HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2801 Felhasználó inaktív   TATA01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:51

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 22:21

Az 1,2,3,6 ereket nézd meg, nincs-e szakadás. Patch- vagy fali kábelt használsz? A dugó az adott kábelhez való?

Hali !

Patch kábel a hozzá való dugóval.Műszerrel mérve kb.25 m-es hosszon minden szálnak 0,25 ohm az ellenállása. A 3 méteres kész kábelnak 0.5 ohm. Lerövidítettük kb.15-16 m-re és még mindig nem érkezik válasz a pingelésre.Se routerrel se AP-val.Két kábel fut egymás mellett és mindkettőn ugyanaz az eredmény .A másik házban ugyanaz a kábel kb 13-14m-es hosszban csont nélkül megy az infó az AP-vel. Az ellenállás is a hosszal arányosan nő.
Ezért furcsa,ha két méter problémát okozhat.Mégegyszer végigmérjük a kábelt,de sok reményt nem fűzök hozzá!

Üdv. Tata

#2802 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 14:07

Még sosem mértem ki az ellenállását de 100 méter a szabvány annyit el kell menni. Elég sok 50-80 méteres végpontot építettünk ki é sosem volt gond. Valami nagyon gyatra madzag lehet. :confused:

#2803 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:05

Hali!

Nem tudtok ajánlani olyan online boltot, ahol olcsó H155-ös kábel van(200 Ft-nál olcsóbb), és lehet rendelni is.
A wlan-ok.hu -t ne ajánljátok, mert 3000 Ft a postaköltség ott.
Köszi.
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2804 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:26

Sziasztok!

Most egy picit ki vagyok akadva a WLAN-OK-ra.
Vettünk tólük eddig 4db antennát, meg egyébb eszközöket, de az antennákat úgy
visszük vissza mint a sicc. Nagy kalap szar az összes Orion. Sajnos, hogy nem jöttünk
rá hamarabb, mert sok kiadástól megkímélhettük volna magunkat.
Mint többször is kértem segítséget, hogy mi lehet a baj, ma kiderült.
Kimértük az antennákat, nevetséges. A 13dbi-s antenna 12%-os jelet produkált, míg egy
gyári 3dbi-s antennával 95-100%-oa volt a jelszint és a link. Már mindent lecseréltünk, vettünk új
ap-kat és úgy is szar volt a háló. Mivel más nem maradt csak az antenna, így ma idegből
megnéztük és leesett az állunk. Kicsit felháborítónak tartom, hogy eladják tizenx dbi-nek, közben meg
gyakorlatilag nulla. Nagyon pipa vagyok mert egy csomó pénzt elköltöttünk eszközcserékre, holott végig
az antenna volt a ludas.
Úgyhogy mindenkit óva intek ezektől a cuccoktól. Ráadásul az összes antenna nulla amit vettünk, szóval nem egyedi probléma.

:omg:  :reklamacio:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down:

Ui: lrajmon cáfolj meg ............................

Szerkesztette: JJ 2005. 02. 28. 18:28 -kor

Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#2805 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:30

Nekem most egy Asus Wifi-B kartya koti ossze a P4P800as asztali gepemet egy laptoppal. Ha az asztali gep pihen, sose kapcsolom ki, legfeljebb standby-ba rakom.

Az lenne a kerdesem, hogy mi kell ahhoz, hogy a laptop fel tudja ebreszteni az asztali gepet standby-bol?

#2806 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 18:36

Az RG-58-as kábel csak a veszteségében rosszabb a H155-nél? (RG58-as 0.8 dB/m, H155 0.5 dB/m) Mert akkor annyira az nem gáz.
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2807 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:55

Most én is kábel problémával vacakolok :-) Van 2 pci kártyánk egy szomszéddal. Ha közelebb van a két gép, akkor ment minden csont nélkül. Most nagyobb távolságot kell áthidalnunk(kb 100m), igy csináltunk 2 Pringles antennát(http://www.turnpoint...nnahowto.html). Kb 4m-es kábelt kellene csinálni hozzá. Az antennán N konektor van 10mm. A kártyához adott bot antennáról szeretném leszedni a konektor ami a kártyához csatlakozik. Szerintetek hogy tudom és milyen kábellel ezt a legegyszerűbben összekötni. Ha veszek sima 5mm-es koaxot és azt rárakom fog menni? Bocs, de e téren :lama:
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2808 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 00:45

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 22:55

Most én is kábel problémával vacakolok :-) Van 2 pci kártyánk egy szomszéddal. Ha közelebb van a két gép, akkor ment minden csont nélkül. Most nagyobb távolságot kell áthidalnunk(kb 100m), igy csináltunk 2 Pringles antennát(http://www.turnpoint...nnahowto.html). Kb 4m-es kábelt kellene csinálni hozzá. Az antennán N konektor van 10mm. A kártyához adott bot antennáról szeretném leszedni a konektor ami a kártyához csatlakozik. Szerintetek hogy tudom és milyen kábellel ezt a legegyszerűbben összekötni. Ha veszek sima 5mm-es koaxot és azt rárakom fog menni? Bocs, de e téren :lama:

Szvsz. nem fogod tudni rárakni a koaxot a botról leoperált csatira. Ha valahogy rá is teszed, iszonyú vesztesége lesz. Jobban jársz, ha a csatlakozót is veszitek.
"Sima" koax nem biztos, hogy jó lesz. Itt típusok vannak A legalja az RG58-as (szigorúan csak 1-2 méter kis nyereségű antennákkal) amely asszem 5 mm-es. A H155-ös is akörül van (5,4mm ha jól tvedek) de ennek feleakkora a vesztesége.
Vesztek 8 méter(ha 2X4 kell) H155-öst, mindkét végére rákrimpeltetitek a megfelelő csatlakozót, elvágod 4 méternél, rácsavarod az N dugót és már kész is.
Cantennával sokat szívtam (igaz kb. 250 méteren), úgyhogy biquad-ot csináltam.

#2809 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:27

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:45

Szvsz. nem fogod tudni rárakni a koaxot a botról leoperált csatira. Ha valahogy rá is teszed, iszonyú vesztesége lesz. Jobban jársz, ha a csatlakozót is veszitek.
"Sima" koax nem biztos, hogy jó lesz. Itt típusok vannak A legalja az RG58-as (szigorúan csak 1-2 méter kis nyereségű antennákkal) amely asszem 5 mm-es. A H155-ös is akörül van (5,4mm ha jól tvedek) de ennek feleakkora a vesztesége.
Vesztek 8 méter(ha 2X4 kell) H155-öst, mindkét végére rákrimpeltetitek a megfelelő csatlakozót, elvágod 4 méternél, rácsavarod az N dugót és már kész is.
Cantennával sokat szívtam (igaz kb. 250 méteren), úgyhogy biquad-ot csináltam.

Koszi szépen! Még egy-két kérdésem lenne. A H155 az nemzetkozi megjelolés? Mert tegnap voltam egy boltban, ahol az eladónak fogalma nem volt arról milyen az a H155 koax. Az N csati az van 5mm is? amit vettem a cantennába, az 10mm. Ezt nem igazán fogom tudni rátekerni az 5mm-es H155-re  :think:
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2810 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 09:56

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 8:27

Koszi szépen! Még egy-két kérdésem lenne. A H155 az nemzetkozi megjelolés? Mert tegnap voltam egy boltban, ahol az eladónak fogalma nem volt arról milyen az a H155 koax. Az N csati az van 5mm is? amit vettem a cantennába, az 10mm. Ezt nem igazán fogom tudni rátekerni az 5mm-es H155-re  :think:

N csati van H1000/500-ra, H155-re és RG58-ra is. Hogy mennyire nemzetközi? Beírod google és meglátod. A németek a csehek meg a lengyelek biztos így hívják. Ja meg usa is...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2811 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 10:51

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 9:27

Tisztázzunk valamit. Amit te a cantennádra tettél az val.szeg "N" aljzat. A koaxra meg "N" dugó kell, ami többfajta koaxhoz van (H1000, H500, H155, RG58, stb...), hogy össze tudd csavarni. Ilyen nagyfrekvenciás csatlakozókat és 50 OHM-os koaxokat nem árulnak minden sarki boltban.
Itt nézz körül: Wireless bolt. Itt meg tudod nézni, hogy mire lesz szükséged.

#2812 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:23

Most megnéztem egy itthoni (SK) honlapon. Olyat találtam, hogy RG213 és RLA10. Ezeket használhatom? 50Ohm mind a ketto.

#2813 Felhasználó inaktív   TATA01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 12:23

Idézet: receiver - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 15:07

Még sosem mértem ki az ellenállását de 100 méter a szabvány annyit el kell menni. Elég sok 50-80 méteres végpontot építettünk ki é sosem volt gond. Valami nagyon gyatra madzag lehet. :confused:

Helló !

Kábeltémában új fejlemények.Rákötöttünk egy hub-ot és igy már jó a 16 m kábel. a másik házban lévő gépről pingelve 1 ms alatt jön válasz. Nem kell külön antenna  a WRT54 és WAP54-hez. Az egyik ház ytong,ott két 30 cm-es falon megy át a jel ,köztünk van egy könnyűszerkezetes épület és a másik ház fémvázas.A földszinten is tuti az átjátszás.Ha a cuccok a tetőtérben vannak,akkor még gyorsabb.
Eddig a Linksys bejött!
Köszönet az eddigi tanácsokért.
Üdv. Tata

#2814 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:22

Sziastok! Sajnos nagyon nem értek ehhez a témához ezért fordulok hozzátok. Egy kis faluban lakom Somogy megyében de nem ez a lényeg. Össze szoktunk jönni néha egy kis Lanpartira mint minden normális szg. tulaj. Múltkor valaki felvetette hogy nem-e lehetne a faluba kiépiteni valami vezeték nélküli hálozatot, akkor sűrűben tudnánk játszani. Sajnos Internet nagyon felejtős mert csak mobilos GPRS van, még a MATÁV is rádiós hálózatot használ nálunk, ezekkel meg sajna nem megy a játék. Mikrohullám lehetne esetleg de 5-6 emebernél több nemigen fizetne elő rá, ennyi miatt meg senki se mozdul meg. Szóval ez van. A kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne egy ilyen hálozat kiépitése a faluba? ha igen kb milyen módon és mibe fájna nekünk. A max távolság olyan 2000 méter. Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni. Olyan 9-10 gépről lenne szó. Köszike! Simi!

#2815 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:53

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:22

Sziastok! Sajnos nagyon nem értek ehhez a témához ezért fordulok hozzátok. Egy kis faluban lakom Somogy megyében de nem ez a lényeg. Össze szoktunk jönni néha egy kis Lanpartira mint minden normális szg. tulaj. Múltkor valaki felvetette hogy nem-e lehetne a faluba kiépiteni valami vezeték nélküli hálozatot, akkor sűrűben tudnánk játszani. Sajnos Internet nagyon felejtős mert csak mobilos GPRS van, még a MATÁV is rádiós hálózatot használ nálunk, ezekkel meg sajna nem megy a játék. Mikrohullám lehetne esetleg de 5-6 emebernél több nemigen fizetne elő rá, ennyi miatt meg senki se mozdul meg. Szóval ez van. A kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne egy ilyen hálozat kiépitése a faluba? ha igen kb milyen módon és mibe fájna nekünk. A max távolság olyan 2000 méter. Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni. Olyan 9-10 gépről lenne szó. Köszike! Simi!

Mi is hasonló cipében járunk. Már ami a hálózatot illeti. Ennyi gépet szvsz nem gond 1AP-n osszekotni. Mivel a távolság sem túl nagy, nem is kell túl sok pénzt befektetni. Vesztek egy AP-t, azt berakjátok oda ami kb a falu kozpontjában van. A tobbi gépre PCI kliens+ antenna. Fejenként szvsz 15ezerbnol meg tudjátok oldani.

#2816 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 16:08

Wake-On-Lan-nal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mi kell ahhoz, hogy a laptop wifi-n keresztul fel tudja ebreszteni az asztali gepet (p4p800-as lappal, benne wifi-b kartyaval) standby-bol?

#2817 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 16:59

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:53

Mi is hasonló cipében járunk. Már ami a hálózatot illeti. Ennyi gépet szvsz nem gond 1AP-n osszekotni. Mivel a távolság sem túl nagy, nem is kell túl sok pénzt befektetni. Vesztek egy AP-t, azt berakjátok oda ami kb a falu kozpontjában van. A tobbi gépre PCI kliens+ antenna. Fejenként szvsz 15ezerbnol meg tudjátok oldani.

Köszi szépen! Valami tipust tudnál ajánlani amivel elvileg menne?

#2818 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:12

Idézet: JJ - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 18:26

Sziasztok!

Most egy picit ki vagyok akadva a WLAN-OK-ra.
Vettünk tólük eddig 4db antennát, meg egyébb eszközöket, de az antennákat úgy
visszük vissza mint a sicc. Nagy kalap szar az összes Orion. Sajnos, hogy nem jöttünk
rá hamarabb, mert sok kiadástól megkímélhettük volna magunkat.
Mint többször is kértem segítséget, hogy mi lehet a baj, ma kiderült.
Kimértük az antennákat, nevetséges. A 13dbi-s antenna 12%-os jelet produkált, míg egy
gyári 3dbi-s antennával 95-100%-oa volt a jelszint és a link. Már mindent lecseréltünk, vettünk új
ap-kat és úgy is szar volt a háló. Mivel más nem maradt csak az antenna, így ma idegből
megnéztük és leesett az állunk. Kicsit felháborítónak tartom, hogy eladják tizenx dbi-nek, közben meg
gyakorlatilag nulla. Nagyon pipa vagyok mert egy csomó pénzt elköltöttünk eszközcserékre, holott végig
az antenna volt a ludas.
Úgyhogy mindenkit óva intek ezektől a cuccoktól. Ráadásul az összes antenna nulla amit vettünk, szóval nem egyedi probléma.

:omg:  :reklamacio:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down:

Ui: lrajmon cáfolj meg ............................

várjuk ki a végét... szeretném megnézni az antennákat....

#2819 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 19:01

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:59

Köszi szépen! Valami tipust tudnál ajánlani amivel elvileg menne?

Hát márkát inkább nem mondok, mert ha nem válik be, akkor engem fogsz szidni :-) Minden esetre nem éri meg a legolcsóbbat venni. Inkább legyen egy kicsit drágább a cucc és akkor nem fogsz szívni vele. Persze ez mindenre érvényes nem csak wifi cuccokra. Ja, és ajánlott azonos márkát használni minden kliensnél ha amúgy is egyszerre veszitek.

#2820 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:02

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 19:12

várjuk ki a végét... szeretném megnézni az antennákat....

Annyit azért hozzátennék a történethez, hogy nagyon korrekten kezelték a problémát és szó nélkül visszaveszik a cuccot. Úgyhogy mi inkább maradunk a seltech antennáknál, az úgytűnik nagyon király.
Mellesleg nincs harag lrajmon, csak kicsit pipa voltam mikor kiderültek a dolgok :D.
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.