HWSW Informatikai Kerekasztal: .::HDTV::. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

.::HDTV::.

#141 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:00

idézet:
Ezt írta Victor:

- Az SD (hagyományos bontású) klipekkel is szebb volt a kép, de nem tűnt élesebbnek a szokásosnál.
[/quote]

TV-n szvsz a sima digitális műholdas adásnak is szebb és sokkal élesebb képe van mint az analog adásoknak (kábeltv) A földi sugárzású adás veszi csak fel vele a versenyt, jó tetőantennával.

#142 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:14

idézet:
Ezt írta Mumia:
TV-n szvsz a sima digitális műholdas adásnak is szebb és sokkal élesebb képe van mint az analog adásoknak (kábeltv) A földi sugárzású adás veszi csak fel vele a versenyt, jó tetőantennával.[/quote]

Akkor szerinted mindezek élesebbek, nagyobb felbontásúak, mint azok az SD klipek? Nem hiszem. Ergo: nálad rosszabb a kábeltv, mint nálam.

#143 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:40

Nem értem mit költesz itt, hol írtam én, hogy a műholdas adás jobb minőségű mint az sd klippek, amiket ráadásuk nem is láttam.

PS: nagyobb felbontás nem= élesebb képpel
Nálad a kábeltv minősége meg1ezik a földi adás minőségével? Mert akkor nagyon szerencsés vagy.

[ 2004. január 04.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#144 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:42

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem értem mit költesz itt, hol írtam én, hogy a műholdas adás jobb minőségű mint az sd klippek, amiket ráadásuk nem is láttam.[/quote]

Mielőtt vádaskodsz, olvasd el az egészet, amit írtam, és "add össze". Ha nem sikerül, kérdezz.

#145 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:46

idézet:
Ezt írta Victor:

Mielőtt vádaskodsz, olvasd el az egészet, amit írtam, és "add össze". Ha nem sikerül, kérdezz.
[/quote]

Mielőtt írsz szállj le a magas lóról, vagy ne is írj, akárhogy olvasom, nekem nem jön le, hogy mi olyat írtam amiből arra lehet következtetni, hogy szerintem "mindezek élesebbek, nagyobb felbontásúak, mint azok az SD klipek"

A mindezek alatt pl mit kell értenem?

#146 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:08

Nézd, én azt írtam:
"- Az SD (hagyományos bontású) klipekkel is szebb volt a kép, de nem tűnt élesebbnek a szokásosnál."

Te erre azt írtad:
"TV-n szvsz a sima digitális műholdas adásnak is szebb és sokkal élesebb képe van mint az analog adásoknak (kábeltv) A földi sugárzású adás veszi csak fel vele a versenyt, jó tetőantennával."

Mindezek = az általad említett digitális adás és földi antennás adás (jó tetőantennával).

Namármost, ha a "mindezek" sokkal élesebbek, mint a kábeltv (nálad), akkor hogy lehetséges, hogy az SD nem látszik (itt) élesebbnek, nagyobb felbontásúnak, mint a kábeltv (nálam)?

(Szóval, nem mondtad ki, hogy az SD nem jó, ez a lehetőség kijelentésekből következtethető ki.)

Két megoldás van: az SD klipek képénél élesebb és nagyobb felbontású a digitális adás, stb. Ezzel egy bibi van: az SD is digitális adás, és monitoron nézve nem tűnik életlennek. Második megoldás: nálad rosszabb minőségű a kábeltv, mint nálam.

u.i. Te nagyon türelmetlen tudsz lenni, ha valaki nem ért valamit azonnal (még akkor is, ha nem is áll az illető rendelkezésére elég adat), de ha te nem értesz valamit, akkor a másik a hibás!?

#147 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:25

Már írtam egyszer, hogy nálad nincs különbség a kábeltv és a földi adás minősége között? Vagy nincs lehetőséged összehasonlítani? Vagy lehet, hogy nem 63cm-es tv alapján kellene kijelenteni, hogy a digitális SD nem élesebb mint a kábel?

#148 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:28

idézet:
Ezt írta Victor:
(Szóval, nem mondtad ki, hogy az SD nem jó, ez a lehetőség kijelentésekből következtethető ki.)
[/quote]

És te pont azt adod a számba, ami abszoult marhaság. Ha simán azt írod, hogy akkor a kábeltv minősége különbözik, akkor semmi probléma nincs, nem ehelyett te a számba adsz egy ekkora ökörséget, hogy az SD kisebb felbontású mint a műhold. Nézz egy kicsit magadba szvsz.

#149 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:33

idézet:
Ezt írta Mumia:
Már írtam egyszer, hogy nálad nincs különbség a kábeltv és a földi adás minősége között? Vagy nincs lehetőséged összehasonlítani? Vagy lehet, hogy nem 63cm-es tv alapján kellene kijelenteni, hogy a digitális SD nem élesebb mint a kábel?[/quote]

Alapesetben tényleg nem egy 63cm-es TV-n kellene összehasonlítani, de ha egyszer RGB-n egy valóban nagyobb felbontású kép esetén szembeötlő a különbség, akkor az SD-nek is élesebbnek kellene lennie, nem gondolod? (Földi adást nem tudok venni.)

#150 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:39

idézet:
Ezt írta Mumia:
És te pont azt adod a számba, ami abszoult marhaság. Ha simán azt írod, hogy akkor a kábeltv minősége különbözik, akkor semmi probléma nincs, nem ehelyett te a számba adsz egy ekkora ökörséget, hogy az SD kisebb felbontású mint a műhold. Nézz egy kicsit magadba szvsz.[/quote]

Ebben van igazság, ne haragudj. Nem akartam ezt a szádba adni, csak jelezni akartam, hogy a válaszod alapján (látszatra) ez adódik ki, nem pl. a kábeltv-k közötti esetleges különbség (azokat inkább épp egy kalap alá vetted), vagy egyéb.

Valószínűleg az van, hogy az SD is élesebb valamivel (és amúgy is szebb), mint a sima kábeltv, de egy jobb TV RGB-n ennél többé-kevésbé nagyobb felbontású és elességű képet is meg tud jeleníteni.

[ 2004. január 04.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#151 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 02:29

Azt is bele kell számolni, hogy TV-adásnál kínosan ügyelnek rá, hogy egyátalán ne látszódjanak a pixelek. Inkább egy pici blurt engednek a képre (a minnél jobb antialiasing mellett, ami önmagában azt eredményezné, hogy egy ferde vonal széle hol nagyon éles lenne [ahol pont pixel-határra esik], hol 50%-os bluros [ahol a pixel közepét metszi]). Szebb, ha mindenhol egyforma. És egyéb okok is vannak.

Azt se felejtsük el, hogy még a legprofibb videokameráknak is max. 700-egynéhány pixel a felbontása, és az enyhe blur-özés után ennél csak kevesebb lesz.

Ugyanakkor tesztjeim szerint, RGB-ben 720 pixeles felbontást még meg lehet látni a 63cm-es TV-men (lehet látni, hogy 1-pixeles fekete-fehér csíkok vannak valahol, nem sima szürke háttér).

Namost, ha én veszek egy nagyobb képet, és lekicsinyítem (persze interpolálva, nem vagyunk barbárok), akkor egyrészt a blur-özést kiszűröm, és a nagyobb felbontásom is meglesz.

#152 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 02:31

(PAL videokameráról beszélek, nem HD.)

#153 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 10:23

idézet:
Ezt írta Victor:
Namost, ha én veszek egy nagyobb képet, és lekicsinyítem (persze interpolálva, nem vagyunk barbárok), akkor egyrészt a blur-özést kiszűröm, és a nagyobb felbontásom is meglesz.[/quote]

Részben ezért néz ki jobban, a HD akár 720x576-ra is lekicsinyítve, az egyebeknél.

Prezentálni nem tudom, de nálam nagyon nagy a különbség a KábelTV és a földi adás között. A Kábelen 1-2 csatorna már-már nézhetetlen. Van 1-2 ami elfogadható minőségű de az is sokkal gyengébb a földi adásnál.

[ 2004. január 04.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#154 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 12:33

idézet:
Namost, ha én veszek egy nagyobb képet, és lekicsinyítem (persze interpolálva, nem vagyunk barbárok), akkor egyrészt a blur-özést kiszűröm, és a nagyobb felbontásom is meglesz.[/quote]

Akkor mirol is beszelunk HD -> sima TV kapcsan? A minoseg garantaltan jobb lesz, egy DVD-kepenel vagy foldi adasnal...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#155 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:56

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem tudom milyen effekt lehet, a DVD-ről nézve TV-n nem jelentkezik annyira, és az analóg kópiáknál sem más mozikban, viszont a MOM digitális vetítőjében határozottan volt a képben valami fura, passz. Ennyit a racionális, pontos élménybeszámolóról. :D[/quote]

Utanakerdeztem.
Edge Enchanment nincs rajta, emiatt olyan soft a kep.

#156 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 19:01

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Akkor mirol is beszelunk HD -> sima TV kapcsan? A minoseg garantaltan jobb lesz, egy DVD-kepenel vagy foldi adasnal...[/quote]

Attól még érdekes, nem? Sőt, azért nem is annyira nyilvánvaló. És valószínűleg csak RGB-n jön így ki, legalábbis 84cm alatt (de azon sem csodálkoznék, ha még ott is).

#157 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:46

idézet:
Ezt írta Victor:

Attól még érdekes, nem? Sőt, azért nem is annyira nyilvánvaló. És valószínűleg csak RGB-n jön így ki, legalábbis 84cm alatt (de azon sem csodálkoznék, ha még ott is).

[/quote]

Mi jön ki csak rgb-n :confused:

#158 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:11

idézet:
Ezt írta Mumia:
Mi jön ki csak rgb-n :confused:[/quote]

A nagyobb felbontás.
Lásd: [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005415"]https://www.hwsw.hu/...c&f=17&t=005415[/url]

#159 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 21:59

Mondjuk az igaz, hogy itt nem broadcast minőségű video lett összehasonlítva az RGB-vel, hanem sima videokártya s-video(!) kimenete, ami nem kimondottan broadcast célokra készült (az olyanok 200eFt-nál kezdődnek). Ugyanakkor, én még videostudióban sem láttam olyat, hogy (nagyobb felületű) 1-pixeles tesztábra monitorokra jellemző interferenciát okozott volna, mint RGB-ben a TV-m... :D

#160 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 22:20

'Fellowship of the Ring ' Theatrical R1 vs R2 vs Extended R1 vs R2 vs BjoernBit NTSC vs HD

[url="http://"http://www.videophile.info/Review/FOTR/FOTR_01.htm"]http://www.videophil...OTR/FOTR_01.htm[/url]

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.