Baj van. Rádugtam ma a Sennheiser fülest a sztereó kimenetre (1-2), és legnagyobb megdöbbenésemre hallom az egeret.

Azaz, ha arrébb húzok egy ablakot vagy a görgetősávot, annak jól hallható nyoma támad a fülesben. Ez van normál üzemmódban. Ha bekapcsolom a fejhallgató üzemmódot, akkor igazán brutálisan zúg.
Ezek után felraktam a CIV 4-et, hogy megnézzem, milyen hangbeállítási lehetőségek vannak, és tökre el vagyok keseredve, mert iszonyúan szarul szól, bármit állítok be. A CIV4 rögtön Monóra állítja, próbáltam Stereóval, Headphone-nal, D3D-vel, EAX2-vel, egyik rémesebb, mint a másik. Zúg, recseg, a hangminőség kritikán aluli, ráadásul alig van hangerő.
Eddig jobbára csak egy 2.1 hangrendszerrel hallgattam, azzal nem volt ennyire feltünő, mennyire zajos.
Van valami ötlet, amit csinálhatnék? Mert így leginkább az ablakon vágom ki, ennél jobb az alaplapi AC97-em is.
---
Fejlemény: nyomtam egy
Factory Default-ot a Configban, erre eltűnt az egér hangja. Na, innentől elkezdtem nyomozni, és kiderült, hogy a Line In-en bejövő tévétuner hozza az egér hangját. Levettem a Line In szintjét, ezzel el is múlt a dolog. Huh, egy nagy kő leesett...
Viszont a CIV4-ben továbbra is kizárólag Headphones állásban szól normálisan, és ott is elég karcsú a hangerő (a játékban is éa control panelen is maxra van húzva minden). D3D-ben és EAX2-ben szörnyű, ami kijön belőle.
Szerkesztette: payskin 2006. 04. 16. 17:20 -kor