HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#241 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:36

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 8:53

...es a problemara vegre felfigyelt a felelos is, es kijavitotta a hibat. Ez az ujsagirok dolga nem?

Samott

Teljesen jó. Írja meg a cikket, legyen belőle vita és javítás. Nincs is ezzel semmi baj.
De írjon korrekt információkat és ne lázítson.

Szerintem az újságíró dolga ilyen esetben a tényszerű közlés.

Mellesleg a véleményem az, hogy ha ezt a hibát valaki bejelenti, arra is születik megoldás. Tisztában vagyok vele, hogy ezesetben nem egy nap alatt, hanem mondjuk egy hétig pattog ide-oda a helpdesk, a műszakiak és a Matáv hasonló rendszerei között, de a megoldás meglenne.

De mondom mégegyszer: nem azzal van a bajom, hogy a cikk megjelent, hanem azzal, ahogyan és amit tartalmaz.

#242 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:40

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:36

Szerintem az újságíró dolga ilyen esetben a tényszerű közlés.

Mellesleg a véleményem az, hogy ha ezt a hibát valaki bejelenti, arra is születik megoldás. Tisztában vagyok vele, hogy ezesetben

Nem volt lazitas az informaciok pedig korrektek voltak, annyit tartalmaztak amit tudni lehetett. Adott szolgaltatoknal nem mukodik a honlap es a program, ennyi, kesz slusszpassz.

Ha pedig visszaolvasol, lathatnad, hogy egyes felhasznalok mar bejelentettek, megsem tortent semmi. Az Axelero ugyfelszolgalat levakarta oket fal dumaval. A helyzet normalizalodasa a VIVAnetnek koszonheto, aki tegnap megreklamalta a Matavnal a dolgot. Az Axelero miert nem volt kepes erre, ha tudott a problemarol? Az oldal legalabn februar eleje ota elerhetetlen volt.
Erre varnek toled valaszt, reklamalok gyongye.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#243 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:42

off: a moderátoroknál /házigazdáknál / adminoknál (?) nem látszik, ha szerkesztve lett a hozzászólás, ezt most vettem észre Krinyonál, az utolsó mondat változott 1 percen belül. Sorry, h ide írtam.

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 23. 10:43 -kor

#244 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:44

Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:22

Kedves szeder

Ha már nagyon számolgatunk, akkor a Matáv-Axeleronak is hamar rámenne a gatyája a a sok kártéritésre... Ők sem patyolattiszták.
Nehogy már sajnáljam őket, europa egyik legdrágább komm. szolgáltatásaival... :reklamacio:  :reklamacio:

Szerintem egyik magyar ISP-telco sem "patyolattiszta".
Ha leosztod egy ügyfélre a mocskot, szerintem a Matávnál és az Axelerónál sem jönne ki jelentősen magasabb, mint bármelyik másik ilyen jellegű cégnél.

Amiért te ezt jobban látod az egyszerűen azért van, mert a többi piaci szereplővel szemben ezeknek a cégeknek egy, vagy két nagyságrenddel több ügyfelük van.

A drágaságról szerintem meg addig ne beszéljen senki, amíg saját ISP-t, telcót nem csinált. Nem azt mondom, hogy tökéletes a helyzet, sajnos koránt sem az.
De azért annyira nem is rossz.

A legdrágább jelzőről volt máshol is vita, mindenki azt mondta, hogy bezzeg Japánban ugyanezért az árért 45 Mbps-es kapcsolatot lehet venni és Németországban is 1,5 Mbps-es ADSL-t adnak az (akkori) 384k-s itteni áráért.

Elég sok tényezős ez a téma :)

#245 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:34

Nem, ha bra-n mult volna, meg tovabbi honapokig nem tortent volna semmi...
Kozben megjott a VIVAnet levele, a Matav volt a ludas. Axelerotol meg mindig semmi.

Krinyo

Nézz kicsit utána a dolgoknak és utána mondj ilyeneket kérlek.
Rendszergazda vagyok és mint ilyen, szeretném a saját (és másokét is) szolgáltatásaimat korrektnek tudni.

Ha nekem megírod, hogy valami bajod van ezzel, megpróbálok utánajárni, szólni az érintetteknek és kijavíttatni a hibát. Függetlenül attól, hogy Matáv, Axelero, Interware, Datanet, vagy akárkinél van.

Ezt kívánja a betyárbecsület...

#246 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:40

Nem volt lazitas az informaciok pedig korrektek voltak, annyit tartalmaztak amit tudni lehetett. Adott szolgaltatoknal nem mukodik a honlap es a program, ennyi, kesz slusszpassz.

Nem.  A cikkben és a címében az áll, h az Axelero tiltotta ki a programot illetve le a gyártó honlapját.  Ez pedig közelsem egyenlő azzal, h az adott szolgáltatónál nem működik a honlap.

#247 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 10:57

Idézet

Ha nekem megírod, hogy valami bajod van ezzel, megpróbálok utánajárni, szólni az érintetteknek és kijavíttatni a hibát.

Bocs, de a nickeddel most talalkozom eloszor es nem tudtam hogy hozzad kell fordulni... en az Axelerot kerestem meg a kerdessel, nem baj?

Idézet

A cikkben és a címében az áll, h az Axelero tiltotta ki a programot illetve le a gyártó honlapját.  Ez pedig közelsem egyenlő azzal, h az adott szolgáltatónál nem működik a honlap.

Felhasznalok szempontjabol a ketto egy es ugyanaz. Kicsit hatasvadasz, lehet. Szerencsere volt is hatasa.

Krinyo

#248 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:40

Ha pedig visszaolvasol, lathatnad, hogy egyes felhasznalok mar bejelentettek, megsem tortent semmi. Az Axelero ugyfelszolgalat levakarta oket fal dumaval. A helyzet normalizalodasa a VIVAnetnek koszonheto, aki tegnap megreklamalta a Matavnal a dolgot. Az Axelero miert nem volt kepes erre, ha tudott a problemarol? Az oldal legalabn februar eleje ota elerhetetlen volt.
Erre varnek toled valaszt, reklamalok gyongye.

Krinyo

Nézz meg pár hozzászólást és utána mondd, hogy nem volt lázítás.

Már leírtam, de úgy látszik nem érted meg a különbséget. Az Axelero kitiltotta és az Axelero hálózatából nem elérhető két teljesen különböző dolog.

Ha azt mondod, hogy csak annyit tartalmazott a cikk, amit tudni lehetett, akkor ezekszerint te tudtad, hogy az Axelero tiltotta ki. Mint már leírtam ez fizikailag is lehetetlen, ergó hülyeségeket beszélsz, nem a tényeket írtad meg, hanem a saját spekulációidat.

Dolgoztál már komolyabb újságnál? Ugyanolyan könnyű ott egy cikket megjelentetni, keresztülverni, mint a hwsw-n? Ha nem, talán megérted, hogy a Vivanet miért válaszolt gyorsabban. Mert kisebb, rugalmasabb, nincs kommunikációs csoport, nem kell 8 embernek jóváhagynia minden sajtóközleményt, stb, stb.

Azt mondod, az Axelero tudott a problémáról. Ezt arra alapozod, hogy beszélt valaki egy helpdeskessel, aki megnézte egy traceroute-tal és mivel tudta, hogy az Axelero nem tilthat, azt mondta az ügyfélnek (korrektül), hogy a Matáv tiltotta ki.

Mivel nem volt tömeges a hiba, arra gyanakodott, hogy valami átmeneti dologról van szó és nem hozott létre ebből hibajegyet, hanem annyiban hagyta a dolgot.

Hogy ebből te hogy vonod le azt a következtetést, hogy az Axelero tudott róla nem értem. Ezekszerint ha én mondok neked valamit és te azt nem adod tovább a hwsw-nek, akkor mondhatom nyílt fórumon, hogy "pedig a hwsw tudott róla"?

#249 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:01

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:57

Felhasznalok szempontjabol a ketto egy es ugyanaz. Kicsit hatasvadasz, lehet. Szerencsere volt is hatasa.

De a tényekre vágyó olvasók szempontjából nem...

#250 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:10

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:44

Szerintem egyik magyar ISP-telco sem "patyolattiszta".
Ha leosztod egy ügyfélre a mocskot, szerintem a Matávnál és az Axelerónál sem jönne ki jelentősen magasabb, mint bármelyik másik ilyen jellegű cégnél.

Amiért te ezt jobban látod az egyszerűen azért van, mert a többi piaci szereplővel szemben ezeknek a cégeknek egy, vagy két nagyságrenddel több ügyfelük van.

A drágaságról szerintem meg addig ne beszéljen senki, amíg saját ISP-t, telcót nem csinált. Nem azt mondom, hogy tökéletes a helyzet, sajnos koránt sem az.
De azért annyira nem is rossz.

A legdrágább jelzőről volt máshol is vita, mindenki azt mondta, hogy bezzeg Japánban ugyanezért az árért 45 Mbps-es kapcsolatot lehet venni és Németországban is 1,5 Mbps-es ADSL-t adnak az (akkori) 384k-s itteni áráért.

Elég sok tényezős ez a téma :)

Nem egymáshoz hasonlitanám az itthoni cégeket, hanem az eu-n belül...

Ami engem nagyon zavar az az, hogy a Deutche Telekom otthon fillérekért adja, itt meg Matávként horror összegekért. Ugyanaz a cég és itt huzza le a nagy zsét.
Nem hiszek azokban a dumákban, hogy a technologia itt drágább, meg hogy ki kell épiteni a vonalat stb...

Szerintem egy cég johirét a panaszkezelés és a PR határozza meg. Ez kint már tudott dolog. Itthon még nem.

Ez zavar...

De talán ez már egy kicsit  :offtopic:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#251 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:14

Idézet: szeder - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:01

De a tényekre vágyó olvasók szempontjából nem...

Adjon tényeket a Matáv! Csak sajnos nem ad. Ez a tendencia...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#252 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:19

Csak igy "kivulallokent" van nehany dolog amit nem ertek.

1) Miért is kell vérre menöleg vitatkozni hogy ki milyen QoS-t, packet schedulert, traffic shapert vagy egyeb verbajt hasznal? Mindezt akkor, amikor kvazi fizikailag le van szabalyozva az adott DSL.

2) Ezek a dolgok nem "progik" hanem RFC-kben leirt eljaras, modszerek, amiket a T. Fejlesztok igy-ugy szoktak implentalni.

3) Az miert is jo az adott szolgaltatonak hogy ha valahogy szuri ezeket, plane akkor ha ott a limit a DSL-en? Arra senki sem gondolt, hogy nehany 10e user ha ezt hasznalta (akar ugy is hogy a szomszedpistike felrakta es nem tudott rola) akkor az elegge massziv pingflood kifele az adott ISP halozatabol. Mondjuk ezt  a pingelosdit ensem ertem, mert adott esetben totalisan fals lesz a csomagidozites ha egy messzi szerver valaszidejebol (ami amugy is szet van floodolva) probal valamit kihamozni.

4) Valóban szenzaciohajhasznak tunik picit a cikk, de ez nem az első ilyen főcim a hwsw-n. Sajnos el kell fogadnunk azt hiszem, hogy e felé tendál az újságírás.

5) A kieső haszonról csak annyit, hogy a lakosság n%-anak fogalma sincs arról, hogy az axeleron tul van elet. Ez persze kizarolag azoknak az ISP-knek a hibaja akik nem hallatnak magukrol, viszont pl. vegyuk IW-t. Nekunk naluk van a szerverunk es sokszor kerdes, hogy megis hol van, akkor mondom: IW/Interware. Eddig az esetek nagyreszeben nem igazan volt fogalmuk, hogy mi/ki az, ahhoz kepest, hogy gyakorlatilag az egyik legnagyobb.

6) Biztos vagyok benne, hogy nem kell még csak perre se mennie a buxeleronak, mert ilyen-olyan kerülő utakon adott esetben kilóra megveszik a hwsw-t, vagy feldobnak az origora egy olyan cikket, hogy hejjhajj.

#253 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:23

Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:14

Adjon tényeket a Matáv! Csak sajnos nem ad. Ez a tendencia...

Adjon.  De attól még, h nem ad, a hwsw-nek, mint újságnak, ragaszkodnia kellene a tényekhez. 
De nem ragaszkodik.  Ez a tendencia...

Szerkesztette: szeder 2005. 03. 23. 11:24 -kor

#254 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:25

Idézet

Mivel nem volt tömeges a hiba, arra gyanakodott, hogy valami átmeneti dologról van szó és nem hozott létre ebből hibajegyet, hanem annyiban hagyta a dolgot.

Most eppen te spekulalsz. Erdekes modon az Axelero ugyfelszolga pontosan azt a valaszt adta, amit most a Vivanet kapott a Matavtol. Pontosan, hajszalra ugyanazt. Nem nyomott tracertet, meg ilyenek, hanem mondta, hogy a Matav tiltotta le hibas csomagok miatt.

Az Axelero tudott rola. A VIVAnet nem. Az Axelero nem lepett, a VIVAnet igen. 4 ora mulva eltunt a korlat. A tanulsagokat mindenki vonja le maga.

Krinyo

#255 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:27

Idézet: szeder - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:23

Adjon.  De attól még, h nem ad, a hwsw-nek, mint újságnak, ragaszkodnia kellene a tényekhez. 
De nem ragaszkodik.  Ez a tendencia...

Nem, mert nincs mihez. Mivel nincsenek tények, csak az amit az userek tapasztalnak. Ebből probál mindenki kihámozni azt amit tud. És ez természetéből adodoan csak szubjektiv lehet.  De ez már csak szemantika...

Egy ideális világban :rolleyes:  :rolleyes:  az Axelero kiadná a sajtoközleményét hamar, hogy ne is legyen sansz találgatni, gyanusitgani, johirt rontani, felfujni. Csak a nagy dinoszaurusz lassan mozdul...
Az Axi az egyetlen kompetens aki eloszlathatná a ködöt.

#256 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:29

A fejlemények itt olvashatók:

https://www.hwsw.hu/...=28530&count5=1

Krinyo

#257 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:25

Most eppen te spekulalsz. Erdekes modon az Axelero ugyfelszolga pontosan azt a valaszt adta, amit most a Vivanet kapott a Matavtol. Pontosan, hajszalra ugyanazt. Nem nyomott tracertet, meg ilyenek, hanem mondta, hogy a Matav tiltotta le hibas csomagok miatt.

Az Axelero tudott rola. A VIVAnet nem. Az Axelero nem lepett, a VIVAnet igen. 4 ora mulva eltunt a korlat. A tanulsagokat mindenki vonja le maga.

Krinyo

Honnan tudod hogy spekulal? Lehet nagyon meglepodnel. :)

#258 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 9:57

Bocs, de a nickeddel most talalkozom eloszor es nem tudtam hogy hozzad kell fordulni... en az Axelerot kerestem meg a kerdessel, nem baj?

Krinyo

Hihetetlen, hogy te mindent félreértesz. Nem lehet, hogy a magyar nem az anyanyelved? :)

Mondom: rendszergazda vagyok. Ez valami olyasmi, ahol nem csak a saját érdekeidet nézed, hanem kicsit a másét is. Van némi összetartás. Ha jelzik, hogy valahol máshol (vagy éppen nálad) probléma van és tudod kihez kell fordulni, ismered az ottani rendszergazdát, stb, akkor elküldöd neki és kéred, hogy nézze meg.

Ez nem azt jelenti, hogy hozzám kell fordulni minden ISP problémájával, de ha valaki megteszi és tudok segíteni, akkor segítek.

Mondok egy hasonlatot, talán megérted: attól, hogy Renaultban ülök és az út szélén látok egy lerobbant fordot tele külföldiekkel, még megpróbálok neki segíteni.

A felhasználó szempontjából nem ugyanaz. Te tényleg nem tudsz magyarul.

Milyen nyelven írjam, hogy megértsd? Te feltételeztél valamit és ezt tényként világgá kürtölted. Ez nem volt igaz. Félrevezetted a cég ügyfeleit, gyakorlatilag ellenük uszítottad. Ha megnézed a hozzászólásokat, sikeresen.

Ha ezt egy ismert emberrel megteszed, beperel becsületsértésért. Ismerős?

Kezdj ismerkedni a gondolattal, ha továbbra is ilyen cikkeket írsz.

#259 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:37

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:19

3) Az miert is jo az adott szolgaltatonak hogy ha valahogy szuri ezeket, plane akkor ha ott a limit a DSL-en? Arra senki sem gondolt, hogy nehany 10e user ha ezt hasznalta (akar ugy is hogy a szomszedpistike felrakta es nem tudott rola) akkor az elegge massziv pingflood kifele az adott ISP halozatabol. Mondjuk ezt  a pingelosdit ensem ertem, mert adott esetben totalisan fals lesz a csomagidozites ha egy messzi szerver valaszidejebol (ami amugy is szet van floodolva) probal valamit kihamozni.

Csakhogy az Axelero korlátlan szolgáltatást vállalt mindenki felé. Innen kezdve pedig annyit pingel a user, amennyit jól esik neki.

#260 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:39

Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:27

Nem, mert nincs mihez. Mivel nincsenek tények, csak az amit az userek tapasztalnak. Ebből probál mindenki kihámozni azt amit tud. És ez természetéből adodoan csak szubjektiv lehet.  De ez már csak szemantika...

Már hogyne lettek volna tények.  Az axelero hálózatából (és a vivanet hálózatának egy részéből) nem volt elérhető a weboldal és nem volt használható a program.  Ennyi, és nem több.  Ez tény. 

Ebből lehet sokmindenre gondolni és sokmindent kihámozni, de tényként közölni nem kéne.  Egy valamirevaló újságban legalábbis.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.