HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1101 Felhasználó inaktív   GearG 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 11:36

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 11:27

Szóval..... egyik végén 1: narancsfehér, 2: narancs, 3: zöldfehér, 6: zöld, másik végén 1: zöldfehér, 2: zöld, 3: narancsfehér, 6: narancs

Az előbb is erre utaltam, bocs ha félreérthető voltam. De már legalább 50x le volt írva, de még mindig vannak próbálkozók akiknek nem akar tetszeni a szabvány bekötés.

ahamm.

Akkor csak azt mond meg, hogy a boltban vett kábel miért nem volt jó !

A másik :

Próbáltuk egyenes kábellel is switch segítségével összekötni és ott sem működött a 100 Mbit.
Na ?

Erre valami magyarázat ?

Hozzáfűznék még valamit:

1,5 M ugyanilyen crosslink kábel meg működött

Szerkesztette: GearG 2005. 10. 10. 11:51 -kor

#1102 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 11:51

Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:36

ahamm.

A másik :

Próbáltuk egyenes kábellel is switch segítségével összekötni és ott sem működött a 100 Mbit.
Na ?

Erre valami magyarázat ?

Nézd meg hogy mire van állítva a két kártya 10/100 full/half-duplex, auto, és itt próbálj játszani
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1103 Felhasználó inaktív   GearG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 11:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:51

Nézd meg hogy mire van állítva a két kártya 10/100 full/half-duplex, auto, és itt próbálj játszani

már jáccottam vele

csak akkor ment, ha 10 Mbit full vagy half duplex volt

#1104 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 13:11

írd már le pls hogy milyen sorrendben vannak a színek. Az hogy melyik hová van kötve, csak egy dolog, az is számít hogy az adott keresztezés mely kábelen valósul meg.
A többi hiba keresése ezután kéne hogy jöjjön. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1105 Felhasználó inaktív   GearG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 13:54

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 14:11

írd már le pls hogy milyen sorrendben vannak a színek. Az hogy melyik hová van kötve, csak egy dolog, az is számít hogy az adott keresztezés mely kábelen valósul meg.
A többi hiba keresése ezután kéne hogy jöjjön. :think:

Aham, szóval akkor nem mind1, melyik kábelér milyen színű. :confused:
Mégha jó a sorrend a keresztezésnél, akkor is ...
Megnézem, lehet, hogy ott a hiba, bár én már nem igazán bízok ebben az egész kábel dologban.

#1106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:28

Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 14:54

Megnézem, lehet, hogy ott a hiba, bár én már nem igazán bízok ebben az egész kábel dologban.

Miben nem bízol? Ha jól van megcsinálva, akkor ezer százalékos rendelkezésreállással működik, ha nem jól, akkor pont ilyen szopások vannak. Havonta belefutunk már itt is 1-1 olyanba, aki nem szabványos színsorrendet néz, hanem sorban beköti a kábelt, aztán 10 megán megy.

Gyári kábelt félrecsinálva viszont csak eccer láttam, az még érdekeseb volt, mert elindult 100 megán, de kb. 200 kilobitet forgalmazott, és iszonyat veszteségek akadtak. Aztán 10 megára levéve ment 10 megán stabilan. Éljen.
Make love not Wor.

#1107 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:29

Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 12:36

ahamm.

A másik :

Na ?

Erre valami magyarázat ?

Hozzáfűznék még valamit:

1,5 M ugyanilyen crosslink kábel meg működött

Nem olvastam vissza hirtelen, de ki tudnád próbálni ugyanazt a kábelt másik gépen vagy gépeken is? A helyes színsorrend (mármint ami szabványos) még nem fogja garantálni a 100M-et (UTP), az a minimum, hogy szabványosan kötöd, addig sok helyen szóba sem állnak veled. De ha a kábel máshol jól teljesít, akkor kvázi nem lehet ludas, csekély kivételtől eltekintve. Lehetnek zavarok is... Esetleg a hálókarik valóban nem komálják egymást, elvileg mennie kellene, dehát van ilyen. 100 half-on sem ment? :smoker:

ps.: bizony jót tenne 1 műszeres mérés, pár paraméterrel okosabbak lehetnénk, mert 1 kicsit találgatni kell így. Mondjuk ez így olcsóbb 1 picit.

Szerkesztette: Warrior 2005. 10. 10. 15:38 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1108 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 15:42

Sőt! még a csatit is lehet rosszul felrakni a kábelre  :cool:

#1109 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 18:46

Ott lehet, mert pont ilyen panaszokat okoz a jó sorrend nem jó színekkel. A hiba elvileg abból ered, hogy az ellenkező irányba menő adatjelek ere nem lehet egymással csavarva, ezért van a zf-k-kf-z a közepén, ill. crossnál nf-k-kf-n az egyik oldalon a közepén.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1110 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 18:47

Enyém problémára esetleg ötlete van valakinek? :think:

#1111 Felhasználó inaktív   kovge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 20:10

Van egy érdekes feladványom :)

Szóval nekem olyan internetszolgáltatóm van, aki kiépített egy LAN-t a lakótelep jó néhány házában behálózva vele a lakásokat ezt pedig rákötötte a PanTel-től bérelt vonalára. Így a szokásosnál jóval olcsóbban nyújtanak szélessávú internetszolgáltatást.
Mivel nekem itthonra nagy sávszél fölösleges, ezért csak egy 128/64 k elérésre fizettem elő. Adtak egy IP-t (10.104.x.x formátum), amit be kell állítanom a hálókártyának és működik is minden a garantált sebességen.
Aztán elkezdtem próbálgatni, hogy mi van akkor, ha nem azt az IP-t állítom be magamnak, amit mondtak :) Végül arra jutottam, hogy ha bármilyen más szabad IP-t állítok be a 10.104.x.x tartományban, akkor minden működik ahogy kell, de a feltöltésem korlátlan lesz (kipróbáltam, volt már 4 MBit/s is), de a letöltésem sosem megy 128kbit fölé  :D  Hiába írom át a MAC-et is akár ugyanez a helyzet.
Szóval, ehhez a részéhez nem értek, ezért kérdezem mi alapján állítják be a sávszélességemet? Lehet, hogy hülyeség de arra gondoltam, hogy a switch-ük azon portját menedzselik, amire a kábelem másik vége van dugva. De akkor miért enged másik IP-vel is csatlakozni és miért korlátlan az upload? És miért csak az upload?
Amúgy van egy routerem, de azt csak switch-ként használom, mert két gépet is minden további nélkül engednek csatlakoztatni. Szal anyám gépe használja az IP-t amit adtak én meg unlimited upload-os IP-t használok a torrentoldalak nagy örömére...

Érdekelne a hozzáértők véleménye! Esetleg a download növelésére vmi ötlet? :)

#1112 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 07:46

Ember, olvasni szoktál? Én raktam be képet, leírtam, hogy milyen sorrendbe kell lenni a színeknek, és nem csak én....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1113 Felhasználó inaktív   GearG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:00

Idézet: freeone - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 19:46

Ott lehet, mert pont ilyen panaszokat okoz a jó sorrend nem jó színekkel. A hiba elvileg abból ered, hogy az ellenkező irányba menő adatjelek ere nem lehet egymással csavarva, ezért van a zf-k-kf-z a közepén, ill. crossnál nf-k-kf-n az egyik oldalon a közepén.

Próbáltuk egyenes kábellel + switch segítségével összekötni és ott sem működött a 100 Mbit.

Akkor ez hogyan is van ?

Mert azt még megenném, hogy esetleg hülye lennék és elba**om a kábelt, de olyan nincs, hogy bolti kábel rossz legyen. Pláne, hogy visszavittem, azt ontam az eladónak, hogy nem megy. Ő meg fogta, azt próbaképpen összekötötte a boltban lévő switchet egy géppel az általam vásárolt kábellel.
Csodák csodájára működött  :think:

Akkor nem lehetséges mégis, hogy a két hálókari nem komálja egymást ? :confused:

#1114 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:34

Meg kell értened, hogy akkor tudunk továbbgondolkodni, ha a kábeled 1000%-os. Ezért nyúzott mindenki a kábel miatt, nem etetésből :D
A köv. tippem talán az lenne, hogy kikapcsolt gépnél, áramtalanítva a két kártya csatlakozójában a tűk felszínét megcsuszkolni csavarhúzóval, mert az okoz még hasonlókat.
Ha ez is megvan, akkor jön a kártya-rész meg az oprendszer meg a driver. :think:

#1115 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 11:45

Idézet: GearG - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 9:00

Akkor nem lehetséges mégis, hogy a két hálókari nem komálja egymást ? :confused:

Lehetséges, hogy valamilyen okból nem képesek forgalmazni ilyen sebességen. De esetleg külső zavarok  is lehetnek. 1 műszeres mérés megmutat pár dolgot, ami a szem számára láthatatlan, már ami a kábel átviteli "minőségét" illeti. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1116 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 19:36

Nos nem tudom, hogy itt kell-e ilyen jellegu kerdest feltenni, de azert megprobalkozok vele :) .
Nemreg a haztartas bovult egy szamitogeppel, igy mostmar ketto is van, es hogy mind2-rol menjen a net (chello classic) vettem egy smc7004vbr routert, amivel sikeresen kettenyomtam a netet.
DE, ugye mivel most mind2 gep be van dugva a routerbe, latnom kellene a masikat. Ez nem igy van, ugyanis a router beallitasai kozt latom, hogy van masik gep (ip-jet, gep nevet), de a windows az ezt leszarja, es nem akarja eszrevenni. Ha kikapcsolom a masik gepen a tuzfalat, akkor pingelni is tudom.
Csinaltam valami varazslo vacakot, de csak elvarazsolt itt engemet, de semmi sem mukodik.
Nezegettem sugot, de meg a menupontok sincsenek meg, amiket irnak benne.
Probaltam az Intezobol a fajlmegosztast (vagyis mappamegosztast), ott azt mondta meg van osztva, de ha en nem latom a masik gepet, akkor hiaba probalom leszedni rola a megosztott cuccot.
Namost a lenyeg az, hogy en a masik geprol az egyik particiot szabadon szeretnem hasznalni (filmek vannak rajta, es arrol attolteni, meg arra rarakni szeretnek, mintha lenne meg egy particiom), es az a kerdes, hogy hogy tehetnem ezt meg, mert kifogytam az otletekbol.  :think:
Koszi
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#1117 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:38

Idézet: AZO - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 20:36

Nos nem tudom, hogy itt kell-e ilyen jellegu kerdest feltenni, de azert megprobalkozok vele :) ....

Probaltam az Intezobol a fajlmegosztast (vagyis mappamegosztast), ott azt mondta meg van osztva, de ha en nem latom a masik gepet, akkor hiaba probalom leszedni rola a megosztott cuccot.
Namost a lenyeg az, hogy en a masik geprol az egyik particiot szabadon szeretnem hasznalni (filmek vannak rajta, es arrol attolteni, meg arra rarakni szeretnek, mintha lenne meg egy particiom), es az a kerdes, hogy hogy tehetnem ezt meg, mert kifogytam az otletekbol.  :think:
Koszi

Azonos munkacsoportok?
Bár az sem feltétlenül szükséges, ha a megosztásban mindent

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1118 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:41

Idézet: AZO - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:36

Nos nem tudom, hogy itt kell-e ilyen jellegu kerdest feltenni, de azert megprobalkozok vele :) .
Nemreg a haztartas bovult egy szamitogeppel, igy mostmar ketto is van, es hogy mind2-rol menjen a net (chello classic) vettem egy smc7004vbr routert, amivel sikeresen kettenyomtam a netet.
DE, ugye mivel most mind2 gep be van dugva a routerbe, latnom kellene a masikat. Ez nem igy van, ugyanis a router beallitasai kozt latom, hogy van masik gep (ip-jet, gep nevet), de a windows az ezt leszarja, es nem akarja eszrevenni. Ha kikapcsolom a masik gepen a tuzfalat, akkor pingelni is tudom.
Csinaltam valami varazslo vacakot, de csak elvarazsolt itt engemet, de semmi sem mukodik.
Nezegettem sugot, de meg a menupontok sincsenek meg, amiket irnak benne.
Koszi

keress rá a gépre ip cím alapján a hálózatban, utána talán értékelhető hibát ír ki

#1119 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:49

Nem kötelező tallózni sem, fel tudod venni a távoli gép megosztott mappáját 1 külön meghajtónak: jobb gomb a sajátgépen vagy a hálózati helyek-en, hálózati meghajtó csatlakoztatása, a formátum pedig: \\gépnép\megosztásnév, ahol a megosztásnév a mappa megosztott nevét jelenti. Érdemes egyszerű nevet írni, nehogy gond legyen. A gépnév helyett írhatod az IP-címét is. :smoker:

#1120 Felhasználó inaktív   spence 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:25

Sziasztok!

Van egy probléma, amit nem értek. Ehhez kérnék segítséget tőletek!
Van egy gépterem tele régi gépekkel. Az egyik fele be volt már kábelezve, hálózatba is volt kötve, és ment rajta minden szépen. Jött a kérés, hogy be kellene kötni hálózatba a másik felét is. Van egy router, abba érkezik a net. Bele van dugva még a routerbe egy 16-os switch, ez volt eddig is, ezzel nincs is semmi baj. Rádugtam a routerre egy 24-es switchet - illetve előtte express setup a switchnek - majd kipróbálásképp egy gépet rádugtam a switchre. A router az 1-es, a gép a 2-es portba került. Azonnal volt internet, látta a gép a helyi háló gépeit, a megosztásokat, szóval minden szép és jó. Bekábeleztem a többi gépet, rákötögettem a switch-re, és semmi! A legtöbbnél a lámpa sem jelzett a portoknál, h bármi próbálkozás lenne (2-8-as portok). Minden gép felismerte a maga hálókártyáit, a driverek szó nélkül feltelepedtek, és mindegyik uyganúgy van beállítva (minden teljes automatikus felismerés, és dhcp), mint a legelső próbagépnél. Mindegyiken ugyanaz az op rendszer (win98se) fut, mint a próbánál. A kábelek mind ugyanúgy vannak kötve, egyenesen (nf,n,zf,k,kf,z,bf,b), mindet én csináltam, ugyanúgy, mint a próbánál használt kábelt. A különbség csak az, hogy míg a próbakábel 2 méter volt, addig a gépekhez vezetők 10-22 méteresek.
Mi lehet a baja? Volt olyan port a switchen, ami fölött világított a jelzés, hogy kapcsolat és adatátvitel van, mégsem működött semmi hálózati a gépen. A hálókártyák régiek, ISA-s mind, és utp/bnc-sek, és sajnos egyiken sincs led, hogy kapcsolatot nézhessek. Van a kábeleknél egy rész, ami egy szekrény mögött megy el, ahol nem tudom mi van, csak a szekrények fölött dobtam át a kábelt. Lehet ott valami, ami zajt csinál a kábelekbe? Én vagyok a béna és rosszul csináltam valamit? Segítsetek lécci, egyáltalán nem értem mi lehet a baj!
régebben jobb volt...
Aege: Miino

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »