Routert kell vennem, de milyet, és hol?
Elküldve: 2006. 02. 27. 11:06
Óra issue
Status ablak frissítése
TMSS kikapcs esetén is DNS kérést küld.
Beírt mail szerver cím esetén DNS kérés
Érdekes telnet csomagok, Fixynél, ennek nem értem az okát, bevallom.
Túlzott CPU terhelés
Ha van még írjátok hozzá.
Elküldve: 2006. 02. 27. 11:15
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 11:06
Óra issue
Status ablak frissítése
Túlzott CPU terhelés
A TMSS kikapcsolt állapotával kapcsolatban nem vagyok biztos, hogy bugról van szó.
Ugyanis a Content filter mindaddig inaktív, amíg a TMSS-t bekapcsolva hagyom. És itt valami content filter update-et keres a szerkezet.
Ami az órát illeti, néhány mp eltéréstől eltekintve tegnap óta pontosnak tűnik, viszont éjfélkor még igencsak online voltam, tehát volt alkalma frissíteni (+ név helyett IP cím szerepel a time szervernél)
szerk:
Státusz ablak frissítése: gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki a POST-okról (http metódus) értesítést, jóváhagyó ablakocskát kér a browsertől.
Most próbáltam ki: ha ezt kikapcsolom, akkor nincs gond, megmarad a beállított idő.
Szerkesztette: FixY 2006. 02. 27. 11:17 -kor
Elküldve: 2006. 02. 27. 12:22
Óra issue
Status ablak frissítése
Túlzott CPU terhelés
Átengedte a portscant, mint írtam volt.
Elküldve: 2006. 02. 27. 13:17
Ööö.. izé... ez nem tűnt fel elsőre: nem kizárólag telnet. Most éppen az, de korábban említettem, hogy pl. olyan is volt, hogy ssh-val mentem egy másik, szintén a LAN-on lévő gépre, akkor meg az ssh packetek jöttek fél nappal a gépek kikapcsolása után a notebook felé WLAN-on.
Biztos nem vagyok benne, de mintha WLAN specifikus lenne a dolog.
Elküldve: 2006. 02. 27. 15:36
Szombaton allitottam be, vagyis frissitette magat a log szerint. Ma mar 1 perc kesessel kozlekedik.
CPU terheles 4,56% memo (szinte allandoan) 50%
De ez a legkevesbe sem erdekel, kiraly a cucc.
Egyedul bandwidth menedzsment leiras kellene, nem talaltam szajbaragos beallitast.
Elküldve: 2006. 02. 27. 15:54
Idézet: Michael - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 15:36
Szombaton allitottam be, vagyis frissitette magat a log szerint. Ma mar 1 perc kesessel kozlekedik.
CPU terheles 4,56% memo (szinte allandoan) 50%
De ez a legkevesbe sem erdekel, kiraly a cucc.
Egyedul bandwidth menedzsment leiras kellene, nem talaltam szajbaragos beallitast.
Azért 1 perc v. másfél nap eltérés az nem mind1... Pláne, ha valamit keresni akarsz a logokban
Elküldve: 2006. 02. 27. 17:40
222 óra uptime mellett 14 nap késés.
CPU 80% felett, RAM 50% felett.
Gabi
Elküldve: 2006. 02. 27. 19:10
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:54
Fixy,
A konfigodban azt láttam, hogy RFC-t használtál time serverként. Megteszed, hogy átállsz NTP-re?
Én ezt használom minden ZyXEL eszközben, és soha nem volt 1 perc késés sem.
195.13.23.5
Csak, hogy kiszűrjük ezt is.
Elküldve: 2006. 02. 27. 19:33
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:10
A konfigodban azt láttam, hogy RFC-t használtál time serverként. Megteszed, hogy átállsz NTP-re?
Én ezt használom minden ZyXEL eszközben, és soha nem volt 1 perc késés sem.
195.13.23.5
Csak, hogy kiszűrjük ezt is.
Eredetileg ntp volt és a kfki-s szerver.
Most csak azért volt ez az RFC-s izé, mert a windows-ból szedtem a szerver címét.
Ugye nem kell részletezni, hogy M$ szervertől tisztességes ntp választ nem remélhettem?
De O.K., beállítom arra a címre amit írtál.
(mellesleg pár órája még pontos volt, néhány mp eltéréssel)
Elküldve: 2006. 02. 27. 22:24
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:33
Most csak azért volt ez az RFC-s izé, mert a windows-ból szedtem a szerver címét.
Ugye nem kell részletezni, hogy M$ szervertől tisztességes ntp választ nem remélhettem?
De O.K., beállítom arra a címre amit írtál.
(mellesleg pár órája még pontos volt, néhány mp eltéréssel)
480 óra uptime és pontos idő. Persze 24 óránként frissíti a time-b.nist.gov NTP szerverről.
Nekem nailed-up van mivel nem zavar, mert nem időalapú az internetszolgáltatásom.
A memória 50%-ot pedig kár ragozni, gondolom mindenki minimális erőfeszítéssel rájött, hogy megosztott memóriahasználatot lát amiből az oprendszer alapból lefoglal valamennyit.
Elküldve: 2006. 02. 27. 22:26
Elküldve: 2006. 02. 27. 22:30
Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:24
A memória 50%-ot pedig kár ragozni, gondolom mindenki minimális erőfeszítéssel rájött, hogy megosztott memóriahasználatot lát amiből az oprendszer alapból lefoglal valamennyit.
Nailed up: minek logolja egész nap a különböző broadcastokat, vírusos gépek próbálkozásait, ha egyszer úgysem használom?
Memória: én továbbra sem értem. Mire kellett volna rájönni?
Azt megszoktam, hogy sok op.rendszer a disk cache-t szabad memóriának tekinti, mivel dinamikusan tologatja a méretét, de itt ugye nincs diszk.
Szóval továbbra sem tudom felfogni, hogy miért jó az 50% szabad memória.
Ha kifejtenéd kicsit bővebben...
Elküldve: 2006. 02. 28. 09:08
Az oprendszer ennyit használ alapban a memóriából - mobiltelefonoknál, palmtop-oknál is hasonlóan történnek ezek a dolgok.
Elküldve: 2006. 02. 28. 09:19
DNS kereséseket,
Status ablak frissítést, ezek a köv fw-ben orvosolva lesznek.
A Fixy telnet-ügye nem replikálható.
Fixy, arra kérnélek, próbáld meg két szűz XP géppel. Nekem sem produkálja.
Ja, és ne írd át a portcímeket.
Elküldve: 2006. 02. 28. 10:16
Kissé át kellett a konfigot írni, de most sokkal gyorsabb a netem, mert a CPU sem megy 20% fölé.
Gabi
Elküldve: 2006. 02. 28. 11:24
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 9:19
DNS kereséseket,
Status ablak frissítést, ezek a köv fw-ben orvosolva lesznek.
A Fixy telnet-ügye nem replikálható.
Fixy, arra kérnélek, próbáld meg két szűz XP géppel. Nekem sem produkálja.
Ja, és ne írd át a portcímeket.
Izé... két szűz windows ki van csukva. Nincs felesleges gépem amivel kipróbálhatnám. Két szűz FreeBSD-ről lehet szó.
Portokat miért ne írjam át? (paranoia üzemmód on
Ja! Hogy próbáltad reprodukálni? Két drótos eszközzel vagy egy drótos-egy wifi?
Nálam az utóbbi a problémás és mondom: független a használt protokolltól - illetve annyiban nem, hogy UDP-n még nem találkoztam vele csak TCP-n.
Este ha lesz még lelkierőm, akkor megpróbálom, hogy nem kapcsolok be windowst, csak BSD-t.
Aztán megnézem.
Elküldve: 2006. 03. 01. 00:09
Ugye esélyem sincs "szűz" XP-vel próbálkozni, marad ami van.
VPN kikapcs, IE bezár, kicsit várok, majd elindítom a notebookon az Etherealt és lesem a bejövő forgalmat.
Ezzel egyidejűleg a desktop gépről rámegyek a routerre, ott meg nézem az enet2 csatorna forgalmát.
Finoman szólva nem teljes az egyezés
A router trace funkciója szerint érkeznek csomagok különböző web szerverektől a notebookom IP címére és ha lehet hinni a sys trcp és sys trcd párosnak, akkor ki is mennek az éterbe, ellenben a notebookon az Etherealban már nem látszik minden. Persze, vannak broadcastok, kulcscserék és hasonlók amik megjönnek, de rengeteg olyan packet megy ki a rádión amit a notebook nem fogad.
Olyan a driver, hogy promiscuous módban nem engedi működni az Etherealt, így kénytelen vagyok csak azt nézni amit a gép valóban fogad...
Más téma, hogy közben a hülye vindóz meg teleszemeteli a broadcast üzeneteivel és DNS kéréseivel a LAN-t amíg be van kapcsolva.
Elküldve: 2006. 03. 01. 00:32
dlink? USR? Netgear? etc?
thx
Szerkesztette: Asker 2006. 03. 01. 00:33 -kor

Súgó
A téma zárva.