HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2261 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 20:55

Idézet: Smoky - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:25

Sziasztok !!!
Szeretnék felteni egy-két kérdést , tudom ez már unalmas de HELP!!!
Na most elöszőr is Szeretnék össze hozni 2gépet fájl megosztás és JÁTÉK céljára.
A két gép 350m-re van egymástól, tiszta rálátást az egyik helyen egy külső antenna alkalmazásával oldható meg.
Lehetcséges-e egyáltalán ilyen hálozaton játszani?   
Milyen wiereles eszközök kellenek hozzá ha olcson és egyszerüen , de biztos kapcsolatot akarok kiépíteni.
Linkeket  örömmel fogadok.

Azt hallotam hogy a PCI eszközök sokkal gyengébb mW-tta rendelkeznek mint az acces pointok, de két AP-t nem egyszerü össze kapcsolni Windows alatt, és nem is erre való. Hiába erősebben  addnak az AP-tok. Igaz?

Elöre is köszi.
:respect:

keresd meg a wlan-ok.hu -t, segítenek majd...

#2262 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 0:01

Kalandos dolgok történtek, meg kell adni, miután nekiálltam szórakozni a beállításokkal mind a routeren, mind a kártyán. Először elértem azt, hogy 10-20%-os lett a csomagveszteség, aztán hiába állítgattam a csatornákat, próbáltam trükközni velük, a végén valami miatt az egész annyira belassult, hogy felhoztam a router a géphez, odaraktam kb 20 centire pci-os kártya antennájához, és még úgy is volt 10%-os packet loss-om  :eek: fogtam a kártyát, kivettem a pci foglalatból, kifújtam a gépet :) aztán visszaraktam. kártya driver reinstall, aztán próba: 1ms-es pingek, no loss.. levittem a routert a helyére, 1 ms-es ping-ek, no loss... namost valaki mondja meg nekem, hogy mi a fenétől történhetett ez??? mert én még reális magyarázatot nem találtam rá :mad:  :omg:  :think:

üdv

-C0pp3rM!n3-

Drivert teljesen osszefosta magat. Az ujra telepitessel rendbe jott a lelkivilaga. Vegeredmeny ha valami nem megy nem kell osszevissza allitgatni :-)
Az informatika atok de jo hogy van.

#2263 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 22:28

Idézet: Smoky - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:25

Sziasztok !!!
Na most elöszőr is Szeretnék össze hozni 2gépet fájl megosztás és JÁTÉK céljára.
A két gép 350m-re van egymástól, tiszta rálátást az egyik helyen egy külső antenna alkalmazásával oldható meg.
Milyen wiereles eszközök kellenek hozzá ha olcson és egyszerüen , de biztos kapcsolatot akarok kiépíteni.

Azt hallotam hogy a PCI eszközök sokkal gyengébb mW-tta rendelkeznek mint az acces pointok, de két AP-t nem egyszerü össze kapcsolni Windows alatt, és nem is erre való. Hiába erősebben  addnak az AP-tok. Igaz?

Elöre is köszi.

Ha elolvasod a topikot sok mindenre rajosz. Sima Wlan PCI kartyakkal nem fog menni ahoz kell egyik oldalon egy AP.
Ad ketto olcson jot nem lehet, kozepes aron turhetot igen, megnem tul dragan jot meglehet oldani. Jatekot Wlan-on lehet csinalni.

#2264 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 23:25

Idézet: szaki - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 22:28

Ha elolvasod a topikot sok mindenre rajosz. Sima Wlan PCI kartyakkal nem fog menni ahoz kell egyik oldalon egy AP.
Ad ketto olcson jot nem lehet, kozepes aron turhetot igen, megnem tul dragan jot meglehet oldani. Jatekot Wlan-on lehet csinalni.

Ad-Hoc ban mehet ket PCI v pcmcia kartya, nem kell mindenaron AP beiktatni.

#2265 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 00:29

Idézet: szaki - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 21:23

Drivert teljesen osszefosta magat. Az ujra telepitessel rendbe jott a lelkivilaga. Vegeredmeny ha valami nem megy nem kell osszevissza allitgatni :-)

csak tudod eléggé kiakasztó, hogy egyik nap reggel felkel az ember, és ingadozik 1-2-5.5 mbit sebességen a kapcsolat, közbe szakadozik összevissza, packet lossok, nemtok tölteni semmit sem...
csak azt nem értem, hogy mi váltotta ki ezt belőle, vagy egyáltalán _miért_ ?  :rolleyes:

-C0pp3rM!n3-

#2266 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 06:49

Idézet: Smoky - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:25

Sziasztok !!!

Elöre is köszi.

pont ilyen tavon teszteltunk regebben ket wmp54g-vel a quake3-at. az egyik oldalon 22m h1000 + rokkant biquad a masikon dupla biquad 2m rg58. masolasi sebeseg 10..12Mbps a ping a jatekben 0...4 kozott mozgott.

#2267 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 10:19

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 0:29

csak tudod eléggé kiakasztó, hogy egyik nap reggel felkel az ember, és ingadozik 1-2-5.5 mbit sebességen a kapcsolat, közbe szakadozik összevissza, packet lossok, nemtok tölteni semmit sem...
csak azt nem értem, hogy mi váltotta ki ezt belőle, vagy egyáltalán _miért_ ?  :rolleyes:

-C0pp3rM!n3-

Nem kell ecsetelni mint szolgaltatoi oldalon is jelenlevo tudom milyen csodas erzes. Azert irtam, hogy osszefosta magat mert ez szokta okozni a jelenseget 80% -ban 20% meg takaras, esso, ho, jeg okolhato.

A driver kifekszesenek okai lehetnek:
- virus
- regedit allomany serulese
- mas program atirja az ertekeket
- driver frisites (a kartya bios nem tamogatja)
- vindows frisitese (dll feluliras okozhatja)
- a kartya feluleten levo por nedvesedese es altala okozott "kuszo" aramok (ezt meglehet akadalyozni ha 1/2 evente kipucoljuk, amugy sem art) ettol harver vezerlesi hibak amik visszahatnak a szoftver vezerlesre is.

Utolag megallapitani vagy abban a pillanatban megfelelo eszkozok nelkul lehetetlen dolog.

Szerkesztette: szaki 2004. 12. 18. 10:20 -kor

#2268 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 14:32

Van egy LinkSys 54G kartyam, 2 gep volt vele osszekotve, most epp nincs.

Az ADSL-t szeretnem megosztani, router + access pointtal.  Az a kerdesem, hogy melyik AP-t erdemes megvenni a fenti kartyahoz? Linksys WRT54G vagy WRT54GS?

Koszi
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

#2269 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 19:06

Idézet: szaki - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 9:19

Nem kell ecsetelni mint szolgaltatoi oldalon is jelenlevo tudom milyen csodas erzes. Azert irtam, hogy osszefosta magat mert ez szokta okozni a jelenseget 80% -ban 20% meg takaras, esso, ho, jeg okolhato.

A driver kifekszesenek okai lehetnek:
- virus
- regedit allomany serulese
- mas program atirja az ertekeket
- driver frisites (a kartya bios nem tamogatja)
- vindows frisitese (dll feluliras okozhatja)
- a kartya feluleten levo por nedvesedese es altala okozott "kuszo" aramok (ezt meglehet akadalyozni ha 1/2 evente kipucoljuk, amugy sem art) ettol harver vezerlesi hibak amik visszahatnak a szoftver vezerlesre is.

Utolag megallapitani vagy abban a pillanatban megfelelo eszkozok nelkul lehetetlen dolog.

szaki thx a helpet  :respect: .ma megfejeltem azzal a dolgot, hogy csináltam egy router resetet, meg factory defaults visszaállítást... nem akarom elkiabálni, de most megy rendesen az egész, 1% a loss és tűrhetőek a pingek :) természetesen gyári driver, alap beállítások - remélem most nem 2-3 hétig tart majd a csoda :)

üdv

-C0pp3rM!n3-

#2270 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 21:33

Idézet: Michael - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 22:25

Ad-Hoc ban mehet ket PCI v pcmcia kartya, nem kell mindenaron AP beiktatni.

Olyan is lesz.....: ad-hoc :(
www.kevenet.hu

#2271 Felhasználó inaktív   Smoky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 22:44

Idézet: aurum - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 7:49

pont ilyen tavon teszteltunk regebben ket wmp54g-vel a quake3-at. az egyik oldalon 22m h1000 + rokkant biquad a masikon dupla biquad 2m rg58. masolasi sebeseg 10..12Mbps a ping a jatekben 0...4 kozott mozgott.

Köszi a választ, bár a számokból nem tudtam meg sokk mindent (Nekem ez kinai) arra már rájottem, hogy a biquad egy speckó anntenna. De 10..12Mbps sebeség az szerintem ilyen távon jó.
Utána néztem ennek a Linksys WMP54G kártyának de nem találtam meg, hogy tudna ADD-HOC modot.
Akkor milyen access pointot használtatok , vagy mégis tudja az add- hoc modot?
Mennyiért tudnák szrezni ilyen biquad antenát és hol? :confused:

#2272 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 08:26

Idézet: Smoky - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 21:44

Köszi a választ, bár a számokból nem tudtam meg sokk mindent (Nekem ez kinai) arra már rájottem, hogy a biquad egy speckó anntenna. De 10..12Mbps sebeség az szerintem ilyen távon jó.
Utána néztem ennek a Linksys WMP54G kártyának de nem találtam meg, hogy tudna ADD-HOC modot.
Mennyiért tudnák szrezni ilyen biquad antenát és hol?   :confused:

Minden kártya tudja az ad-hoc módot. Antennát sok helyen kapsz, 1-2 oldalt lapozz vissza.
Az adhoc módról viszont tudnod kell, hogy semmilyen visszajelzész nem kapsz (jelszint, lin kminőség, kapcsolódó eszközök, stb.). Szal ahogy írtam: ad-hoc.
www.kevenet.hu

#2273 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:03

Idézet: Smoky - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 21:44

Mennyiért tudnák szrezni ilyen biquad antenát és hol?   :confused:

biquad-ot csinalni szokas. keress ra a guglival. egyebkent a sebesseg ilyen tavon jo antennakkal, kabelekkel, 15..23Mbps kozott altalanos.

#2274 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 09:05

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 7:26

Minden kártya tudja az ad-hoc módot. Antennát sok helyen kapsz, 1-2 oldalt lapozz vissza.
Az adhoc módról viszont tudnod kell, hogy semmilyen visszajelzész nem kapsz (jelszint, lin kminőség, kapcsolódó eszközök, stb.). Szal ahogy írtam: ad-hoc.

hogy erted, hogy semmilyen visszajelzest? ponstosan olyan visszajelzeseket kapsz mint infrastructutre modban.

#2275 Felhasználó inaktív   Smoky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 12:20

Igazából elviselhetö árkülömség van ha nem két pci-s kártyával(kb 13Ft+13Ft+antennák) kapcsolodom hanem veszek egy Acces Point meg egy pci-st (kb 24Ft+13Ft+antenák) persze csakk akkor ha ez téleg biztossab kapcsolatot nyujt. Ugyanis a keret 40eFt körül mozog.
És ha bizok a leirásokban akkor az Acces Pointot elég ha csak az ablakba teszem. A másikhoz meg elég egy egyszerü anntenna 1,5m vezetékkel. És majd ha növelni szeretném az adat ávitelt akkor márnyugottabban öszetudok berhálni két anntennát.

Még ami nem tiszta (sok más között), hogy az Acces Pointok mindegyike tudja-e a fájl megosztást. Tehát "Natur" AP (pl:linksys Wrt54g) meg egy PCI-s(d-link dwl g520+) szerintetek össze jöhet a game?

Tudom idegesitö mikor valakit csak a gamme érdekli de én én nekkem kel utána nézni a cucok után és haver álja az egészet csak menyen rajta a gmme. Hát ez van, én jol járok.  :D

#2276 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 13:29

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 12:46

Szia!

Rosszul emlékszel a HyperWRT-vel még kevesebbet tudsz kihozni a routerből mw szinten mint a Sveasoft Satori 4.0-val!

Apropo mielőtt elfelejtem, mind kettő fw. kiprobáltam ugy, hogy 2db számítógép volt rákötve a routerre WRT54G V2-re. De érdekes módón csak pingelni tudták egymást a számítógépek, de látni nem látták egymást. Tűzfal egyik számítógépen sincsen, a router pedig simma AP üzemmódban működött. Egész az a poén, hogy az eredeti Linksys fw. minden rendesen működik még a számítógépek is látták egymást. Az emlitett 2 fw. pedig csak pingelésre van lehetőség.
Mi az ami alapol rosszúl van beállítva?
Minek kellene szerepelnie a router táblájában, ahoz hogy mind a kettő számítógép rendesen tudjon egymással komunikálni????
Router IP: 192.168.0.1
DHCP-vel kiosztott IP osztály: 192.168.0.100 - (50 user)

Előre is köszsön az infokat!

Másnak a Sveasoft Satori 4.0-val működik a router AP része, ugy hogy látják egymást a számítógépek?

Neked megvan a fizikai kapcsolatod a ket gep kozott (lan kartyak latjak egymast) viszont nincs logikai kapcsolatod (windowsok nem latjak egymast) ehez a kovetkezoket kell csinalni:
- Windows halozatokkezelese
- Windows csoport nev (barmi lehet de mindegyiknel ugyan az)
- + kell ha nincs felteve Windows network ugyfel es a Windows falj es nyomtatomegosztas network ugyfelhez
- felhasznalo kezeles mind ket gepen ugyan olyan nevu felhasznalo kell lennie legalab egynek
A halozat kesz a ket gep latja egymast, a jatekhoz elvileg elegnek kell lenni.

Ja ha veletlenul a gepen bevan kapcsolva a tuzfal azt ajanlott kikapcsolni vagy beallitani hogy ki engedelyezett azaz az osszes belso gep ful port full jog.

ahoz, hogy masolas menjen megkell osztani az adott konyvtarat
- faljkezelo
- konyvtar nevet kivalaszt
- megosztas
- megadni milyen neven es jogokkal es ki lassa itt ajanlott: minden vendeg

#2277 Felhasználó inaktív   Smoky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 17:18

Hellp !!!
Még ma meg kellene rendelnem az ezközöket, hogy karácsonyra meglegyen .
De 100% biztosan kellene mert nem az én pénzemmel szorakozom. Tehát 40eFt körüli a max keret.
A lényeg, hogy gamme müködjön+ fájl megosztás. De az rendessen.
Kép

Az kellene, hogy milyen márkáju, tipusu eszközök kellenek.

Nem add-hoc modban.
És ahogy lehet látni a képen, az egyik házból csak ugy van rálátás ha kiteszek egy anntennát.(na de milyet?)
Elöre is köszi! :respect:

#2278 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:39

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 6:34

Sziasztok!

Föltettem a legujabb gyári Linksys-es fw. 3.01....  US, ezzel minden tökéletesen jól müködik csak max. 11 csatornám van!
Ki lehet valahogy ebből hozni 13 csatornát?
Vagy létezik ebből a 3.01-es fw.-ből nem US verzió Linksys WRT54G V2-es alá?????

Üdv!

Megeloztel es visszaraktad a gyarit ra. Ennel ujabb nincs. Ha meg mast teszel ra ugyan ugy szenvedni fogsz vele. De miert gond a 11 csatorna?

#2279 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 13:18

Én is rajzolok...

Az alábbi rajzon próbáltam ábrázolni a szitut. A-ból kéne átlőni B-be. "A" épület kicsit magasabban van, de a rálátás nem tökéletes. Lehetnek be-belógó tetők. Érdemes próbálkozni ilyen esetben? S, ha igen, mivel? Esetleg megoldani valami nagy csővel a lehető legmagasabbra tenni a cuccokat?

Csatolt fájl:

"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#2280 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 14:57

Sziasztok!

Nekem kb 150m -re kellene átvinnem a netet, kb olyan fellálásban, mint WaqWarYou előző rajzában, csak kicsit durvább szintkülönbséggel, vastag falakkal.

Az érdekesség az, hogy ahonnan a netre tudnék csatlakozni, oda nem akarok PC-t(vagy bármilyen szervert) alkalmazni, csak mintha egy hosszú vezeték érne el a netelérési ponttól az én PC-mig.
Jobban érzékeltetve a helyzetet, ha lenne egy kb. 300m-es vezetékem, egyik felét a hálózati csatlakozóba, másik felét - légvonalban kb 150m -re lévő - a PC-mbe castlakoztatnám, elvileg ez nekem megfelelne, de a terepviszonyok, stb... sajna nem engedik ezt a hosszú kábelvezetést.

Tehát "szimplán " messze vagyok a gépemmel a fali dugasztól:)

Valószínű egy antennát is fel kell dobnom a tetőre (bár nem vagyok teljesen biztos benne), de a szintkülönbség vagy 20m(ahonnan jönne az egy panelnak a 4. emelete, ahova menne az egy családi ház, ami egy elég nagy meredekségű lejtőn helyezkedik el. Erről a 4. emeletről még éppen látni a családi ház tetejét, nem tudom ez jó, vagy rossz jel:)

További bonyodalom, hogy a családi házban 2 PC-re, egymástől függetlenül kellene szétosztani a netet(egyik ne legyen a másik szervere), bár ha valaki leírná nekem, hogy lehet kizárólag az én gépemre átvinni az netet, már az is nagy haladás lenne számomra. Sajna nem vagyok tisztában azzal, hogy milyen messzire milyen sebességekben képesek ezek a HW-ek a infót továbbítani(nálam kb 150m és vastag falak)

Előre láthatóan 30-40 ezer forint lenne rászánva, és örülnék, ha folyamatosan min. 500kbyte/sec átvitel meglenne.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.