HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 04. 06:11

Kedves Fórumozók,

Az alaplapok/processzorok témakör számtalan aktuális témát vonultat fel, melyek között gyakran elvészhetnek a nagyobb terjedelmű, specifikusabb topikok. A lenti lista abban segít, hogy könnyebben rálelj ezekre a nem kiemelt témákra (bár nagy részük biztosan a témakör főoldalán lesz jó darabig).

Tehát a teljesség igénye nélkül:

AMD alaplapokkal foglalkozó topikok:Intel alaplapokkal foglalkozó topikok:További "gyűjtőtopikok":Egyéb, hasznos/érdekes/aktuális témák:A fenti lista folyamatosan bővül/kiegészül majd az általatok leggyakrabban olvasott topikokkal, és természetesen várjuk reakcióitokat, ha úgy gondoljátok van olyan téma, amit esetleg kihagytunk, és érdemes lenne szerepeltetni a listán, jelezzétek itt!

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2004. 10. 13. 14:32 -kor

Can you hear me, major Tom?

#2 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 09. 09:34

Valami ilyesmin gondolkodtam én is, de máshogy. Pl. minden nagyobb szekció elején lehetne egy "recepció", ahol megkérdezhetné a szerencsétlen júzer, hogy merre induljon el, hol keressen... Minden flame nélkül lehetne mondjuk egy linkkel válaszolni, no comment.

(Teszem azt, most én is gondban vagyok egy KD7 alaplap miatt, aminek a BIOS-a lenullázódik időnként, sztem gombelem a hiba, de nem tudom, hol kereskedjek a kérdéssel (alaplap az oké, de melyik topik, az alaplapsajátja, vagy a BIOS szekció?). Lehet, hogy én vagyok  :lama: , de a keresőben nem tudtam semmit megtalálni ezügyben.)

Nem tudom, érthető?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 13:10

Renwick, a KX7-333 linkelése nem OK., azt hiszem EZ jó lesz helyette.
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#4 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 15. 16:47

Kéne egy kis segítség,ha valaki tud ,megköszönném.

Nagyon belassult a gépem,és gondoltam hogy formatálok.Meg is tettem.
Felraktam az xp-t,de a helyzet változatlan, még formattálás,és installálás után is döglassú.
Tünet: Amikor bejelentkezik a windowsba,az Üdvözöllek szöveg kb ugy 1 percig a képernyőn van,aztán még 1 perc mig látom az asztalon az ikonokat és tudok valamit csinálni.(asszem ez elég sok)
És ha csatlakozom az internethez(Axelero DSL)a feladatkezelőt megnyitva a teljesítmény fülnél a CPU használat 100% és nem mozdul!!
Ebből azt szüröm le,hogy valószinüleg hardver hiba lehet,de remélem számíthatok az ehhez jobban hozzá értőkre. :respect:

Előre is köszönöm

Konfig:|Asus P4S333 alaplap|Intel 2400Mhz CPU|Ati Radeon 9000 128MB VGA kártya|512MB DDR RAM memória|Samsung 120GB HDD|
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#5 Felhasználó inaktív   Dasty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:18

Nagy szükség lenne a segítségre. A barátom tegnapelőtt formázta le a gépemet, és aztán újratelepítette az XP-t. Beraktam a gép alaplapjának a lemezét. (Intel)
A következőket lehet ott kiválasztani telepítésre:
Drivers:
Analog Devices*SoundMax* digital audio (ez lenne a hang)
Intel® EtherExpress™ PRO100/ LAN
Utilities & Applications:
Intel ® Chipset INF Update
Norton Antivírus 2000
Adobe Acrobat reader
Encryption Puls* Secure Export
Intel® Active Monitor
Nos, akármelyiket választom ki telepítésre, mindig halvány marad az install now gomb. Mi lehet a probléma?

#6 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 13:37

A probléma valószínűleg az Intelnél a CD-t összeállítók fejében van, ugyanis nem először találkozom olyan Intel alaplapos CD-vel, amiről az autorun-nal induló programból semmilyen drivert nem lehet feltelepíteni. Kézzel elindítgatva a megfelelő programokat tökéletesen működik minden driver, de az autorun-os programból nem. Volt olyan CD, amelyen semmilyen választható opció (a driver installok közül) nem jelent meg.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#7 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:07

Sziasztok!

Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Produc...cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.

Előre is kösz!

-medium....

#8 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 09:12

Vettem a fáradságot és megnéztem(letöltöttem) a manual-t, ott le van írva, hogy Pentium II/III/Celeron 233-650 Mhz-ig. Biosfrissítéssel esetleg több, persze ha találsz hozzá...Szvsz nem kell ragaszkodni egy ilyen géphez, semennyi rammal se fog jól futni az XP, és tényleg olcsón vannak a bolhán ennél kétszer erősebb gépek, akár már DDR rammal is.

#9 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 09:17

Igaz egy jó két hetet késett a válasz... :D

Amúgy miért nem ír ebbe a topicba senki :think:??

Szerkesztette: Oli35 2005. 01. 06. 09:17 -kor

#10 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:51

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 9:17

Igaz egy jó két hetet késett a válasz... :D

Amúgy miért nem ír ebbe a topicba senki :think:??

Csak alaplapi gázról érdemes itt kérdezni, vagy akármilyen PC HELP kérelem jöhet?
Beírtam a topicba! :cool:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#11 Felhasználó inaktív   Sard 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:08

sziasztok!

A kovetkezo a helyzet, van egy LGA-775-os alaplap+proc, raraktam a gyari intel hutot es ugy tunik, mintha a rogzites utan az egyik lab nem akadna be rendesen, mintha csak harom tartana, lehet hogy csak en tulzom el a dolgot, egyebkent teljesen stabilnak tunik. de hiaba nyomom akarmennyire is la azt a pockot, mintha nem akadna. egyebkent a geppel semmi gond, de ez egy kicsit aggaszt ezert gondolom utanakerdezek, talalkozott-e ilyesmivel mas is.

bye

#12 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:13

Valahogy pedig be kéne ugrasztani azt a pöcköt is (ne nagyon feszegesd), mert így jó eséllyel nem érintkezik megfelelően a borda a processzorral. Nincs eltörve az a kis híd, ami tulajdonképpen a helyén tartja a pöcköt?

#13 Felhasználó inaktív   Sard 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 14:58

Köszönöm a segítő szándéku hozzászólást! Szétszedten és megnéztem közelebbről, az egyik rögzítőpöcök el volt fordúlva 30-40 fokkal ezért nem akadt be, visszafordítottam és mostmár jó! :)

#14 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:48

Nincs mit. ;)

#15 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 08:03

Idézet: x-not - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 16:47

Kéne egy kis segítség,ha valaki tud ,megköszönném.

Nagyon belassult a gépem,és gondoltam hogy formatálok.Meg is tettem.
Felraktam az xp-t,de a helyzet változatlan, még formattálás,és installálás után is döglassú.
Tünet: Amikor bejelentkezik a windowsba,az Üdvözöllek szöveg kb ugy 1 percig a képernyőn van,aztán még 1 perc mig látom az asztalon az ikonokat és tudok valamit csinálni.(asszem ez elég sok)
És ha csatlakozom az internethez(Axelero DSL)a feladatkezelőt megnyitva a teljesítmény fülnél a CPU használat 100% és nem mozdul!!
Ebből azt szüröm le,hogy valószinüleg hardver hiba lehet,de remélem számíthatok az ehhez jobban hozzá értőkre. :respect:

Előre is köszönöm

Konfig:|Asus P4S333 alaplap|Intel 2400Mhz CPU|Ati Radeon 9000 128MB VGA kártya|512MB DDR RAM memória|Samsung 120GB HDD|

rengetegszer le lett már írva, na de akkor még1x :up:

ADLS miatt van, hálókártya bootolás után, win betöltését követően rögtön keresi dhcp servert IP-ért, de mivel nem vagy még csatlakozva mert ez ugye nem kábel net (szerencsére :respect: ) ezért tököl olyan sokáig a win! :rolleyes:

megoldás FIX IP a kártyának!
idézem magamat egy kb. 1 héttel ezelőtti postból :p
"jah FIX IP a hálókártyának! 

Lépések, ha magadtól nem menne

Start Menü --> Vezérlőpult --> Hálózati Kapcsolatok --> Helyi kapcsolat (ahol a hálókártyád neve figyel)

rá klikk jobb gombbal, Tulajdonságok!

TCP/IP protokoll --> Tulajdonságok!

Itt pedig Klikk a "Következő IP cím megadása" vagy "Manual IP address config"!

Beírod legeslő kitölthető sorba: 192.168.0.xxx (a vége rád van bízva)

leokézod és KÉSZ"

ez így ennyi. :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#16 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 01:04

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 7:11

Kedves Fórumozók,

Az alaplapok/processzorok témakör számtalan aktuális témát vonultat fel, melyek között gyakran elvészhetnek a nagyobb terjedelmű, specifikusabb topikok. A lenti lista abban segít, hogy könnyebben rálelj ezekre a nem kiemelt témákra (bár nagy részük biztosan a témakör főoldalán lesz jó darabig).

Tehát a teljesség igénye nélkül:

AMD alaplapokkal foglalkozó topikok:Intel alaplapokkal foglalkozó topikok:További "gyűjtőtopikok":Egyéb, hasznos/érdekes/aktuális témák:A fenti lista folyamatosan bővül/kiegészül majd az általatok leggyakrabban olvasott topikokkal, és természetesen várjuk reakcióitokat, ha úgy gondoljátok van olyan téma, amit esetleg kihagytunk, és érdemes lenne szerepeltetni a listán, jelezzétek itt!

üdv

R.

Ez egy nagyon jó ötlet..minden egy helyen!  :up:

#17 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 08:36

Szerintem zárni kellett volna az útelágazódást jelző topikot! :omg:
Rhino666

#18 Felhasználó inaktív   Alph@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:21

Helló!

Szeretném megtudni, hogy egy ASUS P4B266-M tipusú alaplapra, rá lehet e tenni egy ATI Radeon 9600-ast. Lehetséges ez?

#19 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:44

Röviden: Igen. (Röviden: Mind2 tud 4x AGP-t.)

#20 Felhasználó inaktív   Alph@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:44

Köszönöm!

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3