Idézet: 007 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:01
A 63 byte-os generalt WPA-PSK sem er tul sokat akkor sem, ha havonta valtoztatom?
Egy ugyes gyerek ettol meg lophatna az internetemet? Mert en csak azert aggodom, hogy valakinek sikerul rakapcsolodnia az AP-mra, aztan maris vidaman netezik.
Sziasztok!
Új vagyok itt, csak benéztem, de gondoltam, hozzá tudok szólni a témához, mivel már van gyakorlatom ebben a témában. Igaz, nem túl sok, de egyik haverommal, aki 400 méterre lakik, összelőttük egymást, működik tökéletesen a net-megosztás, a sávszélesség hálón belül pedig nagyjából 4-5 megabit (500-550kb). És ehhez nem kellett hatalmas rácsantenna, se irányított 1W-os
Szóval mi is megküzdöttünk egy "behatolóval", a mac szűrés nem volt túl hatékony, de persze fel lehet törni a wep-et is meg a wpa-t is. Egyszerűen az volt a legegyszerűbb, hogy a mac szűrésen felül mindenféle szűréseket beállítottunk, például a router csak annak adjon hálót/netet (külön szűrhető), aki egy adott mac listában benne van... Aztán ugyanez a szűrés köthető ip címhez is, amit ha párosítunk egy statikus dhcp-vel, máris jó eredményt kapunk
Egyesek persze a változó kulcsú titkosításokra esküsznek, ahol a lényeg az, hogy mindkét fél kap egy tetszőleges számú (pl. 100) kulcsból álló listát, és adott gyakorisággal változtatják az alapján a kulcsot. De egy titkosítást percek alatt fel lehet törni...
Szerintem a legérdemesebb olyan routert/ap-t vásárolni, ami minél konfigurálhatóbb. Így mindenféle szűrés segítségével már teljesen jó kis hálót kapunk