HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#221 Felhasználó inaktív   Quitarius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 14. 02:12

Hello!

Valahogy sikerült megoldanom, de aki szeretett volna segíteni annak köszönöm.  ;)

#222 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:41

Egy kicsit fölhozom ezt a topikot, ugyanis én is beléptem a boldog Genius SW5.1 tulajok táborába... :)Illetve van néhány "probléma", amellyel sehogy sem boldogulok, lévén ez az első 5.1-es hangrendszerem. Használtam a keresőt, végigbogarásztam legalább egy tucat 5.1-es topikot és ezt is, amelyikbe most írok, de csak nem jön össze.

Először egy asztali DVD-játékossal próbáltam ki, tökéletesen működött, minden hangfal szépen szólt, hangerőt nem mertem felénél följebb tekerni, nehogy parasztlázadás törjön ki.  :D A hozzá adott RCA-RCA kábeleket használtam, sokat nem lehetett variálni.

Ezen a sikeren felbuzdulva összedrótoztam a számítógéppel a hozzá adott DIN-3xRCA kábellel és innentől datálódnak a problémáim is. Konfigom alant látható, az alaplapi soundstormon keresztül szeretném hajtani a cuccost, de valahogy nem az igazi. A frontokkal nincs semmi gubanc, szólnak szépen, mind a tesztekben, mind winamppal, mind videólejátszás közben. A sub szintúgy.

A center azonban meg se nyikkan és a hátsó hangsugárzók is elég halkak. Természetesen a DVD-lejátszásról beszélek, a zenét nem akarom hat hangfalra "fölkeverni", nem hiszek az ilyen vakításban, ami sztereó, az szóljon csak sztereóban. A DVD-knél azonban igencsak zavaró, hogy nem hallom a beszédet... :rolleyes: Olvastam egy tippet a fekete és sárga kábelek fölcserélésről, de nem segített. Beiktattam a hangfalhoz adott fordítókábelt - dettó. Végigzongoráztam az Nvidia NVMixerében minden opciót, szépen beállítottam az 5.1-et, nem használt. Végignyomtam a hangfalbeállító varázslót, de a center soha nem szólal meg. Segítsetek már, mit szúrok el?

Használt szoftverek: WinXP HUN SP1, BSPlayer 1.0, Winamp 5.04, MediaPlayer 9, minden driverből a legfrissebb van fönt (NVidia nForce 4.27 WHQL). Az újratelepítést - hacsak nem feltétlenül szükséges - szeretném elkerülni.

Köszönöm előre is a segítséget!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#223 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:30

Hmm... ez eleg furcsa... Nekem AN7-em van (kb. annyiban kulonbozik az NF7-S-tol, hogy van rajta uGuru) es tokeletesen szol. Mind BSPlayerrel, mind WinDVDvel/PowerDVDvel. Ha BSPlayerrel nezel DVDt is, probald meg, hogy felrakod az ac3filtert. Mas otletem nincs.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#224 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 21:44

Idézet: Temes - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:30

Hmm... ez eleg furcsa... Nekem AN7-em van (kb. annyiban kulonbozik az NF7-S-tol, hogy van rajta uGuru) es tokeletesen szol. Mind BSPlayerrel, mind WinDVDvel/PowerDVDvel. Ha BSPlayerrel nezel DVDt is, probald meg, hogy felrakod az ac3filtert. Mas otletem nincs.

Eh, kihullik a hajam... sejtettem, hogy nem lesz ez könnyű menet, de ennyi szívásra nem számítottam egy elméletileg "bolondbiztos", színkódolt, ábrákkal szépen illusztrált hangfaltelepítéssel...  :rolleyes:

Szóval most ott tartok, hogy a sárga kábel van a fekete aljzatban, a fekete a sárgában, fordító nélkül. NVMixerben (és mindenhol máshol) be van állítva az 5.1, AC3Filter 1.01a telepítve van, Dolby Surround/ProLogic beállítva, BSPlayer, MediaPlayer és WinDVD szépen játssza 4.1-ben a DVD-filmeket illetve az AC3-as AVI-kat, Winamp/JetAudio szépen szól sztereóban.

DE:

A centert sehogyan nem sikerült szóra bírnom. Kipróbáltam másik aljzatban, legalább ötvenszer végignyomtam a hangfaltelepítő varázslót, kipróbáltam Dolby teszthangokkal, DVD-vel, egyszerűen nem szól. Most már egyébként ott tartok, hogy nem is érdekel különösebben... :smoker:
A mélynyomó viszont normál hangerőn búg. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, hogy lehalkítom?
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#225 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 01:09

Idézet

A centert sehogyan nem sikerült szóra bírnom

Próbáld ki úgy, hogy a zöld csatlakozóba dugod a hangkártyán (front L/R) a Genius center/sub csatiját, csak egy próba erejéig, kis hangerővel persze a mély miatt. Így mindenképpen szólnia kell a centernek, ha nem teszi, akkor csere... lehet cipekedni. Ha szól, legalább nem a hangfal lesz a hibás :)

Idézet

A mélynyomó viszont normál hangerőn búg. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, hogy lehalkítom?

Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg :D ). Tehát vagy hibás->csere, vagy földhurok van.
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.

#226 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 06:45

Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 2:09

Próbáld ki úgy, hogy a zöld csatlakozóba dugod a hangkártyán (front L/R) a Genius center/sub csatiját, csak egy próba erejéig, kis hangerővel persze a mély miatt. Így mindenképpen szólnia kell a centernek, ha nem teszi, akkor csere... lehet cipekedni. Ha szól, legalább nem a hangfal lesz a hibás :)

Ezt hogy érted? Nem játszol le semmit, mégis búg a mélynyomó? Mert nem kéne, hogy ilyet tegyen. Nekem nagyon csöndesen (némán) áll itt a földön, kb 1/2-3/4 közötti hangerőn kezd el hangot adni magából üresjáratban, ekkor is inkább a center sistereg (így viszont kiszakadna a membrán a hangerőtől valószínűleg :D ). Tehát vagy hibás->csere, vagy földhurok van.
Vagy arra gondoltál, hogy lejátszás közben igazi robbanás helyett inkább csak pöfékel a sub? Sajnos eme rendszer gyenge eleme éppen a "mély"láda minősége... Megjegyzem, nekem nincs vele különösebb gondom.

A hangfal maga szerintem jó, legalábbis amikor az asztali DVD-re kötöttem, akkor még szólt. Este majd megpróbálom azért óvatosan átdugni, de itt inkább valami szoftveres probléma lesz.

Nem játszom le semmit, és normál hangerő mellett a mélynyomó halkan búg, sőt, most, hogy nézegettem a többit, a frontok is sisteregnek egy kicsit. Egy elosztóba van dugva a Genius a géppel, ez lehet a baj? Mindenesetre majd megpróbálom áttenni egy másik konnektorba.

#227 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 20:57

Csá!

Na én is beléptem a mostmár nepesnek mondható genius 5.1 tulajok táborába. Én ugyan máshonnan szereztem be az infot, hogy ilyet kő venni de látom nem tévedtem:)
Viszont van itt 1 kis probléma. Le se írom mert tökugyanaz mint Zakonál:) Kivéve, hogy én kapásból ide rohantam körbenézni de ahogy látom yool tettem mert így megúsztam azt amit Zako nem:) Na most én is megproszálok azért dugdosni meg ügyeskedni de ha valaki tudja a megoldást az ne tartsa magába.
Még 1 fontos dolog: a hangfalak nálam de szentem Zakonál is hibátlanok. Valami beállítás vagy hangkártya lesz biztos van 1 eccerű megoldás....:)
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#228 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:54

Nah összeszedtem az össze problémát:
Ha megy a winamp én meg ügyködök a winfosban, nem kell nagy dologra gondolni pl.: gépelés akkor néha akad a hang, egész pontosan az az érzésem van mintha lejjebb esne a hang fps-e:) Az történik ugyanis, hogy elkezd húzni a hang lassabban szól mint kéne, minél nagyobb az "akadás" annál lasabban jácik.

Ac3-mas divx-eim vannak, namost ez a fránya a párbeszédeket nem a centerben szólaltatja meg hanem a jobb első hangfalban. Kipróbáltam "nyers" ac3 file-lal is de ugyanez volt a helyzet... Az ac3 filter 1ébként (matrix mixer) mutatja csatornénként a hangerőt és ott is csak ez a helyzet, frankón láccik amikor csend van és beszél valaki, a jobb első hangereje van a toppon.

Aztán a winamp csak és kizárólag stereoban akar szólni ami nem lenne baj ha a mélynyomó is menne de az sem megy csak a 2 első!

Végül de nem utolsó sorban (de jó, hogy sorolni lehet :) ) a hátsó hangfalak halkabban szólnak a többinél. Ha a mélynyomón csutkára tekerem a hásókat akkor már viszonylag jó. De szvsz ennek úgy kéne egálban lennie ha minden közepesen van.  Iagaz most úgy vannak elrendezve, hogy a számban van a 2 front meg a center és 2-m re a két rear...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#229 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 22:59

Lassan de biztosan azért oldogatom az ügyet... Na abba a mátrix mixer bigyóban kavartam kínomban és az eddig csak útban lévő matrix tábla értelmet nyert. Ebben ugyanis az AC3 filter hagkártyába bemenő jeleit meg lehet változtatni amikor kijön. Időközben 1ébként 1 AC3 tesztvideó fényt derített arra is, hogy nemcsak a center van rossz helyen a jobb első, hanem szinte minden fel van cserélve! Na most rendet raktam az összes cstorna jó helyre került....a többit nemtom

#230 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 02:08

Idézet: dexike - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 23:59

a többit nemtom

Jó kis géniusz topic ez.  :D Inkább az alaplapról szólóban kellene rosszakat írni, mert még átragad a hardverre, és összekeveri nekem is a csatornákat... :D

Ami a Winampos lassulást illetni, szerintem nem állítottad be a DirectSound Output-ot (preferences->output), ekkor valószínűleg nem csak ez a probléma oldódik meg, hanem szépen elkezdi .1-ben játszani a zenét (ha a windows hangbeállítását is belőtted Vezérlőpult->Hangok...->Speciális) (hogy pontosan hány.1-ben szól, az szvsz hangkártyafüggő, nekem alapból 5.1-et csinál a Live!+Winamp midiből is... :) )
megj.: a "hang fps-e" legtöbb esetben BPM (beat/minute) :D

A hátsó hangfalak nálam kb hasonló távolságra vannak, mint a frontok, valóban halkabbak, de vedd figyelembe, hogy az elsőkön van egy piezo(?) sugárzó, plusz reflexnyílás, tehát löki rendesen; míg hátul egyedül árválkodik egy zárt dobozban a kis hangszórócska. Szabvány (vagyis inkább ajánlás) szerint pedig ezeknek melletted (falon) kellene, hogy legyenek, lásd a használati útmutatóban. Ha így használnád, akkor a túl hangos hátsó lenne most a "probléma" tárgya ;)

zako,

Sikerült kipróbálnod külön konnektorban? Az asztali lejátszót is írtad; mikor ott használtad, akkor is búgott?

Szerkesztette: lazac 2004. 08. 06. 02:13 -kor

#231 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 14:02

Idézet: lazac - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 3:08

zako,

Sikerült kipróbálnod külön konnektorban? Az asztali lejátszót is írtad; mikor ott használtad, akkor is búgott?

Kipróbáltam másik konnektorban, ugyanúgy hallani, úgyhogy valószínűleg nem földhurok lesz, hanem az alaplapi hangkártya szed össze valamilyen elektronikus zajt a gépből. Asztali DVD-nél nem emlékszem, hogy csinálta volna, bár olyan hangerő mellett nem is lehetett volna hallani...  :D

#232 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 06. 20:34

Valaki próbálta már a JetAudio-t, hogy mennyire jól keveri szét a sztereot 5.1-re?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#233 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 21:03

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 21:34

Valaki próbálta már a JetAudio-t, hogy mennyire jól keveri szét a sztereot 5.1-re?

Kipróbáltam, működik, center (nálam) nem szól, de ez nem újdonság, miért pont itt szólna? :)

#234 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 11:17

Idézet: zako - Dátum: 2004. aug. 7., szombat - 22:03

Kipróbáltam, működik, center (nálam) nem szól, de ez nem újdonság, miért pont itt szólna? :)

Preferences-->Multichannel-->Enable Multichannel Sound...és lőn 5.1... legalábbis nálam :)
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#235 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 13:35

Idézet: IThomas - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 12:17

Preferences-->Multichannel-->Enable Multichannel Sound...és lőn 5.1... legalábbis nálam :)

Ennyire azért nem vagyok  :lama:, természetesen a JetAudióban és a Windowsban is be van állítva az 5.1, de akármit csinálok, a center nem szól. Egy tiszta telepítés talán segítene rajta, de ehhez meg nincs kedvem.

#236 Felhasználó inaktív   WedgeA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 17:27

Sziasztok!

Én is gondolkodom egy 5.1-es hangredszer beszerzésén. A következőket néztem ki:

Természetesen egyik az SW-5.1 Home Theater a másik kettő pedig egy-egy Ozaki.  Ezek a HM010 és a HM030.

Végigolvastam a topicot, és az jött le nekem, hogy ti a Geniust vennétek egy HM050 helyett.

Az lenne a kérdésem, hogy ez a helyzet ezekkel a hangredszerekkel is?

Ui.: Légyszi indokoljatok is!! (tehát milyen konkrét hátrányi vannak az egyiknek a másikkal szembes, ilyesmik...  :) )
Epox 8K3A ||| AMD Athlon XP 1800+ @ 1533 MHz ||| Club 3D ATI Radeon 9800SE ||| 768 MB PC2700 DDR ||| Maxtor 160 GB ||| LG 8/4/32 CD-RW ||| Pioneer DVR108 ||| AC '97 ||| LG 775 FT (17")

#237 Felhasználó inaktív   WedgeA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 17:28

Jah, és tudtok esetleg olyan helyeket mondani, ahol ki lehet ezeket próbálni (vagy valamelyiket)?
Epox 8K3A ||| AMD Athlon XP 1800+ @ 1533 MHz ||| Club 3D ATI Radeon 9800SE ||| 768 MB PC2700 DDR ||| Maxtor 160 GB ||| LG 8/4/32 CD-RW ||| Pioneer DVR108 ||| AC '97 ||| LG 775 FT (17")

#238 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:16

Hali!

Szükségem lenne 1 kis helpre.
Nekem is ez a jó kis Genius csoda van. Míg csak PC-ről használtam nem volt gond, de miután rákötöttem a DVD playert is (RCA-n) elkezdett zúgni. PC-ről lehúztam, megszünt. Gondolom földhurok jöhetett létre. Hogy tudnám kiküszöbölni? Vagy nem lehet mindkét AC3 bemenetet használni?
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#239 Felhasználó inaktív   Quitarius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 01:30

Hello
Gondolom mikor megvetted a hangfalrendszert nem akartál plusz költséget, de szerintem ha befektetnél egy SB Live 5.1-be(akár használtan,) akkor jobban járnál.
Persze ez csak egy ötlet, és ha valaki be akarna szólni miatta, az kíméljen meg tőle. :rolleyes:

#240 Felhasználó inaktív   sgery 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 12. 23:30

Üdv nektek!
Szóval, itt egy jótanács. Vegyél Z5300-ast! én most vettem 38e FT-ért, már a legtöbb helyen lement ennyire az ára. És hogy megérte-e? Még szép! Annyira szól hogy nagyon. Nem hiába csüng mindenhol rajta a THX embléma. Max hangereje már elrettentően nagy, a 100m-re lévő utca másik felén is nagyon hallani a zenét. és nem csak a magasat a mélyet is. Ha nagyon feltolom a mélyet csak úgy lüktet, kb. egy kocsi mélyhangjához tudnám hasonlitani.
Eddig egy jazz j9938b tulaja voltam, hát ahoz képest ég és föld a két hangfal. Az nagyon gányékul szólt. Mélye nem is volt szinte... Múltkor pedig kékhal barátainknál volt szerencsém egy Genius fadobozos elé beszabadulnom, hát nagyon elvitte a kedvem töle. Semmi mély hangja nem volt. Azért is nem azt vettem meg.
Amúgy a 5300-asról annyit teljesitményileg (amit valószinüleg soha nem fog leadni...) szóval mélynyomó 100W-os oldal satelitek valami 33W és center meg 39W körül. Össz 280W állitólag. Amúgy az erősitön is van rendesen hütőborda....
Gigabyte GA-K8NF-9 I Athon64 3000+ I 1GB 400mhz dual I Club3D 6600GT 500/1000 I Audigy 2+Z5300 I Belinea 101920
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.