HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#1361 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:29

Idézet

UPC ugyanis elvágta a kábelt.
...
Boltos azt is mondta, hogy fél éven belül indul a HD tévésugárzás itthon

"nürnbergi gengszter, albán bérgyilkosok... na hagyjál már!"
forrás: Argo c. film
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1362 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:36

Ne tessék levágni ezt a részt ;)

Idézet

Hogy ez igaz-e, vagy sem... passz.

Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1363 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:59

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:05

Boltos azt is mondta, hogy fél éven belül indul a HD tévésugárzás itthon.

:omg:
Igencsak kifogtál egy rádumálós ürgét  :D

Először is előreláthatóan 2012-től szűnik meg az analóg sugárzás. Ugyan addigra meg kellene szűnnie de mivel ez itten Magyarország nem hinném, hogy addigra a politikusok képesek lesznek átrágni magukat a médiatörvényen.  De ha netán mégis akkor is csak SD lesz (talán lesz pár HD is horribilis összegért).

Amit mindenképp vegyél figyelembe:
Mivel 2012 még igencsak odébb van addigra a most megvásárolt LCD TV-d egy muzeális darab lesz (2012-re már a megjelenítők valószínűleg sokkal fejlettebbek lesznek /addigra a mostani LCD TV-d kb. olyan lesz mint most az 50Hz-es 21” mono CRT/). Továbbá 2010-2011 körül a kereskedelemben már szinte csak olyan TV, asztali DVD felvevő kerül forgalomba melyben lesz DVB tuner is.

Idézet

A boltosok elmondása szerint a UPC ugyanis elvágta a kábelt.

Csak megsúgom, hogy egy mezei beltéri antennával is lehet TV műsort fogni. Csak akarat kérdése az egész. De mivel látták, hogy nagyon szemeztek a készülékkel nem akarták elrontani az üzletet  :D

Szerk:
Fél éven belül a mezei embernek HD akkor amikor még egy nyamvadt 16:9 adás sincs hazánkban  :omg: Ugyan már. Mese habbal.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 18:07 -kor

#1364 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:12

Nem tudom szabad-e ilyet írni a hdtv topikba, de mostanság azt szoktam mondani tanácstalan embereknek, hogy vegyenek 60-70 ezerért 70cm-es 4:3-as képcsöves tévét :D.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1365 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:19

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:12

Nem tudom szabad-e ilyet írni a hdtv topikba, de mostanság azt szoktam mondani tanácstalan embereknek, hogy vegyenek 60-70 ezerért 70cm-es 4:3-as képcsöves tévét :D.

Ja.
200.000Ft-ból ma igen kiváló CRT kapható sok extrával (én a Sony CRT-met 4 éve vettem közel 300.000Ft-ért és semmi pénzért nem cserélném le LCD-re /max. egy nagyobb plazmára/ minden van benne ami szem száj ingere és kiváló képet ad. Mi kell még ennél több). HD-re bazírozni nálunk egy álomvilág.

Szerk:
Ez a HD olyan mint most csak azért venni DVB-T tuneres asztali DVD felvevőt mert 2012-ben indul a DVB. Az már nem fordul meg senki fejében, hogy 2012-ben már a hajára kenheti a 4.7/8.5GB lemezeket kezelő DVD felvevőjét  (talán már lemez sem lesz az ilyen matuzsálemekhez) :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 18:23 -kor

#1366 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:27

Kiraktak egy kis CRT-t, amivel fogták az antennás adást. Jó zajosan.
Persze ettől függetlenül én is fenntartom, hogy akár hazudhattak is. Mellékesen egyéb megjegyzésekből úgy éreztem, tudják, hogy nem fogunk vásárolni (mert most nem akartunk venni). Csak infokat adtak. Példának felhozták, hogy menjünk el a Media Marktba, és nézzük meg ott a tévéket, és ezt-azt látni fogunk blablabla, a lényeg, hogy felhozott egy másik boltot példának. Egy ilyen mértékben hazudós ezt miért csinálná? Ez ellentmond a logikának.

Az, hogy milyen tévék jönnek ki 4-5 múlva, az teljességgel irreleváns. Egyrészt 2011-hez viszonyítva 2015-ben is biztos sokkal jobb tévék fognak kijönni, szóval erre nincs értelme alapozni. Másrészt nekünk most purcant ki a tévénk, nekünk most kell új, és a szüleim nem fognak új tévét venni nem hogy 4 év múlva, de valszeg 10-15 éven belül sem.

A 200ezer Ft-os CRT még mindig nem fér be arra a helyre, ahova szánva van a tévé. Szóval vagy kisebb CRT, vagy nagyobb LCD. És eddig akárhova mentem, akár mit állítgattam a tévéken, az LCD jobb képet adott.

#1367 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:32

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:27

A 200ezer Ft-os CRT még mindig nem fér be arra a helyre, ahova szánva van a tévé. Szóval vagy kisebb CRT, vagy nagyobb LCD. És eddig akárhova mentem, akár mit állítgattam a tévéken, az LCD jobb képet adott.

Ahogy kivettem a szavaidból döntő többségben TV adásokhoz kell a készülék. Akkor miért nem jó egy 4:3 arányú CRT TV? 29"-tól felfelé 4:3 arányú készüléken is élvezhető a letterboxolt 16:9.

Szerk:
Ebben az árfekvésben a CRT-kben digitális képjavítás, PIP, kiváló hangzás (mélynyomóval), 3-4 SCART RGB-vel, stb. van.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 18:39 -kor

#1368 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:40

Na mégegyszer: ami 29" felett van CRT, az nem fér be az erre szánt helyre. Szüleim viszont nagyobbra szeretnének váltani. Marad akkor az LCD. Nem zárjuk ki teljesen a CRT-t sem. Sajnos eddig még nem sikerült tévéműsort LCD-n látni, de a DVD műsor LCD-n jobban mutat. Én spec. amúgyis a DVD-t preferálom, bár nem nekem kell a tévé.
Eddig nem lettem meggyőzve, hogy a CRT jobb, mint az LCD. Egyszerűen nem láttam még olyan CRT-t LCD mellett, ami szebb képet mutatott volna. Lehet, hogy azért, mert szándékosan ezt az érzést akarják kelteni bennem. Viszont tévét nem fogunk úgy venni, hogy mások azt mondják, hogy az jobb, miközben azt látom, hogy az LCD a jobb.

szerk a szerkre.: ebben az árfekvésben nagy tévék vannak, nem férnek be. Vagy ha van kisebb, akkor meg ilyen kis tévéért nem fognak ennyi pénzt adni a szüleim, az tuti. Digitális képjavítás? Ezt látnom kéne, de eddig azt láttam, hogy az LCD szebb színeket ad (szebb =/= valósághű). PIP jó lehet, spec. nekem tök felesleges lenne. Hangzásra vannak külön hangszórók. És mit kezdjek én 3-4 scart csatlakozóval?

Szerkesztette: zomgwtf 2007. 03. 09. 18:44 -kor

#1369 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:50

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:40

Na mégegyszer: ami 29" felett van CRT, az nem fér be az erre szánt helyre. Szüleim viszont nagyobbra szeretnének váltani. Marad akkor az LCD. Nem zárjuk ki teljesen a CRT-t sem. Sajnos eddig még nem sikerült tévéműsort LCD-n látni, de a DVD műsor LCD-n jobban mutat. Én spec. amúgyis a DVD-t preferálom, bár nem nekem kell a tévé.
Eddig nem lettem meggyőzve, hogy a CRT jobb, mint az LCD. Egyszerűen nem láttam még olyan CRT-t LCD mellett, ami szebb képet mutatott volna. Lehet, hogy azért, mert szándékosan ezt az érzést akarják kelteni bennem. Viszont tévét nem fogunk úgy venni, hogy mások azt mondják, hogy az jobb, miközben azt látom, hogy az LCD a jobb.

Arra azért figyelj oda, hogy a 16:9 arányú készülékek képátlója becsapós mert a megadott méret 16:9-re vonatkozik. 4:3 esetén sokkal kisebb a kép hiszen a 16:9 ernyő magassága akkora mint a vele egyméretű 4:3 készülék képe letterboxolva. Szóval ahhoz, hogy 4:3-ban 29"-nál nagyobb képed legyen akkora 16:9 készüléket kell venned aminek a képernyő magassága akkora mint a 29"-os 4:3 függőleges képmérete.

Szerk:
Ahhoz, hogy egy 29" méretű 4:3 képed legyen a 16:9 TV-n a 16:9 ernyő aktív képtartalmat tartalmazó magassága legalább 42cm kell, hogy legyen. Ha ennél kisebb akkor a 4:3 kép is arányosan kisebb lesz. Itt viszont számításba kell venni azt, hogy minél nagyobb a 16:9 TV képernyő magassága annál nagyobb a készülék vízszintesen.
Éppen ezért írtam, hogy ha többségben van a 4:3 tartalom akkor inkább javasolt 29" vagy annál nagyobb 4:3 készülék mert ezeknél a letterboxolt 16:9 már élvezhető.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 19:00 -kor

#1370 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:01

Ma láttam ismerősöknél egy 42"-os Pana plazmát, a 4:3-as tévéadás elég viccesen nézett ki rajta (kétoldalt ugye szép fekete sávok), a mérete hasonló volt mint a 70cm-es tévéken.
A hozzászólásaidból úgy tűnik, már döntöttél az LCD mellett, szóval ne problémázz annyit, mi csak elbizonytalanítunk itt :Đ.

#1371 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:14

Tisztában vagyok a képarányok következményeivel.

Valóban úgy tűnik, hogy a döntés már megvan. Csak egyelőre furcsa, hogy mindenki a CRT-t mondja, de amikor elmegyek megnézni (és ugyebár ez a lényeg), akkor egyértelműen LCD...

#1372 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:15

Na mégegyszer: ami 29" felett van CRT, az nem fér be az erre szánt helyre.

Slim CRT?  :think: Szobaátrendezés?
Egyébként meg ha úgyis eldöntötted, hogy LCD lesz, akkor miért őrlődsz itt? Menj és vegyél egy LCD-t, majd évekig nézheted az összenyomott képet, iszonyatos képminőségben. Elvágta a UPC a kábelt, mi?  :D
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#1373 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:20

Naja.. meg hiába nagyobb a TFT, ha annak 4:3-ban töredékét használod ki.
Mondjuk ami az olcsó CRT-k baja, az általában a geometria szomott lenni. Bár mondjuk 200k-s keretnél ilyenen már nem kell aggódni.
Daedalus is the Internet

#1374 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:36

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 19:14

Csak egyelőre furcsa, hogy mindenki a CRT-t mondja, de amikor elmegyek megnézni (és ugyebár ez a lényeg), akkor egyértelműen LCD...

Azért mondjuk a CRT-t mert mi videózással foglalkozunk és ismerjük a buktatókat. Nem véletlen, hogy SFIJ felhozta a plazmát mint a CRT legjobb alternatíváját.
Említetted, hogy a 82cm-es CRT nem fér be. Ez a 82cm a szélességre vonatkozik?: Mert ha igen akkor egy 82cm széles 16:9 TV 4:3 képe igencsak kicsi lesz (valamivel nagyobb lesz mint 21" ami nem igazán mondható nagyméretűnek). Az én 29" 4:3-as Sony TV-m szélessége 76cm. A képernyő magassága 42cm. Ha ekkora képmagassággal rendelkező 16:9 arányt szeretnék akkor a készülék szélessége sokkal nagyobb mint 82cm.

Idézet

Digitális képjavítás? Ezt látnom kéne, de eddig azt láttam, hogy az LCD szebb színeket ad (szebb =/= valósághű).

Esetleg nézd meg pld. a Philips Pixel Plus technológiáját.

Szerk:

Idézet

És mit kezdjek én 3-4 scart csatlakozóval?

pld. rákötöd a videomagnót, DVD lejátszót, DVD felvevőt, műholdvevőt, PC-t, stb. Ezeken a SCART-okon RGB, S-video, composite mind jelen van ráadásul van kimeneti jel is ami általában menüből állítható, hogy melyik jelforrás képe, hangja menjen ki ami további lehetőségeket kínál.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 19:45 -kor

#1375 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:47

Szélességben 81 centi. Mélységben a slim tévék beférnek, többi már nem nagyon.
Azt azért vegyétek figyelembe, hogy átlag használatról van szó. Az összhatás a lényeg, nem a pixel-peeping.

#1376 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:58

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 19:47

Szélességben 81 centi. Mélységben a slim tévék beférnek, többi már nem nagyon.
Azt azért vegyétek figyelembe, hogy átlag használatról van szó. Az összhatás a lényeg, nem a pixel-peeping.

Ha szélességben 81cm és 16:9 akkor az aktív képmagasság kb. akkora mint a 29" 4:3 TV-n a letterboxolt 16:9. Ez pedig azt jelenti, hogy ha 4:3 képet arányhelyesen nézel a 81cm szélességű 16:9 TV-n akkor a 4:3-as kép mérete kb. 21" lesz ami igencsak kicsi.
A lényeg az, hogy a 16:9 TV-k esetében a képméretet a 4:3 arányú TV-k letterboxos megjelenítéséhez kell mérni. Éppen ezért írtam, hogy az a méret amit megadnak a 16:9 készülékeknél az a 16:9 arányra vonatkozik. 4:3 képarány esetén az ugyanakkora méretű 4:3 TV letterboxos méretét kell alapul venni.
Ezért írtam, hogy jobban járnál egy 29" vagy nagyobb 4:3 TV-vel mert azoknak a letterboxolt 16:9 képe magasságban akkora mint amekkora 16:9 TV-t szándékozol venni (szélességben pedig be van kicsinyítve akkorára, hogy beleférjen az aktív területbe).

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 09. 20:03 -kor

#1377 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:37

Azért túlzásokba ne essünk.
A 32"os, 16:9 képarányú tévén a 4:3 arányú kép torzítatlanul, vágatlanul egy kb. 26,4"os tévé képét adná. A 21" amit mondasz, az teljesen nonsense.
A fordított esetnek nem számoltam utána, de a 29"os, 4:3as képből 16:9es képnél kb. 27"-t kapnánk. A veszteség kisebb, ez tény, de sajnos számunkra még mindig úgy tűnik, hogy az LCD képe szebb.
Mellesleg megjegyezném, hogy én nem nézek tévét igazából. Viszont egy DVD film, amit sokkal szívesebben néznék, az jobban néz ki LCD-n. Régen, amikor CRT monitorról TFT-re váltottam, akkor úgy éreztem, hogy bizony a TFT képe szebb, némi negatívummal persze (fekete inkább szürke, de az én gépem TFT-je eléggé kicsit kontrasztú, közel nincs 1:2000, mint mondjuk egy 160-170k-s Samsung LCD tv-é).
Igaz, nem is nekem kell a tv :)

#1378 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:44

szerk a szerkre.: ebben az árfekvésben nagy tévék vannak, nem férnek be. Vagy ha van kisebb, akkor meg ilyen kis tévéért nem fognak ennyi pénzt adni a szüleim, az tuti. Digitális képjavítás? Ezt látnom kéne, de eddig azt láttam, hogy az LCD szebb színeket ad (szebb =/= valósághű). PIP jó lehet, spec. nekem tök felesleges lenne. Hangzásra vannak külön hangszórók. És mit kezdjek én 3-4 scart csatlakozóval?

ahogy wpepi nagyon jól leírta, a 32"-os LCD TV 4:3 képarényú képet 26"-os méretben tud csak megjeleníteni. Ha TVztek elég sokat akkor ennek nem fogtok örülni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 09. 21:52 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1379 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 01:27

Khm... Szóval velem az történt még a múlt nyáron, hogy a kicsit több mint 1 éves, 32-es Pana CRT tévém, ki tudja milyen oknál fogva, de megadta magát. Jött a support és elteleportálták, majd kb 1 hét múlva hívtak, hogy cserebere lesz, mert nem tudják javítani. Elsétáltam a már említett üzletbe, ahol felajánlottak egy az amúgy is jó készülékért cserébe egy fullextrás darabot, de elkövették azt a hibát, hogy kint voltak az éppen vadiúj sorozatú LCD-k. Gondolhatjátok, mi lett a vége a dolognak. De hogy a lényegre térjek. Mindenféle érvekkel le akarjátok beszélni szegényt az LCD-ről. Namost kérdem én, miért jobb 16:9-es CRT-n nézni a 4:3-as tévéadást, mint LCD-n? Merthogy az egyik legfőbb érv az lett, hogy az milyen rossz lesz, mert két oldalt ott a fekete csík. De hiszen az ott van a CRT-n is?! Arról meg már nem is szólva, hogy a valóban élményt nyújtó DVD-k legalább "jóképűek" (Már ha a kiadó is úgy akarja). Aki meg 4:3-as tévét ajánl, az szégyelje magát, mert szélesvásznú film nézésekor azon is van fekete csík, csak nem jobb és bal oldalon. Egyébként egyre gyakrabban mennek le ismét eredeti képaránnyal filmek és már vannak ilyen sorozatok is. Bár a SG-Atlantisz második évfolyama már 4:3-ban megy. Valaki mondjon le!
Ami a kábeltévék vitatható képminőségét illeti, hát az jó CRT-n ugyanúgy látszik, mint jó vagy kevésbé jó LCD-n. úgyhogy ez sem érv. És CRT-n hogy néznek HD-s anyagot, ha éppen úgy alakul a család úri kedve?
Arról már nem is szólva, hogy kötött a hely mérete. És az sem mellékes, hogy a nagy CRT-hez legalább két ember kell, míg a 32-es LCD-t egyedül felviszem az emeletre.
A hang a másik. Nehogy már olyan jó hangja legyen egy böhöm nagy műanyag CRT-nek, hogy amiatt döntsön a család amellett. A Pana LCD-nek egész szép a hangja és a CRT-vel szemben nincs meg az a szép, öblös műanyag-doboz hangzása, aminek nagyon örülók.
Trendiség?  :think:
Mother always says, Sharing is Good

#1380 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 07:13

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 1:27

Egyébként egyre gyakrabban mennek le ismét eredeti képaránnyal filmek és már vannak ilyen sorozatok is.

Mármint letterboxolt változatban (ami valójában nem is igazi letterbox mert a kép két széléről le van vágva aktív tartalom).  :omg:
Hazánkban még nincs (és szerintem még hosszú ideig nem is lesz) szélesvásznú TV műsor szolgáltatás.

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.