Vezetek nelkuli LAN
Elküldve: 2004. 10. 14. 19:14
Adott egy laptop wireless adapterrel. Hétfőn jönnek az ADSL-t beszerelni. A kérdésem az, hogy pontosan milyen eszköz kell nekem ahhoz, hogy a szomszéd szobában levő ADSL modem (bridge?) és a laptop közötti összeköttetést létrehozzam?
Lehetőleg valami olyasmi kellene, amit tudok hurcolászni magammal és ha olyan helyen járok, ahol csak sima telefonos kapcsolat van, akkor a telefonkábelt is csatlakoztatni lehessen. Így sima 56k-s modemként is működhessen a laptopban lévő modem.
Remélem elég érthető voltam... :confused:
Köszi
Elküldve: 2004. 10. 14. 19:19
Idézet: blackdog - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 20:14
magammal és ha olyan helyen járok, ahol csak sima telefonos kapcsolat van, akkor a telefonkábelt is csatlakoztatni lehessen. Így sima 56k-s modemként is
Wireless router kell, vagy külön router és rá egy accesspoint kiegészítés. Soktízezres tétel, részletek fentebb. Modemet is lehet wirelessé alakítani, de amint meghallod az árát, már dobod is el az agyad... Meg azért a pár perc netezésért pluszban hurcibálsz 1-2 dobozt? Inkább 15 méter dtelefonráút
Elküldve: 2004. 10. 15. 07:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 18:19
Az igazság az, hogy azért kellene mindez, mert általában az ágyból internetezem, ott használom a laptopot. Mint ilyen utálom, amikor a este a telefonzsinór rácsavarodik a takaróba, összevissza gubancolódik, stb. A laptopomon viszont van gyárilag wireless hálókártya, ezért gondoltam, hogy akkor miért ne használjam ki?
A hurcolászás végülis nem szükségszerű, csak azért kellene, mert hétvégente, vagy szüleimnél vagyok, vagy anyósoméknál, ahol csak sima telefonkapcsolat van. Na ott viszont nem 15 méter kellene a telefontól. Szóval ezért gondoltam, hogy ha megoldható, akkor olyan hardvert kellene vennem, amibe a sima telefonkábel is belemegy, és így tudom használni a telefon-modemes kapcsolatot is.
Szóval akkor jól értem a válaszodból, hogy egy wireless router tartalmaz sima telefon (RC...) csatlakozót is?
Elküldve: 2004. 10. 15. 07:58
Idézet: blackdog - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 8:20
Nem jól érted. Sima wireless routerből én még nem láttam olyat, ami tud sima analógot is. Ezért kell Neked két vagy 3 kütyü... Egyik ADSL és wireless egyben, másik verzió hogy analóg router és rá egy wireless accesspoint. Utóbbit elég régen láttam, nem olcsó dolog, ISDN-t még simán beszerezhető.
Elküldve: 2004. 10. 15. 12:51
Idézet: blackdog - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 6:20
A hurcolászás végülis nem szükségszerű, csak azért kellene, mert hétvégente, vagy szüleimnél vagyok, vagy anyósoméknál, ahol csak sima telefonkapcsolat van. Na ott viszont nem 15 méter kellene a telefontól. Szóval ezért gondoltam, hogy ha megoldható, akkor olyan hardvert kellene vennem, amibe a sima telefonkábel is belemegy, és így tudom használni a telefon-modemes kapcsolatot is.
Szóval akkor jól értem a válaszodból, hogy egy wireless router tartalmaz sima telefon (RC...) csatlakozót is?
ilyet nem fogsz kapni. marad a vodafon +irda esetleg egyfloppy-s linux de kkaor a gepet is vinni kell...
Elküldve: 2004. 10. 15. 21:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 6:58
Na most akkor mégegyszer immáron konkretizálva a dolgokat.
Szóval az világos, hogy nem tudok olyan internetelérést létesíteni, amelyben egy hálózati eszközbe bedugva a telefoncsatlakozót továbbítja a jelet az én laptopomba, ahol a modemem tárcsáz. Ez nyilvánvalóan fizikailag képteleneség, hisz a laptopban lévő modem csak akkor tud tárcsázni, ha oda dugom be a telefonkábel dugóját. Ilyet maximum ugy lehet megoldani, ha egy külső telefonmodem soros csatlakozóját egy vezetéknélküli hálózati eszközbe dugom, és így továbbítja a jelet. (Bár akkor is érdekelne, hogy hogyan tárcsázok...)
A másik az ADSL kapcsolat. Ha jól értettem itt arról van szó, hogy az internetszolgáltatótól kapott ADSL bridgeből egy sima UTP-s csatlakozással kapcsolom a vezetéknélküli AccessPoint-ot. Vagy akár ki is dobhatom a kapott ADSL bridge-t, és egy vezetéknélküli ADSL routert vásárolva egyszerűen kapcsolatot létesítek a laptopomhoz?
Ha így van, akkor valószínűleg olcsóbb egy AP-t venni, hisz az ADSL-bridge-et amúgy is adják az előfizetéshez. Kérdésem, jó-e nekem az ASUS WL-330 (http://www.huwico.hu/node/view/223)
A másik, hogy esetleg nem lehet-e mégis ilyen eszközt használni sima analóg telefonos modemes kapcsolathoz? Találtam egy ilyet: D-Link DI-714P+ (http://www.dlink.hu/...d=82&Itemid=28) Itt a tulajdonságok között a WAN típusnál találtam egy olyat, hogy "ADSL vagy vezetékes modem". Ez nem pont azt jelenti, hogy használhatom ADSL továbbítására és analóg modem-re is?
A D-Link-nek van egy még komplexebb megoldása is a DI-824VUP. Ennek van soros kapcsolata is. Így megvalósítható a fent említett külső modem soros kapcsolása?
Na remélem Jahno nem kérdeztem túl sokat!
Elküldve: 2004. 10. 16. 11:47
Idézet: blackdog - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 22:31
Azért lehet valami megoldást kitalálni.
Pl SMC7004AWBR wireless dsl router plusz egy analóg külső (dobozos) telefon modem.
Ezen a routeren van soros port, erre feldugod az analóg modemet és kész.
Elküldve: 2004. 10. 17. 05:59
Elküldve: 2004. 10. 17. 07:56
Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 6:59
A Senao NL-2611AP3-Plus-nak a default ip-je 192.168.1.1 , üresen hagyva a felhasználónév és a jelszó.
Elküldve: 2004. 10. 17. 08:10
Idézet: zsber - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 6:56
Esetleg admin/admin, vagy admin/nincsjelszó párost is kipróbálhatod. Persze csak ha tényleg ki van resetelve.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 10. 17. 09:12
Idézet: VKP - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 7:10
ok de miylen ip-n?
Elküldve: 2004. 10. 17. 11:00
Idézet: ec-1752 - Dátum: 2004. okt. 16., szombat - 10:47
Pl SMC7004AWBR wireless dsl router plusz egy analóg külső (dobozos) telefon modem.
Ezen a routeren van soros port, erre feldugod az analóg modemet és kész.
Sorry, de eddig nem találtam olyan oldalt ahol részletesen olvashattam volna (magyarul) erről az eszközről.
Egyébként pedig pont ilyen érdekelne, mert a cél az hogyha vidéken vagyok, ahol amúgy is van sima analóg modem, akkor azt fel tudnám használni. Csak mint azt az imént is írtam, nem értem, hogy ebben az esetben hogyan tárcsázok analóg vonal esetén? Hogy látja az op.rendszerem az analóg modemet?
Elküldve: 2004. 10. 17. 15:17
Idézet: blackdog - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 12:00
Pl:
http://integrity.hu/...ekismerteto.doc
Persze ez eléggé kezdetleges írás.
Az AWBR az ABR wireless változata, vagyis az ABR-nél írtakat mind tudja.
Idézet
Te sehogy, a router fog tárcsázni.
Idézet
Nem látja.
Ha routered van, akkor a gépnek nem kell tárcsázni sem adsl, sem telefonmodem esetében.
Ebben az esetben a routerben kell beállítani az adsl felhasználónév/jelszó párost, és ugyancsak a routerben kell beállítani a modemhez a telefonszámot és az odaillő felhasználónév/jelszó párost.
Elküldve: 2004. 10. 17. 15:21
Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 8:12
192.168.1.1
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 10. 17. 18:04
Lenne pár kérdésem:
adott nálam egy wlan előfizetés,amihez kaptam egy 10 szamjegyu wep kodot.
kerdesem hogy ez mennyire "egyedi" szemelyre szabott,mivel ezzel a koddal haverom is sajat gepen botantennaval fel tud lepni.
kerdesem: ő ilyenkor az én sávszélességemet terheli,vagy magát a hálózatot?
kiszűrhető ebböl ő mint nem fizető user?
illetve ha én szeretnék nagyobb csomagra előfizetni,olyankor uj kodot kapok-e,vagy a központban csavarnak rá a hangerőre ergo kodom egyedi?
Köszönettel:feró
Elküldve: 2004. 10. 17. 18:39
Idézet: somafero - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 19:04
kerdesem hogy ez mennyire "egyedi" szemelyre szabott,mivel ezzel a koddal haverom is sajat gepen botantennaval fel tud lepni.
Nagy valószínűséggel a fél kerületnek ugyanaz a wep kódja. Én szűrnék mellé MAC címre is, Óbudanet meg bevezette mellé az usernév/jelszó alapú azonosítást, így meg már tuti a dolog. Aztán remélem hamar lebuktok, hogy ketten zúztok egy előfizut, inkább a saját sávszéled oszd meg őfelé, az még tán egy fokkal etikusabb.
Elküldve: 2004. 10. 17. 19:06
ez nem kerület ez egy kisváros egyenlőre sztem időlegesen muxik a dolog ezáltal.
másik kérdésem:ha feljebb lépek egy előfizetés kategóriával,akkor másik wep kódot kapok szerintetek?
thanx feró
Elküldve: 2004. 10. 17. 19:07
Idézet: somafero - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 20:06
ez nem kerület ez egy kisváros egyenlőre sztem időlegesen muxik a dolog ezáltal.
másik kérdésem:ha feljebb lépek egy előfizetés kategóriával,akkor másik wep kódot kapok szerintetek?
thanx feró
Technikailag nem indokolt, de mivel az előző beállítás is illogikus, így sosem tudni. Nem én szolgáltatok, meg mivel a nevét sem írtad le, így nem is tudjuk hogy közülünk ki lehet ott
Elküldve: 2004. 10. 17. 20:08
Idézet: somafero - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 19:06
thanx feró
Nem egyszerubb nekik feltenni a kerdest?
Elküldve: 2004. 10. 17. 23:03
(1 hónaposak)
Mivel ez nem az adok-veszek topic, ide árat nem írok, akit érdekel a cucc együtt, irjon üzenetet.
Üdv.: Pimpa

Súgó
A téma zárva.