HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#261 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 21. 15:07

idézet:
Ezt írta EV6:

És ott ér véget, amikor elkezdik kilóra pakolni a hangszórókat az doboz előlapjára... :eek: SZVSZ
[/quote]

persze, kapható sokféle. nem is azt mondtam, hogy csak ez a jó, és azt sem, hogy ez mindennek a csúcsa. de az árához képest nagyon jó hangja van (feltéve, ha tetszik a hangzása. nekem nagyon tetszik, tehát mondhatom a magam nevében, hogy jó)

abból indultam ki, hogy a legtöbb 5.1-es rendszert használó ember szereti a húzós mélyeket, mert a mélyláda fontos része az ilyen rendszereknek. ha az általam említett hangfalat kipróbálja az illető, akkor az ilyen mélyládás rendszereket meghaladó hangzásban részesül, még összemérhető áron (az illetőnek van erősítője, ezért könnyebb helyzetben van). lesznek szép közepek, meg magasak is (nem audiofil szintűek), és iszonyatos mélyek, amiket a játékokban és filmek nézése közben örömmel fog fogadni. nem puffogó mélyek, hanem igaziak. ha tényleg zenét akar hallgatni, akkor meg majd választ magának olyan hangfalat, amilyet akar és aminek tetszik a hangja.

de az 5.1-es rendszer helyett egy ilyen hangfal (például 2db 135-ös és 2db 115-ös) már eléggé más szintet képvisel és az ára is még megfizethető (ha már van megfelelő erősítő). én csak erre próbáltam rávilágítani, nem akartam a világot megváltani a hozzászólásommal. de már kezdem ezt is túlmagyarázni, így abba is hagyom.

a lényeg az, hogy segíteni próbáltam és megosztottam a tapasztalataimat minden rossz szándék nélkül. ha nem tetszik, akkor bocsánatot kérek mindenkitől.

azért remélem, hogy mondtam olyat is, amit hasznosítani tud majd valaki... :) üdv!

u.i.: jó zenehallgatást!
.
.
.

#262 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 21. 15:12

Igen, Xero írásából nehezen lehet következtetni erre a 2 db 5.1-es bemenetre. Ezek között nem lehet váltani. Ez egy bemenetnek számít, csak két féle képpen van kivezetve (9-es DIN és 6 RCA (frontok, satelitek,center,sub)). A többiben nem tudok segíteni, mert én csak 5.1-ben használom SB Live 5.1-el.

#263 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 10:41

szal, szól az, amelyiken jelet kap. nem baj. ezekről a csatornafel-lekeverésekről nem ír semmit a kézikönyve?
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#264 Felhasználó inaktív   [Milan] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 13:47

idézet:
Ezt írta [ZaK]:

nah, a valaszok a javaslatra :) :
javaslat2: itthon sehol nem hallottak ilyenről, hogy 9 tűs valami, felhivtam rengeteg boltot aki foglalozik ilyen kábel szarral, de senki nem is hallott ilyet, volt ahol majdnem nevettek.
[/quote]
Nem jó helyen kerested. Elektronika bolt, nem mediamarkt...
Kérjél 9 tűs DIN dugót, 3 jack dugót, 9 méter kéteres kábelt (én még nem láttam, de lehet, hogy van 6 eres is :confused :), és lehet forrasztgatni.
A dugókból nem árt tartalék is, ha nem vagy jártas az ilyesmiben :)

idézet:

javaslat3: a genius hangkartyahoz mas milyet adnak, olyat aminek az egyikvege ugye a 9tűs, de a masik nem sima jack dugo, hanem 3 jack (FRONT, REAL, CENTER), az meg nem jo, mert az audigy-n nincs ilyen hogy center :
[/quote]
Most akkor neked mi a fene kell tulképpen.
idézet:
Fent azt írtad, hogy

"G9 PIN to 3* 3.5mm JACK PLUGS x 1 (for 5.1 sound cards)"
[/quote]

Ez is 3 jack - 9 tűs DIN.
Amúgy Audigy-n is ugyanolyan center van. Center/Sub.

Szóval nem értem.

#265 Felhasználó inaktív   [Milan] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 14:03

idézet:
Ezt írta Berci77:
asszeretném kérdezni a Genius HT tulajoktól, hogy:
1. a cucc hogyan különbözteti meg a 2 5.1-es bemenetet?
2. a 3 sztereo csatorna gondolom 2.1-ben szól, nem pedig 2.0-ban, ugye?
3. 4 csatornás hangkártyára (sb live) kötve 4.1, vagy 4.0 a hangzás?
4. mekkora az alapzaj/búgás?
5. a távirányítóval mifenét lehet állítani? csak hangerőt?
[/quote]

1. Sehogy.
2. Sőt, 5.1-ben. Kiteszi az összes hangfalra. De amit te kérdezel: igen, külön lekeveri a mélyeket a szubra.
3. Szerintem 4.0. Igazából ki se próbáltam, inkább vettem egy 5.1-es kártyát :)
4. Én nem hallok semmit se. Max hangerőn sem.
5. Hangerő fel/le (nyomógombos alapon), mute és power.

#266 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 16:04

köszi, de azért hálás lennék, ha valaki kipróbálná, hogy mit művel a cucc egy egy 4 csatis hangkártyával. kicsit fura, ha a sztereóból csinál 5.1-et, de 4- ből meg nem csinál 4.1-et. nem feltétlenül a center jelét sajnálom, hanem legyenek azért mélyek is, mert amúgy megette a fene. mint mondtam, a livedriveról nem szeretnék lemondani, egy audigy platinumra meg nem futná. ha sikerül esetleg egy live 5.1-re rávarázsolni a livedriveot, akkor persze mind1.
sztereo zenének milyen a hangja 5.1-en? visszhangosítja, effektezi, vagy csak egyszerűen megismétli a sztereó jelet a hátsó csatornákon is?
amúgy köszi.

#267 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 19:04

idézet:
Ezt írta Berci77:
sztereo zenének milyen a hangja 5.1-en? visszhangosítja, effektezi, vagy csak egyszerűen megismétli a sztereó jelet a hátsó csatornákon is?
amúgy köszi.
[/quote]
Ahogy beállítod a driverben :D Egyébként szerintem jó, persze centert nem használom zenéhez...

#268 Felhasználó inaktív   [Milan] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 19:39

idézet:
Ezt írta Gecco:

Ahogy beállítod a driverben :D Egyébként szerintem jó, persze centert nem használom zenéhez...
[/quote]

Ne lámázz már, Gecco! :) :D

Arra kiváncsi, hogy a hangfal hogy csinál 5.1-et a rádugott sztereo jelből.

Szóval szimplán kiteszi mindenhová, hálistennek. Nem bírom a SupahPower3D 2000 MegaBassFX jellegű jelfeldolgozást...

Az erősítőnek kétféle bemenete van: sztereo és 5.1. Na most mégis hogy kellene összedugni ezt egy 4.0-s kártyával?
Tipp: Összedugod 5.1-re, de üresen marad a center/bass. Ekkor honnan tudja szerencsétlen erősítő, hogy a mélyeket a frontből kell leszedni?
Gondolj bele, valami tévedés folytán bekapcsolt állapotban szereled össze a cumót: sorban dugod rá a bemenetet, utoljára a C/B-t. Addig lekeveri a basszust a mélynyomóra, aztán mikor rádugod azt is, akkor abbahagyja a keverést? :confused:
Végülis, nem elképzelhetetlen, de szerintem nem így van.

Amúgy konkrétan milyen kártyeszről lenne szó?

#269 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 21:35

ennek azért örülök, hogy nem effektezi nekem tele a sztereót. mint írtam, sb live a kártya. ha végiggondolom, logikus, hogy ha egyszer van 6 csatornányi bemenet, akkor nem kevergeti ezeket. nem vagyok nagy játékos, de mondok egy példát: 4 csatornás kártya, 4 csatornára kevert eax vagy mifene játék. mondom, nem a center érdekel, de EKKOR NINCS SEMMI A MÉLYLÁDÁBÓL???? akkor hogy lehet eladni a sok dekóder nélküli szettet, ha ezt a többi sem tudja? azért előbb voltak 4.1-es spíkerek, mint 4.1, 5.1 hangkártyák. azok hogyan működtek együtt? nem szívesen veszek külön dekódert, ha egyszer az van a DVD-mben, a pc-n meg szoftverből toszogathatom az egészet 4 csatornára, ami nekem perpill elég. egyáltalán honnan a fenéből tudja egy 5.1-es kártya, hogy hol van a hangszórók keresztezési frekije és hogyan ossza szét a szatelitek és mélyláda közt a jelet? ez nekem magas egy kicsit, nem venném zokon, ha valki felhomályosítana!

#270 Felhasználó inaktív   Gecco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 22:22

idézet:
Ezt írta [Milan]:

Ne lámázz már, Gecco! :) :D

Arra kiváncsi, hogy a hangfal hogy csinál 5.1-et a rádugott sztereo jelből.
[/quote]
Értem én, azért van ott a smili a végén :D

#271 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 22. 22:39

idézet:
Ezt írta EV6:
És ott ér véget, amikor elkezdik kilóra pakolni a hangszórókat az doboz előlapjára... :eek: SZVSZ[/quote]

Tudom, interferencia, stb. Ki is cserelem majd a kozepeket, es a magasakat 1-1db normalisra.
Csak gozom sincs, mit tegyek bele. A melynyomoval nincs bajom, szep, lagy 30cm-es allat.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#272 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 23. 07:20

idézet:
Ezt írta leslie:

Tudom, interferencia, stb. Ki is cserelem majd a kozepeket, es a magasakat 1-1db normalisra.
Csak gozom sincs, mit tegyek bele. A melynyomoval nincs bajom, szep, lagy 30cm-es allat.
[/quote]

monacor szélessávút. ;)
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#273 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 24. 15:25

Nah perverzkedtem egy kicsit...
Fogtam pincéből föl 2db ősrégi videoton dc-2000-est aszem 50W rms-el...
Berakom őket elsőnek mostani elsőt meg surrondnak...És láss csodát az erősítő ficak nélkül bírta...csak ugye esztéteikailag gáz a 2 40 cm-es fekete dög! :)
De marha jól szól...azsem ha Pesten leszek majd(ott lesz faxa hifi) Akkor videoton megteszi majd surroundnak! :)

Üdv

#274 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 24. 15:48

Halli! esetlegesen hangfalcserét tervezek és nemigazán tudok dönteni 3 hangfal közül... a 3-ik a legdrágább de talán még kitudnám perkálni ha aszondjátok megéri...

-Quadral Caerul QLX 135
-Wharfedale Valdus 300
-Wharfedale Valdus 400

Előe is köszönöm!

ui.: majd elfelejtettem mit is fogok hallgatni meg milyen erölködőre lesz kötve a dolog. Egy Onkyo A-9211-es lesz az erölködő és Gépzene, rock és komolyzenét is szeretnék hallgatni a hangfalakon.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#275 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 14:03

Hahó! Up, pls help!

Senki sehol semmit nemtud ezekről a hangfalakról?
pls help!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#276 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 16:02

hálás lennék, ha valamelyik tulaj rászánná az időt és PONTOS választ adna korábbi kérdéseimre. köszönöm.

#277 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 16:18

Berci pontos válasz...
Térhatást 4.1-es hangkártyával nem fogsz elérni max 4.0-át ami ugye azt jelenti hogy nem lesz mélnyomó meg center..de lehet hogy nem lesz surround ahogy bedugod!
A geniuson 5 féle csati van...
a 9-es din ami az analóg gép felől jövő jelet fogadja..van az 5 RCa ami mondjuk az asztali dvd-t..ugye a kettő egyszerre nem mehet!
Vannak a stereo bemenetek...ezek meg stereo azaz az első hangfalon jelennek meg..erről ennyit!
:)
Remélem kielégítő volt..és majd keresek neked képet is! :)
Engem meg érdekelne hol lehet és mennyiért kapni minijack és stereo RCa átalakítót? :)

Üdv

#278 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 16:26

Én ezek a képek alapján szerettem bele..
Kép
Kép
Kép

És itt a Genius [url="http://"http://www.geniusnet.com.tw/product/speaker/sw-51homet.htm"]oldala[/url].

Sok sikert hozzá remélem meggyőztelek..és ne sajnáld a jó hangkártyára sem a pénzt..inkább spórolj 1 hónapot és rakj alá legalább egy audigy-t hidd el meghálálja! :)

Üdv

#279 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 18:12

köszi Xero. akárhogy nézem, ebből új hangkártya lesz. ha megy a livedrive egy sb live 5.1-gyel, akkor az, különben meg megy a család másik gépébe. mellesleg megy itt a vita arról, hogy hifi (sztereo) vs genius (vagy más 5.1 szett). hifi sztereóra szerintem egyértelműen jobb, nekem is az van, nagyon elégedett vagyok vele, de:
1. nem szoktam üvöltetni, ergo nem kell hatalmas teljesítmény
2. mozira nem jó, mert messze vannak egymástól a hangfalak és nincs center, hangosabban is kell hallgatni a nagyobb távolság miatt
3. a térhatás marhára nem jön ki, amiből azért az öcsém ps2-höz vett kembridzs 3500-asa (4*7,5+21+25W, vagy valami hasonló) is csillant egy keveset
4. akárhogy számolom egy tisztességes házimozi szett nem jön ki 200 alatt, ez meg ugye kb 45.
5. ha a szobámat telepakolom jó és nagy hangfalakkal, amiknek a tizedét sem használom ki (mint a mostani szereomnak sem), akkor nem férek már be, hogy élvezni tudjam
6. zenére maradhat a sztereo hifi, de ha a genius nagyon beválik, akkor az költözik haza az albiból
7. 45 pénzt nem tartom kidobásank erre. komplett szett, amit legalább 3 helyre tudnék installálni a családban alap mozizásra, ahol az esztétikum és a lakás berendezése miatt más szóba sem jöhetne. mindegyik helyen bőven felülmúlná a sztereo tv által varázsolt "mozihangot"
8. pénzkidobásnak számítana nálam, ha beleölök kb 100-150-et egy minimalista házimoziba, ami azért a DD, DTS dekóderen kívül még mindig kb ugyanez a kategória. a géniusnak meg nagyjából tisztában vagyok a korlátaival, amire nekem kellene, arra tuti jó.
9. és újra: sztereora meg maradhat a denon erősítő meg videotrotty hangfalak. nem csúcs, de megszoktam és elviselem a hibáit. inkább költenék még erre, minthogy mozizásra többet 45-nél.
10. tisztában vagyok vele, hogy fél-1 millából elég elviselhető középkategóriás házimozit lehet összerakni, szóval no fika plíz.

#280 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 25. 18:16

Én két videotrotty hangfalat felhoztam pőincáből és bekötöttem előre a mostani frontot meg hátra.. :)
Nem volt gyenge..simán nyomta!Szal van ebben az erősítőben tartalék..csak ugye nm túl esztétikus a két fekete dőg a 8nm-es szobámban! :))
De én is azt mondom ennyi pénzért bűn kihagyni a geniust...
És nekem is ha komoly teljesítmény kell akkor ott a marantz+b&w :p Az erre van kitalálva csak ugye másfél méter! :)

Üdv

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.