HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#521 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 11. 09:15

:offtopic:
Viszont akkor ez már nem HDTV téma, tv vásárlással foglalkozo téma pedig nem egy van, van itt a multimediaban és a szigeten is.

Szerintem kívánatos lenne erről ott tárgyalni, főleg mivel ott már elég sok információ van a normál TV-kről. És a buktatóikról.

Idézet

Akarok venni egy HDTV-t (<300 ezer)

Ilyen nem létezik.
Még a csúcskategóriás nemHD tv-k is 300 felett vannak.

#522 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:38

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 8:15

:offtopic:

Igazad van. Viszont visszaolvasva egy honapot itt, es a szigeten minden hasonlo topikot vegignyalazva se talaltam ehhez (szorosan) kapcsolodo topikot.

Persze a rendszeremet gondoltam ugy felepiteni, hogy akar HDTV-t is ra lehessen dugni. Ahogy neztem ezeket a HDTV csodakat majd mindegyiknek van VGA bemenete, ezert gondoltam erre indulni.

Voltak kiserleteim TVkimenetes kartyakkal is(2 db-al) de egyik eredmenye se tetszett. (elkenodott szinek, nem allithato 16:9, ujjnyi feketeseg a TV szelein). Meg igazi 2fejes vidkartya kene(fuggetleniteni a szgeptol).

Mind1, tablat lattam, megallok.

Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#523 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:53

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 8:03

Bar egyelore valahogy utana kene neznem hogy mi fan terem ez a komponens jel, es miert nem jo VGA-val buheralni. Btw, TV felbontasa nincs 16millio szin, nem? En max 16bitre(16ezer) saccolnam. Amikor en kiraktam az NVIdiamat a TV-re es neztem egy filmet, el voltam ajulva milyen elmosodott rozsaszin a piros, es milyen ocsmanyak ugy altalaban a szinei. Amin meg TV-ket nezelodve dobbentem le, az hogy mennyire ugral a kep meg a legjobbakon is. Szoval a music TV (MTV) emplemaja egyiken(daewoo?), olyan 3 centit ugralt ide-oda(odatettem az ujjam).

Szoval akkor erdekelne, hogy mit hasznaljak ilyen tavolsag athidalasara? En nem ragaszkodom vga-hoz, felolem barmi lehet, csak valami linket adjatok;)

Krinyo irta:
>  Ha VGA-n keresztul akarod megoldani,

Ez tunt a legkezenfekvobbnek, de nekem barmi lehet, csak megvalositas szinten erdekel(tehat vidkartya, vagy mas kartya is van? Pl. egy pci-s vidkartya szeruseg, aminek korrekt TV-kimenete(s-video) van? kabel, meg atalakito(ha kell) es tv-bemenet)

Vagy lehet hogy alapot kerdezek, de TV-n milyen bemenetek leteznek?
Amit en lattam eddig:
VGA (egy TV-t talaltam)
SCART csatolo http://www.rfconcepts.co.uk/scart.jpg
S-VIDEO http://www.rfconcepts.co.uk/av.jpg (bal szelso)
Meg ugyanezen a kepen a 3 jobb oldali dugott hogy hivjak?(2 abbol szimpla hangbemenet)
En ugy gondoltam, hogy ezek szimpla dugo-elteresek, mert konnyeden egymasba alakithatok(egyszeru athuzalozassal, vagy egy ezresert lehet ilyet kapni: http://www.rfconcept...t-RCA_small.JPG )

Ezek kozul melyik hasznalhato? Milyen colorspace-szel(rgb, yuv) ? Meg hany herzek ezek?
(yuv-t se tudom mi az elonye az rgb-hez kepest)

Udv,
Khiraly

Ahogy kiveszem szavaidból neked erre lenne szükséged: http://www.depo.hu/?...&lid=1&csid=281

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 11. 11:56 -kor

#524 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 12:06

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 10:38

Igazad van. Viszont visszaolvasva egy honapot itt, es a szigeten minden hasonlo topikot vegignyalazva se talaltam ehhez (szorosan) kapcsolodo topikot.

Persze a rendszeremet gondoltam ugy felepiteni, hogy akar HDTV-t is ra lehessen dugni. Ahogy neztem ezeket a HDTV csodakat majd mindegyiknek van VGA bemenete, ezert gondoltam erre indulni.

Voltak kiserleteim TVkimenetes kartyakkal is(2 db-al) de egyik eredmenye se tetszett. (elkenodott szinek, nem allithato 16:9, ujjnyi feketeseg a TV szelein). Meg igazi 2fejes vidkartya kene(fuggetleniteni a szgeptol).

Mind1, tablat lattam, megallok.

Udv,
Khiraly

Egyébként mire kell? Mert ha TV-n akarod nézni a PC-n lejátszott filmeket hát akkor véleményem szerint nem érdemes vele nyüglődni. Persze csak akkor ha nincs egy igazán ütős videokártyád  :D

#525 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 12:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 11:06

Egyébként mire kell?

Eloszor arra gondoltam, hogy akar ki lehetne valtani a monitoromat is.(ha tudna legalabb 1024*768-at), de latva az arakat ez csak alom marad.

Igen, filmnezes(foleg), jatszani(strategiai, *nem* 3D), meg bongeszni.
PRojektort nem veszek a csalad tobbi tagja el van hatarolodva tole:-(

A tv-outos videokartyakkal az a gondom, hogy meg olyat nem lattam ami korrektet csinalt volna(kiveve a Matrox G400-at, de ez mar akkor is regi volt amikor a nvidiamat vettem).

De ugy latom hogy a problemam egyedi, es ezert uj topikot se erdemes nyitni.

Az azert erdekelne, hogy mekkora az elerheto legnagyobb felbontasu TV <3-400 ezer forintert?
Mert aminek VGA bemenete van, az gondolom tobbet tud, mint 576*768 ...

A 2.4 Ghz-en ketyego wireless SCART atjatszonak orulok, bar ez csak a kabel resze a problemanak.(ilyet lattam anno VGA-ra). De ez tenyleg nem HDTV. Valami forumot nem tud valaki?

#526 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:30

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 11:53

Az azert erdekelne, hogy mekkora az elerheto legnagyobb felbontasu TV <3-400 ezer forintert?

A 2.4 Ghz-en ketyego wireless SCART atjatszonak orulok, bar ez csak a kabel resze a problemanak.(ilyet lattam anno VGA-ra). De ez tenyleg nem HDTV. Valami forumot nem tud valaki?

Ebben a kategóriában (3-400Ft) is hagyományos 625 soros interlace elven működő TV-k vannak.
Csak több extrát tartalmaznak mint az olcsóbb típusok (100Hz, PIP, Digitális zajcsökkentés, Dolby Sorround, stb.). Bemenetben is ugyanaz mint a hagyományos TV-k esetén csak több min. 3 SCART van mely a compositon kívül még S-Video, RGB jelet is képes fogadni. Tehát a 3-400Ft kategóriába tartozó TV-re is max ugyanazt a jelet küldheted mint az olcsóbbakra.
Javaslom az alábbi linket.
http://www.ee.washin...n/ntsc/95x4.htm
meg ezt csak a fogalmak tisztázása végett /The Difference Between HDTV, EDTV, and SDTV/
http://www.projector...deo_signals.htm

Amit szeretnél arra a Plazma TV ( 1 millió alatt ne is keress) vagy projektor alkalmas.

Ütös kártya alatt pedig min. PNY NVIDIA Quadro FX 1000 típust értettem melynek ára kb. 270.000Ft
Egy ilyen kártyát már érdemes milliós eszközre kötni.  :D

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 11. 13:53 -kor

#527 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:36

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 13:53

Eloszor arra gondoltam, hogy akar ki lehetne valtani a monitoromat is.(ha tudna legalabb 1024*768-at), de latva az arakat ez csak alom marad.

Igen, filmnezes(foleg), jatszani(strategiai, *nem* 3D), meg bongeszni.
PRojektort nem veszek a csalad tobbi tagja el van hatarolodva tole:-(

A tv-outos videokartyakkal az a gondom, hogy meg olyat nem lattam ami korrektet csinalt volna(kiveve a Matrox G400-at, de ez mar akkor is regi volt amikor a nvidiamat vettem).

De ugy latom hogy a problemam egyedi, es ezert uj topikot se erdemes nyitni.

Khiraly < 400kHUF-ert 640x480-as bontasu 4:3-as vagy 1024x576-os bontasu 16:9-es TVt vehecc. Ha HDTVzni akarsz. A HDTV-be a belepo a NEC HT1000-es projektor 1735000Ft-ert.  Ugyanez WiFi-vel a Toshiba T-721 kepeben 2 millio. Valos 720p bontasu az InFocus ScreenPlay 7200 2125000Ftert. A plazmakivetitok, amik 720p/1080i-t tudnak ugy 5miller felett kezdodnek. Jo vasarlast :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#528 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 14:30

Ebben a kategóriában (3-400Ft) is hagyományos 625 soros interlace elven működő TV-k vannak.
Csak több extrát tartalmaznak mint az olcsóbb típusok (100Hz, PIP, Digitális zajcsökkentés, Dolby Sorround, stb.). Bemenetben is ugyanaz mint a hagyományos TV-k esetén csak több min. 3 SCART van mely a compositon kívül még S-Video, RGB jelet is képes fogadni. Tehát a 3-400Ft kategóriába tartozó TV-re is max ugyanazt a jelet küldheted mint az olcsóbbakra.
Javaslom az alábbi linket.
http://www.ee.washin...n/ntsc/95x4.htm

Amit szeretnél arra a Plazma TV ( 1 millió alatt ne is keress) vagy projektor alkalmas.

Ütös kártya alatt pedig min. PNY NVIDIA Quadro FX 1000 típust értettem melynek ára kb. 270.000Ft
Egy ilyen kártyát már érdemes milliós eszközre kötni.  :D

Naaa. azer 400kHUFert mar lehet kapni 480p-s tevet, igaz az meg nem HDTV ;)

#529 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:46

TV-vel monitort helyettesiteni egyaltalan nem jo otlet, vagy a szemed, vagy a penztarcad banja. A monitort is es a TV-t is tartsd meg arra, amire valo. 300 alatt lehet kapni normalis bemenetekkel rendelkezo NORMAL TV-t, pl itt van ez a Panasonic, de szamos masik gyartotol is lehet kapni. Ezen pl. van RGB bemenet a SCART-on keresztul. Mar csak egy RGB-kimenet kell a videokartyabol, melyre a forumon is talalsz megoldast...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#530 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 14:10

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 14:46

TV-vel monitort helyettesiteni egyaltalan nem jo otlet, vagy a szemed, vagy a penztarcad banja. A monitort is es a TV-t is tartsd meg arra, amire valo. 300 alatt lehet kapni normalis bemenetekkel rendelkezo NORMAL TV-t, pl itt van ez a Panasonic, de szamos masik gyartotol is lehet kapni. Ezen pl. van RGB bemenet a SCART-on keresztul. Mar csak egy RGB-kimenet kell a videokartyabol, melyre a forumon is talalsz megoldast...

Krinyo

Polo:
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#531 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 14:20

Hát igen. De megéri e. PC-hez mindennapi használatra egy jó 17" - 19" monitor. Filmnézésre TV és DVD lejátszó (RGB-n összekötve).

#532 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 18:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 13:20

Filmnézésre TV és DVD lejátszó (RGB-n összekötve).

Koszonom az ertelmes, es segitokesz hozzaszolasokat.
A belinkelt oldalaknak is kulon orultem.
Leirom ide, hogy minek neztem utana(hatha mas is orul, hogy nem kell angolul olvasgatnia, vagy mittomen;):
Standard Definition Television, or SDTV, ez az alap:
Eloszor kis TV-t gyartottak, es erre fejlesztettek ki, mert lassu volt az elektronnyalab pozicionalasa.
2 lépésben rajzolja ki a teljes képet:
ELőször csak a páratlanokat(1,3,5..479), utána csak a párosokat(2,4,...480), mind a kettő 1/60 mp be kerul, igy osszesen 1/30 alatt rajzol  ki egy képkockát. Majd ezután hagy 45 sornyi szünetet két képkocka között. Ez azért van, mert nem tudja rögtön újra fentre pozícionálni a sugárnyalábot.
Ez az interlacing. Tehát ezt hívják 480i-nek, vagy ha az ures(semmi informaciot nem tartalmazó) 45 sornyi szünetet is beleszámoljuk, akkor 525i-nek.
Ezzel a megoldással az a baj, hogy nagy képernyőkön már látszik az interlacing, és gyors mozgásoknal ,,elcsuszik'' a kép, fésüs(?) lesz tőle(minden második sort már újrarajzolt). Vagy ez még jobban látszik pl. a HírTV/CNN -nél, aho lalul folyamatosan megy piros alapon a szoveg. Az rondan néz ki nagyTV-n ami interlacing.

Enhanced Definition Television, or EDTV
Erre jött a megoldás, hogy ne felváltva rajzolja ki, hanem egyben az egészet(1,2,3,...480). Ez a progressiv scan.
Ezt 480p vagy 525p-nek hívják.

Erre külön figyelni kell. Csomó TV leírásában nem találtam meg a pregressiv scan képességet. Ez mi magyarul?
Namost ehhez az is kell, hogy a TV-out/DVD-lejátszó is 480p-vel adó eszköz legyen.
Ha nincs ilyen, akkor jon a deinterlacer/line doubler(digitális fésűs szűrő?). Ez osszekombinalja a paros es paratlan sorokat, es egyszerre rajzolja ki. H ajobb akkor valami elmosast is raereszt, hogy simabb legyen a kep.
Mivel ez fele annyi ideig tart, ezert egy frame alatt ketszer ugyanazt megjeleniti.

Kerdes: minden progressziv scanre kepes TV szuksegkeppen 100Hz? (forditva is igaz?)

High Definition Television (HDTV)

Amennyire kivettem HDTV-nel is meghagyták az interlace-inget, de a progressziv is jelen van.
Tehat van 1080i es 1080p is. Itt az interlacing-nél nem annyira lesz ,,szőrös'' a kép, mint az analógnál, mert nem torzulnak az egyes sorok egymáshoz képest. De ha valaki szépet akar, akkor itt is van progressziv scan.
Létezik még 720p HDTV formátum.
Ezek is mind sorok, es ha jol vettem ki, akkor itt 16:9 az alapertelmezett arany, szemben a hagyomanyos 4:3-nal.
Tehát 1280*720p és 1920*1080 i/p létezik.

Valamelyest tisztult a kép. Jó lenne még a PAL/NTSC szabványnak is utánanézni, de nem találok.(google-val allandóan valami TV adatlapját kapom meg.)
Ennyit tudok:
            lines       active      vertical    aspect      horizontal  frame rate  
                        lines       resolution  ratio       resolution              
NTSC        525         484         242         4/3         427         29.94       
PAL         625         575         290         4/3         425         25          
SECAM       625         575         290         4/3         465         25        

Itt a kérdésem az, hogy a vertical resolution az pont a fele a sorok számának; tehát itt csak az interlacing miatt irták így? Tehát végülis PAL 575 a sorok száma?
Továbbá a vízszintes felbontásnál az az igazi, tehát ténylegesen 425 pixel van vízszintesen?
Mert akkor 425*575 kellene hogy legyen, ami egyreszt nem egeszen 4:3 masreszt forditva kene lenni(tehat vizsintes oldal a hosszabb).

Ezekutan a lenyegi resz:
Ha a pal szabvany ennyit enged, akkor fix-en ott van a 4:3-as felbontas, megis hogyan csinalnak 16:9-et? Mas felbontassal? Vagy egy kepet automatikusan levagja a TV?
(Azt tudom hogy rendes adasoknal allithato, hogy levagja vagy szethuzza, vagy fekete maradjon a szele. Engem az erdekel, hogy vidkartyarol lehet-e mar alapba 16:9-es progressziv kepet adni, es ha lehet mekkora felbontassal?)

Tovabba talaltam meg DXR3-as kartyakat is, amik azon kivul hogy van TV bemenetuk van nemelyiken TV kimenet is. (mpeg2 streamet hardveresen kinyomja). Ennek szebb lehet a minosege?
Annyi elonye lenne, hogy fuggetlen lenne a monitortol(en meg ilyen twinview alomban elek).

Tudom hogy ez itt offtopik, de nem talalom hova kene irnom....,)

SFIJ: amit belinkeltel kapcsolast(VGA->scart), azzal az a baj, hogy interlacing lesz a scarton. Es elvileg a progressziv scan-es kep a legnagyobb elony amiota van szines tv(igy olvastam;)

Udv,
Khiraly

#533 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 18:53

khiraly.
1) Az interlacing nem hatrany. fogd fel egyfajta adattomorito videokodeknek. A lenyege: a lassan mozgo allo kepreszek eseten reszletdus kepet ad, mikozben mozgo targyak eseten a kep reszletessege csokken. Ez egy celszeru megoldas az emberi latas pszichovizualis tulajdonsagat figyelembe veve. az interlacinggel a felere lehetett csokkenteni anno az adasjel tovabbitasara szukseges savszelesseget. Ha a modern mpeg kodekeket nezed, voltakepp azok szoszerint ugyanazt teszik mint az 'interlacing': amozgo targyak reszletesseget, felbontasat csokkentik, csak sokkal fejlettebb modon, igy 5x-20x savszelesseg igeny takarithato meg. A PCsek/szamitogepesek undorodasa az interlacingtol abban gyokeredzik, hogy a szamitogepmonitor progressziv (tehat nem valtottsoros) letapogatast hasznal, es az interlace-elt anyagokat lejatszo programok hibasan, nem 'dekodoljak' a monitoron. Vannak videokartyak, amik ezt a dekodolast elvegzik: pl az Ati radon kartyai.

A TVsorok szama. Az emberi szem feloldasa 2ivperc, az elesletas meg kb egy 20fokos szogu kupfelulet adodik. Innen jon a kb 600 sornyi vizszintes bontas.

Framerate-ek: az amarikai rendszer eredendoen 60fps-es mig az europai 25fps-es volt. ez egyfelol jott a halozati frekikbol masfelol abbol a filmes tapasztalatbol, hogy legalabb 18 fps kell folyamatos mozgas erzekeltetesehez. a film 24 fps-sel pereg es a mozigep minden kepkockat 2x takar ki, hogy kevesbe 'vibraljon' a kep.

Tickerek villodzasa a tvkepen. Ez maramar megoldott kerdes. Az ok az, hogy egy 'teljes' savszelessegu rendszerre tervezett szamitogepes kepen az 'interlace' kodek kulonbozo artifact-eket general. Ha a tickerprogramot megfeleloen at(tervezed) hogy az dinamikusan elotorzitsa a szoveget 'anti aliasing es egyebek' akkor a kellemetlen vibralas mexunik.

Progressiv scan - halado, nem valtottsoros letapogatas, tehat olyan amit a szamitogeped monitora hasznal.

PAL, SECAM, NTSC: ezek analog szinestvadas szabvanyok.

Bontasok:
PAL: 768x576@25i (4:3)
PAL DVD film: 720x576@25p (4:3 vagy 16:9)
PAL DVD video: 720x576@25i (4:3 vagy 16:9)
PAL+: 1024x576@25i (16:9) (PAL+ elvileg lehetne 4:3 aranyu is, de azt a modot a kutya se hasznalja)

1080i (euro)  16:9  1920x1080 50i/60i
1080p (euro) 16:9 1920x1080 24fps/25fps

NTSC: 640x480@29.97i (4:3)
NTSC DVD film 720x480@23.976p (29.97i 3:2 pulldown hasznalata eseten) (4:3 vagy 16:9)
NTSC DVD video: 720x480@29.97i (4:3 vagy 16:9)

ATSC 480p 4:3 640x480 24fps/30fps/60fps
ATSC 480i 4:3, 60i
ATSC 480p (dvd) 4:3 vagy 16:9, 704(720)x480, 24fps/30fps/60fps
ATSC 480i (dvd) 4:3 vagy 16:9 , 60i
ATSC 720p 16:9 1280x720 24fps/30fps/60fps
ATSC 1080p 16:9 1920x1080 24fps/30fps
ATSC 1080i 16:9  1920x1080 60i

#534 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 19:53

SFIJ

Nincsen neked véletlen egy olyan kapcsolásod, amivel az asztali DVD progressive component
kimenetét RGB (VGA monitor) jellé alakitsam? Egyszerüen nem találok ilyen kapcsolást :-(

És valaki,
Egy DVD progressive scan kimenetét csak a YPrPb-n (component-en) kapom meg, ugye?
Tehát SCART, SVIDEO... kimenetröl TV tunerbe  beledug, majd monitor... akkor bukta?!!!

#535 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 20:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 17:53

khiraly.
1) Az interlacing nem hatrany.
Bontasok:
PAL: 768x576@25i (4:3)
PAL DVD video: 720x576@25i (4:3 vagy 16:9)
PAL+: 1024x576@25i (16:9) (PAL+ elvileg lehetne 4:3 aranyu is, de azt a modot a kutya se hasznalja)

Hi!

Hat a progressziv elonye tagadhatatlan. (en is lattam, irtam is alul a piros csikot(sztem ez az a jelenseg))
Vagy szted nem ad szebb kepet?

Adodik a kerdes:

- Ha 720*576, akkor az 5:4 aranyu, ebbol a TV hardveresen zsugorit, vag le?
- Letezik olyan TV, ami tamogatja a 1024x576 felbontast? (720*576@25p is jo lenne)
- Van-e olyan videokartya, ami tud 1024x576@25i es 720x576@25p kimenetet produkalni? Ha igen akkor ugye 2fejes kivitel(tehat *teljesen* fuggetlen a monitor es a tv kimenet, nincs xinerma, twinview, theater(ati), hasonlo szutykok, hanem matrox g400 szinvonalu).

Udv,
Khiraly

Szerkesztette: khiraly 2004. 05. 11. 20:41 -kor

#536 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 22:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 19:53

Vannak videokartyak, amik ezt a dekodolast elvegzik: pl az Ati radon kartyai.

Még mindig nem árultad el, hogy hogyan, milyen szoftverrel végzik ezt el, és főleg milyen videónál, csak mpeg2-nél, vagy egyébnél is működnie kellene? Igaz nekem még mpeg2-nél sem sikerült ilyet látnom. Szóval, akkor hol az igazság? Oaát?

#537 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 22:18

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 21:37

Hi!
Van-e olyan videokartya, ami tud 1024x576@25i es 720x576@25p kimenetet produkalni? Ha igen akkor ugye 2fejes kivitel(tehat *teljesen* fuggetlen a monitor es a tv kimenet, nincs xinerma, twinview, theater(ati), hasonlo szutykok, hanem matrox g400 szinvonalu).

A 8500 óta az összes radonnak van Dualhead változata, ami teljesen függetlenül tudja a 2. megjelenítőt kezelni. Nem véletlenül jelenik meg 2 videókártyaként az eszközkezelőben.

#538 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 00:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 21:18

A 8500 óta az összes radonnak van Dualhead változata, ami teljesen függetlenül tudja a 2. megjelenítőt kezelni.

Azt hiszem nem offolom tovabb a topikot. Atvonulok a temaba vago RGB összeköttetés TV-vel forumba inkabb.

Mumia: Jo a DualHEAD, csak az a gondom vele, hogy amikor vidkartyat cserelek, akkor dupla annyi befektetes ...
Inkabb berakok egy Matrox Millenium kartyat(PCI-s, 4MB ram), es megprobalom annak a vga kimenetet a TV-re kitenni. Remelem az mukodhet ugy(2 vidkartya parhuzamosan), mert akkor azt nem is kene lecserelnem ...

Koszonom a segitokesz hozzaszolasaitokat,
Khiraly

ps: termeszetesen aki meg segiteni szeretne, az a belinkelt forumba johet;) De most elvonulok netet olvasgatni meg par orara. Btw, ha valaki tudna valami ertelmes (<300ezer) foruntert TV-t ajanlnani, az privatba megtehetne(16:9)).
Vagy hol van ilyen TV-s topik? Mert mar latom nem egy elvarasnak kell megfelelnie a TV-nek(16:9, RGB SCART bemenet, sik kepernyo, 100Hz, >80cm, stb, stb)

#539 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:12

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 1:25

Mumia: Jo a DualHEAD, csak az a gondom vele, hogy amikor vidkartyat cserelek, akkor dupla annyi befektetes

Hogy mi? Jelenleg, még akarva sem nagyon találni olyan VGA-t, ami csak 1 monitort tud kezelni Legalábbis Radonok között.

Nem értem hogyan számoltad ki a dupla befektetést.  :think:

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 12. 11:13 -kor

#540 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 11:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 10:12

Hogy mi? Jelenleg, még akarva sem nagyon találni olyan VGA-t, ami csak 1 monitort tud kezelni Legalábbis Radonok között.

Nem értem hogyan számoltad ki a dupla befektetést.  :think:

Ebből minden kiderül.  "Matrox Millenium kartyat(PCI-s, 4MB ram" :D

Valószínű nem ismeri a mai kártyák tudását (ezalatt nem a butított MX440 és társai kártyát értek  :D ).

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 12. 11:27 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.