HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2061 Felhasználó inaktív   sopa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 22. 13:48

Hali Forum!

Segítséget szeretnék kérni: Linksys WRT54GS szeretnék wireless úton egy másik wireless hálózathoz kapcsolni. Hogyan tudom ezt megtenni?

A segítséget előre is köszi!

sopa

#2062 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 07:30

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy a wrt 54GL tip router alkalmas-e arra, hogy továbbosszon egy vezetékes "vállalati"  hálózatot, vezetéknélkül? 
Konkrétan: Tetőtéren van a ADSL modem>szervergép ami az útválasztást végzi>switch>fali csatlakozók egészen a földszintig. Ott van egy kb 50 méteres parkoló vastag aszfaltréteggel ahol már nem lehet vezetékkel megoldani a hálózatot. Én arra gondoltam, hogy az utolsó csatlakozási pontra WRT 54GL>WET54G>számítógép. (mert ez van nekem otthon, és ki tudom próbálni. És ezeket már egy picit ismerem :) De bármi más érdekel ami a megoldáshoz vezet.

Köszönöm a segítséget!

Üdv:

#2063 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 08:18

Idézet: i-levy - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 6:59

Sajnos a halozatot nem lehet megbolygatni.
Minden ahogyan mukodik ugy kell mukodjon ezutan is. Sokkal jobb lenne ugy ahogyan leirtad dehat nem lehet.

nem ertem az ellentmondast! az, hogy az AP-t bedugod a switch-be nem valtoztatja meg a halot, az ugyanugy mukodik tovabb, ahogy eddig is mukodott!! (egy plusz biztonsagi kockazatot leszamitva, de ezt neked kell kiertekelned.)

ha ugy jobb, ahogy en irtam, es valoban csak az "ugy mukodjon ahogy eddig mukodott" a feltetel, akkor csinald ugy, ahogy en irtam! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2064 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 08:12

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 8:30

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy a wrt 54GL tip router alkalmas-e arra, hogy továbbosszon egy vezetékes "vállalati"  hálózatot, vezetéknélkül? 
Konkrétan: Tetőtéren van a ADSL modem>szervergép ami az útválasztást végzi>switch>fali csatlakozók egészen a földszintig. Ott van egy kb 50 méteres parkoló vastag aszfaltréteggel ahol már nem lehet vezetékkel megoldani a hálózatot. Én arra gondoltam, hogy az utolsó csatlakozási pontra WRT 54GL>WET54G>számítógép. (mert ez van nekem otthon, és ki tudom próbálni. És ezeket már egy picit ismerem :) De bármi más érdekel ami a megoldáshoz vezet.

Köszönöm a segítséget!

Üdv:

Közben sikerült megoldanom, és működik is!!! ;)

üdv:

#2065 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 09:25

üdv!
ha egy olyan wifi hálóhoz akarok kapcsolódni, amin nincs wpa vagy wep, de mondjuk van mac szűrés, akkor az mond nekem valamit h miért nem tok kapcsolódni, vagy csak egyszerűen nem kapcsolódik?
mert az elérhető vez.nélküli hálók listájában látom, de kapcsolódni nem sikerül hozzá. jelerősség frankó, másfél évig simán ment, de 2 hete kb egyszerűen nem tok kapcsolódni hozzá... :(

#2066 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:22

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 9:25

üdv!
ha egy olyan wifi hálóhoz akarok kapcsolódni, amin nincs wpa vagy wep, de mondjuk van mac szűrés, akkor az mond nekem valamit h miért nem tok kapcsolódni, vagy csak egyszerűen nem kapcsolódik?
mert az elérhető vez.nélküli hálók listájában látom, de kapcsolódni nem sikerül hozzá. jelerősség frankó, másfél évig simán ment, de 2 hete kb egyszerűen nem tok kapcsolódni hozzá... :(

Ha MAC szűrés van akkor látod az AP-t, elkezd csatlakozni hozzá aztán egyszer csak abbahaggya.

#2067 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:31

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 10:25

:(

Másfél évig ingyen volt a net...

#2068 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 14:51

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:31

Másfél évig ingyen volt a net...

Megokosodott a nettulaj... ;)  :D  :Đ  :p Szerencséd volt!!!! :respect:

#2069 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 18:58

idevago vicc, amugy valos tortenet. uj gepet vesz az illeto (nem nagy magus, de hat nem is az a munkaja.) hazaviszi, osszedugja, megy minden rendesen. kozben kicsit meg abajgat, hogy majd a wifi-t is allitsuk be, mert azzal adosok maradtunk. 2-3 nap mulva veszi eszre, hogy az adsl-modem-el a router nincs osszedugva!! de hat a net meg megy kozben..

szoval az AP megkereste maganak a szomszedot, racsatlakozott, es szolgaltatta a halot ezerrel. :D
a forum ma:

#2070 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:28

jaja, másfél évig ingyen volt... :)
felrtettem a wifi vevőm saját cuccát. amikor kapcsolódna akkor ezeket ismétli a státuszban:
BSS open autentication
BSS timeout
disconnect
és kezdi előlről...

még ezek alapján is mac szűrés lehet a gond? azt nem lehet kikerülni? :) (tudom én hogy nem, de hátha)

#2071 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:40

ha jol van beallitva a masik oldal (azaz explicite felsorolta az osszes mac cimet), akkor nem. mert ha sikerulne is kitalalnod es beallitanod a jo mac cimet, akkor sem mukodne egyutt a ket eszkoz! neked sem menne, es neki sem. es eleg joggal lenne ideges. :)
a forum ma:

#2072 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 19:53

Gyors kérdés: milyen kockázattal jár az alhálóm számára, ha DMZ-be teszek egy gépet? És a kitett gépen milyen óvintézkedéseket kell foganatosítani?

#2073 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 28. 20:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 20:53

Gyors kérdés: milyen kockázattal jár az alhálóm számára, ha DMZ-be teszek egy gépet? És a kitett gépen milyen óvintézkedéseket kell foganatosítani?

Hááát, az kb. ugyanaz, mintha a gép közvetlenül lógna a neten. Egyik IPtelefonom nekem is DMZ-n lóg, mert fene sem találta ki, hogy hova milyen portot kell forwardolni ugye, oszt hajrá, DMZ. Meg a routerem is elég véges, most ennyi gépnél már necces a beforwardolható portok száma.

Kérdés milyen gép, meg milyen szolgáltatások futnának rajta, mert én egy default Win2k/XP/2003 szervert -t simán ki merek hajítani netre, meg egyéb *nix jól beállított cuccost is. Nem lesz annak baja.
Make love not Wor.

#2074 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 28. 20:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 28., péntek - 21:14

Hááát, az kb. ugyanaz, mintha a gép közvetlenül lógna a neten. Egyik IPtelefonom nekem is DMZ-n lóg, mert fene sem találta ki, hogy hova milyen portot kell forwardolni ugye, oszt hajrá, DMZ. Meg a routerem is elég véges, most ennyi gépnél már necces a beforwardolható portok száma.

Kérdés milyen gép, meg milyen szolgáltatások futnának rajta, mert én egy default Win2k/XP/2003 szervert -t simán ki merek hajítani netre, meg egyéb *nix jól beállított cuccost is. Nem lesz annak baja.

XP-s gép és ftp + dc. A dc miatt kell, de csak ideiglenesen. Megmakkant az XP és nem müxik emiatt router mögül rajta a dc (persze a hálóban másik gépen müx jól).

#2075 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 19:22

Sziasztok!
Lenne egy felettébb izgalmas kérdésem (bár szerintem nem is feltétlen ide kéne írnom... :p)
Drága rokonoméknak építek épp gépet, de mindekután jóóóó messze laknak tőlem, ezért úgy határoztam, hogy remote dektoppal oldom meg e logisztikai problémát, ha probléma/kívánság lépne fel (és 10 perccel később fel is fog... :reklamacio: )
Igenám, csakhogy szegénykék még éppeghogycsak alig kóstolgatják a számítástechnika rejtelmeit, ezért egy felesleges klikkel sem szeretném "terhelni" őket.
Egy tightvnc nevezetű programot és a (bocsi, de kiírom ezt is) myip dns szolgáltatásait vettem ehhez igénybe (a dinamikus ip frissítéshez a myipről a progit is letöltöttem hozzá)
Igenám, csakhogy kikapcsolásnál a két program nem lép ki önmagától, és a gép addig nem kapcsol ki, míg futnak. Szóba sem kerül, hogy "hátakkor jobbklikk és close-t nyomjatok" még a végén mágjára küldenek illemtudásom hiányosságaira hivetkozva.
Hogyan tudném ezt a két progit automatikusan kiléptetni rebootnél és kikapcskor?

:rolleyes:

#2076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 20:11

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 20:22

Igenám, csakhogy kikapcsolásnál a két program nem lép ki önmagától, és a gép addig nem kapcsol ki, míg futnak. Szóba

Hogyan tudném ezt a két progit automatikusan kiléptetni rebootnél és kikapcskor?

Nekem a realvnc ilyet soha nem csinált, de legfeljebb www.logmein.com Felhasználói programok közt, számítógép irányítása az internetről topikban már ódákant zengtünk róla, ez kicsit kényelmesebb, nem kell dinamikus DNS-el szívni, meg egy gyorsabb is, aztán az ikonját is el lehet tüntetni a tálcáról, hogy ne tegye az arc disabledre.
Make love not Wor.

#2077 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 22:26

jó, mondjuk a mostanit realvnc-re  cserélem és a probléma megoldódik. Az egyik programon. De a myip progiját (hogy mindíg "statikus" lehessek) mire tudnám cserélni?
:confused:

#2078 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 00:36

Javaslom a dynsite programot

#2079 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 14:14

Köszönöm segítségeiteket, de még nem sikerült megoldanom a dolgot....
Feltehetőleg én vagyok a láma. A dynsite (ahogy látom) nem támogadja domain kiszolgálóm és máshol meg olyan komplikáltnak tűnik nekem a regisztrálás, stb...
A pillanatnyilag használatban lévő progikat véletlenül sem tudnám rávenni kikapcsolásnál kilépésre, mi?

#2080 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 14:43

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 15:14

Köszönöm segítségeiteket, de még nem sikerült megoldanom a dolgot....
Feltehetőleg én vagyok a láma. A dynsite (ahogy látom) nem támogadja domain kiszolgálóm és máshol meg olyan komplikáltnak tűnik nekem a regisztrálás, stb...
A pillanatnyilag használatban lévő progikat véletlenül sem tudnám rávenni kikapcsolásnál kilépésre, mi?

LogMeIn-nél mi a komplikált?  :think:

Kikapcsolásnál a programleállításra meg próbáld ki ezt a registry módosítást.
If applications routinely hang during Windows shutdown, this patch will force them to close.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.