HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1821 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 21. 09:36

:offtopic:

Én nem tudom, hogy mit csináltam, de miután újraraktam a windows-t nekem nem jön elő ez a szóaláhúzgálós reklámjelenség  :) . Opera böngészőt és outpost firewall pro-t használok, de én sehol semmit nem állítottam be ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy szerencsém van?  :D

Na, azért annyira mégesem vagyok szerencsés. Most, hogy kicsit jobban odafigyeltem, jött a meglepi. Némelyik szónál van reklám és idézetekben mindíg, viszont az eredeti hozzászólásokban ritkábban.
a fene sem érti ezt, mégiscsak bűvészkedni kell vele valamit...

Szerkesztve az új tapasztalatok miatt.

Szerkesztette: Thegrey 2006. 02. 21. 09:44 -kor

Verba volant, scribere non scio.

#1822 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:31

A böngésző nálam is Opera, de böngészőfüggetlen.

Az AtGuard megölte a hülyeségeket. Imádom. SP1 rulz.
Om mani peme hung.

#1823 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 11:18

Az Outpost is kivégezte, amit ki kellett, Szerintem inkább SP2, de tudom, hogy ez az én egyéni szociális problémám  :D
Verba volant, scribere non scio.

#1824 Felhasználó inaktív   Marcello 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 13:47

Sziasztok!

Kis segíteség kéne, mert elakadtam és nincs net a routeren keresztül (ami egy SMC 7004 VBR).
Odáig már eljutottam valahogy, hogy mindhárom gép látja egymást (2 XP egy 98SE) és a net is létezik, de csak olyan szinten, hogy a file cserélő kapcsolódott rá, se az MSN, se a böngészők nem tudnak kapcsolódni.
A böngészőben / LAN belállításoknál megcsinálam a "proxy disabled"-et is.

a továbbiakat így állítottam be:

Barricade Settings
IP Address: 192.168.2.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Server: Disabled
Firewall: Disabled
UPnP: Disabled

Numbers of DHCP Clients: 0

PPPoE-nél még átállítottam ezt MTU : 1450 (1492-nél sem volt jó)

Tud vki segíteni, hogy mi lehet a megoldás? Ha lehet, vmi ultra agyi módon legyen leírva, hogy én is megértsem;-)

Előre is köszi.

Marcello

#1825 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 15:03

Idézet: Marcello - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 13:47

DHCP Server: Disabled
Firewall: Disabled

Valszínű DNS-ed nem lesz, rakd csak DHCPre, meg a gépeket is, aztán onnan folytköv. Meg topik olvasása, mert ez nem az első alkalom, hogy megírjuk.
Make love not Wor.

#1826 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 15:32

Idézet: SteveColin - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 14:05

Sziasztok!! HELP !! HELP !!

Hogyan tudom megoldani azt ,hogy két gépel csatlakozzak az internetre???

Most csak az egyiken van MIKROS net,de úgy szeretném megoldani,hogy a másik gépen is legyen függetlenül attól,hogy a mostani gép KI vagy Be van kapcsolva.

Azt tudom ami most rendelkezésre áll tehát tetőn egy antenna aztán egy újnyi vastag kábell 5-méter és a gépben egy D-Link Air DWL-510-es Wireless PCI-Adapter ( Kártya )

Az érdekelni mi kell hozzá hogy mennyen a dolog!!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!

ha mindkét gépnek publikus ip-t akarsz, akkor PCI-os kártya helyett egy AP-val leveszed a jelet a toronyról és bedugod az AP-t egy switch-be, mellé meg a két gépet. így ők hárman + a torony és az ottani kütyük (nemismerem mik hogy) egy hálóban vannak, legalábbis fizikailag valamennyire. hogy innen pppoe vagy mi, nemtom. ha igen, akkor ez jó módszer, én így mikróztam már több géppel 1 D-Link AP-val.

bé verzió, hogy AP helyett wireless router-t használsz. ez már belsőhálós ip-ket oszt ki a gépeknek, így ha nem fontos hogy kívülről megbaxhassanak, akkor inkább ezt csináld. a fájlcserélő progi nem tuti hogy örülni fog neki, de csak be kell állítani a router-t is és őket is, és mehet aktív módban (addig csak passzív többnyire). a windows-ok szeretik ezt a fajta rendszert, védettebbek, de pont ezért is nehezebb elérni az egyik belsőhálós gépen beállított szolgáltatást, pl. egyik gépedre ftp-t húzol vagy ilyesmi. megoldható a legtöbb router-rel, csak kell vele tökölni kicsit.

én Á verzió mellett lennék, nem router-eznék. minek.

ja, a legidétlenebb a CÉ verzió: a windows-os egyik gépben benne van a wireless PCI-os kártya (de utálom őket!) :Đ kell a gépbe egy hálókari, ami átmegy a másik gépbe, vagy egy switch-be és onnan több gépbe, mindegy.. ekkor a meglévő windows gépet kell netmegosztásra beállítani. műxeni műxik, de két gépnek kell zúgnia mindig akkor is ha csak a nem-wireless-es gép netezne. ez ilyen fából vaskarika. végülis gurul, de én  :down: hát izé..

Sztem első körben hirdesd meg a wireless-es PCI-os kártyádat, és ha eladtad, vegyél külső rendes router-t vagy egyszerűen csak egy jó AP-t. Azokkal többet lehet így trükközni, több oprendszerrel kompatibilisek (hiszen a gépeddel már etherneten keresztül érintkezik), nem kell driver meg ilyen hülyeségek, web-en configolod, full transzparens, nem fog IRQ-t, és mellesleg egyedül is elvan a tetőn jól védett helyen, UTP kábel is lehet jó sok-sok méter simán .. ahh nem is sorolom az előnyeit :)
Om mani peme hung.

#1827 Felhasználó inaktív   Marcello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 16:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 15:03

Valszínű DNS-ed nem lesz, rakd csak DHCPre, meg a gépeket is, aztán onnan folytköv. Meg topik olvasása, mert ez nem az első alkalom, hogy megírjuk.

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 15:03

SIRRRRÁLY!:):):):respect:  :respect: :respect:  :respect:  :D  :D  :D
Működik:) kicsit furcsa az eMule fájlcserélőm, .
Ugye ennek semmilyen hátránya nem lehet így file cserélős kapcsolatnál, hogy automata az IP címem? Vagy állítsak még be valamit?
Köszi mindenkinek.
Esetleg, ha még abban tudnátok segíteni, hogy a firewall-t, hogy állítsam be.... :rolleyes:
jelenleg disebled és halvány lilám sincs arról, hogy kéne aktiválni. A routernél igazából nem találtam ilyet....

#1828 Felhasználó inaktív   SteveColin 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 21. 21:46

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 15:32

ha mindkét gépnek publikus ip-t akarsz, akkor PCI-os kártya helyett egy AP-val leveszed a jelet a toronyról és bedugod az AP-t egy switch-be, mellé meg a két gépet. így ők hárman + a torony és az ottani kütyük (nemismerem mik hogy) egy hálóban vannak, legalábbis fizikailag valamennyire. hogy innen pppoe vagy mi, nemtom. ha igen, akkor ez jó módszer, én így mikróztam már több géppel 1 D-Link AP-val.

bé verzió, hogy AP helyett wireless router-t használsz. ez már belsőhálós ip-ket oszt ki a gépeknek, így ha nem fontos hogy kívülről megbaxhassanak, akkor inkább ezt csináld. a fájlcserélő progi nem tuti hogy örülni fog neki, de csak be kell állítani a router-t is és őket is, és mehet aktív módban (addig csak passzív többnyire). a windows-ok szeretik ezt a fajta rendszert, védettebbek, de pont ezért is nehezebb elérni az egyik belsőhálós gépen beállított szolgáltatást, pl. egyik gépedre ftp-t húzol vagy ilyesmi. megoldható a legtöbb router-rel, csak kell vele tökölni kicsit.

én Á verzió mellett lennék, nem router-eznék. minek.

ja, a legidétlenebb a CÉ verzió: a windows-os egyik gépben benne van a wireless PCI-os kártya (de utálom őket!) :Đ kell a gépbe egy hálókari, ami átmegy a másik gépbe, vagy egy switch-be és onnan több gépbe, mindegy.. ekkor a meglévő windows gépet kell netmegosztásra beállítani. műxeni műxik, de két gépnek kell zúgnia mindig akkor is ha csak a nem-wireless-es gép netezne. ez ilyen fából vaskarika. végülis gurul, de én  :down: hát izé..

Sztem első körben hirdesd meg a wireless-es PCI-os kártyádat, és ha eladtad, vegyél külső rendes router-t vagy egyszerűen csak egy jó AP-t. Azokkal többet lehet így trükközni, több oprendszerrel kompatibilisek (hiszen a gépeddel már etherneten keresztül érintkezik), nem kell driver meg ilyen hülyeségek, web-en configolod, full transzparens, nem fog IRQ-t, és mellesleg egyedül is elvan a tetőn jól védett helyen, UTP kábel is lehet jó sok-sok méter simán .. ahh nem is sorolom az előnyeit :)

köszönöm Szépen !

#1829 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:42

hu, tudjátok, volt nekem az az eth0:win -es virtuális, 2-ik publikus ip-s SNAT/DNAT gondom egy belsőhálós gépre.

nos, a probléma fennáll továbbra is.

eth0 public ip
eth1 LAN1 (192.168.1.254/255.255.255.0)
eth2 LAN2 (192.168.2.254/255.255.255.0)
eth0:win a második public ip, fizikai interfésze eth0

LAN2-vel a dolgok odavissza jól mennek, ő eth0 eredeti public ip mögött van natolva, tehát azzal nem kell törődnöm.

LAN1-en lóg egy gép 192.168.1.111 ip-vel. Sem SNAT sem DNAT nem műxik akkor, ha az eth0:win-en akarom kiláttatni ezt a gépet a netre. Ha sima eth0-án keresztül "hajtom", akkor full oké a SNAT/DNAT.

Azt gondolnám, hogy az interfaces-ben szúrok el valamit eth0:win esetén, de nem hiszem, mert ADSL-ről otthonról tudom őt is pingelni, nem csak a sima eth0 eredeti külső ip-t. (A két külső ip amúgy egymás mellett vannak).

Mi lehet a fakk ? :think:

Magyarul eth0:win ip-jén is elérem kívülről a linux gépet, de ha rányomok egy SNAT-ot / DNAT-ot, akkor nem irányítja a csomagokat be az 1.111-re és onnan ki.  :(:(:(

A parancsom:

Idézet

echo "  DMZ SNAT, win szerver kilasson netre"
#iptables -A POSTROUTING -t nat -s 192.168.1.111 -j SNAT --to-source $eth0_win

echo "  DMZ DNAT, Win szerver elerese netrol"
#iptables -A PREROUTING -t nat -d $eth0_win -j DNAT --to-destination 192.168.1.111

természetesen ip_forward 1-en van, és FORWARD lánc policy ACCEPT (egyelőre). route -n -t már nézett kroozo, rendben kéne lennie elvileg..

nemtom mi van.  :confused:  Win-es gép tűzfala nyitva, tehát pingelhető stb.
Om mani peme hung.

#1830 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:48

gondolkodok már itt ilyeneken is közben, hogy:

#etc/network/interfaces

mapping eth1
map 192.168.1.254/24  192.168.1.111  win

iface win static
address ...
.
.
.

:think: :think: :think: mert akkor SNAT/DNAT parancsokban tudnék már interfészt megadni ip helyett (a kettőspontot eth0:win-ben nem eszi meg iptables), bár sztem a helyzeten nem változtatna.
Om mani peme hung.

#1831 Felhasználó inaktív   Marcello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 11:40

Az mitől van, hogy a router egyszer csak fogja magát és nem elérhető? 24 órán belül már kétszer csinálta.
Elvileg direkt azért vettem ilyen SMC 7004VBR router-t, hogy az ilyeneket elkerüljem... :reklamacio:
Remélem vmi konfig probléma lesz. Tud vki segíteni?
Elére is köszi:

Marcello

Szerkesztette: Marcello 2006. 02. 22. 11:42 -kor

#1832 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:22

Géped tűzfala esetleg? Géped IP-it rakd majd fixre is, aztán pingeld meg a routert. Addig nem sokat tudunk mondani, míg csak explorerből vagy valamiből nem elérhető.
Make love not Wor.

#1833 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:49

nomeg hány gép van, mert az is lehet nyugje ha sok gép pl mind dczik, ami ugye sok portot nyit, aztán routerben meg nincs elég szufla...

vagy lehet szimplán a ne szakad, azt se irtad le, hogy milyen
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1834 Felhasználó inaktív   Marcello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:19

Idézet: charlie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:49

nomeg hány gép van, mert az is lehet nyugje ha sok gép pl mind dczik, ami ugye sok portot nyit, aztán routerben meg nincs elég szufla...

vagy lehet szimplán a ne szakad, azt se irtad le, hogy milyen

Bocsesz! ADSL Net van. 3 gép, 2 XP 1 98 SE.
Ha nincs net, akkor pingelésre sincs válasz, ekkor restrart (áram kihúz és vissza) és megint működik.
De mi az, hogy betelik a puffer? Akkor nem másolhatok egyikről a másikra sem, anélkül, hogy betelne? Na ne mááá..
Egyébként most jöttem rá, hogy a tűzfal eddig nem volt aktív :omg: Lehet, hogy simán ez is tud ilyet okozni?

#1835 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:30

én nem beszéltem semmi pufferről.. a szufla alatt a router prociját+memoját értem, mert ugye ha sok porton kel tüzfalazni sokfelé ezeknek az olcsó routereknek elég véges a kapacitása.

Tüzfal az ajánlott bekapcsolva lenni, lehet vki szórakozott.
amugy a router router része (ami a netről natol a lanra) és a switch része nem ugyanaz (ált)
tehát attol, hogy másolsz a lanon nem lesz (elvileg) semmi baja (mármint nem terhelődik túl)

routerben nincs vmi napló vagy akármi ami az eseményeket/támadásokat naplózza?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1836 Felhasználó inaktív   Marcello 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 14:59

Idézet: charlie - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:30

Tüzfal az ajánlott bekapcsolva lenni, lehet vki szórakozott.
amugy a router router része (ami a netről natol a lanra) és a switch része nem ugyanaz (ált)
tehát attol, hogy másolsz a lanon nem lesz (elvileg) semmi baja (mármint nem terhelődik túl)

routerben nincs vmi napló vagy akármi ami az eseményeket/támadásokat naplózza?

De van naplója, persze. Egyfolytában írja, mennyi unauthorized attempt blocking-ot csinál másodpercenként. ;)
Most várok, hogy ledob-e újra, ha nem, akkor tényleg csak a tűzfal hiánya volt a gáz. :p

#1837 Felhasználó inaktív   Ashlon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:39

ilyen kérdés: létezik-e mondjuk 50*2 eres cat5 kábel? vagy 100*2? és hol lehet ilyet beszerezni?

#1838 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 17:00

Idézet: Ashlon - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 17:39

ilyen kérdés: létezik-e mondjuk 50*2 eres cat5 kábel? vagy 100*2? és hol lehet ilyet beszerezni?

Létezik, gerinc kábelnek hívják.
pl. www.agendaage.hu

#1839 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 22:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 18:00

Létezik, gerinc kábelnek hívják.

A bekötés itt hogyan alakul?

#1840 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 23:08

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:47

A bekötés itt hogyan alakul?

Amit én láttam az úgy nézett ki, hogy 20 ér volt a kábelban és négyesével volt sodorva, így 5x4 volt benne és szinezve voltak az erek.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.