HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1301 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:47

És az LCD-k? Az oké, hogy magasabb felbontásuk van, de ebből nem következik automatikusan, hogy a HD technológiát ki is tudják valamennyire használni (ha nem is teljesen). Nem ismerve ezeket a dolgokat az is felmerülhet, hogy a nagyobb felbontás csak akkor megy, ha számítógépet kötök rá.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1302 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:34

Kb mint a HD-Ready plazmáknál, azok sem tudják a hd felbontást, csak fogadni tudják a hd jelet.

Azért nem egészen, nézz meg HD anyagot először egy 848×480-as HD Ready plazmán majd egy 1024×768-as HD Ready plazmán, nem gyenge a különbség. HD Ready CRT az meg mindig csak az elsőt tudja, szoval plazmánál azért általában többet jelent a logo, mint hogy egyszerűen képes fogadni HD jelet.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1303 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 10:46

Azért nem egészen, nézz meg HD anyagot először egy 848×480-as HD Ready plazmán majd egy 1024×768-as HD Ready plazmán, nem gyenge a különbség. HD Ready CRT az meg mindig csak az elsőt tudja, szoval plazmánál azért általában többet jelent a logo, mint hogy egyszerűen képes fogadni HD jelet.

Az 1024×768-as felbontású plazmák eléggé le lettek itt szólva, mondván, hogy az oszlopfelbontásuk kicsi, holott gyakorlatilag az összes matéria scalezve kerül ki a megjelenítőkre.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1304 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 12:36

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 10:53

Az 1024×768-as felbontású plazmák eléggé le lettek itt szólva, mondván, hogy az oszlopfelbontásuk kicsi, holott gyakorlatilag az összes matéria scalezve kerül ki a megjelenítőkre.

Minden csak viszonyítás kérdése.
Daedalus is the Internet

#1305 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 12:38

szoval plazmánál azért általában többet jelent a logo, mint hogy egyszerűen képes fogadni HD jelet.

A logo azt jelenti amit, az már más tészta, hogy álltalában milyenek a plazmák. Mindenesetre HD ready lényegében SD plazmát én sem vennék.
Daedalus is the Internet

#1306 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 12:54

Ez ebből a szempontból tökmindegy csak azt jeletni, a logo, hogy fogadja a hd jelet. Persze, hogy van különbség 1024-es meg 852-es között, de hogy jön ez ide?

#1307 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 14:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 13:54

Ez ebből a szempontból tökmindegy csak azt jeletni, a logo, hogy fogadja a hd jelet. Persze, hogy van különbség 1024-es meg 852-es között, de hogy jön ez ide?

Úgy jön ide, hogy kérdezték, hogy a HD Ready CRT az jobb képminőséget jelent-e. Erre te írtad, hogy nem, csak annyit jelent, hogy képes fogadni a HD jelet, ugyanúgy ahogy a HD Ready plazmáknál. Erre próbáltam azt kifejteni, hogy a HD Ready plazmák legnagyobb része min. 1024-es, és ezek azért képminőségben jelentősen profitálnak is HD jelből, nem csak "fogadni képesek".

Egyébként úgy tudom, ez eredetileg úgy volt kitalálva, hogy a "fogadni képes" készülékre HD Compatible logo kerül(het), a HD Ready pedig arra, ami legalább valamennyire HD felbontású. Persze nem így van.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 14:25

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:47

És az LCD-k? Az oké, hogy magasabb felbontásuk van, de ebből nem következik automatikusan, hogy a HD technológiát ki is tudják valamennyire használni (ha nem is teljesen). Nem ismerve ezeket a dolgokat az is felmerülhet, hogy a nagyobb felbontás csak akkor megy, ha számítógépet kötök rá.

A HD ready logo 3 dolgot garantal:

- a keszulek rendelkezik HDMI bemenettel, fogad 720p/1080i/1080p jelet
- tamogatja a HDCP-t
- a sorfelbontasa legalabb 720

Igy egy olyan CRT ami ezt a 3 dologot nem elegiti ki, nem lehet 'hivatalosan' HD Ready
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1309 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:11

TV vásárlás előtt állunk, és sürgősen kéne a tévé (anyám elképesztően türelmetlen; ez azért érdekes, 3 férfi 1 nő a családban, és műszaki cikkel kapcsolatban a nő a türelmetlen...).

Egyik kérdés: CRT vs. LCD (plazma nem játszik egyáltalán), vélemények? 2000:1 kontrasztú, 500cd/m2 HD Ready LCD vs. 100Hz síkképcsöves CRT. Egyéb fontos dolgok, amik számíthatnának? (képátlót kivéve)

#1310 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:14

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:11

TV vásárlás előtt állunk, és sürgősen kéne a tévé (anyám elképesztően türelmetlen; ez azért érdekes, 3 férfi 1 nő a családban, és műszaki cikkel kapcsolatban a nő a türelmetlen...).

Egyik kérdés: CRT vs. LCD (plazma nem játszik egyáltalán), vélemények? 2000:1 kontrasztú, 500cd/m2 HD Ready LCD vs. 100Hz síkképcsöves CRT. Egyéb fontos dolgok, amik számíthatnának? (képátlót kivéve)

legfontosabb dolgokat nem emlitetted.
- mit fox rakotni
- mennyi penzt szansz ra
- milyen messzirol leszen bameszva

#1311 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:22

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 19:11

- ha nem akarsz HD felbontást
- ha elég a max. 32" képátló
- ha elfér

akkor egyértelműen CRT.

De ezért itt engem megvernek. :)

Szerkesztette: EV6 2007. 03. 06. 18:23 -kor

#1312 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:42

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:22

- ha nem akarsz HD felbontást
- ha elég a max. 32" képátló
- ha elfér

akkor egyértelműen CRT.

De ezért itt engem megvernek. :)

dehogy verunk :D a kerdes csak az rendelkezik-e zomgwtf HD musorforrassal vagy tervezi-e ilyesmi vasarlasat az elkovetkezo 3-4 evben.

#1313 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:42

dehogy verunk :D a kerdes csak az rendelkezik-e zomgwtf HD musorforrassal vagy tervezi-e ilyesmi vasarlasat az elkovetkezo 3-4 evben.

Persze tisztelet a kivételnek, de általában a nőket nem érdekli a HD felbontás, meg egyebek, legyen viszonylag normális kép és kész. Ezzel csak a férfiagyakra lehet hatni. :)
Daedalus is the Internet

#1314 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 19:05

A mennyit szánsz rá az nem tőlem függ, ezt én is kérdeztem, nekem azt mondták, hogy ne ez legyen most egyelőre az első szempont. Gyűjtsek minél több lehetőséget, és akkor majd döntünk. Azért egy 200ezer elhangzott.

Rákötni: szüleim alapvetően TV-t, és néha DVD-t. Viszont ha én erőltetem egy kicsit, akkor akár a laptopomat is rá lehet kötni :) A jövőben meg HD-t, ki tudja. A szüleim elfüstölésig fogják használni. Apám hozzáállása: "amíg van képe, addig jó". Így egyhamar nem fogunk újabb tévére költeni, az tuti. Ill. majd én, ha elköltöztem :)

Pénz legyen max. kb 200ezer, de nem azt jelenti, hogy ki is kell használni maximálisan.

Távolság: kb. 2-4m.

HD jó plusz lehet, attól függően, hogy mikor válik elérhetőve a technológia.

32" CRT nem fér be, azok általában 90 centi szélesek, a legrövidebb is min 86 centi, és nekünk csak kicsivel több mint 80 centi áll rendelkezésünkre. 32" LCD még éppen befér így.

#1315 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:06

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:16

Úgy jön ide, hogy kérdezték, hogy a HD Ready CRT az jobb képminőséget jelent-e. Erre te írtad, hogy nem, csak annyit jelent, hogy képes fogadni a HD jelet, ugyanúgy ahogy a HD Ready plazmáknál. Erre próbáltam azt kifejteni, hogy a HD Ready plazmák legnagyobb része min. 1024-es, és ezek azért képminőségben jelentősen profitálnak is HD jelből, nem csak "fogadni képesek".

De lényegében azt jelenti, hogy fogadni képesek. A nem HD-ready plazmák felbontása is általában 852 vagy 1024,  Ezért írtam így Eszem ágában sem volt azt sugallnom, hogy egy hd-ready matricás plazma semmivel sem tud döbbet mint egy hd-ready matritcás crt.

#1316 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 19:05

A mennyit szánsz rá az nem tőlem függ, ezt én is kérdeztem, nekem azt mondták, hogy ne ez legyen most egyelőre az első szempont. Gyűjtsek minél több lehetőséget, és akkor majd döntünk. Azért egy 200ezer elhangzott.

Rákötni: szüleim alapvetően TV-t, és néha DVD-t. Viszont ha én erőltetem egy kicsit, akkor akár a laptopomat is rá lehet kötni :) A jövőben meg HD-t, ki tudja. A szüleim elfüstölésig fogják használni. Apám hozzáállása: "amíg van képe, addig jó". Így egyhamar nem fogunk újabb tévére költeni, az tuti. Ill. majd én, ha elköltöztem :)

Pénz legyen max. kb 200ezer, de nem azt jelenti, hogy ki is kell használni maximálisan.

Távolság: kb. 2-4m.

HD jó plusz lehet, attól függően, hogy mikor válik elérhetőve a technológia.

32" CRT nem fér be, azok általában 90 centi szélesek, a legrövidebb is min 86 centi, és nekünk csak kicsivel több mint 80 centi áll rendelkezésünkre. 32" LCD még éppen befér így.

a 32"-os LCD 2-4 metrrol nagyjabol meg oke. De azt tartsd szem elott, hogy SD musorok eseteben 4:3 -as kep, mar lehet, hogy nem lesz eleg nagy a kepe (27"). Sajnos 200k alatt nem kapsz meg jobb minosegu LCD-t :(
nezd en ugy vagyok vele, hogy TV ugyben meg kivarok, mert egyfelol keveset TVzem, masfelol megvarom hogy melyik HD adastipus lesz a legkedvezobb nalam. DVB-C, DVB-T, IPTV.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 06. 20:23 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 20:21

nezd en ugy vagyok vele, hogy TV ugyben meg kivarok, mert egyfelol keveset TVzem, masfelol megvarom hogy melyik HD adastipus lesz a legkedvezobb nalam. DVB-C, DVB-T, IPTV.

Azé csinálod a projektort mi vazzeg? :D
Ha elkészül, akkor biztosra veheted, hogy megyek hozzád filmet nézni. Bekészítünk pár rekesz sört, meg maláj k*rvákat.  :Đ
Daedalus is the Internet

#1318 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:04

Meglátjuk, holnap elmegyünk szépen oda, ahova csak a hülyék járnak vásárolni, és megnézzük, milyen képet adnak az egyes tévék.
Az tény, hogy ha nincs meg a 16:9-es képarány, akkor a széleken semmi nem lesz, viszont a DVD filmjeink viszont hozhatnák a maxot.

#1319 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:17

Az én ismerőseim a 16:9-es TV-jükön ocsmány módon széthúzva nézik a 4/3-as adást.
Daedalus is the Internet

#1320 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:20

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 20:27

Azé csinálod a projektort mi vazzeg? :D
Ha elkészül, akkor biztosra veheted, hogy megyek hozzád filmet nézni. Bekészítünk pár rekesz sört, meg maláj k*rvákat.  :Đ

a proji az mas teszta. nem teve es eleg industrial ugy lesz a 400W-os femhalogen lampaval :D

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:04

Meglátjuk, holnap elmegyünk szépen oda, ahova csak a hülyék járnak vásárolni, és megnézzük, milyen képet adnak az egyes tévék.
Az tény, hogy ha nincs meg a 16:9-es képarány, akkor a széleken semmi nem lesz, viszont a DVD filmjeink viszont hozhatnák a maxot.
ha ez a gazdasagos bolt, akkor inkabb oda *ne*  :smoker:

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:17

Az én ismerőseim a 16:9-es TV-jükön ocsmány módon széthúzva nézik a 4/3-as adást.
Ez uaz a teszta mint amikor a juzer a sztereot 5.1-re szettrutymakolva hallgatja

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 06. 21:23 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68