HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1881 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 12:58

Üdv!
Eszembe jutott a barkácskedvű embereknek nagyobb távolságot áthidaló antenna megépítésének ötlete.Ha tud valaki csinálni  vagy venni egy kis nyilásszögű antennát a megadottt linkek alapján,az félig eljutott a megoldáshoz.Lehet kapni antennaboltokban 40cm-es és nagyobb parabolákat egész olcsón.A vevő fej helyére kell rászerelni az adó-vevő antennát(csőtápvonalat),és kész a mű.
A mikrhull. nyaláb jobban összefog tartani mint,síma antennánál így kisebb lesz veszteség is a túloldalon és fordítva.Digitális átvitelnél 80km távolsághoz parabolával max 10W kell.Mivel az emhullám ebben az esetben összetartó,így jó ha nincs árnyékoló tereptárgy az átviteli vonal között.
Kábeleket erre az üzemi frekvenciára lehet kapni antennaboltokban is,csatikkal együtt.Persze a spéci miniatűr csatikat muszály borsos áron venni,hozzáteszem hogy a boltosok(számtechesek)  is rátesznek egy jó nagy min. 50% haszonrést.Gondolkodom hogy gyártok pár próbadarabot kábelből és antennából,kitudnám mérni a paramétereiket is,így tudnék pontos infót adni mindenről.
Műszeres telj mérést nem láttam sehol.Nagy hiba minden médiumtól hogy leközlik infóként a fals vagy hamis érttékeket.Persze valaki mondhatja hogy 70%-os a vétel,de kérdem minek a 70%-a.Kicsit azt érzem hogy sokan foglakoznak vele,de hozzáértés nélkül.Nálunk is szereltek mikrós netet,de az antenna szerelő kezébe se láttam semmi műszert,belötte sacc/kb-re,vagy megy vagy nemmegy alapon.
Ennyit mára!
Hank

#1882 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 14:40

Hi All!
Előre jelzem, nincs semmi tapasztalatom a témában ezért lenne egy pár kérdésem. Hogyan, milyen eszközökkel lehetne összekötni wireless LAN-ba kb. 6 db számítógépet kb olyan 3 Km-es körzetbe? Mivel a településünkön nem nagyon van INTERNET hozzáféréi lehetőség megfizethető áron (kivéve GPRS) ezért gondoltam arra, hogy csinálnánk egy páran egy wireless LAN-t és akkor megrendelnénk egy drágább szolgáltatást egy helyre, innen szétosztanánk és az internetelőfizetést annyian fizetnénk egyenlő részben ahányan használnánk. Még ami fontos lenne, hogy milyen feltételek szükségeltetnek, a wireless hálózat kialakításához, valamint mennyibe kerülne ezen wireless hálózat kialakítása? Nem feltétlen szükséges mindenből professzionális eszköz, ha sufni tunningal is megoldható, úgy is jó lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!

#1883 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 14:53

Idézet: Danecay - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 13:40

Hi All!
Előre jelzem, nincs semmi tapasztalatom a témában ezért lenne egy pár kérdésem. Hogyan, milyen eszközökkel lehetne összekötni wireless LAN-ba kb. 6 db számítógépet kb olyan 3 Km-es körzetbe? Mivel a településünkön nem nagyon van INTERNET hozzáféréi lehetőség megfizethető áron (kivéve GPRS) ezért gondoltam arra, hogy csinálnánk egy páran egy wireless LAN-t és akkor megrendelnénk egy drágább szolgáltatást egy helyre, innen szétosztanánk és az internetelőfizetést annyian fizetnénk egyenlő részben ahányan használnánk. Még ami fontos lenne, hogy milyen feltételek szükségeltetnek, a wireless hálózat kialakításához, valamint mennyibe kerülne ezen wireless hálózat kialakítása? Nem feltétlen szükséges mindenből professzionális eszköz, ha sufni tunningal is megoldható, úgy is jó lenne.
A válaszokat előre is köszönöm!

Először is olvass vissza. Sokszor ki volt már ez tárgyalva.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1884 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 18:09

Idézet: Hank - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 11:58

...Lehet kapni antennaboltokban 40cm-es és nagyobb parabolákat egész olcsón....
...Digitális átvitelnél 80km távolsághoz parabolával max 10W kell....
...hozzáteszem hogy a boltosok(számtechesek)  is rátesznek egy jó nagy min. 50% haszonrést....
...Nagy hiba minden médiumtól hogy leközlik infóként a fals vagy hamis érttékeket.Persze valaki mondhatja hogy 70%-os a vétel,de kérdem minek a 70%-a.Kicsit azt érzem hogy sokan foglakoznak vele,de hozzáértés nélkül....
...Nálunk is szereltek mikrós netet,de az antenna szerelő kezébe se láttam semmi műszert,belötte sacc/kb-re,vagy megy vagy nemmegy alapon.

Hank írta:

Annyit is ér. Az az antenna offszet. Majd ha 2-3 rugóért találsz 60-as prím tányért, szólj.

A maximális antenna utáni nyereség 100mW =0,1W. A bátrabbak 0,2-0,5W-on nyomják, de ők a szolgáltatói engedélyükkel játszanak.

...hozzáteszem hogy a boltosok(számtechesek)  is rátesznek egy jó nagy min. 50% haszonrést....

Miért te pl mennnyiért lennlé hajlandó foglalkozni 200-800 Ft-os csatikkal, amit azért nem százasával visznek? Egyébként pl. rpsma dugót 400Ft körül lehet kapni. Ez sok?

...Nagy hiba minden médiumtól hogy leközlik infóként a fals vagy hamis érttékeket.Persze valaki mondhatja hogy 70%-os a vétel,de kérdem minek a 70%-a.Kicsit azt érzem hogy sokan foglakoznak vele,de hozzáértés nélkül....

Ebben egyetértünk. Nekem főleg a turbó megamosi 108mbps idegesítő, meg amikor a hwsw-n tesztnek álcázott reklámcikket írnak belőle...

Másképp nem nagyon éri meg. Én max egy pda-t nyomok az ember kezébe egy cf wifivel, rpsma aljjal+ministumblerrel.

Szvsz látszik, hogy most csöppentél a lekvár közepébe, sok mindenben igazad van. Viszont egy-két dolgot szerintem rosszul látsz.
www.kevenet.hu

#1885 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 20:51

Idézet: VKP - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 13:53

Először is olvass vissza. Sokszor ki volt már ez tárgyalva.

Általágban meg szoktam tenni, mármint a visszaolvasást, csak mint már írtam, egyáltalán nem vagyok jártas a dologban, a topicban pedig szó esett már millió féle fajta cuccról, árról és távolságról, ezért még csak következtettni sem tudok, hogynekem mi lenne a jó, sőt őszintén megmondva, néha azt sem tudom némely megnevezés mit takar. Ezért lenne jó ha valaki leírná pár sorban, hogy Ő mit javasol, milyen cuccokat, ezek kb. mennyibe kerülnek, így ezek alapján utánna tudnék nézni én is a dolgoknak.

#1886 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:09

Idézet: Danecay - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 21:51

Általágban meg szoktam tenni, mármint a visszaolvasást, csak mint már írtam, egyáltalán nem vagyok jártas a

Nálunk meg az a baj, hogy jártasak vagyunk, naponta átlag 3-szor leírjuk. Nálam ebből kettő üzleti dolog, és évi 2 hoz tényleg pénzt. Marad a visszaolvasás, nem szeretem folyton ugyanazt ismételgetni, meg logikailag összedobni, főleg mert 3 kimlométer az nem gyenge megoldás és kiadás. Úgyis vinnyogsz, hogy drága.
Make love not Wor.

#1887 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:09

Üdv
Nem tagadom hogy zöldfülű vagyok a témában és ezért mertem hirtelen felindulásból írni ilyeneket.
Kicsit emlékeztet a Mhz übereleésre(Intel vs. AMD),hangfalak mega-giga wattjaira 1000W(pnpo:alias impulzusteljesítmény).Azt érzem hogy megy a népbutítás és a marketingel betömik a szánkat.
Igazad is van abban hogy a boltosok pár száz HUF-os cuccon nagy haszonréssel dolgoznak,de egy szakbolt,vagy alkatrészbolt miért nem tesz rá akkora hasznot?Számtech bolt nem a csatikon él meg,miért kell akkor ekkora árrés?Nem vagyok vadkapitalista gondolkodású,lehet ezért gondolom így.
Hiányolom a hozzáértő teszteket!Megy a vuduvarázslás,szinte néphitek keringenek egyes márkákról,jó vagy rossz is.Tényközlés nincs,bulvárstílusban nyomnak mindent hogy könnyű legyen a papi.
Nem akarok reklámot csinálni,főleg egy konkurens lapnak,de egyszer-egyszer a pro....ware lapon megjelenik értelmes kiveséző cikk is.
Kár hogy a volt sulimból nem tudom elkérni a műszereket,lógott már a nyakamon LCD TV-s spektrumanalizátor,jelszintmérő...minden paramétert mérő műszer.
Nem lenne suskus hogy mi van a dobozban.
Hank

UI: Várom a kérdésemre a válaszokat.
Mikrós antennáról szeretném a netet Wi-Fi-n elosztani,hogyan lehet?
Tudom hogy ezerszer elmondtátok és szinte már papagájnak érzitek magatokat,de nincs egy magyar infókat összesítő oldal?Nem zaklatnának annyit benneteket.

Szerkesztette: Hank 2004. 10. 27. 21:14 -kor

#1888 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:13

Idézet: Hank - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 22:09

Igazad is van abban hogy a boltosok pár száz HUF-os cuccon nagy haszonréssel dolgoznak,de egy szakbolt,vagy alkatrészbolt miért nem tesz rá akkora hasznot?Számtech

Ez úgysem ide tartozik, de kb. olyan, mint amikor veszel pár csatlakozót, az hasonló, mint egy CDlemez.  A számla nyomtatása ugyanannyi, mint egy alaplapon. Haszon meg nem. Számtechboltban kevés ilyet is keresnek, például ki gondolná, hogy évente alig pár 10 doboz festékpatront, vagy marok UTP dugót adnak el. Ha meg rendelni, foglalkozni, raktáron tartani kell, akkor kell a haszon. Ha naponta forogna a bele rakott tőke, akkor más lenne a helyszet. Alkatrészboltban máson keresnek, ha odakavarodol az egyik bigyóért, akkor veszel mellé vagy még ötöt. Vagy nem? Valamint visszajársz a bigyókért, számtechboltba meg nem nagyon jár vissza az ember alaplapokért. Legfeljebb én :-)
Make love not Wor.

#1889 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:53

Egyszerü kezdőként feltett egyszerű kérdéseimmel ha meg nem sértelek benneteket a következőben kérném tanácsotokat.  ;)

Leendő Chello kapcsolatot szeretnék egy laptop részére Wi-Fi-vel elérhetővé tenni. Egy régi építésű lakásban a router kb 3m magasan lenne a falon. Az áthidalandó távolság max kb 16m.  Áthidalandó falak (max.): 1db 50cm-es tégla főfal (ennek effektív vastagsága a nem merőleges beesés miatt elérheti a 70cm-t is) plusz 2db kb 10 cm-es, a téglánál kisebb sűrűségű válaszfal.

A router tipusának kiválasztásában kérem a segítséget.

Kezdetben Linksys-re ill. D-link-re gondoltam. Ezeket azonban, el kellett vetnem.
Hosszas utánnézés után US Robotics ill. Draytek Vigor router maradt a jelöltek között (természetesen más hasonló szintű megoldás sem kizárt).
A US Robotics-ról az olvastam, hogy állítólag  nagyobb file-ok letöltésénél gondjai vannak és ezen csak a tüzfal teljes kikapcsolása segít. A Vigor nagyon jó minőségű, de nem tudja a turbo-G módot.. Ez nem tudom vajon komoly  hátrány-e?

Minden jó tanácsnak és személyes tapasztalatnak őszintén tudnék örülni. :respect:

#1890 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 22:05

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 22:53

Leendő Chello kapcsolatot szeretnék egy laptop részére Wi-Fi-vel elérhetővé tenni. Egy régi építésű lakásban a router kb 3m magasan lenne a falon. Az áthidalandó távolság max kb

Vigorból a wireless verziós nem tud UPNP-t, ami játéknál és MSN-nél hátrány lehet, marad a külön vigor, és külön LinkSys AP. Ez 20+16 rugó körül mozog. Vigorra viszont rámegy a Zyxel beltéri antenna, ami jó 3ezer pénz, növeli a hatótávot, csak a laptop bírja. Turbo mód hótmindegy, ha wlanon nem másolgatsz folyamatosan mindenfélét, és télleg csak netezésre használod.
Make love not Wor.

#1891 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 03:34

Idézet: Hank - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 11:23

Üdv!
Elolvastam a fórum első 20 oldalát,de a végtelen hosszúság miatt föladtam minden problémám megértését egyedül.Most jönne mi a bajom.
Adott a családi ház mikrós nettel.Tulaj megakarja osztani a netet szintén WI-Fi-n keresztül a családi házon belül.
Első kérdésem:egy wi-fi-s routerrel ezt egyből meglehet csinálni,mindenféle járulékos eszköz nélkül?
A kültéri antennáról bejövő kábelre kellene egyből a készülék,megoldható?
Csak klienst állítottam még be ap-hoz,így infó kellene hogyan lehet a routert beállítani.
Kicsit más.
Nevetségesnek tartom ezeket az árakat az antennákra és kábelekre.Kábelek többsége egy bakfitty tyúkbél,nem is csoda hogy nagy a vesztesége.Mikrúhulámmnál ez elemi alapkövetelmény hogy vastag legyen a vezetőszál,mert a skin hatás miatt csak a peremfelületen mozognak a töltések és ha a peremfelület kicsi,nagy lesz a csillapítása.Nem akarok kiselőadást tartani,de bosszant a parasztvakítás a gyártók részéről.Fals adatokat adnak meg,alulméretezett készülékeket árulnak  és csodálkozik a felhasználó hogy sz.r van a palacsintába.Hardware-es részében vagyok otthon a cuccoknak(antenna,adóvégfok,vezérlőáramkörök),ezért mertem ilyen dolgokat írni.
Hank

/*
Mikrúhulámmnál ez elemi alapkövetelmény hogy vastag legyen a vezetőszál,mert a skin hatás miatt csak a peremfelületen mozognak a töltések és ha a peremfelület kicsi,nagy lesz a csillapítása.Nem akarok kiselőadást tartani,de bosszant a parasztvakítás a gyártók részéről.Fals adatokat adnak meg,alulméretezett
*/

ez nem egeszen van igy. a koax-ban a radiohullam kulonbozo TEM modulusok szerint terjed, nem tul sok jelentosege van a vezeto vastagsaganak, inkabb a tavolsaguknak es az dielektrikumnak. a veszteseget eppen az okozza. a dielektrikum megeszi a jelet.

a tobbi dologban igazad van. azert erdemes megnezeni egy 15..20 eve gyartott videot milyen precizitassal es anyagobol keszult. a mai muszaki cuccok meg sem kozelitik, legfeljebb a high price kategoriaban de ott se mindig. na de ez ar offtopic.

#1892 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 03:40

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 17:09

Hank írta:

Annyit is ér. Az az antenna offszet. Majd ha 2-3 rugóért találsz 60-as prím tányért, szólj.

A maximális antenna utáni nyereség 100mW =0,1W. A bátrabbak 0,2-0,5W-on nyomják, de ők a szolgáltatói engedélyükkel játszanak.

Miért te pl mennnyiért lennlé hajlandó foglalkozni 200-800 Ft-os csatikkal, amit azért nem százasával visznek? Egyébként pl. rpsma dugót 400Ft körül lehet kapni. Ez sok?

Ebben egyetértünk. Nekem főleg a turbó megamosi 108mbps idegesítő, meg amikor a hwsw-n tesztnek álcázott reklámcikket írnak belőle...

Másképp nem nagyon éri meg. Én max egy pda-t nyomok az ember kezébe egy cf wifivel, rpsma aljjal+ministumblerrel.

Szvsz látszik, hogy most csöppentél a lekvár közepébe, sok mindenben igazad van. Viszont egy-két dolgot szerintem rosszul látsz.

/*

*/

az offset antenannak nagyobb a hatasfoka mint a primfokuszose. ha ugy szereled fel, hogy a primersugarzo felulre kerul es a tanyer kicsit felfele nez, akkor nem esik bele az eso es nem nezki tul hulyen sem.

30..40..60cm primfokuszos tukor kaphato, az ammico-hoz gyartajak. 60-ast ide miskolcra 4k-ert akartak hozni ~ fel eve, az offset 60-as tukor 1200ft volt.

#1893 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 08:45

Találtam egy jó linket barkácskedvű Wi-Fi-seknek!

Loop-Uda-Yagi para 2.4 Ghz-es antenna
Lehet hogy már valaki fölrakta elöttem,szerintem megérdemel pár szót.
Sajna nem vagyok perfekt spanyol,de biztos jobb egy lapantennánál.
Ha jól veszem ki min. 14dB nyeresége van 1 méter hosszú antennánál,fél méteresnél min 11dB.
Nagyobb távolság átlövésére szerintem alkalmas lehet.
Hank

#1894 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 20:09

Nálunk meg az a baj, hogy jártasak vagyunk, naponta átlag 3-szor leírjuk. Nálam ebből kettő üzleti dolog, és évi 2 hoz tényleg pénzt. Marad a visszaolvasás, nem szeretem folyton ugyanazt ismételgetni, meg logikailag összedobni, főleg mert 3 kimlométer az nem gyenge megoldás és kiadás. Úgyis vinnyogsz, hogy drága.

Tisztelt Jahno, én is gondoltam, hogy akik benne vannak a témában és nap mint nap foglakoznak vele, azok számára egy kicst unalmassá vált már a magamfajta zöldfülü emberkék kérdéseire válaszolni, de talán abban a pár sorban amiben "válaszoltál" kérdésemre leírhattál volna az egy lehetséges megoldást is a problémámra. Mivel, hogy mint írtam a visszaolvasás nem segített gondomon mert még csak viszonyítani sem tudok és itt sem kaptam konkrétabb választ a kérdésemre, és úgy érzem nem is fogok, sajnos kénytelen leszek máshol érdeklődni és utánnanézni. a dolognak. Egyébként én is tudom, hogy nem lenne túl olcsó a dolog, de gondolhatod, hogy nem én fizetném ki egyedül a hálózat kialakításához szükséges hardware-ket, hanem annyian, ahány réstvevője lenne a hálózatnak. A vinnyogásról meg annyit, hogy nem egy általános iskolás gyerek vagyok, akinek most támadt egy ilyen heppje egy ilyen hálózattal kapcsolatban, hanem egy 4 műszakban dolgozó és mellette főiskolára járó emberke. Sajnos ezen hálózati kivitelezésen kívül más nem jut eszembe, mert településünkön, se MATÁV-os vezetékes telefon ami már maga után vonja az ADSL hiányát is, sem kábel TV, se MICROHULLÁMÚ internetszolgáltatás nincs.

Koszöntem a segitséget!

#1895 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:32

Idézet: Danecay - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 21:10

kapcsolatban, hanem egy 4 műszakban dolgozó és mellette főiskolára járó emberke. Sajnos ezen hálózati kivitelezésen

Akkor gondold mellé, hogy én egy műszakban melózom, ami január 1-től dec 31-ig tart. Topikon hobbiszinten válaszolunk, megírjuk, és míg hobbiszinten rendszeresen leírjuk, mert kérdezitek, így visszaolvasva ezer százalék, hogy megtalálod. Különben leírjuk, ugyanazt megkérdezed, mint múlt héten a delikvens, 3 félét ugyanúgy válaszolunk. Wireless topik pár oldalban összefogható lenne, de már 60 felett járunk. Utána meg nem bírjátok végignézni, persze.
Make love not Wor.

#1896 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 20:41

Idézet: Hank - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 8:45

Találtam egy jó linket barkácskedvű Wi-Fi-seknek!

Loop-Uda-Yagi para 2.4 Ghz-es antenna
Lehet hogy már valaki fölrakta elöttem,szerintem megérdemel pár szót.
Sajna nem vagyok perfekt spanyol,de biztos jobb egy lapantennánál.
Ha jól veszem ki min. 14dB nyeresége van 1 méter hosszú antennánál,fél méteresnél min 11dB.
Nagyobb távolság átlövésére szerintem alkalmas lehet.
Hank

11dBi/st kapsz 2500 Ft-ért. És működik....

#1897 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 00:10

Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 2:40

....
az offset antenannak nagyobb a hatasfoka mint a primfokuszose. ha ugy szereled fel, hogy a primersugarzo felulre kerul es a tanyer kicsit felfele nez, akkor nem esik bele az eso es nem nezki tul hulyen sem.
...

Azuért ezzel erőssen vitatkoznék. De nem fogok, mert nem én gyártom az antennáimat, csak használom őket, és a tapasztalat bizony mást mutat. Meg bizony az árak is, nem véletlen kerül 4x annyiba egy primes tükör...
www.kevenet.hu

#1898 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 06:02

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 23:10

Azuért ezzel erőssen vitatkoznék. De nem fogok, mert nem én gyártom az antennáimat, csak használom őket, és a tapasztalat bizony mást mutat. Meg bizony az árak is, nem véletlen kerül 4x annyiba egy primes tükör...

vitakozz nyugodtan ez teny, jobbak a fazisviszonyai. gondolhatod ha rosszabb lenne, muholdhoz se hazsnalnak, pedig ott egy "kicsivel" nagyobbak az igenyek, ha csak a hullamhossz beli kulonbseget nezzuk...

hogy miert kerul 4x annyiba? mert a kutya se gyartja ma mar. egyedul az am-micro miatt van par cegecske aki nyomja meg -> kinalat/kerslet elve.

#1899 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 06:43

Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 5:02

vitakozz nyugodtan ez teny, jobbak a fazisviszonyai. gondolhatod ha rosszabb lenne, muholdhoz se hazsnalnak, pedig ott egy "kicsivel" nagyobbak az igenyek, ha csak a hullamhossz beli kulonbseget nezzuk...

hogy miert kerul 4x annyiba? mert a kutya se gyartja ma mar. egyedul az am-micro miatt van par cegecske aki nyomja meg -> kinalat/kerslet elve.

Akkor miért lehet bármelyik antennás boltban offszet-et kapn, és miért kell nagyítóval keresni a prímest? És miért van ,hogy azonos tükörméretnél a primes messze nagyobb nyereséget ad?
www.kevenet.hu

#1900 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 08:46

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 19:41

11dBi/st kapsz 2500 Ft-ért. És működik....

SZia!

Hol lehet kapni ilyet ennyiért??  :confused:

Üdv: Gyuri

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97