HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1321 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 21:42

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:17

Az én ismerőseim a 16:9-es TV-jükön ocsmány módon széthúzva nézik a 4/3-as adást.

Nálunk emiatt nem kell aggódni ;)

Idézet: SFIJ

ha ez a gazdasagos bolt, akkor inkabb oda *ne*

Nem, nem arra gondoltam. "Ahova csak a hülyék járnak vásárolni" ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1322 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:20

Ez uaz a teszta mint amikor a juzer a sztereot 5.1-re szettrutymakolva hallgatja

Na jó, de utóbbihoz csak botfülűnek kell lenni, a 4:3-as kép 16:9-esre nyújtásához meg szimplán vaknak. :Đ

#1323 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 02:25

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 21:42

Nem, nem arra gondoltam. "Ahova csak a hülyék járnak vásárolni" ;)

éértelek már. oda el köll menni, kinézni a példányt. utána az arukereso.hu-n kiválasztani a legolcsóbb beszerzési forrást.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1324 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 02:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:19

Na jó, de utóbbihoz csak botfülűnek kell lenni, a 4:3-as kép 16:9-esre nyújtásához meg szimplán vaknak. :Đ

télleg PPeter te egy időben nagyon benne voltál a HD elektronikákban. mi a véleményed a genesis/fraoudja scalerekről?

#1325 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 2:25

éértelek már. oda el köll menni, kinézni a példányt. utána az arukereso.hu-n kiválasztani a legolcsóbb beszerzési forrást.

Bingo :up:
Bár az arukereso.hu sem mindig a legolcsóbb helyeket mutatja, de a lényeget leírtad.

Köszönöm a tanácsokat.

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 03. 07. 08:23 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 13:09

Nah, elvittem anyámat oda, ahol csak a hülyék vásárolnak. Szavazata egyértelmű: LCD.

#1327 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 13:09

Nah, elvittem anyámat oda, ahol csak a hülyék vásárolnak. Szavazata egyértelmű: LCD.

Ha 200.000Ft körül szánnátok rá akkor inkább CRT. Egy jobb minőségű (nem gagyi török meg kínai dzsunka) 100Hz-es CRT-vel sokkal jobb képet fogsz kapni mint azokkal az LCD-kel melyek 200.000Ft-os kategóriában vannak.

#1328 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:47

CRT-ből a 82 centis nem fér be az erre szánt helyre. A 82 centis LCD viszont igen. Ez egy fontos szempont.
Másrészt: hiába mondja akárki azt, hogy a CRT jobb minőség, amikor a helyszínen összehasonlítva mégis jobbnak tűnik az LCD. Azt figyelembe kell venni, hogy mondjuk a kép élessége kevésbé fontos, viszont a szép színek igen, mert míg az élességbeli különbségek elvesznek, a színek azonnal feltűnnek.
Közelről nézve az LCD-t bizony láttam csúnya hibákat a képen, de ezt a szüleim nem igazán veszik észre, hát még távolról, és nem közelről nézve.
Az igaz, hogy Samsung CRT-t néztünk, mert a CRT választékból azt tűnt jónak, de ránézésre azonnal LCD-t montunk inkább. Igaz, Panasonic CRT-t nem néztünk, pedig annak tényleg szép képe van. Majd azt is megnézzük. De egyelőre az LCD meggyőzőbb, nem kevéssel.

#1329 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 2:27

télleg PPeter te egy időben nagyon benne voltál a HD elektronikákban. mi a véleményed a genesis/fraoudja scalerekről?

Amit láttam kommersz Panasonic cuccot ilyen chippel, annak elég meggyőző volt a képe (mármint a PAL DVD-k a 720p-s LCD-ken és hasonló plazmákon).

#1330 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 10:07

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:11

Amit láttam kommersz Panasonic cuccot ilyen chippel, annak elég meggyőző volt a képe (mármint a PAL DVD-k a 720p-s LCD-ken és hasonló plazmákon).

Az LG-kben is az van, amit eddig láttam, azok közül szerintem a legjobb.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1331 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 10:57

Erősen gondolkodom rajta, hogy ideje lecserélnem a Panasonic DVD-S75-öt valami olyan lejátszóra, amin van lehetőség a felskálázásra, digitális kimenet ofkorsz és van normális MPEG4/DivX támogatása. Bár a DVD-Video lemezekkel RGB-n ennek az S75-ötnek bitangos jó képe vagyon, csak ideje lenne átköltözni az LCD-re a mozizással, ha már van :)

#1332 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 11:57

Erősen gondolkodom rajta, hogy ideje lecserélnem a Panasonic DVD-S75-öt valami olyan lejátszóra, amin van lehetőség a felskálázásra, digitális kimenet ofkorsz és van normális MPEG4/DivX támogatása. Bár a DVD-Video lemezekkel RGB-n ennek az S75-ötnek bitangos jó képe vagyon, csak ideje lenne átköltözni az LCD-re a mozizással, ha már van :)

:confused:

DVD-S75-ön nincs digitális kimenet meg DivX/MPEG4? :think:

Már az S52-re is azt írják, hogy vannak ezek a dolgok...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1333 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:05

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:20

:confused:

DVD-S75-ön nincs digitális kimenet meg DivX/MPEG4? :think:

Már az S52-re is azt írják, hogy vannak ezek a dolgok...

Az S75 a DivX-es szériákat megelőző sorozat egyik csúcsmodellje volt, integrált DD, DTS dekóderrel, nagyon-nagyon jó képminőséggel és szinte mindenevő meghajtóval.

#1334 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 10:57

A kettő együtt csak az Oppo DivX-es lejátszójával megvalósítható! Faroudja felskálázó és MediaTek MPEG4-es chip! ;) Jó moddolhatóság (felirat változtatás sokféleképpen, nagyon sok formátum lejátszása normálisan) és nagyon jó minőségű kép felskálázva! Ha mégis "nevesebb" kellene, akkor marad a kompromisszum! :(

Szerkesztette: Csokis 2007. 03. 08. 13:50 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1335 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:47

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 18:47

CRT-ből a 82 centis nem fér be az erre szánt helyre. A 82 centis LCD viszont igen. Ez egy fontos szempont.
Másrészt: hiába mondja akárki azt, hogy a CRT jobb minőség, amikor a helyszínen összehasonlítva mégis jobbnak tűnik az LCD. Azt figyelembe kell venni, hogy mondjuk a kép élessége kevésbé fontos, viszont a szép színek igen, mert míg az élességbeli különbségek elvesznek, a színek azonnal feltűnnek.
Közelről nézve az LCD-t bizony láttam csúnya hibákat a képen, de ezt a szüleim nem igazán veszik észre, hát még távolról, és nem közelről nézve.
Az igaz, hogy Samsung CRT-t néztünk, mert a CRT választékból azt tűnt jónak, de ránézésre azonnal LCD-t montunk inkább. Igaz, Panasonic CRT-t nem néztünk, pedig annak tényleg szép képe van. Majd azt is megnézzük. De egyelőre az LCD meggyőzőbb, nem kevéssel.

de azt is vedd figyelembe, hogy a "hülye" boltban hdtv demókkal nyomulnak az lcd/plazma tévéken, az pedig csodaszép, de maga a tévé adás hulladék.
persze ha normál tv adást néztetek, akkor tekintsd semmisnek az előbbi mondatot :)

#1336 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:02

Idézet: Lord - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:47

de azt is vedd figyelembe, hogy a "hülye" boltban hdtv demókkal nyomulnak az lcd/plazma tévéken, az pedig csodaszép, de maga a tévé adás hulladék.
persze ha normál tv adást néztetek, akkor tekintsd semmisnek az előbbi mondatot :)

Egy bevásárlóközpontban voltunk multkor kedvesemmel, bementünk egy műszaki áruházba és neki is az tűnt fel legelsőre, hogy a demóadás (HD logóval a sarokban) kb a régi junosz tv minőségét érte el. Nemtom, hogy nyomhatták úgy, de már láttam több helyen is ilyet.
Szóval a hd logós "demónál" akár az otthoni tíz éves VHS kazetta is jobb minőségű lehet.
Botrányos. Minden TV-n ugyanaz ment kivéve egy típuson, azon rendes 1080 soros adás. Lehetséges, hogy magának a készüléknek van test, demófunkciója?

Sima TV adás tényleg érdekes LCD-n, főleg ha valami neves kábeltv szolgáltatótól jön a cucc. Mert láttam már jópár típust és a zaj azért valahogy a CRT-n kulturáltabb formában jelenik meg (vagy inkább nem jelenik meg).
Másrészről érdekes, hogy zomgwtf-ék a TFT színét találták jobbnak (legalábbis ezt veszem ki írásából).

Szerkesztette: Daedalus 2007. 03. 08. 14:05 -kor

Daedalus is the Internet

#1337 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:58

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 15:02

Sima TV adás tényleg érdekes LCD-n, főleg ha valami neves kábeltv szolgáltatótól jön a cucc. Mert láttam már jópár típust és a zaj azért valahogy a CRT-n kulturáltabb formában jelenik meg (vagy inkább nem jelenik meg).
Másrészről érdekes, hogy zomgwtf-ék a TFT színét találták jobbnak (legalábbis ezt veszem ki írásából).

Tömegpszichózis, nem találok más magyarázatot. Mert lapos és jól néz ki. :)

#1338 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:07

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:58

Tömegpszichózis, nem találok más magyarázatot. Mert lapos és jól néz ki. :)

Lehet. Annó emlékszem még, jópár éve behoztak az üzletbe egy digitfényképezőgépet. És gépen megnéztük a képeket. Mindenki áradozott róla mekkora jó színei vannak a fényképezőgépnek. Pedig egyátalán nem volt jó, túl sok volt a szín.. az életben sokkal barnább, szürkébb. De valakinek ez jön be.
A marketingel alátámasztott csicsával meglehet etetni a népet könnyen.

Emlékszem még, egy időben az volt néhány embernek a jó grafika a game-ban, ha volt benne lens flare effect, ha belenézett a napba. Nem számított, hogy az összes többi része gagyi, az volt és ezáltal jó volt az egész neki.
Ma meg az a jó grafika, ami televan nyomva hdr-el. :)
Nade elkalandoztam.. Bocsi az offért.
Daedalus is the Internet

#1339 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:16

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:07

Lehet. Annó emlékszem még, jópár éve behoztak az üzletbe egy digitfényképezőgépet. És gépen megnéztük a képeket. Mindenki áradozott róla mekkora jó színei vannak a fényképezőgépnek. Pedig egyátalán nem volt jó, túl sok volt a szín.. az életben sokkal barnább, szürkébb. De valakinek ez jön be.
A marketingel alátámasztott csicsával meglehet etetni a népet könnyen.

Emlékszem még, egy időben az volt néhány embernek a jó grafika a game-ban, ha volt benne lens flare effect, ha belenézett a napba. Nem számított, hogy az összes többi része gagyi, az volt és ezáltal jó volt az egész neki.
Ma meg az a jó grafika, ami televan nyomva hdr-el. :)
Nade elkalandoztam.. Bocsi az offért.

Pedig sok összefüggés van ezek között :)

#1340 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:05

Az S75 a DivX-es szériákat megelőző sorozat egyik csúcsmodellje volt, integrált DD, DTS dekóderrel, nagyon-nagyon jó képminőséggel és szinte mindenevő meghajtóval.

lejaccofrontilag erosen gondolkodom egy PS3-on, a PCM 5.1 valami hihetelenul jol szol :D

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »