.) úgy néz ki, hogy csak márkán belül működik, de hát ezt hivatalosan senki szakember nem erősítette meg, csak eladók mondták. Emiatt egy picit hajlok a Philips felé, de arról meg azt rebesgetik, hogy még a drágább készülékeknek sem öntvény-alapon van a mechanika, hanem csak simán. A Sony/Pana pedig fémöntvényre teszi a dolgait.

A VideoPart-nál éppen Panasonic leárazások vannak, a neten még plussz kedvezmény is van, érdemes benézni. [url="http://"http://www.videopart.hu"]http://www.videopart.hu[/url]
[/quote]

OFF.

Töled van a KCS ? :D

ON.

Van egy ismerősöm a munkahelyemen, bár ritkán találkozunk, de 'állítólag' olyan összeköttetése van (bár én még nem vettem tőle semmit :mad: ), hogy akár 2/3 -ad áron, ugyanúgy 1 év garival tud hozni műszaki cikkeket hivatalos forrásból. Egy kicsit várj, míg újra találkozom vele (remélhetőleg 1 - 2 héten belül :D), és akkor visszajelzek, OK -e a dolog, és kb. mennyi az annyi.
Gondolj bele : egy DvD-Rom -ot takaríthatsz meg !

Ha nem OK, akkor is szólok...

Üdv : Dj.Kakukk (Gábor)

--- mad -vigyor javítva ---

[ 2002. március 26.: Dj.Kakukk szerkesztette a hozzászólást ]

#89 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 20:42

Az ilyen találkozások nagy híve vagyok! Meg a DVD-Rom megtakarításnak is, úgyhogy ha találkozol vele, és működik a kapcsolat, akkor írj! ;)

KCS? Milyen KCS? Hát ez nem titkos? ;)

#90 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 21:00

Azért ha bárki tud egy normális, de mérsékelt árú boltot, az írjon! De ha tud fátvágni a számlából, akkor is! ;

#91 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 26. 21:30

idézet:
Ezt írta olee:

[/quote]

Videopart árait ellenőrizd vissza két és fél megállóval lejjebb a Panaboltban a Rákóczi tér és a Blaha közt, Blaha felé a bal oldalon. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#92 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 27. 10:13

Benézünk oda is!

Különben lehet DV asztali magnót venni, csak 500 000-nél kezdődnek... ;)

Elküldve: 2002. 03. 27. 19:36

Na mi van, YogiBear -től nem kapok KCS -t ???

:p :p :p :p :p :p :p :p

#94 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 27. 19:52

Ha csak ez kell nesze!!!

:D :D :D

De meglocsolni már nem foglak!!

Elküldve: 2002. 03. 27. 20:00

idézet:
Ezt írta yogibear:
Ha csak ez kell nesze!!!

De meglocsolni már nem foglak!!

[/quote]

Na ne értsd félre, én már csak akkor kérek bárkitől bármit, ha már adtam...

#96 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 27. 20:40

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

Na ne értsd félre, én már csak akkor kérek bárkitől bármit, ha már adtam...
[/quote]

Nem értettem félre, azért a smiley-k.
Amúgy meg itt a húsvét, igy ez "ojandek" Neked. :D
De mondtam, meglocsolni nem foglak! :D :D :D

#97 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 28. 12:58

idézet:
Ezt írta olee:

Ezzel lehet normálisan felvenni műsorokat? Mert itt eddig arról győztek meg, hogy lehet, de ahhoz először digitális-videozás szakzsenivé kell válni, sok idő, sok hely, és sok türelem kell hozzá...
[/quote]
[url="http://"http://www.iulabs.com"]www.iulabs.com[/url]

Windows XP alatt is teljes PAL felbontasban (768x576) kepes videot menteni a PCTV Sat analog bemeneterol (bt878).

Eddig erre Windows XP alatt egy program sem volt kepes...van amelyik nem is tudja megnyitni a capture devicet.

Tegyetek vele egy probat. MJPEG-ben jo nagy lesz, de legalabb mukodik. Jol.

BYe: Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#98 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 28. 18:04

idézet:
Ezt írta Krinyo:
...Windows XP alatt is teljes PAL felbontasban (768x576) kepes videot menteni a PCTV Sat analog bemeneterol (bt878).
Eddig erre Windows XP alatt egy program sem volt kepes...[/quote]
Nekem régóta működik AVI_IO-val a Pinnacle PCTV capture 768x576 24bit RGB, Mainconcept MJPEG-be 95%-on.

eszpe

szerk.: Arra gondoltál, hogy a PCTV SAT-tal nem tudtál felvenni 768x576-ban, vagy általában XP alatt nem ment a felvétel?

[ 2002. március 28.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#99 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 28. 20:08

idézet:
Ezt írta olee:

[/quote]

Olee!
Senki nem akar meggyőzni arról, hogy szakzsenivé :)
kell válni, csak videóval egyszerűbb. Némi tanulás, gyakorlás és Neked is menni fog a digit videózás, ha lesz hozzá cucc. Remélem minél előbb. :)
És videóval együtt. :)

Elküldve: 2002. 03. 28. 20:28

OFF.

Zseni :D

Anno, '98 karácsonyától még 200 MMX -en Míro Media PCTV Pro -val, videóvágó nélkül, '99 áprilistól sztereó videóval... - istenem, hányszor láttam a StarWars eredeti 'trilógiát' ! Anyám !... Vagy 500 mega lett, vagy 700, soh'se jó, vágó-tömörítő software nélkül ...
Intel Indeo 5.06 -tal ...

Ehhez képest most a bőség zavara ...

ON.

YogiBear ! Nemtom értetted -e, de én előre adtam a KCS -t !!! :D :D :D

(Hogy én mennyit sz@rakodok ezzel, mióta bekapcsoltam a lehetőséget... :mad:.)

Olee !

Sajna, egyelőre még semmi hír a 'kolegámról' (lehet, hogy már nem dolgozik nálunk... JUJJJJJJJJJ !!! Há' csak nem ???)

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.