HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#441 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 10:33

Vettem egy Aureon 5.1 USB MKII-t.
A célom az volt vele, hogy majd jól összekötöm az xbox optikai kimenetével, es akkor lesz nekem fájin 5.1-es hangzásom. De nem. :( A jó büdös életbe, nem... pedig ott írja a speckóban, hogy "digital input" ... na abba dugtam...
Valaki már próbált használni, ilyen (vagy hasonló) optikai in/out varázslatot, és esetleg tudna segíteni, hogy mi is lehet a gixer?

Köszi előre is,
Merlot
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#442 Felhasználó inaktív   payskin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 08. 13:04

Pár napja kaptam egy Aueron 7.1 Space-t, át is flash-eltem Prodigyre. Végigolvastam a topikot, kösz a driverlinkeket, istenek vagytok! :respect:
# Blazkowicz Aztkopizdki: híres lengyel tudós, a Ctrl+C feltalálója. | blog

#443 Felhasználó inaktív   payskin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 17:06

Baj van. Rádugtam ma a Sennheiser fülest a sztereó kimenetre (1-2), és legnagyobb megdöbbenésemre hallom az egeret. :( Azaz, ha arrébb húzok egy ablakot vagy a görgetősávot, annak jól hallható nyoma támad a fülesben. Ez van normál üzemmódban. Ha bekapcsolom a fejhallgató üzemmódot, akkor igazán brutálisan zúg.

Ezek után felraktam a CIV 4-et, hogy megnézzem, milyen hangbeállítási lehetőségek vannak, és tökre el vagyok keseredve, mert iszonyúan szarul szól, bármit állítok be. A CIV4 rögtön Monóra állítja, próbáltam Stereóval, Headphone-nal, D3D-vel, EAX2-vel, egyik rémesebb, mint a másik. Zúg, recseg, a hangminőség kritikán aluli, ráadásul alig van hangerő. :(

Eddig jobbára csak egy 2.1 hangrendszerrel hallgattam, azzal nem volt ennyire feltünő, mennyire zajos.

Van valami ötlet, amit csinálhatnék? Mert így leginkább az ablakon vágom ki, ennél jobb az alaplapi AC97-em is. :(

---

Fejlemény: nyomtam egy Factory Default-ot a Configban, erre eltűnt az egér hangja. Na, innentől elkezdtem nyomozni, és kiderült, hogy a Line In-en bejövő tévétuner hozza az egér hangját. Levettem a Line In szintjét, ezzel el is múlt a dolog. Huh, egy nagy kő leesett...

Viszont a CIV4-ben továbbra is kizárólag Headphones állásban szól normálisan, és ott is elég karcsú a hangerő (a játékban is éa control panelen is maxra van húzva minden). D3D-ben és EAX2-ben szörnyű, ami kijön belőle.

Szerkesztette: payskin 2006. 04. 16. 17:20 -kor

# Blazkowicz Aztkopizdki: híres lengyel tudós, a Ctrl+C feltalálója. | blog

#444 Felhasználó inaktív   TJ2004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 09:52

Sziasztok!
Lenne egy életbevágó kérdésem. Nem rég vettem egy Terratec Aureon 7.1 PCI hangkártyát és az istennek sem megy rendesen. A játékok esetében egyiknél sem szól a mélyhangszóró, és hogyha mp3-at hallgatok akkor is csak a két első hangszóró szól.
Egyetlen esetben szólal meg a mély, ha mondjuk a POWERDVD-vel filmet nézek vagy zenét hallgatok.
Lécci segítsetek mert már nem tudok mit tenni!!!

#445 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 11:34

Idézet: TJ2004 - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 10:52

Sziasztok!
Lenne egy életbevágó kérdésem. Nem rég vettem egy Terratec Aureon 7.1 PCI hangkártyát és az istennek sem megy rendesen. A játékok esetében egyiknél sem szól a mélyhangszóró, és hogyha mp3-at hallgatok akkor is csak a két első hangszóró szól.
Egyetlen esetben szólal meg a mély, ha mondjuk a POWERDVD-vel filmet nézek vagy zenét hallgatok.
Lécci segítsetek mert már nem tudok mit tenni!!!

zene alapvetően ugye köztudottan sztereó. na már most miért szólna az a sztereo jel minden csatornán?? gondold végig. azért szól dvdn mert ott van definiálva minden csatorna. játéknál meg szintén azért nem szól valszeg mert nincs jel a mélyen.

mindenesetre nézd meg az audió eszközöknél a hangszóró beállításait hogy 7.1 térhatású legyen beállítva.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2006. 04. 17. 11:37 -kor

#446 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 13:37

Nem tudom ugyan, mivel hallgatsz zenét, de a Winamp és a foobar egyaránt rendelkezik olyan pluginekkel, amik 5.1-esre keverik a sztereó hangot. Ha már ragaszkodsz hozzá... :)

#447 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 14:14

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 14:37

Nem tudom ugyan, mivel hallgatsz zenét, de a Winamp és a foobar egyaránt rendelkezik olyan pluginekkel, amik 5.1-esre keverik a sztereó hangot. Ha már ragaszkodsz hozzá... :)

sejtettem hogy létezik ilyen, de nem élek velük. nem tudom ő is így hallgatja-e...

#448 Felhasználó inaktív   TJ2004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 14:34

Azt tudom hogy alapvetően az mp3 csak sztereó de attól még a két front és a mélynek szólnia kellene, egyébként a haveromnak csak alaplapi hangkártyája van és szól alapból az összes csatorna mindegy hogy mi szól.

#449 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 15:02

Idézet: TJ2004 - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 15:34

Azt tudom hogy alapvetően az mp3 csak sztereó de attól még a két front és a mélynek szólnia kellene, egyébként a haveromnak csak alaplapi hangkártyája van és szól alapból az összes csatorna mindegy hogy mi szól.

a sztereó az a 2 front hangfalat jelenti, nincs köze a mélyhez!

egyébként az simán meglehet, hogy a haverod hangkarija valamilyen módon 5.1-re keveri a hangot. a terratec ilyet nem csinál ( az enyém , dmx 6fire 24/96 leaglábbis nem, hacsak nem kapcsolom be a sensaura-t ).

#450 Felhasználó inaktív   TJ2004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 15:12

Pontosan mi az a Sensaura???

#451 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 16:10

Idézet: TJ2004 - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 16:12

Pontosan mi az a Sensaura???

a sensaura 3D emulációs szoftver. surroundra kipakolja a hangokat.

#452 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 12:24

most készülök hangkarit cserélni AUD 1 player-em van, erősen gondolkozom egy AUD 4 oem-en, már majdnem meg is vettem, de egy srác árulja egy másik fórumon az Aureon 5.1 fun kártyáját 3k-ért, ennyiért nem nagyon lenne szivem nem megvenni...
valaki esetleg tudna valamit mondani az AUD 4 és a Fun közötti különbségekről, mert nem nagyon vagyok otthon a témában
egy héten kb 2-3x játszok újabb játékokkal, amúgy zene, TV tuner
előre is köszi!
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#453 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 15:31

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 12:24

most készülök hangkarit cserélni AUD 1 player-em van, erősen gondolkozom egy AUD 4 oem-en, már majdnem meg is vettem, de egy srác árulja egy másik fórumon az Aureon 5.1 fun kártyáját 3k-ért, ennyiért nem nagyon lenne szivem nem megvenni...
valaki esetleg tudna valamit mondani az AUD 4 és a Fun közötti különbségekről, mert nem nagyon vagyok otthon a témában
egy héten kb 2-3x játszok újabb játékokkal, amúgy zene, TV tuner
előre is köszi!

A Fun-nál egyértelműen jobb az Audigy 4. :( Ha Terratec kell, Aureon Sky/Space minimum.

#454 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 20:50

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 16:31

A Fun-nál egyértelműen jobb az Audigy 4. :( Ha Terratec kell, Aureon Sky/Space minimum.

jobbnak jobb, de drágább is bő 8k-val az oem sajnos, na mindegy, elcserélem a sráccal egy ramra, úgyis itt van a nyakamon, aztán próba cseresznye, max majd ezt fogom árulni a memó helyett :Đ
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#455 Felhasználó inaktív   dtk1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 16:50

Hello
Hasznal itt valaki terratec aureon 5.1 usb hangkarit? Nekem laptophoz kelle vennem valami hasonlot es szamomra fontos az alacsony latency is. Ha jol tudom gyarilag nincs a kartyahoz asio driver de talaltam egy oldalat ahol egy fizetos asio driverrol irnak, amely kompatibilis ezzel a karival. Probalta ezt valaki es kb hany ms-ra tudta levinni a latencyt? Ja es meg az erdekelne, hogy ez a kartya milyen hangchipre epul?

#456 Felhasználó inaktív   H_ZolII 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 09:35

Hello,

az lenne a kérdésem, hogy ezek az aureal hangkártyák tudnak-e szimultán 'szólni' optikán és analógon is?

Köszi!

#457 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 10:30

Az 1 másik cég (különben nem tudom).

#458 Felhasználó inaktív   H_ZolII 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:08

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 9:30

Az 1 másik cég (különben nem tudom).

Bocs, nem aureal, hanem aureon, nyilván :)

Szal valaki nem vágja?

#459 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 11. 13:20

Idézet: H_ZolII - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 10:35

Hello,

az lenne a kérdésem, hogy ezek az aureal hangkártyák tudnak-e szimultán 'szólni' optikán és analógon is?

Köszi!

A Space 7.1 biztosan.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#460 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:37

http://tven.terratec.net/modules.php?op=mo...article&sid=236

Valaki tud olyan kiskert, ahol ezt árulják?

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.