Routert kell vennem, de milyet, és hol?
Elküldve: 2006. 02. 25. 11:10
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:45
Csak alátámasztani tudom!
Nem mondom, hogy nincs hibás az smc-k közül, de ha hibás, akkor elég egyértelmű a hiba (gyk.: lefagy). Ilyenkor csere.
A gari 5-6 év ezekre, amit valószínűleg senki nem fog túllépni. Az ára meg most eléggé a béka segge alatt van, bár sosem lehetünk elégedettek.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2006. 02. 25. 13:59
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 10:11
(ezt csak arra az esetre kérdezem, ha nem találom meg a zyxelnél)
Már nem emléxem pontosan, hogy azzal milyen gondjaim voltak és nem tudom, pontosan mikor követtem el az update-t)
Találtam neked ezt , itt keresgélj.
Szerkesztette: Thegrey 2006. 02. 25. 14:11 -kor
Elküldve: 2006. 02. 25. 14:36
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 10:24
Nálam is érdekesen frissül.
None: működik jól, nem frissít.
5 sec: működik rendesen, 5 másodpercenként frissít
10, 15, 20, 25, 30 sec: nem működik jól, első frissítés után visszaáll 5 másodperces időintervallumra
Elküldve: 2006. 02. 25. 15:27
Idézet: Thegrey - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:59
Köszi, remélem csak tévedés és nem szándékos k****
A dán fw eltér az európaitól - hogy miért, azt nem tudom. (vagy ez D-Link-es emlék?)
Egyébként azt hiszem, megtaláltam a gépemen az előzőt...
Szerkesztette: FixY 2006. 02. 25. 15:28 -kor
Elküldve: 2006. 02. 25. 15:29
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:36
None: működik jól, nem frissít.
5 sec: működik rendesen, 5 másodpercenként frissít
10, 15, 20, 25, 30 sec: nem működik jól, első frissítés után visszaáll 5 másodperces időintervallumra
Nekem ugyanezt műveli, csak nem 5sec, hanem None ismétlődik.
(de mondom, ez nem kizárt, hogy valami browser-beli biztonsági beállítás következménye)
Elküldve: 2006. 02. 25. 15:47
Szerkesztette: FixY 2006. 02. 25. 15:48 -kor
Elküldve: 2006. 02. 25. 16:03
Érdekesség: a felsorolt logüzenetek közt szerepel olyasmi, hogy sikeres ssh, meg https login...
Csak nem??? Lehet, hogy végre ez is be fog kerülni a fw köv. verziójába?
Vagy véletlenül egy másik doboz doksijából kerültek bele részletek?
Elküldve: 2006. 02. 25. 17:34
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:11
O.K., hogy tudatosan ki lehet fektetni némelyiket, de pl. mi a ****t keres egy 16 órával korábban kikapcsolt képről, ugyanakkor kikapcsolt gép felé elindult ssh packet a routeren?
Nem kaptam választ arra a kérdésre sem, hogy az élő kapcsolatok közt miért bukkan fel időről időre a router belső IP címe 1026-os porttal a nat hash táblában és a logokban. (mondjuk vicces, hogy ha valaki egy 172.16.x.x-172.32.x.x tartományba tartozó címre azt mondja, hogy nem lát belső címet...
Mi az, hogy "sok tweaking" - tegnap, mivel lassúnak éreztem a LAN kapcsolatot, az intel kártyás gépen a driver buffer paramétereit felemeltem.
NTP: nem, nem próbáltam másik time szervert. Ha szerinted azzal van gond, fordulj bizalommal a kfki adminjához
(olyan embert kérdeztem tegnap a kfki-s time szerverről akiről biztosan tudom, hogy ért a hálózatokhoz. Neki elhiszem, hogy abban a szerverben meg lehet bízni)
Tegnap este szinkronizáltam, most éppen hajnali három óra van rajta. Sajnos az e-mail logküldést kikapcsoltam és a syslog szerverem sem volt bekapcsolva éjszaka, így nem tudhatom, mikor hülyült meg újra
Éjfél körül még úgy emlékszem, pontos volt.
Egyébként datanetes vagyok.
Ez meg rendszeresen jön, habár a TMSS ki van kapcsolva:
No. Time Source IP Destination IP Note
1|02/25/2006 00:05:35 | | |
Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query.
End of Alert
Megvan még valahol letölthető állapotban az eggyel korábbi (...9 előtti) fw?
(ezt csak arra az esetre kérdezem, ha nem találom meg a zyxelnél)
Már nem emléxem pontosan, hogy azzal milyen gondjaim voltak és nem tudom, pontosan mikor követtem el az update-t)
Nem mellesleg: a FreeBSD vadonat frissen lett felhúzva, tehát nincs agyonhackelve, gyakorlatilag "gyári" beállításokkal működik, mégis a tőle induló csomag próbált majd' egy napon át eljutni a laptopomra...
ui: bocs, de ezzel a "lehúzom a két broadcast-oló agyonállított kártyájú gépet," kicsit nagyon felb@sztad az agyam...
ad.1 - nincs komplett gépparkom, hogy csak úgy lehúzok, feldugok gépeket - ami van, azok főként a munkámhoz kellenek.
ad.2 - honnan veszed ezt a "broadcastoló"-t??? Igen, van broadcast, amennyit a windows-os hálózati kapcsolatokhoz feltétlenül szükséges fenntartani, mert tapasztalataim szerint ezek nélkül nem működik a file sharing.
ad.3 - agyonállítgatott kártya - lásd feljebb (egyetlen gép és csak tegnap piszkáltam, mert gyanús volt, hogy kb. 7MB/sec egy 100Mps full duplex kapcsolaton több mint érdekes...)
Nyugodtság van, ok? Én sem teregettem ki senkinek a szennyesét, a cím meg véletlen volt, csak a 172-t olvastam, mert aznap 200-an basztattak. És rengeteg olyan eset van amikor ezeket a "nem szokványos B tartományokat" a routerek nem szeretik.
Ha már vicces, akkor miért nem küldted még az Ethereal logot? Szóval vissza lehet venni, én a gyönyörű kirohanásaidra reagáltam a router lehúzásával kapcsolatban, és arra céloztam, hogy előbb tesztelj másképpen is...
Mint minden semmi sem tökéletes, és mint ilyen vannak bugok is benne.
A "Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query." egy apró bug, ami a content filtering felé csekkol akkor is ha nincs engedélyezve a TMSS, mert ugye alapból jár azzal egynéhány szűrési kategória.
Töltsd ki DNS szerverek helyét konkrét IP címmel és meg fog szűnni.
Az jutott még eszembe, hogy a logoknál nincs neked beállítva mail szerver? Vedd ki, mert akkor is 5 percenként kitelefonál a WAN oldal a mail szerver DNS-ét keresve. Sajna ez is egy apró bug, ami a köv. fw-ben lesz kigyógyítva.
Ha ezután sem megy akkor felajánlom, hogy cseréljünk routert, hogy kiszűrjük a HW -hiba lehetőségét.
De ezzel lezártnak tekintem az ügyet.
Elküldve: 2006. 02. 25. 18:02
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:34
Ha már vicces, akkor miért nem küldted még az Ethereal logot? Szóval vissza lehet venni, én a gyönyörű kirohanásaidra reagáltam a router lehúzásával kapcsolatban, és arra céloztam, hogy előbb tesztelj másképpen is...
Mint minden semmi sem tökéletes, és mint ilyen vannak bugok is benne.
A "Cannot get the IP address of content filtering external database via DNS query." egy apró bug, ami a content filtering felé csekkol akkor is ha nincs engedélyezve a TMSS, mert ugye alapból jár azzal egynéhány szűrési kategória.
Töltsd ki DNS szerverek helyét konkrét IP címmel és meg fog szűnni.
Az jutott még eszembe, hogy a logoknál nincs neked beállítva mail szerver? Vedd ki, mert akkor is 5 percenként kitelefonál a WAN oldal a mail szerver DNS-ét keresve. Sajna ez is egy apró bug, ami a köv. fw-ben lesz kigyógyítva.
Ha ezután sem megy akkor felajánlom, hogy cseréljünk routert, hogy kiszűrjük a HW -hiba lehetőségét.
De ezzel lezártnak tekintem az ügyet.
Izé...
Eddig hány kérdésemre kaptam választ?
Milyen ethereal logot szeretnél mégis? Emlékeim szerint nem konkretizáltad, hogy pontosan mit szeretnél látni.
Mail szerver meg van adva, de ez akkor sem indokolja a 16 órán át őrizgetett ssh packetet
Viszont ebből következően lehet, hogy ezért marad online folyamatosan ha 5 percre v. nagyobbra van állítva a timeout.
(hardver hibát nem tartok túl valószinűnek, sokkal inkább valami csúf bugokat a fw-ben)
Arra a 172-es IP címre a 1026-os UDP porttal meg továbbra is várnám a magyarázatot.
Egyszerűen nem értem, hogy kerül egy ilyen címre bekapcsolt tűzfal mellett egy kívülről érkező packet.
Elküldve: 2006. 02. 25. 18:07
Majd vacsora után meglesem, mi lett vele.
Elküldve: 2006. 02. 25. 18:29
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:02
Eddig hány kérdésemre kaptam választ?
Milyen ethereal logot szeretnél mégis? Emlékeim szerint nem konkretizáltad, hogy pontosan mit szeretnél látni.
Mail szerver meg van adva, de ez akkor sem indokolja a 16 órán át őrizgetett ssh packetet
Viszont ebből következően lehet, hogy ezért marad online folyamatosan ha 5 percre v. nagyobbra van állítva a timeout.
(hardver hibát nem tartok túl valószinűnek, sokkal inkább valami csúf bugokat a fw-ben)
Arra a 172-es IP címre a 1026-os UDP porttal meg továbbra is várnám a magyarázatot.
Egyszerűen nem értem, hogy kerül egy ilyen címre bekapcsolt tűzfal mellett egy kívülről érkező packet.
Fixy,
Ez nem kívánságműsor, te sem vagy gyerek, hogy követelőzz. Azt hiszem, konkrétan kértem tőled, hogy capture-ölj egy adagot Ethereal-lel, ami tartalmazza a "hibás" bejegyzéseket, és kértem egy konfigot amit te visszautasítottál.
Namármost én sem vagyok Jézus, hogy megfejtsek dolgokat egy kiragadott NAT részlet alapján.
Vagy kölcsönös a bizalom, vagy akkor nem tudok segíteni.
És ezzel tényleg lezártam a veled való vitát/segítségnyújtást.
Amíg nem biztosítod ezeket nem tudok lépni.
Elküldve: 2006. 02. 25. 18:56
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 18:29
Ez nem kívánságműsor, te sem vagy gyerek, hogy követelőzz. Azt hiszem, konkrétan kértem tőled, hogy capture-ölj egy adagot Ethereal-lel, ami tartalmazza a "hibás" bejegyzéseket, és kértem egy konfigot amit te visszautasítottál.
Namármost én sem vagyok Jézus, hogy megfejtsek dolgokat egy kiragadott NAT részlet alapján.
Vagy kölcsönös a bizalom, vagy akkor nem tudok segíteni.
És ezzel tényleg lezártam a veled való vitát/segítségnyújtást.
Amíg nem biztosítod ezeket nem tudok lépni.
Dehogynem... még nem dolgoztál support területen?
(nyugi, én is ilyesmivel foglalkozom, csak nekem többnyire ügyintézőkkel kell megküzdenem
Mit utasítottam vissza? Tegnap elküldtem amit kértél... Még egy mobilszámot is küldtem, mire közölted, hogy majd hétfőn én meg tudomásulvettem, OK, hétfőn.g
Vagy valami korábbi dologról van szó? Nem emlékszem. Ethereallal rögzített anyagról volt szó, de semmi konkrétum. Mit próbáljak rögzíteni meg hasonlók...
Szóval picit konkrétabban, hogy mégis mire lenne szükséged. (emlékeim szerint ott akadtunk el, hogy itt a fórumon nem részletezném a konfigot)
Egyébként úgy fest, a log beállításokból kiszedett smtp szerver hatására már valóban bont tíz perc után is. (legalábbis amikor visszakapaszkodtam, akkor 2 perc volt a WAN uptime)
Elküldve: 2006. 02. 25. 19:53
Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:56
(nyugi, én is ilyesmivel foglalkozom, csak nekem többnyire ügyintézőkkel kell megküzdenem
Mit utasítottam vissza? Tegnap elküldtem amit kértél... Még egy mobilszámot is küldtem, mire közölted, hogy majd hétfőn én meg tudomásulvettem, OK, hétfőn.g
Vagy valami korábbi dologról van szó? Nem emlékszem. Ethereallal rögzített anyagról volt szó, de semmi konkrétum. Mit próbáljak rögzíteni meg hasonlók...
Szóval picit konkrétabban, hogy mégis mire lenne szükséged. (emlékeim szerint ott akadtunk el, hogy itt a fórumon nem részletezném a konfigot)
Egyébként úgy fest, a log beállításokból kiszedett smtp szerver hatására már valóban bont tíz perc után is. (legalábbis amikor visszakapaszkodtam, akkor 2 perc volt a WAN uptime)
l. előbbi hozzászólásom:
"Azt hiszem, konkrétan kértem tőled, hogy capture-ölj egy adagot Ethereal-lel, ami tartalmazza a "hibás" bejegyzéseket, és kértem egy konfigot"
Én sem úgy értettem, hogy ide tedd fel, hanem email-ben elküldve.
Elküldve: 2006. 02. 25. 21:30
Nekem van egy P335WT-ém, és 410 órás uptime mellett másodpercre pontos.
[OFF]
És közben idióta windows meg 24 óra alatt 3 percet képes késni
Főleg ha nyúzva van.
[/OFF]
Elküldve: 2006. 02. 25. 22:19
Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 19:53
"Azt hiszem, konkrétan kértem tőled, hogy capture-ölj egy adagot Ethereal-lel, ami tartalmazza a "hibás" bejegyzéseket, és kértem egy konfigot"
Én sem úgy értettem, hogy ide tedd fel, hanem email-ben elküldve.
Ebből a konfigot ill. amit tegnap kértél azt elküldtem.
ethereal - ezzel meg továbbra is ott tartok, hogy
- ha bekapcsolom azt a gépet amelyik érintett az ilyen packetek küldésében/fogadásában, akkor természetesen megszűnnek (legalábbis nekem úgy tűnt) ezek a csomagok, tehát onnan nem tudom elkapkodni őket.
- ha a másik gépet kapcsolom be, akkor csak annyi a gond, hogy oda nem jutnak el ezek a packetek.
Az egyetlen amit ezügyben tenni tudok, hogy ha megint észreveszek valami ilyet, akkor megpróbálok semleges gépről bemenni a CI-be és ott gyártok egy trace logot. (bár egyre kevésbé értem, hogy mi a különbség a sys trcp sw on és a sys trcl sw on között - pontosabban, hogy az utóbbi voltaképp mihez is kell...)
Elküldve: 2006. 02. 25. 22:23
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 21:30
Nekem van egy P335WT-ém, és 410 órás uptime mellett másodpercre pontos.
[OFF]
És közben idióta windows meg 24 óra alatt 3 percet képes késni
Főleg ha nyúzva van.
[/OFF]
És mennyit van online?
Nálam ugyanis ott a gáz, hogy a nailed up ki van kapcsolva, így rendszeresen lekapcsolódik a netről.
Ha az ntp szinkron offline állapotban nem úgy műxik, hogy konnektál, szinkronizál, majd lekapcsol, akkor érdekes dolgok történhetnek.
Mondjuk az elmúlt pár napban nem ntp-vel, hanem valamelyik másik time protokollal próbáltam használni a kfki-s szervert(véletlenül), de úgy vettem észre, nincs jelentősége: manuálisan így is megcsinálta a szinkront.
Azért biztos-ami-zicher délután átállítottam ntp-re a protokollt.
Elküldve: 2006. 02. 25. 23:03
CI-ben:
DSLrouter> ip nat server disp
Server Set: 1
Rule name Svr P Range Server IP LeasedTime
Active protocol Int Svr P Range Remote Host IP Range
--------------------------------------------------
1 DMZ default 0.0.0.0 0
No ALL 0 - 0 0.0.0.0 - 0.0.0.0
2 0 - 0 0.0.0.0 0
No ALL 0 - 0 0.0.0.0 - 0.0.0.0
...
36 RR-Reserved 1026 - 1026 172.x.x.x 0
YES ALL 0 - 0 0.0.0.0 - 0.0.0.0
A DMZ-t még sejtem, hogy mi az és miért úgy áll ahogy. De a 36. sor...
Mi ez? És miért? És egyáltalán...
Elküldve: 2006. 02. 26. 09:13
MI a turo ez az egesz?
36 RR-Reserved 1026 - 1026 192.168.x.x 0
Elküldve: 2006. 02. 26. 09:58
Idézet: Michael - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 9:13
MI a turo ez az egesz?
36 RR-Reserved 1026 - 1026 192.168.x.x 0
Annyit tudok róla, hogy a 1026-os port valami Calendar funkció lenne, de némely kártevők is előszeretettel használják valamiért. Sajnos már nem emléxem, hogy utóbbiak mire/miért.
(paranoia on: ez a hátsóbejárat a CIA/Szerzői jogvédő/KGB/Al-Kaida/amcsi kormány/stb. számára

Súgó
A téma zárva.