HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2221 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 11. 12:15

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 11:18

Nomeg az sem mindegy, hogy milyen kártyesz van a gépben. Mert egy 100-as kártya - hiába van gigás switch - csak 100 Mb/s sebességgel fog kommunikálni.

Ha már itt tartunk akkor a switch is legyen 1000-es.  :Đ

Mintha írták volna hogy mi a szitu.

#2222 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 15:04

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 13:15

Mintha írták volna hogy mi a szitu.

Előttem pedig rohadtul rejtve maradt.  :eek: Annyit sikerült kihámoznom, hogy egy gép, egyszer, egy 2m-es kábéllel 1000-n mászott rá a szviccsre.

De az, hogy a gépek, (alaplapi) ethernet kártyák milyenek, egyformák-e, biztosan tudják a gyártó leírása alapján a gigát, arról egy megveszekedett bötű sem szólt.

Valószínüleg kábel gondok lesznek ottannég.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2223 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 20:22

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 16:04

Annyit sikerült kihámoznom, hogy egy gép, egyszer, egy 2m-es kábéllel 1000-n mászott rá a szviccsre.

vagyis 1000-es kártya van a gépben.

Abban totál igazad van, hogy eléggé zavaros az írás (2 üveg bor után simábban fogalmazok :) ) valamint erőteljesen kábelgondok lehetnek.

#2224 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 04:52

Bocsesz skacok! tegnap nem voltam.. sajna mindíg sikerül túlbonyolítanom a mondandómat.. talán meg kéne innom pár üveg bort... :D
A Lényeg hogy igen a háló kártyák 1000-esek, mert már gép a gép között ki próbáltam őket és akkor ment. 2 db 3com kártya van és egy integrált, ami laptopban van. az egyik 3 com megy 1000-en ami a switchez 1-2 m-es kábelen csatlakozik. a másik 3 com nem megy csak 100-on ő 15-20 m-es kábelen csatlakozik (2db-on is próbáltam) a laptop ugyanezen a 2 kábelen 100-al megy, de egy 2m -es kábellel a switchre kötve 1000-en csatlakozik...
A kérdésem az hogy azon a 2 kábelen mit rontottam el hogy nem akar menni, csak 100-on?

#2225 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 06:05

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 5:52

A Lényeg hogy igen a háló kártyák 1000-esek, mert már gép a gép között ki próbáltam őket és akkor ment. 2 db 3com kártya van és egy integrált, ami laptopban van. az egyik 3 com megy 1000-en ami a switchez 1-2 m-es kábelen csatlakozik. a másik 3 com nem megy csak 100-on ő 15-20 m-es kábelen csatlakozik (2db-on is próbáltam) a laptop ugyanezen a 2 kábelen 100-al megy, de egy 2m -es kábellel a switchre kötve 1000-en csatlakozik...
A kérdésem az hogy azon a 2 kábelen mit rontottam el hogy nem akar menni, csak 100-on?

Mi van ezekkel? (már írták)
- cat 6 (esetleg cat5e) kábel
- erek megfelelő sorrendje
- mind a 4 érpár (8 ér) bekötése

#2226 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 09:52

Bocsesz skacok! tegnap nem voltam.. sajna mindíg sikerül túlbonyolítanom a mondandómat.. talán meg kéne innom pár üveg bort... :D

Leírnád nekünk mi a kábelek típusa? :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2227 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:33

Rossz a kábel bekötése, vagy nem cat5e (vagy jobb) kábelt használsz.

#2228 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:29

ahhaaa... kezdem érteni reggel még nem volt időm ennek utánna járni mit jelentenek ezek a cat-ot, (sajna eddig nem nem is hallottam ezekről)mostanra valami szegényes fogalmam lett róla, de ha nincsrá írva a kábelre akkor nem is tudom kideríteni milyen igaz? az érpárok sorrendjét most nem tudom fejből, ha haza értem megnézem de ami biztos hogy a két oldal teljesen azonos. ami kiment a fejemből hogy az egyik kábel toldott, tehát el van vágva, és összetekert leszigszallagozott módon érintkezik, ettől is félek mint hiba forrás. Nagyon köszi a segítséget mindenkinek, és bocs hogy ilyen értetlen vagyok de mentségemül legyen szólva hogy már egy hete nagyon keveset tudtam aludni. :)

#2229 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 12:48

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 13:29

ahhaaa... kezdem érteni reggel még nem volt időm ennek utánna járni mit jelentenek ezek a cat-ot, (sajna eddig nem nem is hallottam ezekről)mostanra valami szegényes fogalmam lett róla, de ha nincsrá írva a kábelre akkor nem is tudom kideríteni milyen igaz? az érpárok sorrendjét most nem tudom fejből, ha haza értem megnézem de ami biztos hogy a két oldal teljesen azonos. ami kiment a fejemből hogy az egyik kábel toldott, tehát el van vágva, és összetekert leszigszallagozott módon érintkezik, ettől is félek mint hiba forrás. Nagyon köszi a segítséget mindenkinek, és bocs hogy ilyen értetlen vagyok de mentségemül legyen szólva hogy már egy hete nagyon keveset tudtam aludni. :)

:omg:

Jajj. Hadd ne kommentáljam, de azt a toldott kábelt azt nagyon gyorsan takarítsd el onnan. :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2230 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 18:33

Idézet

egyik kábel toldott, tehát el van vágva, és összetekert leszigszallagozott módon érintkezik

1.számú gyanúsított. Amíg ezzel próbálkozol ne próbálkozz :D itt tovább kérdezni.
Nincs 200 Ft-od tisztességes kábelre????? 20m is lehet vagy 5-600 Ft.

Idézet

mit jelentenek ezek a cat ....de ha nincsrá írva a kábelre akkor nem is tudom kideríteni milyen igaz?

Az a kábel amin nincs ráírva már felettébb gyanus. Legalábbis nekem, kizárólag akkor alkalmaznám ha pontosan tudom hogy milyen kábel is.
Ki lehet deríteni hogy hanyas DE nem éri meg.

cat5 - én még 100-on is kerülném a használatát új hálózat/kábel esetén.
cat5E - általában elmegy rajta már az 1000-es háló is. Általánosan kapható és használt kábel.
cat6- 1000-es hálóhoz ajánlott (de 100 sőt 10-eshez is kíváló :D )

Idézet

az érpárok sorrendjét most nem tudom fejből, ha haza értem megnézem de ami biztos hogy a két oldal teljesen azonos.

Nézd meg. Attól, hogy azonos még lehet rossz.

Szerkesztette: PcCave 2006. 07. 12. 18:39 -kor

#2231 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 19:04

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 19:33

1.számú gyanúsított. Amíg ezzel próbálkozol ne próbálkozz :D itt tovább kérdezni.
Nincs 200 Ft-od tisztességes kábelre????? 20m is lehet vagy 5-600 Ft.

Az a kábel amin nincs ráírva már felettébb gyanus. Legalábbis nekem, kizárólag akkor alkalmaznám ha pontosan tudom hogy milyen kábel is.
Ki lehet deríteni hogy hanyas DE nem éri meg.

cat5 - én még 100-on is kerülném a használatát új hálózat/kábel esetén.
cat5E - általában elmegy rajta már az 1000-es háló is. Általánosan kapható és használt kábel.
cat6- 1000-es hálóhoz ajánlott (de 100 sőt 10-eshez is kíváló :D )

Nézd meg. Attól, hogy azonos még lehet rossz.

cat5e-n by definition is elmegy az 1000, és nem is nagyon szokott gond lenni belőle, legalábbis nekem még nem volt. Igaz, hosszabb kábelt még csak cisco eszközbe patcheltem. :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2232 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:15

Megérkeztem.. :)
tehát a sorrend a következő:
sf-s-zf-k-kf-z-bf-b
mind a 2 kábelen ez a sorrend és mind a két végükön.
Viszont amit sajnálattal vettem észre hogy a kábel cat5-ös mind a kettő.
az hogy menyire van pénzem a kábelre még a leg kissebb gond, még azt is leküzdöm magamban hogy a skótságom nehezen dob ki 2*20 m kábelt amit eddig tökéletesen használtam, amit már nehezebben küzdök le hogy ez a kábel nagyon be van építve, hogy a szobák között észrevétlenül meglapuljon. (hisz pár éve már használom ezt a kábelt) és az utolsó problémám hogy a kisvárosban ahol lakom nem tolonganak az utp kábel dealerek... persze ezek nem válltoztatnak semmit, de nem most azonnal oldom meg ezt a problémát.. :Đ
Mégegyszer hálásan köszi mindenkinek! :)
írok ha kész van!

#2233 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:53

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:15

és az utolsó problémám hogy a kisvárosban ahol lakom nem tolonganak az utp kábel dealerek...

Azért Ócsáról nem nagy ügy bejönni a fővárosba.
Ha az M5-ös menti Auchan / Tesco / Nagybani stb... utadba esik, akkor már nem vagy messze pár méter kábeltől.
Ha nincs lehetőséged bejönni, akkor viszek neked, amikor utamba kerül, két héten belül.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2234 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:15

nagyon köszönöm... :) ennél azért hamarabb is feljutok érte, mert szoktam a városba kódorogni csak a héten nem fogok tudni keresni egy üzletet, amikor pedig hazafelé jövök a munkából, már nincs nyitva ilyesmi. tehát a jövőhét elejére megoldom a kérdést, de nagyon köszi a segítőkészséget! :)

#2235 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 18:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:53

Azért Ócsáról nem nagy ügy bejönni a fővárosba.
Ha az M5-ös menti Auchan / Tesco / Nagybani stb... utadba esik, akkor már nem vagy messze pár méter kábeltől.

Melyik bevásárlóközpontban lehet 20m-es kábelt venni?
(költői kérdés)

#2236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 13. 23:40

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 19:28

(költői kérdés)

Bármelyikben, akár Baumaxban is, de ott a legdrágább. Tecsóban egész normális ára van.
Make love not Wor.

#2237 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:27

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 19:28

(költői kérdés)

Nem tudom, Vaj001-nek adtam volna, mert a környéken leledzek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2238 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 10:50

Képzeljétek kaptam ajándékba egy elég hosszú darabot cat 5e-s és ezzel bizony megy.. :) már csak be kell építenem a régi helyére.. :)
köszönöm a segítségeteket, Miattatok szeretem a fórumot! :) itt mindíg segít egy két jóember..:)

#2239 Felhasználó inaktív   ibrahim 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:03

Sziasztok!

Remélem elfér ebben a topikban is a kérdésem (máshol eddig nemigen kaptam értelmes választ).

Tehát: adott egy lakás, aminek a két átellenes végében lévő szobákban lennének gépek egy-egy csokorban, nevezzük ezeket A és B csoportnak. A cél, hogy a csoportokon belül és a csoportok között minél nagyobb sávszélességű kapcsolat legyen. A csoportokon belül nem gond a kábel, a csoportok között viszont vezeték nélküli összekötése gondoltunk, mert nem szeretnénk végigkábelezni a lakást. Az egész lakásnak kifelé egy netkapcsolata van (helyileg abban a szobában, ahol az A csoport gépei). A tervünk a következő: mind az A, mind a B csoport gépeit egy-egy wlan routerhez kapcsolnánk vezetékkel, a routerek pedig egymás között wifin kommunikálnának, A csop. routere lenne a netre kötve. A kinézett router(ek): Belkin Wireless Pre-N - remélve, hogy egymás között minél jobban meg tudják közelíteni a 100 Mbps-t.

A kérdésem az lenne, hogy:
- alapvetően jó-e az ötlet?
- működőképes-e így a hálózat, tud-e ilyen módon együttműködni 2 wlan router?
- van-e rá esély, hogy a két pre-N router egymás között elérni/megközelíti a 100 Mbps-t (konkrétan ilyen teszttel még nem találkoztam)?
- kicsit off: van-e tapasztalat az említett routerrel?

Ha nem jó, milyen javaslataitok vannak?

Előre is köszi a segítséget!
ibrahim

#2240 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:08

Én azt javaslom, 1-1 jobb switch a két csoportnak és rendes kábel a 2 switch közé! Ezzel nem lesz gondod.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.