HWSW Informatikai Kerekasztal: Hangfalrendszer II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hangfalrendszer II.

#561 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 27. 22:20

idézet:
Ezt írta DDL:

Aztán minek? Hogy körberöhöghess? Hát hülye vagyok én? Az vagyok de ennyire talán mégsem. Majd, ha nem csak megnézed a Heybrook-ot, hanem meghallgatod akkor talán.

Üdv: DDL
[/quote]
Ugyan nem én voltam a kérdező, és nem is nekem válaszoltál de engem nagyon érdekel, hogy mit lehet összehozni használt cuccokból. (Ui.: én meghallgattam a Heybrook-ot ;)) Ha nem sok idő és van kedved leírni, de ide nem írod priviben is szívesen olvasom :) Kíváncsiság nagy úr :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#562 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 30. 13:11

:eek: :eek:

Én komolyan kérdeztem! Szívesen meg is hallgatnám a Heybrook-okat, csak még nem volt rá lehetőségem.

Tényleg érdekel a véleményed...

#563 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 09:40

DDL! :)

Várok...

#564 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 09:57

idézet:
Ezt írta THX:
DDL! :)

Várok...
[/quote]

Várjál...

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#565 Felhasználó inaktív   THX 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 12:57

Most komolyan ennyi?! :(

Írd meg legalább priviben!

Nem cseszegetlek, télleg érdekel! :D

#566 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 16:30

Megadom magamnak a kegyelemdöfést...

1. szerezz 2 sztereó erősítőt a '80-as évekből. Orion SE260(15-20e), Unitra WS211D (5-6e), Orion SE1025(B) (5-6e), Luxmann (20-25e), NAD (15-25e) stb. Bármit csak VIDI-t ne. Lehetőleg egyformát.

2. szerezz 2 pár hangdobozt kicsit-nagyot. Lehetőleg egyformát. Orion HS280 (5-8e), Orion HS500 (10-12e), Orion HS200, HS400, HS20, HS40 (3-8e), Vidi DC2050E (8-10e). JPW Sonata, MLI310 (20-25e), Mission 761 (15-25e). Preludium B31 (25-30e) stb.

3. Csinálj, vagy csináltass erősítőt 4*20W-osat (kb. 30e). Ebben tudok segíteni rajzzal stb.

4. kábelnek használj CAT5 UTP falikábelt.

Ha összeszeded a favoritjaimat elbújhat mellette minden szempontból az összes PC-s házimozis vackeráj.

Favorit erősítő:
  • Orion SE260
  • Unitra WS211D
  • esetleg Orion SE1025B

Favorit hangdoboz:
  • Orion HS280
  • Orion HS500
  • Orion HS20
  • Vidi DC2050E

Ez így ha a nagy Orionnal számolunk akkor kb. 60-65 ropi. Ha az olcsóbb Unitra-val, vagy a mini Orionnal akkor 50-55 ropi. Ezt a rendszert már "emberszámba" veszem.

[ 2003. szeptember 03.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. szeptember 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#567 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 16:53

idézet:
Ezt írta DDL:
Megadom magamnak a kegyelemdöfést...

[/quote]

vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit :( )
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?

#568 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 17:55

idézet:
Ezt írta Boba:

vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit :( )
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?
[/quote]

Arra azért felhívom a figyelmet, hogy nem könnyű beszerezni pont ezeket, de bizikben, zálogházakban, árveréseken, aprókban szintem folyamatosan fellelhetőek.

A Heybrook-ot nem szabad. Legfeljebb a régebbi HB2R, vagy a HB3-as tipusra. Milyen Cambridge?

#569 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 20:33

Cambridge audio A-500... az előző szövegem asszem benyelte a fórum. grr.

#570 Felhasználó inaktív   dwiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 09. 03. 22:41

Az ORION HT-520 tescoban most 25.000,- Ft!!!
(World-Soft a 9 oldal magasságában ír a hangfalról. Akkor még - június magasságában - 45.000,- Ft volt... Ja első nap volt akcióban a tescoban, és én vittem el az utcsó kiálított darabot itt nálunk Győrben. Hogy lesz e még bizonytalan...)

Azért kérdésem is lenne.
5.1-es bemenete két féle van a kütyün.
1. 6xRCA (FL,FR,RR,RL,Cen,Sub)
2. 1db "9-pinDin"

Na most a kérdés a következő:
Nem erősítőre, hanem 5.1-es hangkártyára menne (ideiglenesen legalábbis biztosan)
Naszóval: Adtak hozzá egy egyik végén Din, másik végén 6db RCA csatlakozós kábelt (tehát önmagába faszán be tudnám dugni :))
A hangkarin 3db jack van ugye (sub/center,FL/FR,RL/RR/), gondolom ez minden 5.1-es hangkártyán így van.
Na most ha a megfelelő RCA-kat közösítem jackra (3db-ra), aztán be a hangkártyába, Din-t pedig a Hangfalkütyübe, az úgy jó lesz e?
Vagy másik variáció (gondolom mert ilyen kábelt nem mellékeltek) hogy 6-6 RCA mindkét végen, és abból az egyik 6 bol 3jack gyártva, avagy 3. megoldás eleve olyan kábel hogy 6RCA/3jack.
Egyáltalán van e különbség a módszerek között, vagy tök mindegy? (Ez első megoldás volna nekem a legjobb, ha az úgy jó)
Szóval hózzáértők válaszát várnám köszönettel.

Ja és még egy (bár ez már erősseben lamer kérdés), hogy a hangkarin van "Optical SPDIF jack" és "Coaxial SPDIF jack". Ezeket tudom e esetlegesen a hangfalhoz kapcsolni, vagy mivel a hangfalon nincs "ellenpár", ezért ki van csukva (én erre tippelek, de nem értek hozzá...)?

Ja és minnél előbb keressétek fel a hozzátok közeli nagyteszkót (mármint azok akik olcson akarnak venni közepes - számteches hangfalak között közepes - minőségű hangfalat. Mert ugye a - World-Soft kolléga álltal -leírtak alapján a fadobozos geniussal egy kategória. Ránézésre ;) nekem is naggyon bejön, kipróbálni még sajna nem tudtam a fenti okok miatt...)
Üdv: dwiki

#571 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 04. 06:47

idézet:
Ezt írta Boba:
Cambridge audio A-500... az előző szövegem asszem benyelte a fórum. grr.[/quote]

Ha le akarod cserélni akkor tudok tipusokat, de azok nem ez a 20÷30e-s kategória.
Bár ha nem vagy teljesen analfabéta az elektronikához akkor az ORION SE260-ban hatalmas lehetőségek szunnyadnak.

#572 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 04. 11:25

idézet:
Ezt írta DDL:
3. Csinálj, vagy csináltass erősítőt 4*20W-osat (kb. 30e). Ebben tudok segíteni rajzzal stb.
[/quote]

Nekem is segítenél? Igaz, itt offtopic én sima sztereo erősítőt szeretnék, gondoltam belefognék a közeljövőben egy csöves erősítő építésébe. Jó lenne utánépíteni valamilyen jólsikerült típust, pl. Audio Research, Conrad Johnson, Copland, stb. valamelyik típusát. Ilyesmihez is van esetleg rajzod?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#573 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 04. 12:38

idézet:
Ezt írta EV6:

Nekem is segítenél? Igaz, itt offtopic én sima sztereo erősítőt szeretnék, gondoltam belefognék a közeljövőben egy csöves erősítő építésébe. Jó lenne utánépíteni valamilyen jólsikerült típust, pl. Audio Research, Conrad Johnson, Copland, stb. valamelyik típusát. Ilyesmihez is van esetleg rajzod?
[/quote]

Rajz lenne róluk, de a lényeg a kimenőtrafó nincs meg. Nem is nagyon közlik. Enélkül meg csak rossz utánzat lehet. Viszont, ha tudsz jó kimenőt gyártani akkor "tied a világ".

Mennyit szánnál rá?

#574 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 04. 12:57

Igen, a kienőtrafó a csövesek Achilles-sarka, hogy mennyire fog sikerülni az majd kiderül. Mindenesetre "meg fogom próbálni".

Hogy érted, hogy mennyit szánnék rá? A komplett erősítőre vagy a rajzra? Úgy számolok, hogy 150-200k között egészen jó csöveseket kapni használtan (ok, ARC-t nem...), ennek max. a felét szánnám az építésre. Azt már tudom, hogy a jó minőségű csövek, vasmagok, tekercshuzalok sem olcsók, szóval...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#575 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 04. 13:03

idézet:
Ezt írta EV6:
Igen, a kienőtrafó a csövesek Achilles-sarka, hogy mennyire fog sikerülni az majd kiderül. Mindenesetre "meg fogom próbálni".

Hogy érted, hogy mennyit szánnék rá? A komplett erősítőre vagy a rajzra? Úgy számolok, hogy 150-200k között egészen jó csöveseket kapni használtan (ok, ARC-t nem...), ennek max. a felét szánnám az építésre. Azt már tudom, hogy a jó minőségű csövek, vasmagok, tekercshuzalok sem olcsók, szóval...
[/quote]

A rajzért nem is fogadnék el semmit. Legfeljebb annyit: kösz. ;)

100 alatt ne nagyon fogj hozzá utánépítésnek.

Nézd meg [url="http://"http://ww3.szentes.hu/partnerek/gadget/amp_h.htm"]ezt[/url]

#576 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 05. 11:58

idézet:
Ezt írta DDL:

Nézd meg [url="http://"http://ww3.szentes.hu/partnerek/gadget/amp_h.htm"]ezt[/url]

[/quote]

Kösz előre is :)

Érdekes az oldal, amit ajánlottál, ismered őket? Igényesen építik ezeket az erősítőket?

(Ha ebben a topicban elárulnánk, hogy 5/7W-os erősítőt ajánlottál, ami 195000 Ft-ba kerül... :D )

#577 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 05. 14:53

idézet:
Ezt írta DDL:

Ha le akarod cserélni akkor tudok tipusokat, de azok nem ez a 20÷30e-s kategória.
Bár ha nem vagy teljesen analfabéta az elektronikához akkor az ORION SE260-ban hatalmas lehetőségek szunnyadnak.

[/quote]
elektronikához nemigazán értek... most időm sem lenne sajna ilyenre (deákpolgármester választás rulz... szavazz rám! :D)

#578 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 05. 16:03

idézet:
Ezt írta EV6:

Kösz előre is :)

Érdekes az oldal, amit ajánlottál, ismered őket? Igényesen építik ezeket az erősítőket?

(Ha ebben a topicban elárulnánk, hogy 5/7W-os erősítőt ajánlottál, ami 195000 Ft-ba kerül... :D )
[/quote]

A 300B csöveset nem (nem szeretem). De az EA057-es reinkarnációt már raktam össze ismerősnek. Elég jó a kimenője. Most én a 6C33C-EB SE csövit barkácsolom, de csak a kimenőt veszem meg. A tőbbit én tervezem hozzá.
A dobozuk viszont elég - hogy is mondjam - furcsa. Nem rosszak, de furák. Belöl az összerakás nem rossz. De szerintem a kit-et kell megvenni és magadnak összerakni.

Van egyfajta hangzásviláguk ami nem éppen ARC-s, de ien kellemes.

(van azért közöttük 15W-os is meg 40W-os is. ;) )

#579 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 05. 16:05

idézet:
Ezt írta Boba:

elektronikához nemigazán értek... most időm sem lenne sajna ilyenre (deákpolgármester választás rulz... szavazz rám! :D)
[/quote]

Szavaznék én de szerintem már kiöregedtem ebből a korból...

#580 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 05. 16:19

idézet:
Ezt írta DDL:

[/quote]

Nocsak... 2kiló nem is túl sok 300B-vel épített csöves fokozatért...

Azt vajon lehet tudni, hogy milyen gyártmányúak azok a csövek? A Western Electric pl. gyárt manapság is ilyeneket, viszont náluk a párba válogatott két cső cca. 1000$ körül van...

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.