idézet:
Ezt írta DDL:
Aztán minek? Hogy körberöhöghess? Hát hülye vagyok én? Az vagyok de ennyire talán mégsem. Majd, ha nem csak megnézed a Heybrook-ot, hanem meghallgatod akkor talán.
Üdv: DDL[/quote]
Ugyan nem én voltam a kérdező, és nem is nekem válaszoltál de engem nagyon érdekel, hogy mit lehet összehozni használt cuccokból. (Ui.: én meghallgattam a Heybrook-ot) Ha nem sok idő és van kedved leírni, de ide nem írod priviben is szívesen olvasom
Kíváncsiság nagy úr
![]()
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 08. 27. 22:20
Elküldve: 2003. 08. 30. 13:11
Én komolyan kérdeztem! Szívesen meg is hallgatnám a Heybrook-okat, csak még nem volt rá lehetőségem.
Tényleg érdekel a véleményed...
Elküldve: 2003. 09. 03. 09:57
idézet:
Ezt írta THX:
DDL!![]()
Várok...[/quote]
Várjál...
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 09. 03. 12:57
Írd meg legalább priviben!
Nem cseszegetlek, télleg érdekel!
Elküldve: 2003. 09. 03. 16:30
1. szerezz 2 sztereó erősítőt a '80-as évekből. Orion SE260(15-20e), Unitra WS211D (5-6e), Orion SE1025(B) (5-6e), Luxmann (20-25e), NAD (15-25e) stb. Bármit csak VIDI-t ne. Lehetőleg egyformát.
2. szerezz 2 pár hangdobozt kicsit-nagyot. Lehetőleg egyformát. Orion HS280 (5-8e), Orion HS500 (10-12e), Orion HS200, HS400, HS20, HS40 (3-8e), Vidi DC2050E (8-10e). JPW Sonata, MLI310 (20-25e), Mission 761 (15-25e). Preludium B31 (25-30e) stb.
3. Csinálj, vagy csináltass erősítőt 4*20W-osat (kb. 30e). Ebben tudok segíteni rajzzal stb.
4. kábelnek használj CAT5 UTP falikábelt.
Ha összeszeded a favoritjaimat elbújhat mellette minden szempontból az összes PC-s házimozis vackeráj.
Favorit erősítő:
- Orion SE260
- Unitra WS211D
- esetleg Orion SE1025B
Favorit hangdoboz:
- Orion HS280
- Orion HS500
- Orion HS20
- Vidi DC2050E
Ez így ha a nagy Orionnal számolunk akkor kb. 60-65 ropi. Ha az olcsóbb Unitra-val, vagy a mini Orionnal akkor 50-55 ropi. Ezt a rendszert már "emberszámba" veszem.
[ 2003. szeptember 03.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. szeptember 05.: DDL szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 03. 16:53
idézet:
Ezt írta DDL:
Megadom magamnak a kegyelemdöfést...
[/quote]
vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit)
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?
Elküldve: 2003. 09. 03. 17:55
idézet:
Ezt írta Boba:
vagycsak eccerűen király csávónak tartalak...(már adtam szóval már nem adhatok, csak szóbelit)
thx a leírást, 1 kérdésem van. ha összehozom a pénzt mondjuk akkor érdemes lecserélni HB+Cambridge cuccost?[/quote]
Arra azért felhívom a figyelmet, hogy nem könnyű beszerezni pont ezeket, de bizikben, zálogházakban, árveréseken, aprókban szintem folyamatosan fellelhetőek.
A Heybrook-ot nem szabad. Legfeljebb a régebbi HB2R, vagy a HB3-as tipusra. Milyen Cambridge?
Elküldve: 2003. 09. 03. 20:33
Elküldve: 2003. 09. 03. 22:41
(World-Soft a 9 oldal magasságában ír a hangfalról. Akkor még - június magasságában - 45.000,- Ft volt... Ja első nap volt akcióban a tescoban, és én vittem el az utcsó kiálított darabot itt nálunk Győrben. Hogy lesz e még bizonytalan...)
Azért kérdésem is lenne.
5.1-es bemenete két féle van a kütyün.
1. 6xRCA (FL,FR,RR,RL,Cen,Sub)
2. 1db "9-pinDin"
Na most a kérdés a következő:
Nem erősítőre, hanem 5.1-es hangkártyára menne (ideiglenesen legalábbis biztosan)
Naszóval: Adtak hozzá egy egyik végén Din, másik végén 6db RCA csatlakozós kábelt (tehát önmagába faszán be tudnám dugni
A hangkarin 3db jack van ugye (sub/center,FL/FR,RL/RR/), gondolom ez minden 5.1-es hangkártyán így van.
Na most ha a megfelelő RCA-kat közösítem jackra (3db-ra), aztán be a hangkártyába, Din-t pedig a Hangfalkütyübe, az úgy jó lesz e?
Vagy másik variáció (gondolom mert ilyen kábelt nem mellékeltek) hogy 6-6 RCA mindkét végen, és abból az egyik 6 bol 3jack gyártva, avagy 3. megoldás eleve olyan kábel hogy 6RCA/3jack.
Egyáltalán van e különbség a módszerek között, vagy tök mindegy? (Ez első megoldás volna nekem a legjobb, ha az úgy jó)
Szóval hózzáértők válaszát várnám köszönettel.
Ja és még egy (bár ez már erősseben lamer kérdés), hogy a hangkarin van "Optical SPDIF jack" és "Coaxial SPDIF jack". Ezeket tudom e esetlegesen a hangfalhoz kapcsolni, vagy mivel a hangfalon nincs "ellenpár", ezért ki van csukva (én erre tippelek, de nem értek hozzá...)?
Ja és minnél előbb keressétek fel a hozzátok közeli nagyteszkót (mármint azok akik olcson akarnak venni közepes - számteches hangfalak között közepes - minőségű hangfalat. Mert ugye a - World-Soft kolléga álltal -leírtak alapján a fadobozos geniussal egy kategória. Ránézésre
Elküldve: 2003. 09. 04. 06:47
idézet:
Ezt írta Boba:
Cambridge audio A-500... az előző szövegem asszem benyelte a fórum. grr.[/quote]
Ha le akarod cserélni akkor tudok tipusokat, de azok nem ez a 20÷30e-s kategória.
Bár ha nem vagy teljesen analfabéta az elektronikához akkor az ORION SE260-ban hatalmas lehetőségek szunnyadnak.
Elküldve: 2003. 09. 04. 11:25
idézet:
Ezt írta DDL:
3. Csinálj, vagy csináltass erősítőt 4*20W-osat (kb. 30e). Ebben tudok segíteni rajzzal stb.
[/quote]
Nekem is segítenél? Igaz, itt offtopic én sima sztereo erősítőt szeretnék, gondoltam belefognék a közeljövőben egy csöves erősítő építésébe. Jó lenne utánépíteni valamilyen jólsikerült típust, pl. Audio Research, Conrad Johnson, Copland, stb. valamelyik típusát. Ilyesmihez is van esetleg rajzod?
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 09. 04. 12:38
idézet:
Ezt írta EV6:
Nekem is segítenél? Igaz, itt offtopic én sima sztereo erősítőt szeretnék, gondoltam belefognék a közeljövőben egy csöves erősítő építésébe. Jó lenne utánépíteni valamilyen jólsikerült típust, pl. Audio Research, Conrad Johnson, Copland, stb. valamelyik típusát. Ilyesmihez is van esetleg rajzod?[/quote]
Rajz lenne róluk, de a lényeg a kimenőtrafó nincs meg. Nem is nagyon közlik. Enélkül meg csak rossz utánzat lehet. Viszont, ha tudsz jó kimenőt gyártani akkor "tied a világ".
Mennyit szánnál rá?
Elküldve: 2003. 09. 04. 12:57
Hogy érted, hogy mennyit szánnék rá? A komplett erősítőre vagy a rajzra? Úgy számolok, hogy 150-200k között egészen jó csöveseket kapni használtan (ok, ARC-t nem...), ennek max. a felét szánnám az építésre. Azt már tudom, hogy a jó minőségű csövek, vasmagok, tekercshuzalok sem olcsók, szóval...
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 09. 04. 13:03
idézet:
Ezt írta EV6:
Igen, a kienőtrafó a csövesek Achilles-sarka, hogy mennyire fog sikerülni az majd kiderül. Mindenesetre "meg fogom próbálni".
Hogy érted, hogy mennyit szánnék rá? A komplett erősítőre vagy a rajzra? Úgy számolok, hogy 150-200k között egészen jó csöveseket kapni használtan (ok, ARC-t nem...), ennek max. a felét szánnám az építésre. Azt már tudom, hogy a jó minőségű csövek, vasmagok, tekercshuzalok sem olcsók, szóval...[/quote]
A rajzért nem is fogadnék el semmit. Legfeljebb annyit: kösz.![]()
100 alatt ne nagyon fogj hozzá utánépítésnek.
Nézd meg [url="http://"http://ww3.szentes.hu/partnerek/gadget/amp_h.htm"]ezt[/url]
Elküldve: 2003. 09. 05. 11:58
idézet:
Ezt írta DDL:
Nézd meg [url="http://"http://ww3.szentes.hu/partnerek/gadget/amp_h.htm"]ezt[/url]
Kösz előre is![]()
Érdekes az oldal, amit ajánlottál, ismered őket? Igényesen építik ezeket az erősítőket?
(Ha ebben a topicban elárulnánk, hogy 5/7W-os erősítőt ajánlottál, ami 195000 Ft-ba kerül...)
Elküldve: 2003. 09. 05. 14:53
idézet:
Ezt írta DDL:
Ha le akarod cserélni akkor tudok tipusokat, de azok nem ez a 20÷30e-s kategória.
Bár ha nem vagy teljesen analfabéta az elektronikához akkor az ORION SE260-ban hatalmas lehetőségek szunnyadnak.
elektronikához nemigazán értek... most időm sem lenne sajna ilyenre (deákpolgármester választás rulz... szavazz rám!)
Elküldve: 2003. 09. 05. 16:03
idézet:
Ezt írta EV6:
Kösz előre is![]()
Érdekes az oldal, amit ajánlottál, ismered őket? Igényesen építik ezeket az erősítőket?
(Ha ebben a topicban elárulnánk, hogy 5/7W-os erősítőt ajánlottál, ami 195000 Ft-ba kerül...)[/quote]
A 300B csöveset nem (nem szeretem). De az EA057-es reinkarnációt már raktam össze ismerősnek. Elég jó a kimenője. Most én a 6C33C-EB SE csövit barkácsolom, de csak a kimenőt veszem meg. A tőbbit én tervezem hozzá.
A dobozuk viszont elég - hogy is mondjam - furcsa. Nem rosszak, de furák. Belöl az összerakás nem rossz. De szerintem a kit-et kell megvenni és magadnak összerakni.
Van egyfajta hangzásviláguk ami nem éppen ARC-s, de ien kellemes.
(van azért közöttük 15W-os is meg 40W-os is.)
Elküldve: 2003. 09. 05. 16:05
idézet:
Ezt írta Boba:
elektronikához nemigazán értek... most időm sem lenne sajna ilyenre (deákpolgármester választás rulz... szavazz rám!)[/quote]
Szavaznék én de szerintem már kiöregedtem ebből a korból...
Elküldve: 2003. 09. 05. 16:19
idézet:
Ezt írta DDL:
Nocsak... 2kiló nem is túl sok 300B-vel épített csöves fokozatért...
Azt vajon lehet tudni, hogy milyen gyártmányúak azok a csövek? A Western Electric pl. gyárt manapság is ilyeneket, viszont náluk a párba válogatott két cső cca. 1000$ körül van...

Súgó
A téma zárva.