HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#101 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 09. 02:17

idézet:
Ezt írta mip:

Én inkább a gammát ajánlom, www. gamma-e. com címen. Olcsóbb.
[/quote]

Kösz mip ! Az árakat még nem láttam (regisztráció) de a választék sirály !!!
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#102 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 10:36

idézet:
Ezt írta CsiLee:
a linksys 2.6-os wap11 az uj frimware szerint tud repeatelni, de ezt meg nem sikerult kihoznom belole
probalkoztatok mar ezzel?
[/quote]

én nem, de kollégák már próbálták. Megy. Persze lassú, de működik.
www.kevenet.hu

#103 Felhasználó inaktív   CsiLee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 09. 12:52

tavasszal a cebiten a dlink magyar kepviseloi mondtak hogy ha az o rendszerukbol akarunk epitkezni akkor ok ingyen megtervezik az egesz rendszert
van ilyen mas gyartoknal is?
vagy lehet mar a dlinknel sincs igy.

#104 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 14:34

idézet:
Ezt írta CsiLee:
tavasszal a cebiten a dlink magyar kepviseloi mondtak hogy ha az o rendszerukbol akarunk epitkezni akkor ok ingyen megtervezik az egesz rendszert
van ilyen mas gyartoknal is?
vagy lehet mar a dlinknel sincs igy.
[/quote]

Korlátozott mértékben igaz a linksys-re az Alphasonic Kft. esetén. Az Alpha ingyenes képzést is ad a partnerek részére a wireless és egyéb hálózati témákban. Ez szvsz nagyobb érték is.
www.kevenet.hu

#105 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 01:32

idézet:
Ezt írta 1soproni:

Sziasztok!

Bocs, hogy új topicot nyitok, de nem túl gyakran tudok ránézni a fórumra, és szeretném, ha egybe lenne, ami nekem kell.

Adott egy L alakú épület. Ki van építve benne a vezetékes háló. Ezt a területet szeretném lefedni vezetéknélkülivel is. Mivel épületen belül vagyunk, akkor úgy kb 30 m-es hatósugárral lehet számolni (ugye?). Ha minden igaz, akkor 3 access point fedné le az épületet. Mindegyik access point hozzá tudna kapcsolódni a vezetékes hálózathoz. Az internetet, és egyebeket a vezetékes háló switch-én keresztül egy linux szerveren át érnék el.
Kérdések:
Milyen eszközök kellenek ehhez?
Ha egy wireless kártyás gép 2 access point vonzáskörébe is bekerül, akkor melyiken keresztül fog kapcsolódni?
Egy AP-n hány gép tud keresztülmenni?
Gondolom minél több, annál kisebb sávszélesség jut 1 embernek... Lehet korlátozni az 1 AP-re engedett gépek számát?
Hogyan tudom nekik a linux szerverrel a dhcp-vel az IP-t kiosztani? Vagy mi osztja nekik az IP-t?
Egyenlőre ennyi :)

Előre is köszi!
[/quote]

#106 Felhasználó inaktív   CsiLee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 01:47

Mip mikor tartod (tartjatok) a kovetkezo ilyen temaju eloadast?
videki vagyok ami nemreg volt arrol lecsusztam

#107 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 16:14

idézet:
Ezt írta CsiLee:
Mip mikor tartod (tartjatok) a kovetkezo ilyen temaju eloadast?
videki vagyok ami nemreg volt arrol lecsusztam
[/quote]

Jövő hét. Ha regisztrált partner vagy, jelentkezz előre, mert elég kötött a program.
www.kevenet.hu

#108 Felhasználó inaktív   Flex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 17:50

Emberek, ki tud mondani a Westel, Pannon és Voda kísérleti vagy gőzerővel üzemelő WLAN pontjain kívül más helyeken Bp-en vagy környékén, ahol fel lehet csatlakozni a netre, pénzért vagy ingyenesen?

#109 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 12. 10. 18:27

idézet:
Ezt írta Flex:
Emberek, ki tud mondani a Westel, Pannon és Voda kísérleti vagy gőzerővel üzemelő WLAN pontjain kívül más helyeken Bp-en vagy környékén, ahol fel lehet csatlakozni a netre, pénzért vagy ingyenesen?[/quote]

XIII kerben van valami nyomulós banda, egyelőre 50 méteres körzetben ingyen műxik, de persze ígérnek országos fizetős hálót. Meglássuk.

Valahol itt lejjebb megtalálod, egész oldalban beszúrták a reklámot: [url="http://"http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9025490&uq=24001"]http://forum.index.h...025490&uq=24001[/url]
Make love not Wor.

#110 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 21:01

OFF
sziasztok ujra vagyok

Sikerült végre szereznem egy vezetéknélküli wlan kártyát. Sajnos most incs időm leírni a tapasztalatokat (meg még tesztelnem kell) de majd holnap beszámolok.

#111 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 10. 23:40

idézet:
Ezt írta Flex:
Emberek, ki tud mondani a Westel, Pannon és Voda kísérleti vagy gőzerővel üzemelő WLAN pontjain kívül más helyeken Bp-en vagy környékén, ahol fel lehet csatlakozni a netre, pénzért vagy ingyenesen?[/quote]

Anna kavezo.. Vaci utca

#112 Felhasználó inaktív   -=baliNT=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 17:20

Udv,

szorgalmasan olvasgattam ezt a topicot, az elso felere mondjuk meg nem jutott idom.. eddig felmerult kerdeseim egy gyakorlati megvalositast illetoen:

egy irodaba szeretnenk wlan-t (lehetoleg 54mb-est), tehat kizarolag indoor es 2-3 szobanyi teruletet kell lefedni. mukodik mar itt egy utp-s lan, amire egy linux server osztja a netet, mellette egy hub.. ha jol gondolom, erre kellene radugnom egy wireless AP-t.. egy kerdes: egy AP hany klienst tud egyszerre kiszolgalni? (mert ugye itt nincsenek kabelek, amik fizikailag behatarolnak ezt a tulajdonsagot :)
ezen kivul csak picimaci wlan cardok kellenek a gepekbe es mar menne is a buli?

#113 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 18:19

idézet:
Ezt írta -=baliNT=-:

egy kerdes: egy AP hany klienst tud egyszerre kiszolgalni? (mert ugye itt nincsenek kabelek, amik fizikailag behatarolnak ezt a tulajdonsagot :)
[/quote]

EN nem tudok barminemu korlatozasrol AP szinten, velemenyem szerint itt csak a kliensekre juto savszelesseged osztodasaval kell szamolnod..

#114 Felhasználó inaktív   CsiLee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 18:28

van egypar temahoz kapcsolodo egyeb kerdesem:
ha van 1 ap es 5 kliens akkor az 5 kliens mindig csak az 1/5-et kapja a savszelesegnek vagy ez forgalom fuggo?
masik: ha sz egyik kliens gyengebben kapcsolodik mint a tobbi akkor mindegyik kliens at all az alacsonyabb savsz. v. csak az az egy kliens

#115 Felhasználó inaktív   -=baliNT=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 18:58

latom jot kerdeztem akkor.. ;)
az ap-rol.. tudnatok ajanlani vmilyen markat/tipust esetleg arat is mondani? (ugyebar nemkell router meg nemtudom mien extra csak egy sima ap - ha jol gondolom..)

#116 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 19:19

idézet:
Ezt írta -=baliNT=-:
latom jot kerdeztem akkor.. ;)
az ap-rol.. tudnatok ajanlani vmilyen markat/tipust esetleg arat is mondani? (ugyebar nemkell router meg nemtudom mien extra csak egy sima ap - ha jol gondolom..)
[/quote]

Neked 1 db 802.11g accesspoint kell, illetve a notikba 1-1 picimaci 802.11g kliens kártya. Egy javaslat: linksys wap54g AP, illetve wpc54g kliens. A kliens 19 nettó körül van, az AP-t most nem tudom. Az AP és a kliensek működését képzeld el úgy, mintha az AP egy switch lenne, és ehhez különböző sebességgel kapcsolódnak hostok. A vezetékes switch-hez pedig mintha uplinkelve lenne.
www.kevenet.hu

#117 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 19:20

idézet:
Ezt írta CsiLee:
van egypar temahoz kapcsolodo egyeb kerdesem:
ha van 1 ap es 5 kliens akkor az 5 kliens mindig csak az 1/5-et kapja a savszelesegnek vagy ez forgalom fuggo?
masik: ha sz egyik kliens gyengebben kapcsolodik mint a tobbi akkor mindegyik kliens at all az alacsonyabb savsz. v. csak az az egy kliens
[/quote]

A kliensek csatlakozhatnak különböző sebességen. Az átviteli sebességet a pillanatnyi terhelés határozza meg.
Egy AP-ra elvben tetszőleges kliens csatlakozhat. Profibb eszközöknél be lehet állítani a max kliensszámot. Gyakorlatban 20-30 kliensnél több ne csatlakozzon.
www.kevenet.hu

#118 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 11. 20:36

tudom, h kicsit off, de nem meg tudja nekem vki mondani, h a fenebe deritenem ki egy IBM ThinkPad i1300 series laptop built-in 802.11 wireless kartyajarol, h milyen chipset-el rendelkezik? vagy barmi info ami elorevisz :)

elore is koszi,
mosq

#119 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 01:26

idézet:
Ezt írta mosquito:
deritenem ki egy IBM ThinkPad i1300 series laptop built-in 802.11 wireless kartyajarol, h milyen chipset-el rendelkezik?
[/quote]

na megvan.. csak az "archivum" kedveert.. szoval prism2 chipset-es kartya van benne, a linux-wlan drivere viszi ugy tunik.. (win alatt biztos egyszerubb lett volna ;p )

#120 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 01:38

Valaki tud valami tanácsot adni hogy RPSMA csatlakozó H155 kábelra történő szerelésekor mire figyeljek ?

Egyáltalán "krimpelő" fogó (azt hiszem igy hivják) nélkül meg tudom csinálni ??
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.