A topik elején találhatsz néhány figyelmeztetést a monitorokban kikapcsolás után található feszültségviszonyokról. Alaposan tanulmányozd át őket, utána tegyél meg két dolgot:
1. Szedd szét a monitort, majd a valahol fentebb emlegetett porszívó+ecset módszerrel takarítsd ki.
2. A nyák-lemezeket nézd/forraszd át alaposan.
Ha ettől nem javul meg, akkor keress egy hozzáértőt, aki átnézi neked a trimmerpotikat. Ehhez már szakember kell!
Monitor javításához kérnék némi helpet
Elküldve: 2004. 01. 09. 10:18
SUN moncsi:
Ja, de messze ne menjél a kereséssel:-)!
Ami fontos még, hogy acsatlakozókat húzd le-dugd be és ha van kontaktspréd, az is jót tesz neki. Forrasztásnál pedig ne csak hibás, kráteres, vagy hideg forraszt keress, hanem ami melegedő, mocorgó(rezgő) alkatrész, azt is mind érdemes megfrissíteni.
NEC moncsi:
Fake, írj privit.
szerk, hogy Rive nyugodt legyen.
[ 2004. január 09.: didyman szerkesztette a hozzászólást ]
Ja, de messze ne menjél a kereséssel:-)!
Ami fontos még, hogy acsatlakozókat húzd le-dugd be és ha van kontaktspréd, az is jót tesz neki. Forrasztásnál pedig ne csak hibás, kráteres, vagy hideg forraszt keress, hanem ami melegedő, mocorgó(rezgő) alkatrész, azt is mind érdemes megfrissíteni.
NEC moncsi:
Fake, írj privit.
szerk, hogy Rive nyugodt legyen.
[ 2004. január 09.: didyman szerkesztette a hozzászólást ]
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 01. 09. 10:26
idézet:
Ezt írta didyman:
... (még megszól érte, ha nem mondom)...[/quote]
Csak azért szóllak meg, ha olyan módszereket ajánlasz ismeretlen gyakorlottságú és képességű ismeretleneknek, amik szétszedett állapotban történő járatásra, vizsgálatra: esetleg hozzáértés nélküli áramköri módosításokra csábítják őket.
Kérlek, ilyet ne tegyél. Elég kevés ember képes helyesen értelmezni azt amit írtál, és még kevesebben képesek veszélytelenül alkalmazni.
Nyugodtabb lennék, ha kiszerkesztenéd.
Köszi.
Elköltöztem :-)
Elküldve: 2004. 01. 09. 10:41
Nézd..Odaírtam, "hogy hogy ha értesz hozzá". Ezt szvsz nehéz máshogy érteni, aki nem tudja, hogy mi az a tranzisztor, vagy azt nem tudja, hogy hogyan működika kapcsolás, mikre kell odafigyelni, nem valószínű, hogy hozzányúl, főleg úgy nem, hogy nem kezd el kérdezősködni előtte. Itt nem feltétlenül műszakilag járatlanok vannak, egy tranyó cseréje azért nem minden esetben kíván szakszervízt maga alá. Én is így kezdtem valamikor, akkor az én tudásom is ennyi volt: Kimértem egy pár alkatrészt, ha nem volt jó, kimértem a környékét, kicseréltem a hibásakat aztán jó eséllyel ment.
Aki ennél bátrabb, az hidd el, nélkülünk is bele fog nyúlni. Ez pedig-bár csúnyán hangzik-az ő baja és felelőssége, elvégre itt nem mindenki 14 éves. Fake-t ismerem, ő sem gyerek..Sztem van benne annyi felelősség..Ugye, Fake?
Mi pedig csak tanácsot adunk. Korrekten, hozzácímezve, hogy ha értesz hozzá-bár tudom, ez a hozzáértés relatív önértékelés, de én a fene nagy tudásommal is kérdeztem Tőled egy banálisat. Na..
Azért kiszerkesztem, tekintve annak, hogy azért valamennyire 1et értek Veled..
Aki ennél bátrabb, az hidd el, nélkülünk is bele fog nyúlni. Ez pedig-bár csúnyán hangzik-az ő baja és felelőssége, elvégre itt nem mindenki 14 éves. Fake-t ismerem, ő sem gyerek..Sztem van benne annyi felelősség..Ugye, Fake?
Mi pedig csak tanácsot adunk. Korrekten, hozzácímezve, hogy ha értesz hozzá-bár tudom, ez a hozzáértés relatív önértékelés, de én a fene nagy tudásommal is kérdeztem Tőled egy banálisat. Na..
Azért kiszerkesztem, tekintve annak, hogy azért valamennyire 1et értek Veled..
Elküldve: 2004. 01. 09. 11:00
Privátban is leírtam, de ide is helyes lehet.
Ez egy nyilvános fórum. A tanácsidat nem csak a kérdezőnek adod, hanem mindenkinek, aki idevetődik.
Sajnos, mint anno a TV-szervizes időben a főnököm megállapította - a látottak alapján kénytelen vagyok neki igazat adni - mi a tízmillió koldus, ügyvéd, pénzügyi szakember és TV-szerelő országa vagyunk.
Ha azt mondod valamiről, hogy meg lehet csinálni, akkor tuti lesz olyan, aki a kompetencia ellenőrzése nélkül is meg fog vele próbálkozni. Sajnos, ez van.
Én pedig nem szeretnék részt vállalni abban, hogy bárki saját hülyesége miatt kárt okoz magának.
Az evolúció lehet, hogy így működik, de... Szóval, emberek vagyunk.
Ui.: ne becsüld alá magad.
Ez egy nyilvános fórum. A tanácsidat nem csak a kérdezőnek adod, hanem mindenkinek, aki idevetődik.
Sajnos, mint anno a TV-szervizes időben a főnököm megállapította - a látottak alapján kénytelen vagyok neki igazat adni - mi a tízmillió koldus, ügyvéd, pénzügyi szakember és TV-szerelő országa vagyunk.
Ha azt mondod valamiről, hogy meg lehet csinálni, akkor tuti lesz olyan, aki a kompetencia ellenőrzése nélkül is meg fog vele próbálkozni. Sajnos, ez van.
Én pedig nem szeretnék részt vállalni abban, hogy bárki saját hülyesége miatt kárt okoz magának.
Az evolúció lehet, hogy így működik, de... Szóval, emberek vagyunk.
Ui.: ne becsüld alá magad.
Elköltöztem :-)
Elküldve: 2004. 01. 09. 11:06
Átgondoltam és igazad van.
Alábecsülni..Ez olyan dolog, hogy minél többet tanulok, annál inkább látom, milyen keveset tudok. vannak fehér foltjaim azért bőven:-). Dehát kinek nem, az is igaz. Azt a nyamvadt Eizo-t akarom már letudni, de megen nem volt időm kibabrálni a végfokot és behozni kiméregetni..
Alábecsülni..Ez olyan dolog, hogy minél többet tanulok, annál inkább látom, milyen keveset tudok. vannak fehér foltjaim azért bőven:-). Dehát kinek nem, az is igaz. Azt a nyamvadt Eizo-t akarom már letudni, de megen nem volt időm kibabrálni a végfokot és behozni kiméregetni..
Elküldve: 2004. 03. 06. 17:47
Ha valaki érez magában annyi elhivatottságot, és szakértelmet, hogy megpróbálna két régi hibás C= 1084-ből egy működőt varázsolni, akkor dobjon pls. egy mail-t/privit
Elküldve: 2005. 09. 27. 09:24
Szervusztok!
Adott egy 17" CRT monitor, ami pihent egy fél évet, miután megjött a TFT monitorom. Nemrég bekapcsoltam és meglepően tapasztaltam, hogy a megjelenített kép elfordult 10-20 fokot az óramutató járásával megegyező irányba.
Mi lehet ennek az oka és orvosolható-e valamilyen költséghatékony módon?
Adott egy 17" CRT monitor, ami pihent egy fél évet, miután megjött a TFT monitorom. Nemrég bekapcsoltam és meglepően tapasztaltam, hogy a megjelenített kép elfordult 10-20 fokot az óramutató járásával megegyező irányba.
Mi lehet ennek az oka és orvosolható-e valamilyen költséghatékony módon?
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart
Elküldve: 2005. 09. 28. 14:57
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni! Nemreg vettem hasznaltan egy monitort (Compaq V710, 2001), de a kulso tukrozodesvedo (?) reteget egy helyen megkapartak rajta. Igy egy kb. 3x2 cm-es "vilagosabb" folt van a kepernyon. A boltban azt mondtak, hogy suroloszerrel dorzsoljem le az egeszet, es akkor semmi gond nem lesz vele. Egyelore azonban meg nem csinaltam vele semmit, mert annyira nem zavaro.
Ti mit javasoltok?
Elore is koszi!
A segitsegeteket szeretnem kerni! Nemreg vettem hasznaltan egy monitort (Compaq V710, 2001), de a kulso tukrozodesvedo (?) reteget egy helyen megkapartak rajta. Igy egy kb. 3x2 cm-es "vilagosabb" folt van a kepernyon. A boltban azt mondtak, hogy suroloszerrel dorzsoljem le az egeszet, es akkor semmi gond nem lesz vele. Egyelore azonban meg nem csinaltam vele semmit, mert annyira nem zavaro.
Ti mit javasoltok?
Elore is koszi!

Súgó
A téma zárva.