Idézet: SteveColin - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 14:05
Sziasztok!! HELP !! HELP !!
Hogyan tudom megoldani azt ,hogy két gépel csatlakozzak az internetre???
Most csak az egyiken van MIKROS net,de úgy szeretném megoldani,hogy a másik gépen is legyen függetlenül attól,hogy a mostani gép KI vagy Be van kapcsolva.
Azt tudom ami most rendelkezésre áll tehát tetőn egy antenna aztán egy újnyi vastag kábell 5-méter és a gépben egy D-Link Air DWL-510-es Wireless PCI-Adapter ( Kártya )
Az érdekelni mi kell hozzá hogy mennyen a dolog!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!
ha mindkét gépnek publikus ip-t akarsz, akkor PCI-os kártya helyett egy AP-val leveszed a jelet a toronyról és bedugod az AP-t egy switch-be, mellé meg a két gépet. így ők hárman + a torony és az ottani kütyük (nemismerem mik hogy) egy hálóban vannak, legalábbis fizikailag valamennyire. hogy innen pppoe vagy mi, nemtom. ha igen, akkor ez jó módszer, én így mikróztam már több géppel 1 D-Link AP-val.
bé verzió, hogy AP helyett wireless router-t használsz. ez már belsőhálós ip-ket oszt ki a gépeknek, így ha nem fontos hogy kívülről megbaxhassanak, akkor inkább ezt csináld. a fájlcserélő progi nem tuti hogy örülni fog neki, de csak be kell állítani a router-t is és őket is, és mehet aktív módban (addig csak passzív többnyire). a windows-ok szeretik ezt a fajta rendszert, védettebbek, de pont ezért is nehezebb elérni az egyik belsőhálós gépen beállított szolgáltatást, pl. egyik gépedre ftp-t húzol vagy ilyesmi. megoldható a legtöbb router-rel, csak kell vele tökölni kicsit.
én Á verzió mellett lennék, nem router-eznék. minek.
ja, a legidétlenebb a CÉ verzió: a windows-os egyik gépben benne van a wireless PCI-os kártya (de utálom őket!) :Đ kell a gépbe egy hálókari, ami átmegy a másik gépbe, vagy egy switch-be és onnan több gépbe, mindegy.. ekkor a meglévő windows gépet kell netmegosztásra beállítani. műxeni műxik, de két gépnek kell zúgnia mindig akkor is ha csak a nem-wireless-es gép netezne. ez ilyen fából vaskarika. végülis gurul, de én

hát izé..
Sztem első körben hirdesd meg a wireless-es PCI-os kártyádat, és ha eladtad, vegyél külső rendes router-t vagy egyszerűen csak egy jó AP-t. Azokkal többet lehet így trükközni, több oprendszerrel kompatibilisek (hiszen a gépeddel már etherneten keresztül érintkezik), nem kell driver meg ilyen hülyeségek, web-en configolod, full transzparens, nem fog IRQ-t, és mellesleg egyedül is elvan a tetőn jól védett helyen, UTP kábel is lehet jó sok-sok méter simán .. ahh nem is sorolom az előnyeit
Om mani peme hung.