HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#361 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:31

idézet:
Ezt írta subvoice:

(...)Kezdetnek egy erősítő és két hangdoboz is megteszi, ez a kettő - ha szűkösek az anyagi keretek - lehet akár kisebb is, később majd jó lesz hátulra. Ha szépen lassan, folyamatosan építed fel a rendszert, akkor nem annyira megterhelő, mintha egyben akarnád az egészet megvenni.
[/quote]

Persze, de a két hangfal+erősítő is elég szép összeg lehet, viszont ez a kettő mindenképpen kell. ;) Megpróbálkozom a Genius-al és a JPW sugárzókkal, egy erősítőt csak ki tudok nyögni később.

Köszönöm a jótanácsokat mindőtöknek! ;)

#362 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:32

idézet:
Ezt írta koro:

Tegnap tesztelgettem még zenékkel. A probléma akkor jön elő, ha sokat adok a magastartományra (hardveresen, az sblive mixerén keresztül állítom). És ez is inkább csak akkor, ha szar minőségű mp3 szól. CD-nél csak akkor jön elő, ha teljesen feltekerem a magast. Nem pattogó a hang, hanem olyan, mint mikor nem tud mit kezdeni a magassal: fingik egyet helyette...

Ha én ezt hatalmas dobozt elviszem szervizbe, vissza sem hozom többet. :)
[/quote]

Szerintem akkor is gázos a tápja. Akkor szokott ilyeneket csinálni.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#363 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 12:41

Áruhitel nem megy? Én is arra vettem az erősítőt, nem volt egyben 115 ezrem...

#364 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 10:22

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Oké, köszi, majd utánajárok.

#365 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 10:25

idézet:
Ezt írta subvoice:
Áruhitel nem megy? Én is arra vettem az erősítőt, nem volt egyben 115 ezrem...[/quote]

Ahhoz kell egy biztos állás, olyanom meg nekem nincs. Néha van pénzem, akkor elköltöm. :)

Egyelőre hangfalakat veszek csak, talán.

#366 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 19:57

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#367 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 06:56

idézet:
Ezt írta ZoLLee:

és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?
[/quote]

Akkor nem puffog, hanem torz, recseg.

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#368 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 08. 22:01

Üdv ALL!

Nemrég felajánlottak számomra egy:
Acoustic solutions DS 533 (5.1-es) hangfalrendszert beépített Dolby Decoder -el. (stereo RCA, Coaxial és Optikai csatlakozása van csak)

[url="http://"http://www.acousticsolutions.net/product.asp?ID=112"]http://www.acoustics...duct.asp?ID=112[/url]

Sajnos kipróbálni nem tudtam ott most, mert nem volt a gyereknek digitális kimenete a hangkártyáján.

Tud valaki erről a hangfalrendszerről valamit mondani?
Találkozott már vele valaki?
Sajnos a neten sem találtam túl sok információt róla.
Az biztos, hogy a mély az fa, és a távírányítójával minden opció vezérelhető. (bár tudom ez nem jelent semmit)

Illetve azt szeretném tudni,hogy ha csak digitálisan (pl Coaxial) tudom tehát összekötni, akkor nincs ennek valami hátránya? pl. játékra gondolok, illetve, hogy ott van mindig a decoder...)

Most live 5.1-em van. Tervezem, esetleg veszek Audigy 2-öt. Mind a 2 vel össze lehet normálisan kötni az ilyent? Lehet valahol kapni átalakítót amivel a kártyánlévő csatlakozót össze lehet hozni a normál Coaxial kábellel vagy az optikaivan (Audigy 2 és 5.1 -nél is érdekel)?

Előre is köszi a válaszokat.
World-Soft

#369 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 10:49

Alcet Lansing 4100 kaphato a Mistral-ban 22eFt+afaert, mig mindenhol mashol minimum 40+afa az ara.

Senkit ne tevesszen meg, hogy ok 4100 Select neven aruljak, ennek mashol is ez a neve.

Kép

#370 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 00:15

megvettem bluefishnél a genius 5.1, 43 volt bruttó
nem is értem mért vártam eddig, és nem vettem meg már féléve
elégedett vagyok vele, szerintem amit egy pcs hangrendszertől el lehet várni azt bőven tudja
letöltöttem rakat vobsamplet (dolby digital, meg prologic szignálok) és kiváló, szerintem

megnéztem ma este a tears of the sunt, és talán a center kicsit gyenge, legalábbis igy első hallásra

ja, egyébként a hátsó hangfalakat kapásbol kihuztam, és az elsőket raktam oda, elsőnek meg két régebbi Philipset raktam be (nagyon nevetségesen néznek ki a hátso "hangfalak", csak effektekre jok imho)

lényeg: megérte az árát, ha ennél jobbat akarok 100al többet kéne költenem, ha meg x év mulva fejlesztés lesz (lesz pénzem pl) akkor ez átmegy a másik számgéphez, vagy a nagytévére

#371 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 08:25

ja, még egy kérdés
amit adtak kábelt kis vékonykának tünik, meg ha igazán jól akarom eldugni, akkor rövid is
milyen kábelt tudnátok ajánlani, amivel már érezhetően javulna a hangminőség, de még nem egetverően drága?

#372 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 09:26

idézet:
Ezt írta gameexpert:
ja, még egy kérdés
amit adtak kábelt kis vékonykának tünik, meg ha igazán jól akarom eldugni, akkor rövid is
milyen kábelt tudnátok ajánlani, amivel már érezhetően javulna a hangminőség, de még nem egetverően drága?
[/quote]

UTP CAT5 falikábel 100,-Ft alatt métere.

#373 Felhasználó inaktív   gameexpert 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 13:55

ez most poén volt? :) az árnyékolt utp kábel véletlenül nem netes hálozatok összedugására valo? :)
(én a hangfalakat szeretném jobban elhelyezve összedugni)

#374 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 14:17

idézet:
Ezt írta gameexpert:
ez most poén volt? :) az árnyékolt utp kábel véletlenül nem netes hálozatok összedugására valo? :)
(én a hangfalakat szeretném jobban elhelyezve összedugni)
[/quote]

Nem STP-t vagy FTP-t írtam. Azok az árnyékoltak.

Nem vicceltem egyébként.

#375 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 19:42

Valaki tudja hogy tudom összedugni az SB Live 5.1 digitális csatit a coaxiális hangfal zsinorjával?

Most vettem egy sztereo jack<---> RCA átalakítót.

Ha ezt ráteszem, akkor ez működni fog?

Vagy valami még kell?

Valamint mi kell, ha nem így, hanem optikai módon szeretném összekötni?...
World-Soft

#376 Felhasználó inaktív   koro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 07:27

idézet:
Ezt írta World-Soft:
Valaki tudja hogy tudom összedugni az SB Live 5.1 digitális csatit a coaxiális hangfal zsinorjával?

Most vettem egy sztereo jack<---> RCA átalakítót.

Ha ezt ráteszem, akkor ez működni fog?

Vagy valami még kell?

Valamint mi kell, ha nem így, hanem optikai módon szeretném összekötni?...
[/quote]

Kell egy erősítő a hangfal és a hangkari közé. :D

#377 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 12:35

idézet:
Ezt írta koro:

Kell egy erősítő a hangfal és a hangkari közé. :D
[/quote]

Az van a rendszerben. :)
Azért annyira nem vagyok főd.. :)))
World-Soft

#378 Felhasználó inaktív   Harger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 11. 14:11

Sziasztok!

Konkrét kérdés: Megéri a Jazz 9940 azt a plusz 20e-t, vagy inkább legyen Genius H.T.?

#379 Felhasználó inaktív   kerlas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 07:05

Üdv!

Egy kérdés: Van egy Audigy 1-em, meg egy TV kártya a gépben, ami a hangkártya line-in-jébe csatlakozik. Namármost, ha rákötöm a kis 5.1-es hangfalszettemet a hangkártyára, akkor nem lesz line-in, tehát nem tudok TV-t nézni, tehát a kérdés, hogy ilyenkor (ha 5.1 kimenetre van állítva a kártya) müködik-e az AUX, vagy a CD bemenet, vagy va valami más megoldás, hogy tudjak TV-t is nézni, meg az 5.1 is megmaradjon?
ASUS A8N-E, AMD Athlon64 3000+, Inno3D GeForce 7900GT 256Mb, Zalman ZM80C-HP, 2x512MB PC3200 DDR-Ram (Hynix),SoundBlaster Audigy 2Zs, 120GB Seagate (7200 RPM 8Mb cache), 200Gb Samsung (7200 RPM 8Mb cache), Pioneer DVD-119 16x/40x DVD, Philips DVDR885P 8x DVD+RW

#380 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 12. 15:15

Az aux minden további nélkül menni fog. A hangerő beállitásokat meg majd megnézed hogy egyáltalán engedélyezve van e az a bemenet.
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.