idézet:
Ezt írta subvoice:
(...)Kezdetnek egy erősítő és két hangdoboz is megteszi, ez a kettő - ha szűkösek az anyagi keretek - lehet akár kisebb is, később majd jó lesz hátulra. Ha szépen lassan, folyamatosan építed fel a rendszert, akkor nem annyira megterhelő, mintha egyben akarnád az egészet megvenni.[/quote]
Persze, de a két hangfal+erősítő is elég szép összeg lehet, viszont ez a kettő mindenképpen kell.Megpróbálkozom a Genius-al és a JPW sugárzókkal, egy erősítőt csak ki tudok nyögni később.
Köszönöm a jótanácsokat mindőtöknek!![]()
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 06. 05. 12:31
Elküldve: 2003. 06. 05. 12:32
idézet:
Ezt írta koro:
Tegnap tesztelgettem még zenékkel. A probléma akkor jön elő, ha sokat adok a magastartományra (hardveresen, az sblive mixerén keresztül állítom). És ez is inkább csak akkor, ha szar minőségű mp3 szól. CD-nél csak akkor jön elő, ha teljesen feltekerem a magast. Nem pattogó a hang, hanem olyan, mint mikor nem tud mit kezdeni a magassal: fingik egyet helyette...
Ha én ezt hatalmas dobozt elviszem szervizbe, vissza sem hozom többet.[/quote]
Szerintem akkor is gázos a tápja. Akkor szokott ilyeneket csinálni.
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 06. 05. 12:41
Elküldve: 2003. 06. 06. 10:22
idézet:
Ezt írta DDL:
Üdv: DDL[/quote]
Oké, köszi, majd utánajárok.
Elküldve: 2003. 06. 06. 10:25
idézet:
Ezt írta subvoice:
Áruhitel nem megy? Én is arra vettem az erősítőt, nem volt egyben 115 ezrem...[/quote]
Ahhoz kell egy biztos állás, olyanom meg nekem nincs. Néha van pénzem, akkor elköltöm.
Egyelőre hangfalakat veszek csak, talán.
Elküldve: 2003. 06. 07. 19:57
idézet:
Ezt írta DDL:
Üdv: DDL[/quote]
és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?
Elküldve: 2003. 06. 08. 06:56
idézet:
Ezt írta ZoLLee:
és ha nem táp csak egy sima túlvezérlés?[/quote]
Akkor nem puffog, hanem torz, recseg.
Elküldve: 2003. 06. 08. 22:01
Nemrég felajánlottak számomra egy:
Acoustic solutions DS 533 (5.1-es) hangfalrendszert beépített Dolby Decoder -el. (stereo RCA, Coaxial és Optikai csatlakozása van csak)
[url="http://"http://www.acousticsolutions.net/product.asp?ID=112"]http://www.acoustics...duct.asp?ID=112[/url]
Sajnos kipróbálni nem tudtam ott most, mert nem volt a gyereknek digitális kimenete a hangkártyáján.
Tud valaki erről a hangfalrendszerről valamit mondani?
Találkozott már vele valaki?
Sajnos a neten sem találtam túl sok információt róla.
Az biztos, hogy a mély az fa, és a távírányítójával minden opció vezérelhető. (bár tudom ez nem jelent semmit)
Illetve azt szeretném tudni,hogy ha csak digitálisan (pl Coaxial) tudom tehát összekötni, akkor nincs ennek valami hátránya? pl. játékra gondolok, illetve, hogy ott van mindig a decoder...)
Most live 5.1-em van. Tervezem, esetleg veszek Audigy 2-öt. Mind a 2 vel össze lehet normálisan kötni az ilyent? Lehet valahol kapni átalakítót amivel a kártyánlévő csatlakozót össze lehet hozni a normál Coaxial kábellel vagy az optikaivan (Audigy 2 és 5.1 -nél is érdekel)?
Előre is köszi a válaszokat.
Elküldve: 2003. 06. 09. 10:49
Senkit ne tevesszen meg, hogy ok 4100 Select neven aruljak, ennek mashol is ez a neve.
Elküldve: 2003. 06. 10. 00:15
nem is értem mért vártam eddig, és nem vettem meg már féléve
elégedett vagyok vele, szerintem amit egy pcs hangrendszertől el lehet várni azt bőven tudja
letöltöttem rakat vobsamplet (dolby digital, meg prologic szignálok) és kiváló, szerintem
megnéztem ma este a tears of the sunt, és talán a center kicsit gyenge, legalábbis igy első hallásra
ja, egyébként a hátsó hangfalakat kapásbol kihuztam, és az elsőket raktam oda, elsőnek meg két régebbi Philipset raktam be (nagyon nevetségesen néznek ki a hátso "hangfalak", csak effektekre jok imho)
lényeg: megérte az árát, ha ennél jobbat akarok 100al többet kéne költenem, ha meg x év mulva fejlesztés lesz (lesz pénzem pl) akkor ez átmegy a másik számgéphez, vagy a nagytévére
Elküldve: 2003. 06. 10. 08:25
amit adtak kábelt kis vékonykának tünik, meg ha igazán jól akarom eldugni, akkor rövid is
milyen kábelt tudnátok ajánlani, amivel már érezhetően javulna a hangminőség, de még nem egetverően drága?
Elküldve: 2003. 06. 10. 09:26
idézet:
Ezt írta gameexpert:
ja, még egy kérdés
amit adtak kábelt kis vékonykának tünik, meg ha igazán jól akarom eldugni, akkor rövid is
milyen kábelt tudnátok ajánlani, amivel már érezhetően javulna a hangminőség, de még nem egetverően drága?[/quote]
UTP CAT5 falikábel 100,-Ft alatt métere.
Elküldve: 2003. 06. 10. 13:55
(én a hangfalakat szeretném jobban elhelyezve összedugni)
Elküldve: 2003. 06. 10. 14:17
idézet:
Ezt írta gameexpert:
ez most poén volt?az árnyékolt utp kábel véletlenül nem netes hálozatok összedugására valo?
![]()
(én a hangfalakat szeretném jobban elhelyezve összedugni)[/quote]
Nem STP-t vagy FTP-t írtam. Azok az árnyékoltak.
Nem vicceltem egyébként.
Elküldve: 2003. 06. 10. 19:42
Most vettem egy sztereo jack<---> RCA átalakítót.
Ha ezt ráteszem, akkor ez működni fog?
Vagy valami még kell?
Valamint mi kell, ha nem így, hanem optikai módon szeretném összekötni?...
Elküldve: 2003. 06. 11. 07:27
idézet:
Ezt írta World-Soft:
Valaki tudja hogy tudom összedugni az SB Live 5.1 digitális csatit a coaxiális hangfal zsinorjával?
Most vettem egy sztereo jack<---> RCA átalakítót.
Ha ezt ráteszem, akkor ez működni fog?
Vagy valami még kell?
Valamint mi kell, ha nem így, hanem optikai módon szeretném összekötni?...[/quote]
Kell egy erősítő a hangfal és a hangkari közé.![]()
Elküldve: 2003. 06. 11. 12:35
idézet:
Ezt írta koro:
Kell egy erősítő a hangfal és a hangkari közé.[/quote]
Az van a rendszerben.
Azért annyira nem vagyok főd..))
Elküldve: 2003. 06. 11. 14:11
Konkrét kérdés: Megéri a Jazz 9940 azt a plusz 20e-t, vagy inkább legyen Genius H.T.?
Elküldve: 2003. 06. 12. 07:05
Egy kérdés: Van egy Audigy 1-em, meg egy TV kártya a gépben, ami a hangkártya line-in-jébe csatlakozik. Namármost, ha rákötöm a kis 5.1-es hangfalszettemet a hangkártyára, akkor nem lesz line-in, tehát nem tudok TV-t nézni, tehát a kérdés, hogy ilyenkor (ha 5.1 kimenetre van állítva a kártya) müködik-e az AUX, vagy a CD bemenet, vagy va valami más megoldás, hogy tudjak TV-t is nézni, meg az 5.1 is megmaradjon?
Elküldve: 2003. 06. 12. 15:15

Súgó
A téma zárva.