Valahogy sikerült megoldanom, de aki szeretett volna segíteni annak köszönöm.
Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater
Elküldve: 2004. 07. 14. 02:12
Valahogy sikerült megoldanom, de aki szeretett volna segíteni annak köszönöm.
Elküldve: 2004. 07. 30. 11:41
Először egy asztali DVD-játékossal próbáltam ki, tökéletesen működött, minden hangfal szépen szólt, hangerőt nem mertem felénél följebb tekerni, nehogy parasztlázadás törjön ki.
Ezen a sikeren felbuzdulva összedrótoztam a számítógéppel a hozzá adott DIN-3xRCA kábellel és innentől datálódnak a problémáim is. Konfigom alant látható, az alaplapi soundstormon keresztül szeretném hajtani a cuccost, de valahogy nem az igazi. A frontokkal nincs semmi gubanc, szólnak szépen, mind a tesztekben, mind winamppal, mind videólejátszás közben. A sub szintúgy.
A center azonban meg se nyikkan és a hátsó hangsugárzók is elég halkak. Természetesen a DVD-lejátszásról beszélek, a zenét nem akarom hat hangfalra "fölkeverni", nem hiszek az ilyen vakításban, ami sztereó, az szóljon csak sztereóban. A DVD-knél azonban igencsak zavaró, hogy nem hallom a beszédet...
Használt szoftverek: WinXP HUN SP1, BSPlayer 1.0, Winamp 5.04, MediaPlayer 9, minden driverből a legfrissebb van fönt (NVidia nForce 4.27 WHQL). Az újratelepítést - hacsak nem feltétlenül szükséges - szeretném elkerülni.
Köszönöm előre is a segítséget!
Elküldve: 2004. 08. 02. 11:30
Elküldve: 2004. 08. 02. 21:44
Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:30
Eh, kihullik a hajam... sejtettem, hogy nem lesz ez könnyű menet, de ennyi szívásra nem számítottam egy elméletileg "bolondbiztos", színkódolt, ábrákkal szépen illusztrált hangfaltelepítéssel...
Szóval most ott tartok, hogy a sárga kábel van a fekete aljzatban, a fekete a sárgában, fordító nélkül. NVMixerben (és mindenhol máshol) be van állítva az 5.1, AC3Filter 1.01a telepítve van, Dolby Surround/ProLogic beállítva, BSPlayer, MediaPlayer és WinDVD szépen játssza 4.1-ben a DVD-filmeket illetve az AC3-as AVI-kat, Winamp/JetAudio szépen szól sztereóban.
DE:
A centert sehogyan nem sikerült szóra bírnom. Kipróbáltam másik aljzatban, legalább ötvenszer végignyomtam a hangfaltelepítő varázslót, kipróbáltam Dolby teszthangokkal, DVD-vel, egyszerűen nem szól. Most már egyébként ott tartok, hogy nem is érdekel különösebben...
A mélynyomó viszont normál hangerőn búg. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, hogy lehalkítom?
Elküldve: 2004. 08. 03. 01:09
Idézet
Próbáld ki úgy, hogy a zöld csatlakozóba dugod a hangkártyán (front L/R) a Genius center/sub csatiját, csak egy próba erejéig, kis hangerővel persze a mély miatt. Így mindenképpen szólnia kell a centernek, ha nem teszi, akkor csere... lehet cipekedni. Ha szól, legalább nem a hangfal lesz a hibás
Idézet
Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.
Elküldve: 2004. 08. 03. 06:45
Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 2:09
Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.
A hangfal maga szerintem jó, legalábbis amikor az asztali DVD-re kötöttem, akkor még szólt. Este majd megpróbálom azért óvatosan átdugni, de itt inkább valami szoftveres probléma lesz.
Nem játszom le semmit, és normál hangerő mellett a mélynyomó halkan búg, sőt, most, hogy nézegettem a többit, a frontok is sisteregnek egy kicsit. Egy elosztóba van dugva a Genius a géppel, ez lehet a baj? Mindenesetre majd megpróbálom áttenni egy másik konnektorba.
Elküldve: 2004. 08. 04. 20:57
Na én is beléptem a mostmár nepesnek mondható genius 5.1 tulajok táborába. Én ugyan máshonnan szereztem be az infot, hogy ilyet kő venni de látom nem tévedtem:)
Viszont van itt 1 kis probléma. Le se írom mert tökugyanaz mint Zakonál:) Kivéve, hogy én kapásból ide rohantam körbenézni de ahogy látom yool tettem mert így megúsztam azt amit Zako nem:) Na most én is megproszálok azért dugdosni meg ügyeskedni de ha valaki tudja a megoldást az ne tartsa magába.
Még 1 fontos dolog: a hangfalak nálam de szentem Zakonál is hibátlanok. Valami beállítás vagy hangkártya lesz biztos van 1 eccerű megoldás....
Elküldve: 2004. 08. 05. 17:54
Ha megy a winamp én meg ügyködök a winfosban, nem kell nagy dologra gondolni pl.: gépelés akkor néha akad a hang, egész pontosan az az érzésem van mintha lejjebb esne a hang fps-e:) Az történik ugyanis, hogy elkezd húzni a hang lassabban szól mint kéne, minél nagyobb az "akadás" annál lasabban jácik.
Ac3-mas divx-eim vannak, namost ez a fránya a párbeszédeket nem a centerben szólaltatja meg hanem a jobb első hangfalban. Kipróbáltam "nyers" ac3 file-lal is de ugyanez volt a helyzet... Az ac3 filter 1ébként (matrix mixer) mutatja csatornénként a hangerőt és ott is csak ez a helyzet, frankón láccik amikor csend van és beszél valaki, a jobb első hangereje van a toppon.
Aztán a winamp csak és kizárólag stereoban akar szólni ami nem lenne baj ha a mélynyomó is menne de az sem megy csak a 2 első!
Végül de nem utolsó sorban (de jó, hogy sorolni lehet
Elküldve: 2004. 08. 05. 22:59
Elküldve: 2004. 08. 06. 02:08
Idézet: dexike - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 23:59
Jó kis géniusz topic ez.
Ami a Winampos lassulást illetni, szerintem nem állítottad be a DirectSound Output-ot (preferences->output), ekkor valószínűleg nem csak ez a probléma oldódik meg, hanem szépen elkezdi .1-ben játszani a zenét (ha a windows hangbeállítását is belőtted Vezérlőpult->Hangok...->Speciális) (hogy pontosan hány.1-ben szól, az szvsz hangkártyafüggő, nekem alapból 5.1-et csinál a Live!+Winamp midiből is...
megj.: a "hang fps-e" legtöbb esetben BPM (beat/minute)
A hátsó hangfalak nálam kb hasonló távolságra vannak, mint a frontok, valóban halkabbak, de vedd figyelembe, hogy az elsőkön van egy piezo(?) sugárzó, plusz reflexnyílás, tehát löki rendesen; míg hátul egyedül árválkodik egy zárt dobozban a kis hangszórócska. Szabvány (vagyis inkább ajánlás) szerint pedig ezeknek melletted (falon) kellene, hogy legyenek, lásd a használati útmutatóban. Ha így használnád, akkor a túl hangos hátsó lenne most a "probléma" tárgya
zako,
Sikerült kipróbálnod külön konnektorban? Az asztali lejátszót is írtad; mikor ott használtad, akkor is búgott?
Szerkesztette: lazac 2004. 08. 06. 02:13 -kor
Elküldve: 2004. 08. 06. 14:02
Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 3:08
Sikerült kipróbálnod külön konnektorban? Az asztali lejátszót is írtad; mikor ott használtad, akkor is búgott?
Kipróbáltam másik konnektorban, ugyanúgy hallani, úgyhogy valószínűleg nem földhurok lesz, hanem az alaplapi hangkártya szed össze valamilyen elektronikus zajt a gépből. Asztali DVD-nél nem emlékszem, hogy csinálta volna, bár olyan hangerő mellett nem is lehetett volna hallani...
Elküldve: 2004. 08. 06. 20:34
Elküldve: 2004. 08. 07. 21:03
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 21:34
Kipróbáltam, működik, center (nálam) nem szól, de ez nem újdonság, miért pont itt szólna?
Elküldve: 2004. 08. 08. 11:17
Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 22:03
Preferences-->Multichannel-->Enable Multichannel Sound...és lőn 5.1... legalábbis nálam
Elküldve: 2004. 08. 08. 13:35
Idézet: IThomas - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 12:17
Ennyire azért nem vagyok
Elküldve: 2004. 08. 08. 17:27
Én is gondolkodom egy 5.1-es hangredszer beszerzésén. A következőket néztem ki:
Természetesen egyik az SW-5.1 Home Theater a másik kettő pedig egy-egy Ozaki. Ezek a HM010 és a HM030.
Végigolvastam a topicot, és az jött le nekem, hogy ti a Geniust vennétek egy HM050 helyett.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a helyzet ezekkel a hangredszerekkel is?
Ui.: Légyszi indokoljatok is!! (tehát milyen konkrét hátrányi vannak az egyiknek a másikkal szembes, ilyesmik...
Elküldve: 2004. 08. 08. 17:28
Elküldve: 2004. 08. 08. 18:16
Szükségem lenne 1 kis helpre.
Nekem is ez a jó kis Genius csoda van. Míg csak PC-ről használtam nem volt gond, de miután rákötöttem a DVD playert is (RCA-n) elkezdett zúgni. PC-ről lehúztam, megszünt. Gondolom földhurok jöhetett létre. Hogy tudnám kiküszöbölni? Vagy nem lehet mindkét AC3 bemenetet használni?
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2004. 08. 12. 01:30
Gondolom mikor megvetted a hangfalrendszert nem akartál plusz költséget, de szerintem ha befektetnél egy SB Live 5.1-be(akár használtan,) akkor jobban járnál.
Persze ez csak egy ötlet, és ha valaki be akarna szólni miatta, az kíméljen meg tőle.
Elküldve: 2004. 08. 12. 23:30
Szóval, itt egy jótanács. Vegyél Z5300-ast! én most vettem 38e FT-ért, már a legtöbb helyen lement ennyire az ára. És hogy megérte-e? Még szép! Annyira szól hogy nagyon. Nem hiába csüng mindenhol rajta a THX embléma. Max hangereje már elrettentően nagy, a 100m-re lévő utca másik felén is nagyon hallani a zenét. és nem csak a magasat a mélyet is. Ha nagyon feltolom a mélyet csak úgy lüktet, kb. egy kocsi mélyhangjához tudnám hasonlitani.
Eddig egy jazz j9938b tulaja voltam, hát ahoz képest ég és föld a két hangfal. Az nagyon gányékul szólt. Mélye nem is volt szinte... Múltkor pedig kékhal barátainknál volt szerencsém egy Genius fadobozos elé beszabadulnom, hát nagyon elvitte a kedvem töle. Semmi mély hangja nem volt. Azért is nem azt vettem meg.
Amúgy a 5300-asról annyit teljesitményileg (amit valószinüleg soha nem fog leadni...) szóval mélynyomó 100W-os oldal satelitek valami 33W és center meg 39W körül. Össz 280W állitólag. Amúgy az erősitön is van rendesen hütőborda....
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

Súgó
A téma zárva.