HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1441 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:16

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:03

1.0 hálózati azonosító cím.
1.255 a broadcast cím.

nem ?

1.5 pedig lehet, hogy az adsl modemed ? :think:

Ez lehetséges, nem tudom:-)
A 1.5-nek utánnajárok, igaz cable modemem van, de gondolom ez nem változtat a dolgon:-)
:respect:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1442 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:00

állítsd a géped ip-jét akármire, pl. 1.2, és böngészőbe írd be az 1.5-ös ip-t, elé http://

ha bejön valami oldal felhasználónévvel és jelszóval, akkor esélyes hogy a kéjbölmadöm az .
Om mani peme hung.

#1443 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 12. 20:42

Sziasztok!
Új forumozó vagyok, csak most találtam rá erre a remek fórumra, és végigolvasással biztos eredményre jtunék, de sajnos gyorsan kell konfigurálnom. Tehát: vaan egy smcwbr14-g rouetrem, ezt 4 gépre be is állítottam vezetékesen. Namost vezetéknélküli beállításnál már gondokba ütköztem: 1: mit kell a routeren beállítani, hogy a maximaális sebességet érjem el vezeték nélkül? 2:, mit tegyek, ha az xp-s gépem felismweri a vezetéknélküli hálózatot, kapcsolódik is, de csak a router belső hálózatára tudok fellépni, internetre nem (Zonealarm tűzfalam van) 3: mit tegyek, ha a win 98-as gép nem ismeri fel az asus  Wl138-g típusú hálózati adaptert, és ezért már eleve nem sikerül a hálózat telepítése? 4: ha egy kb. 20 méterre levő, több fallal elválaszott gépre tepleítettem egy minitar vezetéknólküli adaptert (win98, viszinylag régi gép), amikor teelpítettem, műkdöött is, még sok újraindítás után is, de ha kikapcsolom, és bekapcsolom a gépet, mindent elfelejt, és a hálózatra nem kapcsólódik. Ezzel szórakoztam egy ideig, majd hol csatlakozott, hol nem, most meg egyáltalán nem csatlakozik. A kártyát telepítettem rosszul a windows rossz (formáztam és most telepítettem újra a win98-at) vagy a routerrel kapcsolatos fennt írt próbléma a baj (rosszul konfiguráltam). Nos, azt hiszem érzékelhető, hogy ekég kezdő vagyok, de nem teljesen láma, mert vezetékesen tudtam konfigurálni a gépeket, csak a wlan okoz gondot. Szóval LÉCCI SEGÍTSETEK!!! Leehetőleg pontról pontra, vbagy a pontokra vonatkozó leírásokat tartalamzó link is jó lenne! Ja, T-online adsl netem van, de optt természetesen router/wlannal kapcsolatban semmit nem tudtak mondani! Előre is köszi!
Aege/Híbrid int/Light+Fire+spear/Lev 57, farm levl:3
Farkas: Morzsa, Level 57
Guild: FeketeSereg

#1444 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 10:41

sziasztok mesterek ! :)

következő bajom van:

eth0 a netre néz, eth2 helyi háló 192.168.2.0/24.

adott egy ilyen csomag:

iptables -t nat -I PREROUTING 1 -i eth2 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 3128

a célom az lenne, hogy csak eth2 fele engedélyezett localhost:3128-as squid proxy-t a helyi hálós gépek úgy érjék el, hogy böngészőben nem kell állítani semmit.

magyarul én úgy gondoltam, hogy minden csomagot, ami a helyi háló felől érkezik, és weboldalra mutat (80-as port), 3128-ra ha átültet, a squid-en keresztül megy.

csakhogy a squid hibaüzenet ad nekem, éspedig ha horgasz.hu/kukacka.php -t írom a helyihálós gép böngészőjében, akkor jön a squid hibaoldal, hogy /kukacka.php-t nem találja.

magyarul leszedi a címek elejét a cuccos.

Szerintem én azt csináltam, hogy a csomag CÉLJÁT változtattam meg 80-as portról 3128-ra. De akkor nem jönne a squid hibaüzenet, maximum egy böngésző error oldal + timeout.

Tehát valami mégis jó, csak mégsem: bemegy a csomag helyihálóról 3128-ra squid-re, csak szarul jön ki onnan új kérésként a web felé, vagy nemtom. Ez vajon squid specifikus probléma, vagy iptables egyéb trükk létezik rá ? :think:

ha böngészőben beállítom a proxy portot 3128-ra, gyönyörűen műxik.

a cél természetesen a "transparent proxying" című fejezet lenne, ugyanis sikerült minden 1024 feletti portot traffic shaper-rel legyújtani jól, így ha van squid beállítva, gyorsabban töltenek a weboldalak (NAGYON látványosan jobban töltenek!). a töltögetők úgyis 1024 felett mókáznak mindig. tudom ez félmegoldás, ilyen mankó a teljes kapcsolat prioritizálása helyett, de hát most ez van, szegény ember vízzel főz :)

sztetek hol rontom el ? :think:
Om mani peme hung.

#1445 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 10:50

igen, a tintahalban a hiba, már rajta vagyok. sry.. ( http://www.tldp.org/...entProxy-2.html )
Om mani peme hung.

#1446 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 11:00

Bizony a squidet is be kell konfigolni, hogy elkapja a kéréseket, amiket átirányítasz:
httpd_accel_port 80
httpd_accel_host virtual

Persze a squidet úgy is kell fordítani, hogy benne legyen a transzparens mód, legalábbis FreeBSD-n így van.

#1447 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 11:09

igen, át kellett pár cuccot állítani a conf-ban.

standard debian squit-et használok, de semmi baja nem volt vele.

már erről írok, megy mint a vihar :) kellemes.
Om mani peme hung.

#1448 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:48

Hy mindenki, sajna még nem kaptam válszt kérdéseimre, és jelzést se, hogy kapok majd, ezért felteszem mégegyzser:
"Sziasztok!
Új forumozó vagyok, csak most találtam rá erre a remek fórumra, és végigolvasással biztos eredményre jtunék, de sajnos gyorsan kell konfigurálnom. Tehát: vaan egy smcwbr14-g rouetrem, ezt 4 gépre be is állítottam vezetékesen. Namost vezetéknélküli beállításnál már gondokba ütköztem: 1: mit kell a routeren beállítani, hogy a maximaális sebességet érjem el vezeték nélkül? 2:, mit tegyek, ha az xp-s gépem felismweri a vezetéknélküli hálózatot, kapcsolódik is, de csak a router belső hálózatára tudok fellépni, internetre nem (Zonealarm tűzfalam van) 3: mit tegyek, ha a win 98-as gép nem ismeri fel az asus  Wl138-g típusú hálózati adaptert, és ezért már eleve nem sikerül a hálózat telepítése? 4: ha egy kb. 20 méterre levő, több fallal elválaszott gépre tepleítettem egy minitar vezetéknólküli adaptert (win98, viszinylag régi gép), amikor teelpítettem, műkdöött is, még sok újraindítás után is, de ha kikapcsolom, és bekapcsolom a gépet, mindent elfelejt, és a hálózatra nem kapcsólódik. Ezzel szórakoztam egy ideig, majd hol csatlakozott, hol nem, most meg egyáltalán nem csatlakozik. A kártyát telepítettem rosszul a windows rossz (formáztam és most telepítettem újra a win98-at) vagy a routerrel kapcsolatos fennt írt próbléma a baj (rosszul konfiguráltam). Nos, azt hiszem érzékelhető, hogy ekég kezdő vagyok, de nem teljesen láma, mert vezetékesen tudtam konfigurálni a gépeket, csak a wlan okoz gondot. Szóval LÉCCI SEGÍTSETEK!!! Leehetőleg pontról pontra, vbagy a pontokra vonatkozó leírásokat tartalamzó link is jó lenne! Ja, T-online adsl netem van, de optt természetesen router/wlannal kapcsolatban semmit nem tudtak mondani! Előre is köszi! "
LÉCCI!!!!!!!!

#1449 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:51

Idézet: Vegg - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 15:48

...

nos, win98 és a wlan. ez már érdekes. melyik w98? se vagy sima? minden patcht fel kell tenni hozzá.
a router kézikönyvét lapozd fel sak sépen, abban biztos le van rva a wlan beállításai (és hogy mit takarnak)

xp-s gépen probáltad kikapcsolni a tüzfalat? ipconfig /all mit mutat? dns, átjáró cime be van állítva?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1450 Felhasználó inaktív   Pisti007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 14. 16:36

Sziasztok,

vettem egy X-micro router-t beállítottam a netet, minden majdnem frankón üzemel, egy dolgot kivéve: nem megy hotmail és a google...és vannak még oldalak amelyeket nemn tudok megnyitni....van valakinek valami tippje?

Ráadásul állítgattam a szűrőjét még sem javult. Lehet hogy a com-os cuccokat nem szereti.???

#1451 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 22:55

Idézet: charlie - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 14:51

nos, win98 és a wlan. ez már érdekes. melyik w98? se vagy sima? minden patcht fel kell tenni hozzá.
a router kézikönyvét lapozd fel sak sépen, abban biztos le van rva a wlan beállításai (és hogy mit takarnak)

xp-s gépen probáltad kikapcsolni a tüzfalat? ipconfig /all mit mutat? dns, átjáró cime be van állítva?

megy a wlan bármilyen oprendszerrel, csak két AP kell hozzá. Az egyik az adó, a másik a vevő, ad-hoc vagy bridge mód, ez már ízlés dolga, de a lényeg, hogy transzparensen oldják meg a mókát, és a vevő RJ45-ébe beletolod a hálókábeled, akkor gyakorlatilag a két távoli gép számára olyan, mintha vezetéken összehúztad volna őket egyetlen fix utp kábellel, tehát bambi. :Đ

az megint más, hogy az AP nem ócsó.

de a Win98 se mai gyerek. :)
Om mani peme hung.

#1452 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 00:19

Idézet: Pisti007 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 16:36

vettem egy X-micro router-t beállítottam a netet, minden majdnem frankón üzemel, egy dolgot kivéve: nem megy hotmail és a google...és vannak még oldalak amelyeket

Ha ADSL, akkor MTU opciót lesegessél. Bár X-Micro nem a legjobb cucc, de occsó...
Make love not Wor.

#1453 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 0:19

Ha ADSL, akkor MTU opciót lesegessél. Bár X-Micro nem a legjobb cucc, de occsó...

jah, mtu-t 1492-re (vagy kisebb) kell állítani klienseken, vagy a routerba (ha tud olyat)

és a technikai háttere
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1454 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 14:33

Ehhez tudtok vmit szólni mesterek ? VLAN téma (nem W) :Đ

https://forum.hwsw.h...howtopic=101891
Om mani peme hung.

#1455 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 13:42

Sziasztok!
Tanácsra a pü-kön kívűl ide is leírom a porblémámim:
Adott panel lakás, benne egy 5 fős család. Mindenkinek saját gépe van, ez 5 gép. Eddig mindig az volt, hogy mivel 5ből 4 gép itt van a közelben (fizikailag is közel egymáshoz) volt egy adsl modem (T-online ADSl, 2 mbit-es az előfizetésünk), amibe mindenki bedugta a saját kis ethernet adapteréhez tartozó kábelt. Namost mindig gond volt, hogy ki mikor netezzen, ezért beszereztünk egy SMCWBR14-G routert, így én ártottam bele magam ebbe is. Odáig jutottam, hogy mint közvetítő/elosztó, a 4 kábelt a ruterbe dugtam, és kábelesen megosztottam a netet, ezt be is állítottam, kitűen szuperál(most is). Azonban egyrészt ronda ez a sok kábel, másrészt van egy 5-dik gép, ami a másik négytől kb. 15 méterre van(a routertől is így), így a következő lépcső a wlan. Adott 1 minitar MN54gPC-R wireless 11 g kártya(ez ment a távoli egy gépbe), és még három Asus WL-138G Wirelees Lan pci adapter. Ekkor jöttek a problémák(írom szép sorban:-)):
1.) a távoli gépen win98se van, íg elvbe mennie kéne a routernek, fel is raktam, újraindítás után működött is a wlan(elég gyengén, de működött), ment a net, full happy mindenki, 5-6szor újraindítottam, működött! Azonban mikor kikapcsoltam majd újra be, nem ment a csatlakozás! Fel se simerte, hogy van elérhető hálózat. Még párszor újraindítottm, ekkor pár rásegítéssel(refreshhel) érzékelte a hálózatot, felkapcsolódott, majd hol le, hol föl, most stagnál az, hogy nem megy. Más forrásból azt ajánlották, hogy erősítsem fel a router teljesítményét, hogy hátha az a baj. Ezt hol lehet megtenni? És mi a WEP és a WPA között a különbség? Ebben a kártyában van AP, vagy az teljesen más dolog, külön kell venni? Ja, és még van ilyen, hogy x.8száz valami, meg ad-hoc beállítás. Esetleg azokkal próbáljak vmit?
2.) arra is gonoltam, hogy esetleg a router központi admin felületén állítottam rosszul vmit, de akkor semyennyire nem ment volna a wlan, nem? Vagy mégse? Le tudná vki írni, hogy kb. mit kell a wirelesshez beállítáni(nem pont smc, de jó lenne arra leírás)
3.)sebaj, ha túl messze van, próbálkozzunk közelebbi géppel és az asus adapterekkel!: még van itthon 2 win98se-s gép, ebből egy nem ment(most hétvégén ugrok neki), a másik viszont fel se ismerte az adaptert, pedig a pci slotnak nincs hibája, az ethernet kártyát felismeri benne. Erre esetleg megoldás?
4:)nembaj, régi gépek, jöjjön az én fullos kis xp-s gépem (gondoltam én): szintén ez az Asus adapter, fel is instaláltam, ez már fel is ismeri a vezetéknélküli hálózatot, csatlakozik is (hol nagyon gyenge, hol nagyon jó a jel), de internetoldalakat nem tudok megnyitni! Olyan hibár ír ki, mintha nem lenne netem, pedig van! És a legérdekesebb, hogy a router belső admin felületére így wlanon is betudok lépni, szóval nem mindent szúrtam el, kérdés, hogy hogy kéne beállítani, hogy netezni is tudjak, és elérjem a max. 260 KB/s.os letöltési sebeségem(ha a 4 gép, ami itt a közelben van kébelesen van csatlakoztatva, és nem megy sehol túl nagy letöltés, akkor routerral elérem a 250-260-at, kéréds, hogy wlanon kersztül 1,5 méterre a routertől elérhető-e ez? Mndjuk fontosabb szempont, hogya net menjen, ez mellék vágány
Ja, és egy új dolog: most egyszerre van kébeles és wlan a gépemben, és a kábeles csak akkor megy, ha letiltom a wlant. Fordítva viszont nem működik: továbbra is megy a router belső adminfeülelte, internet oldalak megnyitásakor viszont azt írja "nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz", az msn hibaelhárító lefuttatásokor pedig az alapértelmezett átjáróra ír ki hibát: lehet a hiba oka, hogy a wlan és a kábel ugyanazt az átjárót akrja használni(DHCP külön-külön IP-t oszt ki nekik, a vezetkést meg mindegy, hogy letiltom-e vagy nem, akkor is hibát ír ki a wlanra). Van megoldás ezekre?
Előre is köszi!

#1456 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:16

Idézet: Vegg - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 13:42

netezzen, ezért beszereztünk egy SMCWBR14-G routert, így

van egy 5-dik gép, ami a másik négytől kb. 15 méterre van(a routertől is így), így a következő lépcső a wlan. Adott 1 minitar MN54gPC-R wireless 11 g kártya(ez ment a távoli egy
gépbe), és még három Asus WL-138G Wirelees Lan pci

1.) a távoli gépen win98se van, íg elvbe mennie kéne a routernek, fel is raktam, újraindítás után működött is a wlan(elég gyengén, de működött), ment a net, full happy mindenki, 5-6szor újraindítottam, működött! Azonban mikor kikapcsoltam majd újra be, nem ment a csatlakozás! Fel se

viszont fel se ismerte az adaptert, pedig a pci slotnak nincs hibája, az ethernet kártyát felismeri benne. Erre esetleg megoldás?

Minitar kártya nem egz vaú dolog, utilját win98 alá kötelező feltenni, oda nem elég csak a driver, Asus WL138-as pedig régebbi gépekben nem megy. Van mikor maga a gép biosa sem jön már be, meg ilyenek, gondolom PCI feszültségek miatt.

Az az SMC router  rossz, nekünk melléképületbe is rendesen kivitte a cuccost, egyelőre bízunk benne, Asus kártyák is teljesen jók, csak nem régi gépekbe. GigaByte kártya pld. elindult abban, amiben az Asus nem.
Make love not Wor.

#1457 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:25

Idézet: Pisti007 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 16:36

vettem egy X-micro router-t beállítottam a netet, minden majdnem frankón üzemel, egy dolgot kivéve: nem megy hotmail és a google...és vannak még oldalak amelyeket nemn tudok megnyitni....van valakinek valami tippje?

Hülye voltam  :p

Szerkesztette: Jahno 2005. 12. 17. 15:25 -kor

Make love not Wor.

#1458 Felhasználó inaktív   Vegg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 14:16

Minitar kártya nem egz vaú dolog, utilját win98 alá kötelező feltenni, oda nem elég csak a driver, Asus WL138-as pedig régebbi gépekben nem megy. Van mikor maga a gép biosa sem jön már be, meg ilyenek, gondolom PCI feszültségek miatt.

Az az SMC router  rossz, nekünk melléképületbe is rendesen kivitte a cuccost, egyelőre bízunk benne, Asus kártyák is teljesen jók, csak nem régi gépekbe. GigaByte kártya pld. elindult abban, amiben az Asus nem.

Szóval a régi gépekbe ne tegyem az asus kártyát?
Ezenkívűl a Minitar kártyához fennt van az util, azzal nincs gond! Más ötletetek nincs?

#1459 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 12:37

Tegnap érdekes dolgot vettem észre. Ha a hálókártya csatlakozási sebessége autón van, akkor 600K felett van a letöltési sebesség, ha átrakom 100/full-ra, akkor csak 260K.
Mitől lehet ez?

#1460 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 12:40

Pfff, most nekem is megvolt a beavatás. 1 darab kh-s falialjzat miatt megborult a jó 40 gépes céges hálózat. Evvan.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.