HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9600XT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9600XT Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   hebasai1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:26

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:05

Nem csak az órajel a különbség. Architektúrálisan nincs ugyan különbség, de a 9600XT low-k technológiával készül, alacsonyabb a fogyasztása és magasabb órajeleket bír.

Az Istennek nem találom a cikket,de akkor jelent meg,amikor bejöttek az XT-k.Szóval az a lényege,hogy vmi Hyper-Z tömörítés ezeknél a kariknál már nem 8:1,hanem 24:1.Szóval jobb a minőség filmek és ilyen alkalmazások alatt...

#122 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:31

ATI oldalán mind a kettőre Hyper ZIII+ van írva.(24:1)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#123 Felhasználó inaktív   hebasai1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:34

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 21:31

ATI oldalán mind a kettőre Hyper ZIII+ van írva.(24:1)

Pedig jól emlékszem,mert a cikket újrakerestem azért,mert a haver kételkedett,mert szerinte is csak az órajel nagyobb meg a low-k...De lehet,hogy a cikkben írták rosszul...Azért megkeresem ha tudom...

#124 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:03

Idézet: hebasai1 - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:34

Pedig jól emlékszem,mert a cikket újrakerestem azért,mert a haver kételkedett,mert szerinte is csak az órajel nagyobb meg a low-k...De lehet,hogy a cikkben írták rosszul...Azért megkeresem ha tudom...

Megnéztem, de már a 9700-re is Hyper ZIII+ volt írva.

Persze ha megtalálod linkeld be, lehet, hogy én tévedek :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#125 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:42

Hello!

9600XT vásárlás előtt állok!
zafír/connect3d????

Melyiket érdemesebb??

Üdv: team3
HP 8710p

#126 Felhasználó inaktív   vadgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:05

Hali :)

Szerintetek érdemes 256mb -os xtre gyűjteni vagy bőven elég a 128 as? miben különböznek a gyakorlatban ?  :respect:

köszi :) üdv.

#127 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:34

Idézet: vadgab - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:05

Hali :)

Szerintetek érdemes 256mb -os xtre gyűjteni vagy bőven elég a 128 as? miben különböznek a gyakorlatban ?  :respect:

köszi :) üdv.

256osokon kevésbé húzható ramok vannak.
Sapphire 9600XT 128 - 500/325(650)
                          256 - 500/300(600)

Tehát alapon is lassan megy, de ez csak egy konkrét példa. Valahol lentebb írtuk, hogy mire szükséged lenne a 256MB-ra addigra már maga a kártya is kevés lesz az élvezhető játszadozáshoz :)

#128 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:37

Idézet: team3 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 8:42

Hello!

9600XT vásárlás előtt állok!
zafír/connect3d????

Melyiket érdemesebb??

Üdv: team3

Connect:
500/300 (overdrive support, mármint amennyit eddig láttam támogatták)
Sapphire:
500/325 (ebből van overdrive és overdrive nélküli is)

Amennyiben ráteszed a kezed egy overdriveosra, akkor 500 helyett 526-on megy a mag.

Ha nem szeretnél tuninglni, akkor mindenképpen Sapphire, ha szeretnél, akkor is, mert 2.8as ramok vannak rajta, a cn meg 3.3asok. Connectet, akkor ajánlom ha kicsi a keret. Azt leszögezném, hogy a connect sem rossz!

#129 Felhasználó inaktív   bazsimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:53

Sziasztok!
Nem rég vettem egy his 9600xt-t...és most az a kérdésem, hogy a matricákról és a serial számokról valahogy ki lehet deríteni, hogy pontosan milyen? Szóval olyan kérdések támadtak fel bennem, hogy lehet, hogy nemis xt hanem csak sima 9600, szóval ezt ki lehet deríteni valahogyan???
Várom a válaszokat ide vagy aki akar emailbe is valaszolhjat, koszi bazsimano@vipmail.hu
csao
b.

#130 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:21

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:37

Connect:
500/300 (overdrive support, mármint amennyit eddig láttam támogatták)
Sapphire:
500/325 (ebből van overdrive és overdrive nélküli is)

Amennyiben ráteszed a kezed egy overdriveosra, akkor 500 helyett 526-on megy a mag.

Ha nem szeretnél tuninglni, akkor mindenképpen Sapphire, ha szeretnél, akkor is, mert 2.8as ramok vannak rajta, a cn meg 3.3asok. Connectet, akkor ajánlom ha kicsi a keret. Azt leszögezném, hogy a connect sem rossz!

Hali!

http://www.lavalys.com/index.php?page=prod...iew=1&subpage=5

Innen leszeded az everetet, install. Aztán megjelenítők=>GPU.

Itt mindent megmond. Radeon 9600/Pro/XT. Órajelek, memória, GPU.

De ha nem akarsz ezzel tökölni, próbáld bekapcsolni az Overdrive-ot a catalystban, ha az bekapcsol és még hőmérsékletet is mér, akkor tuti XT.

#131 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:22

Idézet: bazsimano - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:53

Sziasztok!
Nem rég vettem egy his 9600xt-t...és most az a kérdésem, hogy a matricákról és a serial számokról valahogy ki lehet deríteni, hogy pontosan milyen? Szóval olyan kérdések támadtak fel bennem, hogy lehet, hogy nemis xt hanem csak sima 9600, szóval ezt ki lehet deríteni valahogyan???
Várom a válaszokat ide vagy aki akar emailbe is valaszolhjat, koszi bazsimano@vipmail.hu
csao
b.

Hát valahogy biztos. :D
Én a Sapphire-t nézegettem, és ha jól láttam az beazonosítható ily módon. Sztem nézd meg a kiszemelt gyártó honlapját.
http://www.sapphiret...full_retail.xls
EZ a táblázat pl a Sapphire 9600XT kártyák dobozos verzióiról tartalmaz mindenféle számot. Talán a többi gyártónál is van ilyesmi.

#132 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:27

Az utólagos kutakodással már kár erölködni, mivel azt írta nem rég vette => megvan.

Szerintem az téveszti meg a srácot, hogy nincs rajta olyan izombrutálállat hűtés, mint az FXeken, hanem csak egy kis pincurka alaplapchipkészlet hűtő szintű vakarék venti lóg ott :D

#133 Felhasználó inaktív   Nemcso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:04

Idézet: bazsimano - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:53

Sziasztok!
csao
b.

Nézesd meg az AIDA, vagy EVEREST progival.

#134 Felhasználó inaktív   bazsimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:11

Idézet: Nemcso - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:04

Nézesd meg az AIDA, vagy EVEREST progival.

koszi mindenkinek a valaszokat...majd ha haza megyek megnezem...amugy nem keso a dolog, hiszen nyugodtan kicserelhetem...  :D  szóval ha valakinek meg van valami hozzaszolasa, velemenye akkor szivesen varom!
addig is koszi mindent!
koszi
b.

#135 Felhasználó inaktív   Matya 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 09. 13:49

Kedves hozzáértő ATI tulajdonsok!

OLvasgattam a fórumot és tudom, hogy ez egy sokat ismételt kérdés, de mégis felteszem:

Érdemes e sima ATI 9600-at venni (OM077-15-RSO-7    ATI Radeon 9600 8xAGP 128MB 128bit, Sapphire    2 év    29 900 Ft), ha nem vagyok az a nagy játékos (mert nincs sok időm), de azért néha rákattanok egy-két játékra, és nem szeretném ha nagyon gányul menne. (Nem vagyok túl igényes, nem ragaszkodom az élsimításokhoz, meg ilyenekhez, csak folyékonyan menjen.) Most egy GEforce2 Mx400-am van, ami igencsak megérett a cserére. A konfig egyébként: ECS K7S5A (Most cserélem ASUS A7n8xx -re) 2.4-es Athlon XP, 512MB SD, SB PCI 128 (Most cserélem Audigy 1-re).

Ami fontos, hogy rá szeretném majd kötni TV-re, viszont a fenti leírásban nem szerepel a TV-OUT. Ez azt jelenti, hogy semmi kimenet nincs rajta a monitoron kívül, vagy csak lehagyták a feliratból?

+Kérdés, hogy érdemes-e Pro-t, vagy Xt-t vennem, és ha igen, akkor hol (SUlinet) és milyet? (Nem vagyok nagyon elengedve, de plusz 5 max 10 ezer talán belefér, ha megéri)

Előre is köszönöm a választ!

Matyi.

Szerkesztette: Matya 2004. 06. 09. 13:51 -kor

#136 Felhasználó inaktív   PAJ01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:35

Idézet: Matya - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:49

Kedves hozzáértő ATI tulajdonsok!

OLvasgattam a fórumot és tudom, hogy ez egy sokat ismételt kérdés, de mégis felteszem:

Érdemes e sima ATI 9600-at venni (OM077-15-RSO-7    ATI Radeon 9600 8xAGP 128MB 128bit, Sapphire    2 év    29 900 Ft), ha nem vagyok az a nagy játékos (mert nincs sok időm), de azért néha rákattanok egy-két játékra, és nem szeretném ha nagyon gányul menne. (Nem vagyok túl igényes, nem ragaszkodom az élsimításokhoz, meg ilyenekhez, csak folyékonyan menjen.) Most egy GEforce2 Mx400-am van, ami igencsak megérett a cserére. A konfig egyébként: ECS K7S5A (Most cserélem ASUS A7n8xx -re) 2.4-es Athlon XP, 512MB SD, SB PCI 128 (Most cserélem Audigy 1-re).

Ami fontos, hogy rá szeretném majd kötni TV-re, viszont a fenti leírásban nem szerepel a TV-OUT. Ez azt jelenti, hogy semmi kimenet nincs rajta a monitoron kívül, vagy csak lehagyták a feliratból?

+Kérdés, hogy érdemes-e Pro-t, vagy Xt-t vennem, és ha igen, akkor hol (SUlinet) és milyet? (Nem vagyok nagyon elengedve, de plusz 5 max 10 ezer talán belefér, ha megéri)

Előre is köszönöm a választ!

Matyi.

Attól függ mennyi időre szeretnéd.
mondjuk pl egy xt sztem kb MAX 1 évvel vagy annyival se bírja tovább mint 1 síma.
haveromnak sima 9600-ja van és még nem volt olyan játék ami ne ment volna nála símán.
Hozzáteszem NEM low grafikán nyomja...
mondjuk 3dmark 2003 eredményen má el lehet gondolkodni... míg neki 2800-at hozott addig az én Xt-en 4000-et és DETTO ugyanaz a konfigunk....
Sztem még egy ideig azé bírni fogja a 9600.... aztán jöhet a 800x600 meg a low grafika...de ha ez nem zavar...
Én tuti XT-t vennék...

#137 Felhasználó inaktív   bazsimano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:03

Idézet: bazsimano - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:11

koszi mindenkinek a valaszokat...majd ha haza megyek megnezem...amugy nem keso a dolog, hiszen nyugodtan kicserelhetem...  :D  szóval ha valakinek meg van valami hozzaszolasa, velemenye akkor szivesen varom!
addig is koszi mindent!
koszi
b.

megneztem az aida-val es elvileg azt mondja, hogy radeon 9600 series es utana 9600xt-t jelöl meg, úgyhogy azt hiszem, hogy minden ok.  :D
most mar csak a gepre kell folpakolni a programokat meg belőni az xpt...
köszi a segítséget mindenkinek  :respect:
bazsimano

#138 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 18:09

Valki írja már le nekem a Sapphire 9600XT típusait(Atlantis,Ultimate,FireBlade) Melyiket érdemes venni én képről láttam olyan 9600XT hogy van rajta tápcsatlakozó(floppy). Ezt nem tudom melyik típust válasszam mert ma bementem az egyik itteni boltba itt mostanság jó haver az eladó és láttam az asztalon egy FireBlade-t és belenéztem a dobozba és NEM volt rajta csatlakozó. Ez nekem úlydonság. Viszont a dobozon az volt hogy ennek a kártyának 537MHz(vagy mennyi) a magsebessége. A másiknak amit én láttam annak meg "csak" 500Mhz. Szóvaé meyliket vegyem? 47000Ft Bruttó.
A FireBlade az most lenne Szombaton. A másik pedig Csütörtökön. Mennyi a különbség  kettő között? Azt leszögezném mielőtt bármit ajánlaátok hogy csak 9600Xt-re van anyagi keretem CSAK 128Mb-re és CSAK Sapphirere!!!! Előre is köszönöm.

!!!Sapphire 9600XT :hungry:!!!
macbook air 2014

#139 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 19:17

Idézet: almighty - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 17:09

Valki írja már le nekem a Sapphire 9600XT típusait(Atlantis,Ultimate,FireBlade) Melyiket érdemes venni én képről láttam olyan 9600XT hogy van rajta tápcsatlakozó(floppy). Ezt nem tudom melyik típust válasszam mert ma bementem az egyik itteni boltba itt mostanság jó haver az eladó és láttam az asztalon egy FireBlade-t és belenéztem a dobozba és NEM volt rajta csatlakozó. Ez nekem úlydonság. Viszont a dobozon az volt hogy ennek a kártyának 537MHz(vagy mennyi) a magsebessége. A másiknak amit én láttam annak meg "csak" 500Mhz. Szóvaé meyliket vegyem? 47000Ft Bruttó.
A FireBlade az most lenne Szombaton. A másik pedig Csütörtökön. Mennyi a különbség  kettő között? Azt leszögezném mielőtt bármit ajánlaátok hogy csak 9600Xt-re van anyagi keretem CSAK 128Mb-re és CSAK Sapphirere!!!! Előre is köszönöm.

!!!Sapphire 9600XT :hungry:!!!

1. Egyik 9600ason sincs tápcsati!!!
2. Sapphire 9600XT órajelei: 500/325, overdrive bekapcsol 527/325 lesz belőle.

Nézd meg a dobozt! Van rajta Overdrive matrica és FireBlade, akkor jó a kártya!

#140 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 20:18

Mindkettő rajta van!!! És mondom az is hogy 537MHz a magsebesség.
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.