HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2681 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:36

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:17

max. 1 m RG-58....

barmilyen koaxbol max 1m-t erdemes hasznalni, mert ha tobb kell akkor:

1. draga a jo koax
2. malacfarok kell mert a jo akox vastag az rpsma-hoz
3. ezert sok feleslleges csati kell, ami sok felesleges csillapitast csinal es cserebe meg jo draga is.
4. a jo koax+csatik+pigtail+pci/usb wlan kartya arabol veszel egy olyan ap-t ami mehet a tetore, tud kommunkikalni masik ap-val egy rakas vesztesegtol megszabadulsz, a gepedbe meg csak egy utp megy.

#2682 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:51

Nem hinném, hogy be fogja, nem ad le az sok wattnyi hőt, de segít valamit. Túl meleg nem lesz ott, az biztos.

pedig. tedd ra a kezed egy hungarocel lapra es a sajad kezed meleget erzed ...

#2683 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:42

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 21:36

Hackelt firmwarrel kb 75 mW, a ket 50 cm prim parabolaval amit Irajmon ajanlott sztem menne.
En Miskolctol 15 km re lakok, es latom az ottani Wireless ISP AP-k eleg nagy hanyadat, egy ilyen 24dbes antennaval, pedig meg nincs is iranyba allitva.
Egy 100-150 mW os Senao vagy US Robotics tuti atvinne..
Nalam ezek az antennak 1 km re hivatottak, 99-100% jelszinttel megy a halonk (USR5450 Apval).

a 24dB-es anetnna nagyon kis nyilasu, szinte par fok. ha latod a miskolci cuccokat az azert van mert a primersugarzoja nagy  nyeresegu pl biquad es a misckolci fiuk eleg durva teljesitmenynel adnak.

#2684 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:45

Idézet: piston - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:15

:up:
Sziasztok!
Este belebuheráltam a routert egy IP55-ös műanyag dobozkába szinte hermetikusan zár/a fedélen gumitömítés körbe/+kibéleltem egy kis szivaccsal és tökéletesen műxik este is,hajnalban is.
Másik:
A wireless védelmem WPA-PSK.A megosztókulcs 23 karakter hosszú.Olvastam hogy ez sem nyújt tökéletes védelmet a hackerek ellen,mert van már WPA-PSK-hoz is jelszófeltörő.Ez a jelszófeltörő állítólag 20 karakteres megosztókulcsot megfejthet.Van félnivalóm hogy meghekkelik a routerem-et?/eddig a router logjában 4 ismeretlen MAC címet láttam,de ha kitörlöm őket ujból és ujból próbálkoznak :confused: /

az 802.11a/b/g eleg elcseszett vedelemmel bir. eddig meg nem volt olyan ap vagy szolgaltato amit nem birtam kinyitni. amit tehetsz ssh, tuneling vagyis magasabb szinten szekurizalod a halozatodat.

#2685 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:47

Idézet: Mephistó11 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 18:23

házilag készített valaki "jobb minőségű" antennát?
mert ugye a parabola 15+fa és lehet nem is lesz jó. szerintetek egy "konzervdoboz" antenna 90 cm-es tányérba mennyire kivitelezhető?
készített ilyet valaki. ha igen hol találok fasza lerást róla?

igen pl 26dB nyeresegu parabolat. baratod a google: homemade wlan

#2686 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:48

Idézet: y911 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:53

Ezt sikerült mérnem. Szerintem nem rossz!

imho ha 1ms felett vagy akkor szar :D pesze belso ip-ket pingelve.

#2687 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:51

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 17:24

Akkor miért nem kapcsolod be a mac filtert???  :think:

barmilyen mac-et be lehet allitani a wlan karytaknak, pl azokat amiket a kismet kitermel a forgalombol...

#2688 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:04

Idézet: aurum - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 8:51

barmilyen mac-et be lehet allitani a wlan karytaknak, pl azokat amiket a kismet kitermel a forgalombol...

Tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy zárkózzon be egy bunkerba és ne vigyen magával pc-t, meg még villanyt se, nehogy lehackolják.....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2689 Felhasználó inaktív   newbie 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 13. 19:14

Hi,
A Wifi témában (is) tök új és dilettáns vagyok, de fejlődőképes. Help pls!
ADSL megosztás, szomszéd házból, ablakból ablakba kb. 30 m-ről jön az antennajel (ottis itt is D-Link) Én vagyok a kliens. Vettem egy D-LINK DWL-120+ 11/22Mbps USB Adaptert, ami egy kb. 4 méteres kábelhosszal müködik (kb.1 m a saját kábele + egy 3 m-es sima hosszabbító ). A távot azonban kb. 8 méterre kellene növelnem, de USB 2.0-es 5 méteres aktív extender kábellel már ismeri fel az eszközt. Már úgy sem müködik, ha csak a 3 méteres sima hosszabbító helyett, teszem be az 5 m aktívat, nemhogy azzal megtoldva.  Szabvány szerint 5 méteren még müködni kellene az átvitelnek, sőt az aktív kábel csomagolására írva:  „up to 80 feet serially connecting up to 5 segments.” A D-Link.com site is 5 m-es árnyékolt (shielded) kábelt ír.

1.Lehet, hogy  nem elég az aktív kábel, vagy vmilyen hub-bal kell/lehet csak hosszabbítani már ilyen távon is ?? (A pendrive az 5 méteres aktívval pl. teljesen OK…jó, tudom, hogy ez nem jelent semmit)
2.Lehet, hogy nem egy „sima” aktív hosszabbító kellene?, állítólag létezik valami drágább aktív cucc is (külön táppal vagy ez hülyeség)??
Nem tudtok olyat válaszolni, ami nekem ne lenne új! ;) Tenx

#2690 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 05:47

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:04

Tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy zárkózzon be egy bunkerba és ne vigyen magával pc-t, meg még villanyt se, nehogy lehackolják.....

irtam par alternativat. egyebkent igen.

#2691 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:01

Idézet

(VKP @ 2005. febr. 13., vasárnap - 18:04) Tulajdonképpen azt is mondhatnád, hogy zárkózzon be egy bunkerba és ne vigyen magával pc-t, meg még villanyt se, nehogy lehackolják.....

Idézet: aurum - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 4:47

irtam par alternativat. egyebkent igen.

A 63 byte-os generalt WPA-PSK sem er tul sokat akkor sem, ha havonta valtoztatom?

Egy ugyes gyerek ettol meg lophatna az internetemet? Mert en csak azert aggodom, hogy valakinek sikerul rakapcsolodnia az AP-mra, aztan maris vidaman netezik.

#2692 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:25

Idézet: 007 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:01

A 63 byte-os generalt WPA-PSK sem er tul sokat akkor sem, ha havonta valtoztatom?

Egy ugyes gyerek ettol meg lophatna az internetemet? Mert en csak azert aggodom, hogy valakinek sikerul rakapcsolodnia az AP-mra, aztan maris vidaman netezik.

Sziasztok!

Új vagyok itt, csak benéztem, de gondoltam, hozzá tudok szólni a témához, mivel már van gyakorlatom ebben a témában. Igaz, nem túl sok, de egyik haverommal, aki 400 méterre lakik, összelőttük egymást, működik tökéletesen a net-megosztás, a sávszélesség hálón belül pedig nagyjából 4-5 megabit (500-550kb). És ehhez nem kellett hatalmas rácsantenna, se irányított 1W-os :)

Szóval mi is megküzdöttünk egy "behatolóval", a mac szűrés nem volt túl hatékony, de persze fel lehet törni a wep-et is meg a wpa-t is. Egyszerűen az volt a legegyszerűbb, hogy a mac szűrésen felül mindenféle szűréseket beállítottunk, például a router csak annak adjon hálót/netet (külön szűrhető), aki egy adott mac listában benne van... Aztán ugyanez a szűrés köthető ip címhez is, amit ha párosítunk egy statikus dhcp-vel, máris jó eredményt kapunk :)

Egyesek persze a változó kulcsú titkosításokra esküsznek, ahol a lényeg az, hogy mindkét fél kap egy tetszőleges számú (pl. 100) kulcsból álló listát, és adott gyakorisággal változtatják az alapján a kulcsot. De egy titkosítást percek alatt fel lehet törni...

Szerintem a legérdemesebb olyan routert/ap-t vásárolni, ami minél konfigurálhatóbb. Így mindenféle szűrés segítségével már teljesen jó kis hálót kapunk :)
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#2693 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 10:27

Idézet: newbie - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 18:14

Hi,
A Wifi témában (is) tök új és dilettáns vagyok, de fejlődőképes. Help pls!
ADSL megosztás, szomszéd házból, ablakból ablakba kb. 30 m-ről jön az antennajel (ottis itt is D-Link) Én vagyok a kliens. Vettem egy D-LINK DWL-120+ 11/22Mbps USB Adaptert, ami egy kb. 4 méteres kábelhosszal müködik (kb.1 m a saját kábele + egy 3 m-es sima hosszabbító ). A távot azonban kb. 8 méterre kellene növelnem, de USB 2.0-es 5 méteres aktív extender kábellel már ismeri fel az eszközt. Már úgy sem müködik, ha csak a 3 méteres sima hosszabbító helyett, teszem be az 5 m aktívat, nemhogy azzal megtoldva.  Szabvány szerint 5 méteren még müködni kellene az átvitelnek, sőt az aktív kábel csomagolására írva:  ?up to 80 feet serially connecting up to 5 segments.? A D-Link.com site is 5 m-es árnyékolt (shielded) kábelt ír.

1.Lehet, hogy  nem elég az aktív kábel, vagy vmilyen hub-bal kell/lehet csak hosszabbítani már ilyen távon is ?? (A pendrive az 5 méteres aktívval pl. teljesen OK?jó, tudom, hogy ez nem jelent semmit)
2.Lehet, hogy nem egy ?sima? aktív hosszabbító kellene?, állítólag létezik valami drágább aktív cucc is (külön táppal vagy ez hülyeség)??
Nem tudtok olyat válaszolni, ami nekem ne lenne új!   ;) Tenx

USB-s cuccok jók, de felesleges a kábellel vacakolni... Olcsóbb megoldás egy AP, aminek amúgyis van antennája, ahhoz pedig max. 100m hosszú UTP kábellel tudsz csatlakozni...

Egy AP amúgysem olyan nagyon drága... Csak tudjon kliens módot!
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#2694 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 14. 11:15

Idézet: aurum - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 9:45

nem volt olyan ap vagy szolgaltato amit nem birtam kinyitni. amit tehetsz ssh, tuneling vagyis magasabb szinten szekurizalod a halozatodat.

Azért ez így nem erős egy kicsit?
Make love not Wor.

#2695 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 23:11

Sziasztok!

A következő problémára keresem a legoptimálisabb megoldást:

Egy 6 emeletes ház 3. emeletén lakom. Notebookom beépített WLAN (11b) kártyája látja a NetEasy egyik adópontját (11b), a jel -60 és -90 dBm között mozog, összekapcsolódni nem hajlandó. A tetőről közvetlenül látható a kb. 100m-re lévő adópont körsugárzója és parabolája is, mérés: -48 dBm (notebookkal), összekapcsolódást nem próbáltam. A tetőn áram nincs, az antennakábelnek min. 25-30 m-nek kéne lennie.

Milyen megoldást ajánlotok, hogy a lakásban wireless tudjam használni a notebookomat?

Előre is köszönöm a választ, üdv, Spárgi

#2696 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 08:38

Idézet: spargi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 22:11

Sziasztok!

A következő problémára keresem a legoptimálisabb megoldást:

Egy 6 emeletes ház 3. emeletén lakom. Notebookom beépített WLAN (11b) kártyája látja a NetEasy egyik adópontját (11b), a jel -60 és -90 dBm között mozog, összekapcsolódni nem hajlandó. A tetőről közvetlenül látható a kb. 100m-re lévő adópont körsugárzója és parabolája is, mérés: -48 dBm (notebookkal), összekapcsolódást nem próbáltam. A tetőn áram nincs, az antennakábelnek min. 25-30 m-nek kéne lennie.

Milyen megoldást ajánlotok, hogy a lakásban wireless tudjam használni a notebookomat?

Előre is köszönöm a választ, üdv, Spárgi

Háztetőre mondjuk egy Senao/Engenius ezt tudod távtáplálni, a lakásba meg beraksz egy akármilyen ap/router.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2697 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:56

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 9:38

Háztetőre mondjuk egy Senao/Engenius ezt tudod távtáplálni, a lakásba meg beraksz egy akármilyen ap/router.

A tetőn elég nagy a forgalom, nem szívesen hagynék ott egy antennánál nagyobb értéket. Nagyon gáz a 25-30m antennakábel?

#2698 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:00

Idézet: spargi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:56

A tetőn elég nagy a forgalom, nem szívesen hagynék ott egy antennánál nagyobb értéket. Nagyon gáz a 25-30m antennakábel?

Egyrészt eléggé, másrészt annyiba kerül, mint egy közepes AP :-)
Make love not Wor.

#2699 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 16:00

Egyrészt eléggé, másrészt annyiba kerül, mint egy közepes AP :-)

Akkor mi a megoldás? A ház lapostetős, áram nincs, a tetőfeljárat nem zárható.

#2700 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 16:13

Idézet: spargi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:18

Akkor mi a megoldás? A ház lapostetős, áram nincs, a tetőfeljárat nem zárható.

Fogsz egy ILYET és belerakod a senaot, amit tudsz távtáplálni és senkinek nem tűnik fel, hogy nem egy szimpla antenna van fent.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.