HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2201 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 11:44

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:32

Sziasztok!

Linksys wrt54g Broadband Routerről mi a véleményetek?
Mennyire érdemes venni, főleg a leadott Wlan teljesítménye érdekel, hány mW?
Mennyire használható lakótelepi körülmények között?
Wlan teljesítménye ugyanazt képes nyultani mint a régebbi "b" változat vagy gyengébb annál?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv!

allitolag jo, vann hozza hekkelt formware, amivel 100mW fele nyomhato.

a jobb mint a b pl a 18M-es modulaciohoz annyi jelszint kell mint a 11M-hez de 4..5Mbps helyett 9..12Mbps-t tud

#2202 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 08. 12:00

Hm...Linksys BEFW11S4-hez is van vmi hekkelt firmware?

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2004. 12. 08. 12:09 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#2203 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 14:48

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 11:04

Szia!

Alapban hány mW-al megy?
Mert lehet hallani 30mW, 50mW és 80mW-rol is.

Üdv!

az nem tudom. nekme nincs de tervezem a beszerzeset.

#2204 Felhasználó inaktív   Siposi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 08. 16:44

Sziasztok!

Alapból 28mW a kimenő teljesítménye a cuccosnak. Hackelt firmware-el van QoS sávszélkorlátozás és egyéb dolgok.
Nekem 1 hete ilyen megy saját körsugárzóval, két kliens van rajta (Gigabyte PCI) ~400m-es távolságokra.
A jelerősségem csak 20-30% körüli, de stabilan megy az ftp 800-1200 kbyte/s körül! Net még nem lett kipróbálva, mert még nincs bekötve az ADSL...

http://www.sveasoft.com  20 dolcsi a tagdíj egy évre, ezért letöltheted a legújabb fejlesztést, a régebbi free
http://www.hyperdrive.be/hyperwrt Free firmware

Található még egy-két project, pl.: WifiBox, OpenWrt, stb..

Fontos! Ha frissitgeted a routert, legyen bekapcsolva a boot wait opció!!! Ez indításkor 5s-et vár a firmware frissítésre. Nekem nem volt bekapcsolva és nem sikerült valamiért a flash
Ilyenkor két lehetőséged van:
1. viszaviszed gariba
2. szétkapod, intel flash ic megkeres, 15-16 láb összezár és bekapcs, ha tudod pingelni a cuccost, akkor mehet rá az új soft.

Én a 2. opciót vállasztottam, még annyi volt, h testre is kellett húzni az említett pontokat..(ver 2. a routerem)

üdv: Sipi

#2205 Felhasználó inaktív   Uzmany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 17:25

Sziasztok lenne egyet kérdésem.  Viszont előre szólok, hogy hálózatban láma vagyok :)
Van egy D-link DI-514 wireless routerem, amelyhez csak a notebook csatlakozik wireless-en, a másik 2 gép pedig utp-vel.
Azt szeretném tudni, hogy hol és hogyan kell bekonfigurálnom azt, hogy más ne tudjon illetéktelenül csatlakozni a wireless hálózathoz?
Köszönöm.

#2206 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 19:03

tudtok valamit az msi 54 megás pci kártyáiról?
elég jó áron vannak, ezért érdekelne!
köszi
--== envagyok ==--

#2207 Felhasználó inaktív   Gianni_G 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 08. 19:45

Sziasztok!

2 gépem van (lenne) otthon összekötve gigabyte gn-b41g wireless router és gn-wpkg kártyák segítségével (tehat egyik gep sem ethernetes modon csatlakozik a routerhez). Mikor összeraktam, ment minden rendesen, a két gép látta egymást, mindkettőről lehetett netezni. (mindkét gépen angol xp sp2 van). Egyszer csak az egyik gep elkezdte azt játszani, hogy bekapcsolas utan kb. ot percig elérte a netet, utána nem. Vagyis ez érdekes, mert bongeszni nem lehetett,  a nod32 sem tudta magat frissiteni, viszont az Azureus (bittorent kliens) meg toltogetett egy darabig es a postafokokat (pop3) is le lehetett kerdezni. Viszont a router konfiguralasa is lehetetlenne valt, azt is bongeszon keresztul kell, ugye.  A ket gep kozotti kommunikacio rendben volt, a masik gep rendesen elerte a netet, ez akkor sem, ha a masik ki volt kapcsolva. Szoftveres tuzfalam (mar) nincs fent. A netem Invitel ADSL 384/64, Thomson/Alcatel Speedtouch 530 modemmel. Van valakinek otlete, mi lehet a gond? En vagyok bena? (Na jo, ez utobbit inkabb ne firtassuk.)

#2208 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 13:21

Sziasztok,

úgy néz ki, lassan "bevezetődik" otthonra is a net, egy mikrohullámos képében (Monortel :down: ), kinéztem hozzá a Belkin  F5D7230-as routert. Ugye nem lövök nagyon mellé?

#2209 Felhasználó inaktív   Uzmany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 15:57

Idézet: Uzmany - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 16:25

Sziasztok lenne egyet kérdésem.  Viszont előre szólok, hogy hálózatban láma vagyok :)
Van egy D-link DI-514 wireless routerem, amelyhez csak a notebook csatlakozik wireless-en, a másik 2 gép pedig utp-vel.
Azt szeretném tudni, hogy hol és hogyan kell bekonfigurálnom azt, hogy más ne tudjon illetéktelenül csatlakozni a wireless hálózathoz?
Köszönöm.

Megoldottam :) Így a feltett kérdésem tárgytalan.

#2210 Felhasználó inaktív   Siposi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 09. 20:07

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 10:19

Szia!

Minden Linksys 54G Router max. 100mW-ot tud, csak le van folytva 28mW a kimenő teljesítmény?
Vagy, hogy is van ez?

400m hatótávig 28mW-al lőttél él vagy hackkelt fw. fölnyomtad a teljesítményét 100mW-ra?

Üdv!

Szia!

Az az igazság az eredeti firmware-el nem tudom, h mekkora a kimenője, de szvsz ilyen érték körül lehet...
Nem 28 mw-al dolgozok, hanem a max beállítható érték (84mw) 80%-ával hajtom a cuccost.
Most a Sveasoft Satori 4.0-as szoftja van fenn a routeren.
Ha jól emlékszem a HyperWRT-vel lehet 100mW-on hajtani.

#2211 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 04:46

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 9., csütörtök - 21:47

Szia!

Ezek a megnövelt kimenőteljesítmények nem vágják tönkre a router elektronikáját????
Hiszen nem ekkora teljesítményre lettek tervezve!

Tudsz küldeni pontos linkeket ahonnan le lehet szedni ezeket a legujabb fw.-eket?

Üdv!

de elofordul hogy elszallnak ha nem jo az antenna illesztes.

#2212 Felhasználó inaktív   Prokszat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 09:49

Idézet: Siposi - Dátum: 2004. dec. 8., szerda - 17:44

Sziasztok!

Alapból 28mW a kimenő teljesítménye a cuccosnak. Hackelt firmware-el van QoS sávszélkorlátozás és egyéb dolgok.
Nekem 1 hete ilyen megy saját körsugárzóval, két kliens van rajta (Gigabyte PCI) ~400m-es távolságokra.
A jelerősségem csak 20-30% körüli, de stabilan megy az ftp 800-1200 kbyte/s körül! Net még nem lett kipróbálva, mert még nincs bekötve az ADSL...

http://www.sveasoft.com  20 dolcsi a tagdíj egy évre, ezért letöltheted a legújabb fejlesztést, a régebbi free
http://www.hyperdrive.be/hyperwrt Free firmware

Található még egy-két project, pl.: WifiBox, OpenWrt, stb..

Fontos! Ha frissitgeted a routert, legyen bekapcsolva a boot wait opció!!! Ez indításkor 5s-et vár a firmware frissítésre. Nekem nem volt bekapcsolva és nem sikerült valamiért a flash
Ilyenkor két lehetőséged van:
1. viszaviszed gariba
2. szétkapod, intel flash ic megkeres, 15-16 láb összezár és bekapcs, ha tudod pingelni a cuccost, akkor mehet rá az új soft.

Én a 2. opciót vállasztottam, még annyi volt, h testre is kellett húzni az említett pontokat..(ver 2. a routerem)

Üdv!

Nekem is egy Linksys WRT54GS routerem van, beüzemelés után felnyomtam rá a gyári Linksys Firmware Version : 3.37.2 cuccot és most hackelés nélkül van QoS, Log, és egyebek.

Ha nem mondtam újat akkor bocsi.  :respect:

Nálam "mikrobi" a polcon van, és a kliensem (szomszéd) a szekrénysor mögötti 35cm téglafal+ 30m kert + 55cm vályog fal mögött van. Látja mikrobit és 32%-os stabil jellel netezik.

Minden gyári antenával, a kliensben egy Netgear WG311 PCI kari van.

Minden jót, Proxy

#2213 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 11:52

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 10:01

Szia!

Antenna illesztés lehet gyárilag is rosz vagy ezt úgy érted, ha valaki megpiszkálta (leszedte és rosszul rakta vissza)?

Mielőtt elfelejtem Linksys 54G Routernél mekkora az antennanyereség?

Üdv!

lehet gyarilag is rossz. ilyen foleg a beepiett antennas cuccokanal van. a rossz illesztest ugy ertem, hogy valaki masik antennat rakott ra mint  a gyari. de neha az is eleg, ha megfogod az natennat mukodes kozben. tullot vegfoknal ez gyakran vegzetes.

#2214 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 12:06

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 11:01

Szia!

Antenna illesztés lehet gyárilag is rosz vagy ezt úgy érted, ha valaki megpiszkálta (leszedte és rosszul rakta vissza)?

Mielőtt elfelejtem Linksys 54G Routernél mekkora az antennanyereség?

Üdv!

"buheralasra" gondolt az eszkozon, meg a sajat keszitesu antennakra ha nincs kimerve illetve megfeleloen szerelve.

"Mielőtt elfelejtem Linksys 54G Routernél mekkora az antennanyereség?" ezt nem tudom pontosan de az antenna nyereseg az antennatol fugg amit decibelben adnak meg. Az eszköz saját nyeresége meg inkább az adó teljesítményben határozzák meg amit megadnak az user manualban. Ott megadjak milyen savon es korulmeny kozott mennyi az elerheto tavolsag az adott gyari antennakkal.

Ha egy korsugarzot teszel ra vagy szektor stb. az adott antenna jellemzoi is befolyasoljak a teljesitmenyt es hogy hol lehet hasznalni milyen tavolsagig.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2215 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 13:02

Ezt nezzetek :) ala D-Link

#2216 Felhasználó inaktív   julyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 13:41

hali!
szomszéddal szeretnénk összekötni a gépeinket, kb 30 méter lehet légvonalban, viszont ott van a mi házunk fala (tetőtér, tehát csak fagerendák+szigetelőanyag+cserép) és az ő házuk fala (tégla+malter :) ).
Játszani szeretnénk, nem csak netmegosztásra kéne.
melyik lenne a jobb megoldás?

A)  Canyon CN-WF518 WLAN 54 Mbs /USB stick/ (Bluefish, Br.6500,-)
B)  USB ETHERNET ADAPTER X-MICRO WIRELESS 54 (Mistral, Br.6500,-)
C)  valami más, általatok ajánlott hasonló árban lévő cucc

válaszotokat előre is köszi!
----------===== My PC =====----------
Intel 486 DX2 @ 66 MHz, 2x512 MD DDR2, 2x200 GB MAXTOR SATA hwRAID0, 2x36 GB IBM U2W SCSI HDD, S3 Trio 3D VGA 4 MB RAM, 16x Pioneer 108D DVD, 14" analóg VGA monitor... nagyfloppy meghajtó, stb...stb...

#2217 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 13:44

Idézet: julyus - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 13:41

hali!
szomszéddal szeretnénk összekötni a gépeinket, kb 30 méter lehet légvonalban, viszont ott van a mi házunk fala (tetőtér, tehát csak fagerendák+szigetelőanyag+cserép) és az ő házuk fala (tégla+malter :) ).
Játszani szeretnénk, nem csak netmegosztásra kéne.
melyik lenne a jobb megoldás?

A)  Canyon CN-WF518 WLAN 54 Mbs /USB stick/ (Bluefish, Br.6500,-)
B)  USB ETHERNET ADAPTER X-MICRO WIRELESS 54 (Mistral, Br.6500,-)
C)  valami más, általatok ajánlott hasonló árban lévő cucc

válaszotokat előre is köszi!

Jobb megoldas?! - csak a kabel lehet szamodra. Persze ha megoldhato a kabelezes.

#2218 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 10. 14:12

Sziasztok!

5 fős vezeték nélküli hálózat kialakítását tervezem. Felmértem a távolságokat és a linkeket. Arra lennék kíváncsi, hogy a profik szerint is működne-e a hálózat. Az eszközöket antennákat a www.wlan-ok.hu -ból válogattam. A struktúra a mellékelt ábrán. A legnagyobb távolság 400m a többi 3 pont távolsága 50-80m központtól. Rálátás tökéletes. A 400m-esnél fa lehet hogy kihajt tavasszal(?).

Középső pont: 10,5 dbi-s körsugárzó(seltech), D-Link DWL-2100AP
3 közelebbi pont: 8dbi-s panelantenna (seltech), D-Link DWL-G520
távoli pont: 15dbi-s yagi(seltech), D-Link DWL-G520

Alapvető a minél nagyobb sebesség ezért választottam a leggyorsabb eszközöket. Lesz egy fileserver amin a közös cuccokat tárolnánk(filmz,gamez). A 400m-es linkről pedig jönne az internet.

Várom a véleményeteket.

Köszi: Gábor

Csatolt fájl:

#2219 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 15:11

Idézet: aurum - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 5:46

de elofordul hogy elszallnak ha nem jo az antenna illesztes.

Mennyi a biztonsagos max. kimeno akkor kb egy WRT54G-n?
thundermix

#2220 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 17:22

Idézet: thundermix - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 14:11

Mennyi a biztonsagos max. kimeno akkor kb egy WRT54G-n?

a gyari imho. de a tulhuzottal is ritkan van gond, de ha eppen nalad szall el hiaban megy 100 masik embernm jol annak nem fogsz orulni :D

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.