HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#681 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 23:35

Van olyan ami megvéd, de nem ebben az árketegóriában. Ez egy aktív eszköz, nem tudja, hogy milyen filét töltesz le, vagy milyen levelet kapsz. Vírusok ellen vírusölő, meg ésszerű számgéphasználat. Érdekes, nekem sem vírusos, nem rakok fel minden haveromhaverjának oldaláról lewarezolt szart, és ha picsaoldalon felugrik az ablak, akkor SP2 megvéd, aztán nem engedem telepedni. Ennyi.

Letölteni,megnyitni,telepíteni,picsa oldalakra császkállni stb... énsem szoktam csak gyenge a védelem a gépemen és a férgek meg ilyenek úgyis bejönnek... felugró ablakokat a firefox blokkolja...sp2 fennvan azis véd,csak szeretem magam biztonságban érezni :D  :rolleyes:  :p
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#682 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:30

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 14:52

csak gyenge a védelem a gépemen és a férgek meg ilyenek úgyis bejönnek... felugró ablakokat a firefox blokkolja...sp2 fennvan azis véd,csak szeretem magam biztonságban érezni :D  :rolleyes:  :p

Kérdés mit takar a "gywenge védelem" Felejtsük már el a magától fertőződő vindózt. Ha vindózupdate fent van, akkor már elég védelem, hogy a férgek "csak úgy" bejöjjenek. Vagy gyere ide, kirakom Neked a gépemet netre, admin jogotsz kapsz, és böngésszél Explorerrel ha nem hiszed.

A FireFox bugjait ugye követed, és updateled rendesen?

MSBalstert is meg lehet nézni, hogy féreg volt. És? Kiadták a javítást, 3 hónap múlva kezdték rá írni a férgeket. Mennyi idős bug? Majdnem 10 éves, de javítás amíg előbb van, addig leszarni, és reméljük közlejövőben így is marad.
Make love not Wor.

#683 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 19:08

Sziasztok!!! Tudom, hogy  :lama:  kérdés de megköszönném a segítséget...                               
Szeretnék két gépet összekötni. Idáig minden ok. De szeretném megosztani a netet is. Elég ha hálókártyával összekötöm a két gépet, vagy mindenképp router kell hozzá???
Az egyik alaplapon dual lan van.

#684 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:41

Jahno: Szerinted minden bug-ot azonnal világgá kürtöl a felfedezője? Ne légy ilyen naív. Van jópár bug, amiről se te, se én, se a MS nem tud, akik meg tudják, évek óta használják. A bug-ok jórészét előbb használják ki, sem mint "felfedezik" azt.

Spacer: igen lehet router nélkül is, csak akkor a dual-os géped bekapcsolva kell legyen, hogy a másik is netezni tudjon, mert ő fog routolni (ehhez amúgy szimpla kártya is elég). Néhány mozijegy áráért már kapsz routert, amit kényelmesebb használni és könnyebb bekonfigurálni. ;)

#685 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 14:59

Idézet: ics - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 0:41

Jahno: Szerinted minden bug-ot azonnal világgá kürtöl a felfedezője? Ne légy ilyen naív. Van jópár bug, amiről se te, se én, se a MS nem tud, akik meg tudják, évek óta használják. A bug-ok jórészét előbb használják ki, sem mint "felfedezik" azt.

Spacer: igen lehet router nélkül is, csak akkor a dual-os géped bekapcsolva kell legyen, hogy a másik is netezni tudjon, mert ő fog routolni (ehhez amúgy szimpla kártya is elég). Néhány mozijegy áráért már kapsz routert, amit kényelmesebb használni és könnyebb bekonfigurálni. ;)

thx...
De lenne egy másik kérdésem is. Ha a két gépet összekötöm akkor vezeték nélüli hálókártya kell hozzá?? Vagy elég ha a router wireless-es???  Ugyanis nem akarom, hogy kábel hegyek menjenek át a szobán...

#686 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 18:30

Idézet: spacer - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 15:59

thx...
De lenne egy másik kérdésem is. Ha a két gépet összekötöm akkor vezeték nélüli hálókártya kell hozzá?? Vagy elég ha a router wireless-es???  Ugyanis nem akarom, hogy kábel hegyek menjenek át a szobán...

Ha wireless-el szeretned össze kötni akkor minden gépbe kell valamillyen wireless-es kártya. Az + kiadás de akkor tényleg nem kell kábel, persze azt sem árt tudni, hogy milyen mesze szeretned vinni és mi van az utjába. Lehet hogy a legjobb a kábel mert pl a wifi-s cucc nem tudja átvinni. :D

#687 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 22:20

Sziasztok!

Magyarországra importálunk E-Tech hálózati eszközöket és gondoltam itt is nem egy ember van aki nem tud dönteni mit vegyen.

Ezúttal tudom ajánlani az E-Tech RTBR04 ROUTER-jét. Az ára pedig 7,500HUF.

Priviben keressen meg akit érdekel a dolog. 5 év garancia jár hozzá, amíg a gyártó gyárt és van mire cserélnie raktárból.

Hali!

Kosztor Zoltán
+36702664443

És mind az amit tud ITT tudod megtekinteni.

Szerkesztette: Casoli 2005. 03. 27. 22:22 -kor

#688 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:27

Hmmm...

Van itt valakinek olyan, "drótos" routere, ami tud load-balancingot?

p.s. Lehet wireles is, ha a rádiófrekvenciás részét totál le lehet tiltani, hogy egy nanowattot se sugározzon! ;)
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#689 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:29

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:27

Van itt valakinek olyan, "drótos" routere, ami tud load-balancingot?

p.s. Lehet wireles is, ha a rádiófrekvenciás részét totál le lehet tiltani, hogy egy nanowattot se sugározzon! ;)

Milyen árkategóriában és szinten szeretnéd?

Rádiós részét eddig egy routernél nem tudtam letiltani, töbinél van wireless lan disabled opció, akkor aztán se ki, se be.
Make love not Wor.

#690 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 11:29

Milyen árkategóriában és szinten szeretnéd?

Rádiós részét eddig egy routernél nem tudtam letiltani, töbinél van wireless lan disabled opció, akkor aztán se ki, se be.

Otthoni/irodai felhasználás, a lélektani határ nettó 40k HUF körül húzódik.

p.s. 130k körül találtam, de azt ezért mégsem... :D

Szerkesztette: Atomcsirke 2005. 03. 29. 10:52 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#691 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 11:01

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:51

Otthoni/irodai felhasználás, a lélektani határ nettó 40k HUF körül húzódik.

p.s. 130k körül találtam, de azt ezért mégsem... :D

Csak ezért kérdeztem. Itt 350 ropis cuccok vannak, de ezek sem tudnak sokszor annyit, amit itt fórumon szeretnének kihozni belőlük :-)
Make love not Wor.

#692 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:19

Sziasztok,

a közeljövőben meg szeretném osztani két gép között az ADSL-t. Olvasgattam ezt a topikot, de még eléggé láma vagyok. Úgy láttam, hogy a zyXEL 334-et preferáljátok? Jól láttam? :think:  Hol lehet kapni és kb. mennyibe kerül? Én max. 15k-t szánnék rá. Rákerestem a neten, de a zyxel.hu-n kívül árat nem nagyon találtam.

Gyakorlati kérdéseim is lesznek, egyelőre azonban csak annyi merült fel, hogy a router-hez általában mit adnak? Telepítő lemezt? Azt mindkét gépre (vagy többre) fel kell rakni? A hardveres tűzfal milyen biztonságot tud nyújtani? Erősíti a szoftveres tűzfalat? Egyelőre csak ennyi jutott eszembe...

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.

Matter
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#693 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:33

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 15:19

Sziasztok,

a közeljövőben meg szeretném osztani két gép között az ADSL-t. Olvasgattam ezt a topikot, de még eléggé láma vagyok. Úgy láttam, hogy a zyXEL 334-et preferáljátok? Jól láttam? :think:  Hol lehet kapni és kb. mennyibe kerül? Én max. 15k-t szánnék rá. Rákerestem a neten, de a zyxel.hu-n kívül árat nem nagyon találtam.

Gyakorlati kérdéseim is lesznek, egyelőre azonban csak annyi merült fel, hogy a router-hez általában mit adnak? Telepítő lemezt? Azt mindkét gépre (vagy többre) fel kell rakni? A hardveres tűzfal milyen biztonságot tud nyújtani? Erősíti a szoftveres tűzfalat? Egyelőre csak ennyi jutott eszembe...

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv.

Matter

www.wlan-ok.hu

#694 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:39

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:33

www.wlan-ok.hu

Köszi, látom 15k+ áfa.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#695 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 19:23

Akinek weblogin esetén lefagy, kiakad a routere, az próbálja meg, hogy kikapcsolja a tűzfalat, és úgy próbál meg beloginolni.

Nálam (USR 8000A) ez megoldotta a problémámat. (Referer és hasonlók engedélyezése nem volt elég.)

#696 Felhasználó inaktív   Vai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 02. 21:17

Én is router vásárláson, töröm a buksim. Anno a koleszban surecom switchem volt, akkor a baráti ára miatt választottam, és nem volt vele semmi gondom. Chello-s netet kellene megosztanom vele 3, reményem szerint egy új notebook vásárlása után 4 gép között, találtam is egyet baráti (8,7K Ft) áron

http://www.surecom-net.com/pdf-ep/interner...4AX_SX%203A.pdf

Nem találtam semmi infót arra vonatkozóan a többi topicban, hogy mik a tapasztalatok vele. Csábító, hogy még nyomtató serverként is müxik. Vélemény, Jótanács?

#697 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 07:09

Idézet: Vai - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 22:17

Nem találtam semmi infót arra vonatkozóan a többi topicban, hogy mik a tapasztalatok vele. Csábító, hogy még nyomtató serverként is müxik. Vélemény, Jótanács?

Switchként lehet hogy jó volt, azért egy router bonyolultabb szerkezet. SMC, D-link :Đ, Zyxel, Linksys, ilyesmiket nézegess inkább.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#698 Felhasználó inaktív   adamm 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 03. 09:15

Hello!

En egy SMC7004vwbr 11Mbps Wireless Cable/DSL routert vettem, es nagyon jol bevalt. a laptopok kitunoen kommunikalnak wlannal vele es az asztali gepek is jol porognek. ha erdekel akkor a www.mobilx.hu -ról rendeltem.

byby

#699 Felhasználó inaktív   Vai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 13:13

Thx mindenkinek a helpért.  :respect:

#700 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 09:20

zyxel p324-el hogy lehet portot forwardolni? azt szeretnem, hogy az osszes beerkezo 10000-60000res port mennyen be a belso gep ip-jere?!
Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.